Igår kväll var jag och pappa iväg på en liten cykeltur i Örby. Det var fantastisk fint ute, vilket lockade oss bort till Hanatorp och en titt ut mot dalen vi bor vid i Kinna. Vilken fin plats vi bor på ändå! Och det är värt och viktigt att uppskatta det man har ibland istället för att alltid längta iväg, som man lätt gör.


Den vackra utsikten vid Hanatorps camping. Här skulle man vilja tälta/campa någon natt! Perfekt läge precis vid sjön.

Örby är verkligen ett vacker ställe. Borta bra men hemma bäst?

Här håller de på att bygga hyresrätter i Örby. Här skulle man ju vilja bo! Vacker utsikt verkligen. Dessvärre inte så kul när åkrarna ska gödslas ;)

Härlig cykelrunda med pappa! Gött för både kroppen och knoppen!

Det var en fantastiskt vacker himmel och solnedgång igår. Wow! Vilken konstnär till Gud vi har!

Dagens bibelord:

Matteus 6:30:

"Och om Gud nu på ett så underbart sätt bryr sig om blommorna, som står här i dag och är borta i morgon, ska han då inte ha omsorg om er?"

Gud har så mycket omsorg om dig, och han bryr sig såå mycket om de tankrar och känslor som du går och bär på just nu. Ta en liten stund och förundras över hans omsorg, storhet och godhet :) Eller titta på himlen, på din vän eller förälder och förundras över vilken skapare Gud är.

Ha en fin dag! Bless

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Iver, eld, visioner, längtan, nytänk, passion och nya uppenbarelser är bara några saker jag brukar få med mig efter ett kristet läger. Det är alltid något extra att vara just på läger, för iallafall jag upplever ofta Gud som väldigt närvarande och talande där. Men, vad är det då som händer när man kommer hem? Varför övergår ofta denna hetande glöd och passion för Guds rike i någon jummenhet och ibland, likgiltighet? Jag vill ju att min kärlek och passion för Jesus alltid ska vara densamma, hemma som på läger.

Så, jag började fundera när jag kom hem efter ungdomsoas-lägret 2017 - vad kan jag göra för att vara lika nära Jesus i min vardag, som jag varit här på lägret? Ett ord som kom till mig var TILLGÄNGLIGHET. Kanske kom ordet upp i mitt huvud för att jag just nu på sommaren jobbar inom äldrevården, och då får man lägga sig "tillgänglig" i datorn och visa att man är ledig, för att kunna få ett jobbpass. Ungefär så tror jag det funkar med Gud. För att, om han ens ska kunna ha möjlighet att möta mig och tala till mig måste jag ju vara tillgänglig. Men hur blir jag då tillgänglig för Gud? Det finns ju ingen sida där jag klickar i att "Gud, nu mellan 14-15 är jag tillgänglig, nu får du möta mig"?. Nae... Jag tror att precis det som gjorde mig tillgänglig på lägret var lovsången, den schemalagda "ensam tiden med Gud"-stunden, bönerummet, när vi profeterade över varandra, när man gick till förbön osv. Då gjorde man sig tillgänglig för Gud!

Men dessa grejerna gör man kanske sällan hemma? Det är där problemet ligger! Man gör annat istället för att vara tillgänglig för Gud, för det är så mycket annat som distraherar. Världen drar vanligtvis mer av min uppmärksamhet än vad Guds rike gör ibland. I matteusevangeliet 7:13-14 står det såhär: "Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den. Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den" (bibel 2000). Det enklaste i livet är ju att bara följa med och att följa strömmen. Jag instagrammar och är inne och scrollor på Facebook allt för ofta, kanske för att det är så vår ungdomskultur ser ut så idag. Men då kan man fråga sig som kristen - för det mig närmre Jesus? Blir jag mer lik honom av det jag lägger tid och kraft på? När jag filosoferade lite över det så insåg jag att det precis är detta som gör att jag inte är tillgänglig för Gud. Jag är ju hela tiden upptagen! Då är det inte så lätt för honom att tala till mig, att visa sin kärlek, att forma mig och att leda mig. Gud är ju ingen som tränger sig på, så vi får öppna dörren först om vi vill närma oss honom. Så jag tog tag i saken och tog bort några appar från min telefon som tagit alldeles för mycket tid från mig. (Kanske har du några andra områden i ditt liv som tar för stort fokus? Kanske är det shopping, dataspel, plugg, träning eller något helt annat? Dessa saker är ju kanske inte dåliga i sig, men när de tar över så kan de lätt bli ohälsosamma.) Jag bestämde mig också för att börja med att snacka lite med Gud precis när jag vaknat, och att senare på dagen ta en liten "bönepromenad", med lovsång i öronen och en bibel i handen.

Slutsatsen av denna förändring blev helt fantastisk!

Efter några dagar med den nya "livsstilen" märkte jag en god förändring hos mig själv. Jag var mycket mer "här och nu" (för att jag inte hade en skärm i närheten hela tiden), vilket gjorde att jag blev mer villig att hjälpa till hemma, att prata med okända människor, jag blev mer trygg i mig själv som person och jag blev allmänt mer fridfull och lugn. Det största med denna slutsats är att jag nådde mitt mål och min längtan. Nästan under varje bönepromenad jag tog så fick jag ett möte med Gud, och han har berört mig så många gånger och så djupt. Att läsa hans ord, att promenera runt i hans fantastiska skapelse och att upphöja honom i lovsång har gjort mig tillgänglig för Gud, och då drabbar hans kärlek mig på ett alldeles speciellt sätt! Ibland kan jag även höra hans röst i mitt huvud när jag är påväg åt fel håll i tankarna - till exempel när jag ser ner på mig själv eller känner mig otillräcklig på mitt jobb så hör jag honom säga: "Sofie, du är mitt älskade barn. Du är bra precis som du är. Du är tillräcklig!". Jag tror att ju mer man umgås med honom, som att läsa bibeln, be och prata med honom och att upphöja honom, desto närmre kommer man honom. Man förstår mer av hans karaktär och kan intala sig hans sanningar istället för mina lögner.

Som en avslutning på dessa tankar vill jag bara uppmuntra och uppmana dig om att göra dig tillgänglig för Gud, om du längtar efter att möta honom och bli drabbad av hans fantastiska kärlek. Våga stänga av mobilen, våga ta avstånd från det där som upptar större delen av din tid, och våga ge honom av din tid och din tillgänglighet. Känns det som en jättestor grej kan man testa i tre dagar och sedan utvärdera hur det blev - men det är värt ett försök!

Gud välsigne dig, kram!

Mobilbild från bönepromenad at its finest! #godisgood

Likes

Comments

Hejsan! Sofie heter jag, är en sprallig men djup 20-åring som älskar Jesus och som gillar att skriv av sig, fota, filosofera, äta glass, sjunga, diskutera och mysa med vänner. Därför har jag nu gjort en blogg där jag tänker dela mina tankar och min vardag! Kanske egentligen mest för att det är skönt att formulera sig och lägga upp minnen och tankar någonstans som man vill kunna titta tillbaka på, men tycker du det är intressant att läsa och titta in här så går det jättefint! Isåfall hoppas jag kunna ge dig lite tankeställare för livet och en förståelse om att du är bra och att Jesus älskar dig!

Här är jag!

Likes

Comments