Det har hänt en hel del sedan jag skrev här sist. Vilket nog är en sån sak man bara säger och i verkligheten har det inte hänt så mycket men i mitt fall har det verkligen det. Vet inte ens riktigt vart jag ska börja. Men vi kör!


Sist jag skrev så hade Chicago flyttat till sin nya ägare. Efter ungefär 1,5 månad flyttade han tyvärr till himlen pga ett kolikanfall som blev så illa att det var den enda utvägen. Finaste, älskade Chicago. Ibland tänker jag på om det hade hänt ifall att jag hade haft kvar honom... men jag vet att man inte ska tänka så. Jag är så otroligt tacksam för allt jag har lärt mig tillsammans med honom på dom två åren vi hade tillsammans. Tack vare honom har jag fått lära mig utveckla min känsla och ridning. Vi har lärt oss och utvecklats tillsammans hela tiden. För att inte prata om alla barn du tålmodigt lärt rida och hantera stora hästar. Världens bästa häst! Tack för allt Chicopico! <3

Jag hade ännu inte hittat en bra häst att ha på foder sist jag skrev, men det har jag nu. Det visade sig att han fanns i Värmland, närmare bestämt i Arvika. Colorado är en Oldenburg-valack född 2003 e. Caridor ue. Gio-Granno. Han har varit helt perfekt till skolan då han både går fint i dressyren och hoppar bra. Han är en supersnäll häst som är rolig att rida varje dag. Vi har en vecka kvar tillsammans nu innan han åker tillbaka till sin ägare. På den veckan ska vi förhoppningsvis fixa godkänt i dressyrexamen och hoppexamen.

Sen har jag ju tillbringat ungefär 2 månader hos Arnold Assarsson och Elin Jansson på Loviseholm i Örebro. Det har varit en otroligt lärorik tid med mycket skratt, svett och lite blod och tårar. Jag har lärt mig att hoppa, även om det finns extremt mycket kvar att lära så har jag helt plötsligt fått en pollett som trillade ner och fick allt att vända över en natt. Typ. Det krävdes dock en bowling-krasch in i en oxer och en spricka i en tand för att jag skulle förstå att det inte alltid är bästa lösningen att hoppa i alla lägen. Tur att hästen förstod det innan ryttaren gjorde.

Sammanfattningsvis: Jag har fått rida massa olika hästar, groomat på tävling och framförallt groomat åt Arnold på hemmaplan varje dag. Har haft en uppenbarelse om att det finns så mycket mer inom häst än att vara på ridskola, typ.

Nu har vi tidsmässigt landat i skoltiden på Vreta. Det är alltså sista sommaren på skolan nu och vi har nu bara 1,5 vecka kvar. Sedan flyttar vi härifrån och går in i sista delen nu under hösten. I december lagom till jul tar vi examen! Känns så overkligt på något sätt. Det har gått så himla fort.
Det som gäller under hösten är distansstudier och bland annat examensarbete. Jag har valt att skriva om fysträning för ryttare och ta fram några specifika styrketränings- och stretchövningar som hjälper, stärker och utvecklar ryttare i sin ridning.

Det är väl det som hänt i stora drag. Som det ser ut nu flyttar jag hem till Karlstad på obestämd tid för att landa lite, plugga och fundera på livet.

Ta hand om varandra och njut av livet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På promenad med ridskolehästen Kalle förra helgen

Äntligen börjar marken synas och tulpanerna kika fram i rabatterna. Solen värmer och hästarna får stå utan täcke i solen. En hel del har hänt sen jag skrev sist. Chicago har fått ett nytt hem och kommit till en väldigt mysig människa. De verkar trivas bra tillsammans och det bästa är att det bara är ca fem mil hemifrån, så jag kan åka och hälsa på enkelt.

I övrigt så letar jag fortfarande efter en ny stjärna att ha till utbildningen men ännu har jag inte hittat rätt. Om ni vet någon, eller ser/hör så hör av er direkt. Tydligen är det väldigt svårt att hitta en häst som är välriden och bra på att hoppa. Som inte är för ung och inte för gammal. Hästen ska till sommaren kunna gå Lätt A/Msv C i dressyren, men behöver inte vara på riktigt den nivån just nu då jag har möjlighet att själv rida till och trimma den innan. Så länge den är KORREKT (är tydligen inte en självklarhet) utbildad och inte kommer med en specialmanual.

Sen ska den även kunna hoppa 110-120cm och vara en trygg individ i hoppningen.

Jag längtar verkligen efter att ha häst igen!!! Visst är det gött att inte behöva gå upp tidigt och hela tiden tänka på planering om man ska åka nånstans, men det var skönt i typ en vecka... nu kryper det i kroppen! Jag vill ha någon att träna med, få stå och rykta och pyssla med. En häst att ta hand om och utvecklas med helt enkelt.

Om en vecka åker jag till Elin och Arnold i Vintrosa och har min praktik. Längtar!

Likes

Comments

Allting har sin tid och det har blivit dags att avsluta min och Chicagos saga. Det har inte varit det lättaste beslut att ta och egentligen vill jag inte alls skiljas ifrån honom. Hade jag haft råd med två hästar hade han fått stanna kvar.

Men man kan ju inte alltid få som man vill. Jag har kommit fram till att jag behöver en häst som passar utbildningen bättre och jag vet att Chicago inte kommer kunna gå med på den hoppningen som krävs på skolan. Hans mage gör också att jag inte vill utsätta honom för mer press än han behöver.

Detta är anledningen till att han flyttade till ridskolan igen, så att jag kan sätta igång och träna honom till försäljning. Han ska alltså säljas nu under februari och vi är väldigt noga med var han hamnar.

Det känns så vemodigt att rida nu och känna att han är finare än någonsin och att det finns så mycket mer att plocka fram i dressyren. Han är starkare nu och med det också mycket mer arbetsvillig till allt det där som var så svårt förut. Han har musklat sig mer och är så himla snygg i kroppen. Ja, det är inget lätt beslut det här direkt... :(

Hans annons kommer ut under veckan.

Likes

Comments

Sitter med det sista på inlämningsuppgifterna som ska vara inne 23.59 ikväll. Det är dock enligt planerna och jag känner faktiskt inte, för en gångs skull, att jag är ute i sista minuten. Inte på det oplanerade paniksättet som det brukade vara på gymnasiet. Blev dock lite svettig förut när programmet hängde sig och detta kom upp:

Känslan att det senaste jag skrivit kanske inte sparats och att jag skulle få skriva om... men nej, det gick bra! Som tur var.

Igår körde jag ut Markus ur lägenheten så jag kunde sätta mig vid datorn i lugn och ro. Samtidigt bjöd jag mig själv på middag. Ölmarinerad fläskytterfilé, potatisgratäng och rosépepparsås.

Nu ska jag kötta på med det sista!

Likes

Comments

Idag ska Chicago flytta tillbaka till HURK. Vi har haft det så himla bra hos Carita och det går varit så mysigt. Han har trivts jättebra, men nu behöver vi ett ridhus. Berättar mer om varför senare ikväll :)

Likes

Comments

Det som gäller nu framöver i ungefär två veckor till är att få klart alla inlämningsuppgifter och jag har nu kommit in i den där härliga plugg-bubblan som behövs för att allt ska rinna på. Det känns som att hjärnan växt sig dubbelt så stor, fingrarna är ett med tangenterna på datorn och man skriver nästan lika fort som man tänker samtidigt som man läser nästa kapitel i boken.

Dokumentet på den sista bilden ovan är det jag sitter och ska göra klart just nu. Det handlar om bete och betesskötsel och är väldigt intressant faktiskt.

Uppgiften på den översta bilden var om genetik och avel och var väldigt intressant den också. Jag får väl erkänna (inte så svårt) att allt vi läser är så himla intressant och jag vill bara lära mig mer och mer!

Likes

Comments

Det kanske är dags att äntligen (?) återuppstå och börja ventilera sig lite här igen. Senaste inlägget jag gjorde var ang vår träningsweekend i oktober och mycket har hänt sedan dess. För det första så har jag sagt upp min tjänst som instruktör på Hagfors-Uddeholms Ridklubb och gjorde min sista lektion den 4e januari.

Utöver det så har jag även gjort mina 15 veckor som praktikant hos Sunne Ryttarförening. Det har gått så himla fort men jag har lärt mig otroligt mycket! Verkligen en helt fantastisk plats att ha sin praktik på.

Strax innan jul flyttade jag Chicago från ridskolan till ett mindre privatstall lite närmare mig. Han trivs väldigt bra där med sina två tjejer som han genast charmade :) Han har haft några veckors vila nu och ska sättas igång lite försiktigt nu framöver.

Jag och min sambo Markus har dessutom blivit tre i familjen - vi har fått en Busan! Det är en katt, alla kan andas ut. Busan kom egentligen till HURK men det funkade inte där så nu har vi henne på prov januari ut och hoppas att det kommer fortsätta gå bra så att hon får stanna hos oss.

Det som gäller framöver nu är att beta av alla inlämningsuppgifter som vi har och när det är klart är det bara att dyka ännu djupare ner i kunskapspoolen för v8 nalkas det hästskötarexamen. Försöker just nu att låtsas som att det aldrig kommer hända...

Hoppas det finns några läsare kvar där ute som är intresserade av vad jag pysslar med, fråga gärna om det är något ni funderar över.

Likes

Comments

En idé som kom till en sen kväll i stallet som nu är verklighet! En härlig helg för vuxna ryttare som vill unna sig en lyxig stund på hästryggen och krydda med god mat och dryck. Helgen är öppen för alla, oavsett nivå och oavsett om du är medlem i Hagfors-Uddeholms Ridklubb. 

Ju fler vi blir desto roligare! Om ni har funderingar på bara släng iväg ett mejl till hello@sofieskold.se 

Likes

Comments

Efter en krasslig start på veckan så hoppas jag på att få ett bättre avslut. Idag åker jag nämligen ner till Vänersborg och ska gå på inspirationsträff. Så här skriver de i inbjudan: I samarbete med SISU Idrottsutbildarna, Västergötlands- Värmlands- Örebro Läns och Gbg & Bohusläns Ridsportförbund bjuder vi in till en inspirerande träff med bl.a. ett utbud kring attityder, värderingar, psykisk ohälsa, idrotta hela livet, ridlärarinspiration, ekonomi, vad har vi för möjligheter och utmaningar, i ridsporten, erfarenhetsutbyte.

Det ska bli väldigt spännande och intressant! Lotta Löfstrand är dessutom med och ska berätta sin resa, och det kan väl inte bli annat än inspirerande. Hoppas kunna ta med mig massa med ny energi och nya idéer tillbaka till HURK!

Likes

Comments

Nu kan ni följa oss på HURK även på Instagram! Häng med i vardagen och se allt som händer hos oss 😙

Likes

Comments