Det kanske är dags att äntligen (?) återuppstå och börja ventilera sig lite här igen. Senaste inlägget jag gjorde var ang vår träningsweekend i oktober och mycket har hänt sedan dess. För det första så har jag sagt upp min tjänst som instruktör på Hagfors-Uddeholms Ridklubb och gjorde min sista lektion den 4e januari.

Utöver det så har jag även gjort mina 15 veckor som praktikant hos Sunne Ryttarförening. Det har gått så himla fort men jag har lärt mig otroligt mycket! Verkligen en helt fantastisk plats att ha sin praktik på.

Strax innan jul flyttade jag Chicago från ridskolan till ett mindre privatstall lite närmare mig. Han trivs väldigt bra där med sina två tjejer som han genast charmade :) Han har haft några veckors vila nu och ska sättas igång lite försiktigt nu framöver.

Jag och min sambo Markus har dessutom blivit tre i familjen - vi har fått en Busan! Det är en katt, alla kan andas ut. Busan kom egentligen till HURK men det funkade inte där så nu har vi henne på prov januari ut och hoppas att det kommer fortsätta gå bra så att hon får stanna hos oss.

Det som gäller framöver nu är att beta av alla inlämningsuppgifter som vi har och när det är klart är det bara att dyka ännu djupare ner i kunskapspoolen för v8 nalkas det hästskötarexamen. Försöker just nu att låtsas som att det aldrig kommer hända...

Hoppas det finns några läsare kvar där ute som är intresserade av vad jag pysslar med, fråga gärna om det är något ni funderar över.

Likes

Comments

En idé som kom till en sen kväll i stallet som nu är verklighet! En härlig helg för vuxna ryttare som vill unna sig en lyxig stund på hästryggen och krydda med god mat och dryck. Helgen är öppen för alla, oavsett nivå och oavsett om du är medlem i Hagfors-Uddeholms Ridklubb. 

Ju fler vi blir desto roligare! Om ni har funderingar på bara släng iväg ett mejl till hello@sofieskold.se 

Likes

Comments

Efter en krasslig start på veckan så hoppas jag på att få ett bättre avslut. Idag åker jag nämligen ner till Vänersborg och ska gå på inspirationsträff. Så här skriver de i inbjudan: I samarbete med SISU Idrottsutbildarna, Västergötlands- Värmlands- Örebro Läns och Gbg & Bohusläns Ridsportförbund bjuder vi in till en inspirerande träff med bl.a. ett utbud kring attityder, värderingar, psykisk ohälsa, idrotta hela livet, ridlärarinspiration, ekonomi, vad har vi för möjligheter och utmaningar, i ridsporten, erfarenhetsutbyte.

Det ska bli väldigt spännande och intressant! Lotta Löfstrand är dessutom med och ska berätta sin resa, och det kan väl inte bli annat än inspirerande. Hoppas kunna ta med mig massa med ny energi och nya idéer tillbaka till HURK!

Likes

Comments

Nu kan ni följa oss på HURK även på Instagram! Häng med i vardagen och se allt som händer hos oss 😙

Likes

Comments

Är precis hemkommen från stallet efter ett ridpass på Chicago. Vi började med att försöka bli överens (läs: få som jag vill) om inställningarna på häst och det gick bättre och bättre ju längre passet gick. Till slut så kändes han ändå riktigt bra och vi var båda svettiga. Duktig häst! Även om vi har en hel del grejer att träna på och att reda ut så blir det ändå så mycket bättre när det blir bra, än det gjort tidigare.

Har precis skrivit ner en lagom kladdig och fin planering för min första lektion som jag ska ha på ridskolan i Sunne imorgon. Det är en grupp med "trimtanter" som dom kallar det och det ska bli riktigt roligt att få ha lite mer träning och avancerat än mina juniorlektioner som jag har på HURK :)

Som ni ser i bakgrunden så blir jag bortskämd med att Markus fixar varma smörgåsar till kvällsmat. Det är kärlek det!


Likes

Comments

​Dagarna rusar på här! Helgen försvann på två sekunder känns det som. Jag var i Sunne och gjorde praktik över helgen. På lördagen var det Pay and jump och jag var placerad på framhoppningen. Min uppgift var att se till att det var max fem personer åt gången inne i tältet och hoppade fram, att mocka efter hästarna, hålla koll så att det inte blev kaos eller något annat krångel samt svara på frågor. Jag kan väl summera det som att jag föredrar dressyrtävlingar... ;)

På söndagen anordnades en "Egen häst för en dag" där barnen fick ta hand om sin favorithäst och göra allt som man gör när man äger en egen häst. Som en liten bonus kom jag på att det vore väl kul att bli fotograferad då och det tyckte barnen lät kul! Dom fick borsta och fläta så att hästarna var så fina som möjligt innan fotograferingen. Riktigt spännande tror jag :)

Idag måndag fick jag hoppa in och jobba på ridskolan här hemma istället för Bibbi, så för att orka med allt så tog jag ut min lediga dag i Sunne idag. Så idag blir det bara HURK och jobba i stallet.

Likes

Comments

Vilken start på veckan det har varit! I måndags gick jag upp 03.00 och åkte med Thomas från Sunne 05.00 ner till Husaby. Vi var hemma igen i Sunne 17.00 och jag hemma i stallet 18.00. Var kvar i stallet där och grejade, tittade på när Chicago gick med på specialidrottslektionen och sen kom jag hem vid 22.00. Härlig dag med rödsprängda ögon på slutet!

Sen var det upp igen igår tisdag för att åka till HURK och mocka och göra klart till Chicago. Sen direkt iväg till Sunne. Där red jag tre hästar - på unghästarna Mirre och Gosh och sen lite trim på Goliat. Hjälpte även till på handikappridningen och när ett pensionärsgäng på ca 15 pers kom på besök och provred. En dam hade aldrig suttit på en häst i hela sitt liv och tänkte att det var väl dags att prova nu när hon var 75! En annan dam hade inte ridit på 18 år, men innan det hade hon tävlat upp till Grand Prix-dressyr. Hon berättade att hennes kropp ville liksom driva på och ihop hästen, och att det märktes att det satt kvar i kroppen trots att det var så längesen som hon red.

Återigen, jag älskar det här! Man träffar många häftiga människor och hästar.

Mirre

Gosh

Goliat

När jag kom hem från Sunne till HURK så red jag Chicago ett kort trimpass på utebanan för att känna hur han kändes nu när han gått med på lite lektioner med varierad nivå. Han kändes ändå fin och vi gav oss ut på en liten runda sen. Vi har två broar som går över älven där det går som ett litet vattenkraftverk under. Väldigt farligt om man är en häst... Vi har aldrig tagit oss över där ensamma (ridandes) men så förra veckan tränade jag från marken över där. Han fick backa, stanna, gå, vända, backa osv... tills det inte var något som helst intressant/läskigt på broarna, utan snarare skittråkigt. Så jag var tvungen att testa gå över, och vet ni, det gick! Han var lite tittig men han gick! Så vi gick en liten runda på grusvägarna och sen hem tillbaka. För 18.30 skulle han gå med på lektion med vuxna nybörjare. Han skötte sig, även om han har märkt att när man är lektionshäst behöver man inte fatta galopp om inte ryttaren verkligen menar det ;)

19.30 var det dags för sista hästen för dagen! En privathäst som heter Spectra som jag ska rida till lite och som ska gå med lite på lektion precis som Chicago gör. Det är ett sto med lite åsikter om allt möjligt, men som till slut blev riktigt fin. Hon har en väldigt bra inställning till jobb och är trevlig så jag tror att det kan bli väldigt bra.

Likes

Comments

Hej på er! Det var pang på rödbetan direkt när jag kom hem från Bornholm med starten av praktiken, åter på jobbet och med Chicago. Jag har min praktik på Sunne Ryttarförening hos Thomas Mattsson och Sofia Karlsson. Det är så himla bra där! Tror inte att jag kunde få en mycket bättre praktik än det här.

Klockan ringde 03.00 idag för kl 05.00 ska jag vara i Sunne hos Thomas, så ska vi åka och kolla upp en skolhäst i Husaby. Tidig morgon till trots så ville jag gärna följa med för att dels få se hur Husaby ser ut och dels för att det är så himla lärorikt att få vara med på allt man kan.

Kommer fortsätta uppdatera om dagen, vad som hänt under den tiden efter jag kom hem från Bornholm och självklart om vad som händer i fortsättningen, så ett tips är att följa bloggen! Det kan ni enkelt göra via någon av dom här knapparna på vänster sida:

Likes

Comments

​Litet smakprov från gårdagens besök på Hammershus, som är en stor och ståtlig borgsruin. Den ligger högt upp på kusten här och bjuder på en ljuvlig solnedgång. Mer bilder kommer att komma så småningom :)

Likes

Comments