Klokken nærmer sig 19. Jeg tager min moster under armen, og vi går ind i Skuespilhuset. Vi skal se "Højskolesangbogen". Vi sætter os i foyeen med programmet i hånden og snakker lidt om hvad vi skal forvente. Klokken ringer, hvilket betyder at vi skal ind i salen. Vi finder vores pladser, lyset bliver slukket og stykket går i gang.

Og hold da op for en oplevelse!

Scenariet er at Danmark er totalt udslettet. Kun ni mennesker har overlevet, og sammen skal de forsøge at genopbygge samfundet. Hvad er det, der binder os sammen? Hvad holder os i live og hvem er du og jeg? De har en ledetråd: sangene i Højskolesangbogen.

Vi møder efterlønsmodtagerne Hr. og Fru Jensen (Tammi Øst og Jens Jørn Spottag, der sjovt nok også er et par i virkeligheden), livstilscoachen fra Tisvilde (Sicilia Gadborg Høegh), kommunalpolitikeren fra Hirtshals (med død mor) (Thomas Hwan og Jane Egelund), Miss Danmark anno 1998 (Marie Dalsgaard), renovationsarbejderen fra jobcenteret ( Rasmus Fruergaard), svineavleren fra Nørre Nebel (Mads Rømer Brolin-Tani), evighedstudenten fra Vesterbro (Marie Bach Hansen), og endelig den lettere retarderet julemand fra Bilka (Esben Dalsgaard).

Jeg er helt på røven over det fantastiske ensemble. Er du gal, hvor kan de bare SYNGE! Der er kun et par replikker i hele forestilingen og ellers går man fra sang til sang. Det virker godt og gennemtænkt, at man ikke har to helt stille sange efter hinanden, men skifter lidt imellem up-tempo og stille sange. På den måde falder du ikke i søvn eller bliver helt forpustet. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg nok var en af de yngste, der var inde og se forestillingen, men selvom det var tilfældet, synes jeg stadig, at det var kanon godt og jeg er 100 % sikker på, at jeg var ligeså godt underholdt som Hr. og Fru Danmark, der sad foran mig.

Det er sgu nogle modige skuespillere. Jeg ved godt, at det er deres arbejde, men alligevel må det kræve mod, at smide bh´en foran en fuld sal, eller sågar smide bukserne. Og det gjorde de! De lavede også det, der normalt hører til i en dobbeltseng, og havde hænderne nogle steder på folk, der er meget private. Så har jeg vist skærmet det rimelig godt ;)

Tammi Øst og Jens Jørn Spottag, var klart dem jeg glædede mig mest til at se, og de var også en kæmpe grund til at jeg ville se forestillingen. Mener, at jeg har nævnt det før, men de to er mine yndlings-skuespillere, så jeg glædede mig til at se dem "in real life". Og hvilke skuespillere! De imponerer bare hver gang, og i går aftes var ingen undtagelse. De kan bare det shit. De synger bragende godt, og spiller ligeså. Der er to tidspunkter i forestillingen, jeg husker særlig godt; Da de to efterlønsmodtagere sidder i sofaen, i ens campinghabitter og synger "Mormors Kolonihavehus". De sad i deres egen lille verden, mens resten af castet var i baggrunden. Det var ret fint. Et andet moment i forestillingen er lidt kringlet at forklare, men jeg skal prøve; Hr. og Fru Jensen sidder og synger "Den første gang jeg så dig..", og midt i sangen, kommer evighedstudenten ind i billedet, sætter sig i mellem dem. Så kunne man som publikum regne ud af der nok er noget der, mellem Hr. Jensen og studinen. Fru. Jensen i skikkelse af Tammi Øst, går så frem på scenen, med at trist ansigt og synger "Det er så yndigt at følges ad" helt stille og alene. Det var meget rørende og jeg fik da lidt våde øjne. Undervejs i sangen kommer flere fra castet op til den stakkels kvinde, for at trøste hende og publikum for sågar lov til at synge med.

Jeg blev rigtig overrasket over de tre resterende madammer, Sicilia Gadborg Høegh, Marie Dalsgaard og Marie Bach Hansen. Dem kendte jeg ikke så godt, så jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente. Jeg kan dog konkludere en ting: synge, det kan de. De ramte den HVER gang, og den sad bare lige i skabet. Rasmus Fruergaard imponerede mig også, ham kendte jeg ikke, men hold da fast for en rock-sanger-stemme han har! Bravo!

Jeg har et par minusser. Ikke mange, men de er der. Jeg synes at Thomas Hwan blev gemt lidt væk. Når han så endelig var fremme og synge, blev det sgu lidt mærkeligt og jeg tog mig selv i at tænke: Hvad skulle det til for?. Men han sang da godt. Det blev også lidt "højt" en gang imellem. Med højt mener jeg, meget høje toner, der blev holdt i meget lang tid. Lidt skingert.


Alt i alt, er jeg meget begejstret. Jeg var underholdt hele vejen i gennem, jeg grinte, græd en lille bitte smule, smilede og følte med skuespillerne. Den komplette teateroplevelse.

Forestillingen er desværre helt udsolgt, så jeg kan ikke engang opfordre jer til at købe billet. Men hvis den bliver genopsat (hvilket jeg HÅBER!), så smut ind og se den. I vil ikke fortryde det, det er en oplevelse ud over det sædvanlige!

Tak til Det Kongelige Teater for at lave sådan en forestilling, den lever jeg meget længe på.

Jeg er vild med "Højskolesangbogen".

- Sofie

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Heysan, Hopsan.

Jeg har været væk i noget tid. Jeg har haft super travlt bla. med Oliver! - The Musical, skole og arbejde. Det bedste jeg kunne finde på til et "jeg-er-tilbage-indlæg", var en masse random spørgsmål. Here it goes:

1. - Har du et mellemnavn? Nej, det har jeg ikke, skønt jeg gerne vil have et. Synes det er ret fint.

2. - Hvad er din yndlings sang i øjeblikket? Lige for tiden er jeg svært glad for Burhan G´s nye album, og især sangen "Elsket dig mer´", som Cisilia vist synger med på, er super godt. Hør det!

3. - Hvad ville du du kalde dine børn? Åh gud, hvor skal jeg begynde haha. Hvis jeg en dag for en datter, vil jeg gerne have, at hun skal hedde Petra Marie Sejling. Min mors farmor hed Petra, så det synes jeg, er ret fint, at føre videre. Jeg synes dog også at Kirstine, Villads, Martha og Lily er rigtig søde navne!

4. - Hvad er din yndlings bog? "En-to-tre-NU". Den vinder hver gang.

5. - Hvad er dit yndlings fag i skolen? Dansk. Jeg er ret glad for det fag og nok også lidt nørdet med det.

6.- Hvem er din yndlings youtuber? Carla Mickelborg, Johanne Kohlmetz og LouLiving.

7.- Hvad er din yndlings TV-serie? Uha, der er også mange. Badehotellet, Ditte og Louise, Sjit Happens, Anna Pihl, Sommer og Lykke. Er ikke så meget til amerikanske TV-serier.

8.- Kan du lide tatoveringer? Jeg ELSKER tatoveringer! Dog mest de lidt mindre tatoveringer. Jeg kunne godt tænke mig en detaljeret sommerfugl når jeg bliver gammel nok. Der er en ret dyb mening bag, den kan I få en anden gang ;)

9.- Hvem er din yndlings skuespiller(ere)? Tammi Øst, Jens Jørn Spottag, Bodil Jørgensen, Mille Dinesen og Søs Egelind. En lille fun fact er, at Tammi Øst og Jens Jørn Spottag er gift privat ;)

10.- Favorit musical(s)? Uha, der endnu engang også RIGTIG mange. Nogle af min absolut favoritter, er klassikere som Hairspray, Grease, Dirty Dancing, Next To Normal og Chicago.


Vi skrives ved.

- SofieLikes

Comments

Jeg har fået sommerferie, og det betyder blandt andet, at jeg skal til de varme lande og ligge en masse på stranden. Jeg elsker at høre musik, når jeg ligger på stranden, så her kommer 3 sange, som jeg helt sikkert skal lytte til under sydens sol:

1. Painkillers - Patrick Dorgan


Mega god og velskrevet (og velsunget bevares) sang! Den er klart blevet en af mine faves, i løbet af 0.5.

2. Lytter Ik Til Dem - Djames Braun


Det var faktisk min mor, der introducerede denne sang for mig, og jeg har været vild med den lige siden. Den er helt klart soundtracket til min sommer!

3. Can´t stop the feeling -Justin Timberlake


Behøver jeg sige mere, end at jeg er meget begejstret for Hr. Timberlakes nye single?

Likes

Comments

Long time no see!

Der har været lidt stille på bloggen her de sidste par uger. Og det er faktisk med vilje ;) Jeg har nemlig været i Spanien i 4 dage med min mor og bror. Derudover har jeg super travlt med musical lige for tiden. Jeg skal spille forestilling imorgen lørdag, og på tirsdag. Vi spiller Into The Woods, og man kan stadig godt nå at få billetter på mute.dk ;)
Jeg tager til Århus på torsdag sammen med min kusine og farmor, vi skal over og shoppe, og det glæder jeg mig meget til.
Når alt det her hurlumhej er overstået skal jeg fokusere 100 % på musicalen Oliver!, der skal spille på Albertslund Musikteater i efterårsferien. Det er min første "rigtige" semi-professionelle forestilling, og det er meget spændene og fedt!

Jeg skal nok prøve at blogge, men jeg har to uger tilbage af skolen, og så har jeg sommerferie - og der skal nok komme massere af indlæg, I promise!

Vi skrives ved - Sofie

Likes

Comments

Nej, hvor har jeg glædet mig til den her anmeldelse! For HOLD NU FAST hvor var det en god film! Jeg har læst bogen omkring 4 gange, så jeg havde sindssygt høje forventninger til filmen. I filmen møder vi Jeppe (Nikolaj Groth) og Cecilie (Clara Rosager), der er nyforelskede men ved at deres kærlighed er på lånt tid, da Cecilie har kræft. De prøver at få det bedste ud af det, og nyde hinanden så længe det varer.

Det er en rigtig rørende film, og jeg måtte flere gange lige tørre en tåre eller to væk fra kinden. Kræft er jo et rigtig alvorligt og følsomt emne, og når man blander kærlighed ind i det, kan det blive rigtig hårdt. Og det skal jeg da lige love for, at det blev her! Specielt en scene hvor Cecilie fortæller om nogle væsener, hun forestiller sig er i hendes krop, og at hun er så bange for at dø, bliver ens følelser sat på prøve.

Det meste af castet var super godt. Jeg vil specielt fremhæve Clara Rosager (Cecilie) og Nikolaj Groth (Jeppe) for at spille røven ud af bukserne, de var et klart højdepunkt i filmen. Jens Jørn Spottag (som i øvrigt er en af mine yndlings skuespillere) og Susanne Storm gjorde det også rigtig godt som Cecilies bekymrede forældre, mens jeg var mindre vild med Laura Bech´s (Jeppes mor) flade replikker, og Kasper Leisner (Jeppes far) imponerede mig sgu heller ikke lige.

Jeg vil give anmelderne ret på nogle punkter. Filmen var liiidt lang, især til sidst hvor de kogte suppe på noget, man måske ikke skulle koge suppe på (vil ikke afsløre hvad hvis man nu ikke har set filmen). Derudover var det et lidt kliche agtigt manuskript, hvor man måske kunne have udskiftet nogle af klichérne med lidt mere originale replikker. Alt i alt en rigtig fin og rørende film, som bestemt er et biograf besøg værd! Jeg er meget begejstret :)

PS: Husk kleenex!

5 ud af 6 stjener ;)

,

Likes

Comments

Nu kommer andel del i "The Big Future" serien nemlig mine tanker om fremtiden nu som 14-årig.

For mig er fremtiden skræmmende tæt på. Selvom folk siger "Slap af, du har stadig lang tid tilbage i skolen", så er det alligevel nu, jeg skal at tænke over, hvad jeg vil, og hvad jeg vil bruge en god portion af mit liv på. I forrige indlæg kunne I jo læse nogle af mine barndomsdrømme, og nu er mine drømme lidt mere realistiske end danser i Vild med Dans og violinist.

Jeg vil meget gerne være noget inde for journalistik, medier og kommunikation, det synes jeg lyder rigtig spændende. Dem der har fulgt godt med, tænker måske "Jamen, hvad så med musical?". Ja, godt spørgsmål. Det er så der min "fornuft'" kommer til livs, for det er rigtig svært at leve af. Hvis det kunne lade sig gøre, at leve af musical, ville jeg jo selvfølgelig vildt gerne det, det er klart, men det er en usikker branche.

Jeg kunne godt tænke mig at arbejde på et magasin og måske være film/teater/musik anmelder, så jeg ikke "mister" musicalen helt. Så udgangspunktet for mig er at læse på Danmarks Medie- og Journalist Højskole og så tage den derfra. Jeg har faktisk også tænkt, at det kunne være vildt fedt at være radiovært, men der skal man jo også have en form for journalistisk uddannelse, så det passer jo meget godt.

Men lad os nu se. Det kan jo være, at jeg bliver danser i Vild med Dans eller violinist. Hvem ved ;)

Likes

Comments

Jeg har glædet mig så meget til at lave de her indlæg "The Big Future", for det er noget jeg har tænkt rigtig længe på at lave. Jeg kommer til at dele dem op i to "afsnit"; et om mine barndomsdrømme og et om mit syn på fremtiden nu som 14-årig.

Jeg starter med barndomsdrømmene. Derfor et billede af mig som lille ;) Her er fem ting, jeg drømte om at blive som barn:

- Konditor. Det her er nok en af de drømme, jeg inderst inde stadig har. Min mor og jeg har altid trofast fulgt med i "Den Store Bagedyst" og andre programmer med Mette Blomsterberg, og jeg tænkte altid, at det kunne være SÅ sjovt at være den nye Mette Blomstererg.

- Violinist. Tro det eller ej, men jeg har faktisk gået til violin, da jeg var mindre. Jeg har sågar stået midt på Køge Torv og fyret den af på violin, så det kunne jeg selvfølgelig vildt godt tænke mig at leve af.

- Arbejde i butik. Min mor har engang arbejdet i en sko butik og en the/kaffe/flødebolle-butik, så det kunne jeg også godt tænke mig, primært så jeg kunne spise alle de latterligt gode flødeboller, de solgte.


- Læge/sygeplejerske. I forbindelse med dette indlæg spugte jeg mine forældre, hvad de kunne huske, jeg ville være, og de sagde begge to læge/sygeplejerske. Jeg har været meget på hospitalet, da jeg var mindre, det kan være det er derfor, for jeg tror ikke, jeg ville være psykisk stærk nok til at være læge.

- ​Kok. ​Jeg kan huske at der var et lege køkken i min børnehave, jeg var flittig bruger af, jeg elskede at lave mad til de voksne. Jeg har set for meget masterchef :))

Del 2 kommer til at være mit syn på fremtiden nu, og hvad mine fremtidsplaner (so far) er. Stay tuned!

- Sofie

Likes

Comments

I tirsdags var jeg i Cinemaxx med min mor for at se filmen "De Standhaftige. Filmen handler om den unge soldat Thomas der får sprængt sit ben af i Afganistan. På hospitalet møder han Sofie som har en kræftsyg faster. Sofie hjælper Thomas mod at kunne gå igen, og de to udvikler et tæt forhold. Og så kan den kvikke læser nok regne ud, at de ender med at blive kærester ;)

Jeg må nok indrømme at jeg havde ret høje forventninger til filmen. Eller rettere til Cecilie Lassen, men jeg blev positivt overrasket! Hun gjorde det vildt godt. Det virkede ikke som om at det var replikker hun fyrede af, men at det var en naturlig handling. Som den sårede (meget flotte!!!) soldat, gjorde Mikkel Boe Følsgaard det også rigtig godt!

Birollerne var også godt castet. Den kræftsyge faster (Karen Lise Mynster), Thomas' kæreste ( Silja Eriksen Jensen), Thomas' bekymrede mor (Petrine Agger)  og alle de andre udfyldte hele fortællingen, så den var sammenhængende. 

Jeg er en person der har meget let til tårer, og flere gange i filmen måtte jeg kæmpe for at holde tårerne inde.  Der er nogle hårde billeder, og man skal være forberedt på lidt af hvert.  

Så alt i alt en rigtig fin film, som klart kan anbefales! 

6 stjerner ;)

Likes

Comments

Hey!

Jeg har tænkt mig at starte på en ny serie, der kommer til at hedde "Tre fra min playliste". Det går ud på, at jeg hver måned (forhåbentligvis) tager de tre sange, jeg har hørt mest i den givne måned og deler dem med jer!

I denne måned har jeg hørt:

1. ENGAGEMENT PROBLEMER:

Dette års vindere af X-Factor, Embrace (eller som de nu hedder NEW:NAME) har, efter min mening, ramt plet med deres vindersang! Jeg ELSKER den, og jeg har hørt den rigtig rigtig meget i April.

2. LET´S MARVIN GAYE AND GET IT ON!

Den her sang er perfekt som soundtrack på en lang køretur eller som baggrundsmusik, når du tømmer opvaskemaskine. Haha. Jeg har i hvert fald hørt den her sang rigtig meget i April.

3. GODE GAMLE CHRIS

Jeg ELSKER Christopher! Og jeg er ret så vild med hans nye nummer "Limousine". Selvom den har en smule seksuelle undertoner, (er jeg den eneste, der har lagt mærke til det?) synes jeg, at den er mega god, og den har klart været en af favoritterne i April.

Likes

Comments

Jeg havde jo lovet, at det næste indlæg blev den Q and A, jeg bad om spørgsmål til, so here it goes!

  • Hvad er din største drøm?: Min største drøm er at kunne leve af at spille musical.
  • Hvorfor er Badehotellet din favorit TV-serie?: Haha. Det er det på grund af en masse ting. Det er en god historie, den er meget anderledes, det er nogle dygtige skuespillere og den har bare fanget mig. Det er lidt svært at sige, hvorfor det lige er den, men som sagt har den bare fanget mig og den er så hyggelig at sidde at se. (Det her spørgsmål er faktisk stillet af en anden fan, som jeg skriver med pga. Badehotellet :-)
  • Hvorfor startede du til teater/musical? : Jeg havde en veninde, der gik til det her Scenekunst, og så tænkte jeg, at det lød spændende, og så gik jeg så med til en gratis prøvedag. Og siden har det bare holdt ved.
  • Hvilken person betyder aller mest for dig?: Hele min familie betyder jo alt! Men hvis jeg skal pege på én person, må det være min bror Nikolaj. Han kan være pisse irriterende og jordens dejligste. Jeg er mine forældre evigt taknemmelige, for at de "gav" mig ham. Jeg vil til hver en tid gøre alt for ham, jeg elsker ham så højt den lille lort <3
  • Drikker du alkohol?: Nej, men jeg har smagt en lille smule.
  • Har du en kæreste?: Nej, jeg er single. I skriver bare, drenge ;)
  • ​Hvilke sprog kan du tale?: ​Je parle un peu Francais and I speak English.
  • ​Hvad er dit yndlings citat?: ​Jeg har et par stykker. "Nobody puts Baby in the corner", "Ohana means family, and family means nobody gets left behind or forgotten". Især det sidste betyder rigtig meget for mig.

Det var de spørgsmål, jeg lige kunne svare på nu. Jeg håber, at I fik lært lidt om mig, jeg synes i hvert fald, det var sjovt at skrive. Efterlad meget gerne en lille kommentar så jeg kan se om det er noget, jeg skal lave mere af.
- Sofie

Likes

Comments