Header

Det är bara tisdag men hänt och varit sån full fart dessa två dagar så det känns som att de skulle vara fredag.

Willem fyller år på lördag så vi har planerat och funderat lite inför det men bestämt oss för att bara fira med familjen i år. Melwin fyller 5 år i November och skall få ha sitt första "riktiga" barnkalas så vi får lägga mer tid på det så får Willem göra det med sen när han blir äldre. Blir ju lite jobbigt för alla runt omkring som "måste" springa på kalas vid oss hela tiden! 😅.
-

Vi fick en våningssäng av våra vänner som vi just nu håller på och rustar upp till killarna. Melwin har tjatat så länge om det, så nu när vi fick en så ska det bli av. Kände lite att jag inte vill lägga 5-6 tusen på en säng som man inte vet hur länge dom vill ha, så det här blir perfekt. Så tro om det inte finns mycket utrymme för annat just nu, men det är ganska skönt så man får tankarna på annat.

Så nu ska jag ut och måla absolut sista lagret innan jag dyker i säng!

Såhär ser det ut på killarnas rum just nu!

Sofie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi är nyss hemkomna efter en eftermiddag i Roma. Vi passade på att ta en promenad där medan vi väntade på att Melwin och Willems fammo & faffa kom hem. Nu ska barnen snart i säng och jag skall ta hand om tvätten innan vi skall hoppa ner i spabadet en stund, lite lättare att ta hand om sysslorna när man får en belöning efter!

Förra veckan åkte vi ju och hämtade mamma och firade henne på hennes 60-års dag. Ni kan läsa mer om det i tidigare inlägg. Jag har fått en del frågor om hur barnen tog det att få träffa sin mormor. Så det tänkte jag dela med mig av idag.

Melwin var jätte förväntansfull över att få träffa henne. Han har frågat många gånger om vi kan åka dit och frågat mycket om henne. Dom har pratat i telefonen ett par gånger. När Melwin först såg oss när jag var inne och hämtade henne för att gå till bilen så tyckte han att det var konstigt att hon knappt kunde gå. Det tog en evighet att gå dessa 4 meter. Willem blev jätte glad över att få sällskap av någon annan i baksätet. Jag förklarade för honom att det var hans mormor, då satt han hela bilfärden och pekade på henne och frågade "mormor, mormor?". På själva "kalaset" så försökte hon prata lite med barnen och ville hålla i minstingen Belle och även Willem, man var livrädd dom få sekunderna att hon skulle tappa henne eftersom hon inte ens orkade att stänga bildörren själv.
När vi åkte därifrån så frågade jag Melwin hur det kändes att träffa mormor. Han svarade då med bara ett kort "bra". Ett tag senare så kom han och frågade hur det kunde vara att mormor såg så himla gammal ut, varför kunde hon inte gå trots att hon fyllde lika många år som sin faffa. Han har haft en del tankar och har svårt att förstå varför hon är lite annorlunda och varför vi har den relationen vi har. Men ju äldre han blir så kommer det förstås bli lättare. Men det blir också svårare än vad det varit innan för då köpte han vad som helst utan en massa frågor. Willem förstår ju ingenting ännu men han går runt och pratar mycket om mormor. Man vill såklart skydda dom från allt man kan, och ännu mer efter vad man själv blivit utsatt för. Jag hoppas trots att det ändå gick bra denna gång att dom aldrig igen kommer att få träffa sin mormor med alkohol i kroppen.

Nu ska vi natta barnen här. Hoppas du haft en super mysig helg!

💕

Sofie

Likes

Comments

Idag har jag suttit ner och börjat skriva på mitt "manus" till föredraget. Jag har fått ihop en hel del kring att vara medberoende. Det är ganska tufft att få det så uppkört i ansiktet på sig själv hur man faktiskt tillåtit sig själv att må så dåligt som man gjort genom att hjälpa och skydda en annan människa. Jag har inte tidigare tänkt på det på samma sätt som när man faktiskt sätter sig ner och känner, tänker och skriver ner det på ett papper. Vi prövas varje dag, än idag. Och just nu pågår det en jobbig period i våra liv, mycket hänger i luften och man står där återigen och tar sats för åka på nästa åktur, hur den än nu blir. Man frågar sig vart man skall stå och vad som förväntas av en. Jag vill inte berätta mer om det just nu. Men det är skönt att få skriva av sig, iallafall liiite.


Föredraget kommer att vara i Bro kyrka den 29/10 kl 18.00 för er som skulle vara intresserade av att komma och lyssna.

Ikväll kommer svärisarna på tacos, så blir en lugn och skön fredagkväll för oss!

Hoppas du får en trevlig kväll!

💕

Sofie

Likes

Comments

Subscribe