Header
View tracker

Några bilder från gårdagen. Nattis och Erik kom förbi och bakade med oss och sedan dekorerade vi dem. Kan ju säga att det var nästan omöjligt att dekorera för tuben var stenhård så det blev väldigt fult. Ska i alla fall ha julmys kväll till veckan med några kompisar och då gör vi hemmagjord dekor. När vi hade bakat klart kom Sanna och Jossan och hämtade mig så åkte vi till maxi. Det är obligatoriskt när vi är. Att åka till maxi och köpa godsaker. Sedan åkte vi hem till Jossan och kollade på film och bara snackade.

Idag har jag mest tänkt att städa så ska bara sminka mig snabbt och sedan sätta igång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Winter bucket list
 1. Åka och handla juldekorationer
 2. Gör varm choklad
 3. Baka lussebullar och pepparkakor
 4. Bygg ett pepparkakshus
 5. Kolla p en julfilm
 6. Slå in julklappar
 7. Skänk bort en julklapp till en organisation
 8. Kolla på MUSIKHJÄLPEN
 9. Ät på din favoritrestaurang
 10. Gå och kolla på julskyltning
 11. Köpa en jul outfit
 12. Dekorera huset med julpynt
 13. skicka julkort till nära och kära
 14. Åka skridskor eller åka pulka
 15. Bygg en snögubbe
 16. Ha snöbollskrig
 17. Läsa en bok vid brasan
 18. Ha en photoshoot utomhus i snön
 19. Fika med dem du älskar och dela minnen
 20. Ta en snöpromenad
 21. ha en spelkväll utan mobilerna
 22. Köpa fuzzy socks
 23. Göra egna papperssnöflingor
 24. Ha en julbrunsch
 25. äta en massa julgodis
 26. Kyssa varandra under misteln
 27. Skriva en önskelista
 28. Lyssna på julmusik
 29. reflektera över hur 2016 har varit
 30. Åka skidor/snowboard

Likes

Comments

View tracker

Moodboard för december

Hur mysigt är det inte att göra en moodboard? Speciellt nu under december när man börjar planera julklappar och är inne i christmas mood. Gå in på www.polyvore.com och gör din egna moodboard för vintern. Vare sig du är ute efter julklappstips eller vill göra din egna moodboard så passar polyvore utmärkt. När du gör en moodboard får du inspiration som sedan kan leda till verklighet och det är därför jag gillar att göra kollage med saker/platser som jag tycker om.

Likes

Comments

Hallå! Idag har vi varit i Loka hos Håkans mamma. Vi blev bjudna på god mat och Anna-Lisas sås är literally to die for. Försökte fota lite bilder förut på mig men när jag ber mamma och Håkan att ta så blir det inte som jag vill ha det så gav upp. Fotade istället lite annat krims krams. Imorgon ska vi baka pepparkakor och jag måste erkänna att jag drunknar i hela julkänslan. I love it.

Likes

Comments

En julfilm som ni bara inte får missa är Jack Frost. Den brukar gå på tv varje år och den är lika bra varje gång. Filmen handlar om Jack Frost som är en artist. Han har en stark relation till sin son Charlie och när han en dag dör i en bilolycka går det upp för Charlie att det inte finns så mycket i världen som kan göra honom glad. När Jack Frost omedvetet kommer tillbaka ett år senare fast i en snögubbes kropp vill Charlie göra allt som han missat med sin pappa. Frågan är bara hur man ska få en snögubbe att överleva för evigt och vad konsekvenserna blir av att ha en snögubbe som pappa.

Likes

Comments

Bjuder på lite bilder från dagens fotoprojekt med Markus och Linnéas barn. Tycker det är extremt kul att fota barn då man verkligen måste vara snabb och fånga ögonblicken. Jag hoppas att de blir nöjda med bilderna som vi tog.

Likes

Comments

I dagens inlägg kommer jag visa steg för steg hur man gör en count down snowman.

Let's get started!

Det du behöver är färgade papper, rosa penna, svart penna, sax, dekoration, silverpenna och tejp, (glömde tejpen och silverpennan på bilden).

Först gör du själva huvudet på snögubben som kommer ligga till grunden av själva projektet. Efter det klipper du till formen på näsan så som du vill ha den. Jag valde att göra den ganska kort men du bestämmer själv hur du vill ha den.

När du klippt ut huvudet och näsan gör du ett hål i mitten av huvudet och i mitten på näsan. Sedan sätter du fast huvudet och näsan med en dekoration så att det går att röra på näsan.

Sen gör du en hatt till snögubben och här väljer du också hur du vill ha formen. Sedan tejpar du fast hatten på huvudet. När du är klar med hatten börjar du rita ögon, mun, kinder eller vad du vill att din snögubbe ska ha för ansiktsuttryck.

När du är klar med ansiktet tar du silverpennan och skriver på hatten. Antingen skriver du som jag gjort eller så kan du skriva något annat.

Till sist skriver du ut siffrorna från 1 - 24. Nu är du klar med din snögubbe och den är redo att räkna ner till jul åt dig. Passar perfekt om du har tråkigt en dag och vill ha något att göra, eller vill julpyssla med ditt barn.

Likes

Comments

Hello! Dagen startade med att kolla på julkalendern. I år känns det faktisk som att den skulle kunna vara rätt bra. Sedan fixade jag lite inlägg till bloggen, lagade mat till la familia och sedan fikade vi lite då Håkan kom hem från Dubai idag. Jossan kom förbi och målade mina naglar och sedan hämtade vi Sanna och drog och kolla på dansuppvisningen som va braaaa. Saknar att dansa men känner fortfarande att jag gjorde rätt beslut i att sluta dansa. Imorgon ska jag iväg på lite fotouppdrag och det är jag jätte taggad på!! See ya!

Likes

Comments

Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar all the way. Vi har alltid haft en tradition att baka pepparkakor och dem man själv bakade fick man behålla själv och äta. På senare tid har jag tyckt att pepparkakor inte alls är lika gott och jag tror det är själva smaken som inte faller mig in. Lussebullar älskar jag men det ska vara utan russin!

Skumtomtar eller knäck?
Om jag måste välja så tar jag skumtomtar. Egentligen brukar jag inte äta ens det då jag får fruktansvärt ont i tänderna av att äta skumtomtar.

Julkorv eller julskinka?
Jag älskar, och då menar jag verkligen ÄLSKAR julskinka. Det är så fruktansvärt gott och jag kan bara sitta och äta själva skinkan utan någonting till.

Vilken är din favoritjulkalender?
Det här kan nog vara min favoritfråga i denna tagen. När det kommer till julkalendrar så går jag loco. Jag tycker att de julkalendrar som gått dem senaste åren på tvn har varit sämst och då menar jag det verkligen. När jag skriver att julkalendrar är bra så menar jag såklart dem som gjordes för 20-10 år sedan. Mina två all time faves är Grevehom och trolltider. Trolltider brukar jag alltid kolla på när jag är sjuk för den är så sjukt mysig att kolla på och greveholm är en kalender som bara gör mig så glad. Förutom dem två så gillar jag även julens hjältar, Pelle svanslös och dieselråttor och sjömansmöss.

Chokladkalender eller paketkalender?
Vi har alltid kört med chokladkalender. Vi är sex barn totalt i min familj så tror de hade varit omöjligt för mamma och pappa att köpa 24 x 6 paket varje år. Chokladkalender it is.

Plastgran eller äkta gran?
Jag tycker om plastgran. Jag har väldigt svårt för riktiga granar när allt barr hamnar på golvet och det sticks en massa. Dessutom tycker jag att plastgranar är mycket finare för ibland kan vissa riktiga granar ha en tendens att se klena ut.

När tycker du det är dags att pynta?
Åh jag är en sådan person som älskar julpynt. Det är så himla kul. Om jag får bestämma så skulle mitt julpynt komma upp väldigt tidigt i december. Sen tycker jag även det är kul när man pyntar utsidan av huset med. När jag var liten pyntade alltid pappa hela utsidan av huset. Huset lös verkligen upp av allt han hade satt upp och det var bara vi i kvarteret som gjorde så, så man såg verkligen vårt hus. Jag minns att jag verkligen älskade när pappa dekorerade huset.

Kan du komma på något negativt med julen?
Det enda som jag tycker är negativt med julen är att människor verkligen hetsar om allt. Det handlar inte om att få en massa paket och ditten och datten. Det är alldeles för stort fokus på pengar och väldigt lite fokus på att bara vara.

Vilken är din favorit julfilm?
How the Grinch stole Christmas, ensam hemma och Jack Frost är mina favoriter.

Vad heter din/dina favoritjullåtar?

Vad brukar du göra under vintern?
Jag älskar att åka skridskor under vintern och det längtar jag väldigt mycket efter. Jag och Jossan har åkt skridskor dem senaste två åren och det är helt sjukt vad kul det är.

Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december?
Helt klart snön. Så fort snön kommer så tänker man automatiskt på julen. Samtidigt tycker jag att julmusik bidrar en hel del till julstämningen.

Fira jul hemma eller borta?
För mig spelar det ingen roll vart jag firar jul. För mig är det viktigaste att familjen är samlad.

Likes

Comments

Wihooo ni läste rätt!! Under december kommer jag köra på en bloggmas! Jag är så sjukt taggad och har arbetat nu med inläggen inför detta och det är första gången som jag gör detta. Jag brukar kolla på när youtubers har vloggmas och då tänkte jag att det skulle vara kul att göra det på bloggen fast i inläggsform.

Varje dag från 1 december till 24 december kommer ett inlägg klockan 10.00 på förmiddagen komma ut. Därför kommer mina serietips som annars kommer ut varje onsdag att upphöra och kommer sedan komma tillbaka när bloggmas är slut.

Likes

Comments

 • Lite bilder från gårdagens spektakel

  "Några bilder från gårdagen. Nattis och Erik kom förbi och bakade med oss och sedan dekorerade vi de…"

 • Bloggmas 5 december

  "Winter bucket list Åka och handla juldekorationer Gör varm choklad Baka lussebullar och pepparkakor…"

 • Bloggmas 4 december

  "Moodboard för december Hur mysigt är det inte att göra en moodboard? Speciellt nu under december nä…"

 • Loka dag

  "Hallå! Idag har vi varit i Loka hos Håkans mamma. Vi blev bjudna på god mat och Anna-Lisas sås är l…"

 • Bloggmas 3 december

  "En julfilm som ni bara inte får missa är Jack Frost. Den brukar gå på tv varje år och den är lika b…"

 • Backstage bilder

  "Bjuder på lite bilder från dagens fotoprojekt med Markus och Linnéas barn. Tycker det är extremt ku…"