God förmiddag på er !

Hoppas att ni har en bra lördag, här är det mulet så vad passar då inte bättre att baka lite.

Jag startade min dag redan kl 6 ( vad är semester ;) ) med att baka bullar. Jag valde att inte baka helt vanliga bullar, de här har nutella fyllning i. ( Recept ser ni lite längre ner )

Jag fick ju inviga min nya assistent idag, den var mycket bra och smidig det går så fort att baka med den.

Så vid 8.30 var fyra plåtar med bullar klara omdömet de fick av min sambo var '' vilka j*vla goda bullar ''. Kul att någon tyckte om dom, kan verkligen rekommendera att baka dom, lite roligt att göra en annan variant än de '' vanliga ''.

Vad ska ni göra resten utav dagen? Själv så har jag dagen oplanerad än så länge, ska väl städa och plocka lite här hemma.

Ha de bra så länge så ses vi snart igen !

Recept:

Ingredienser

ca 40 bullar eller 4 längder

  • 150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker eller vit baksirap
  • ½ tsk salt
  • eventuellt 2 tsk stött kardemumma
  • 800 g (ca 1,4 l) Kungsörnen Kärnvetemjö
  • Så här tillagar du receptet (ca 120 minuter):
  • 1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt)
  • .2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
  • 3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen
  • 4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig
  • 5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  • 6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka
  • .7. Rör ihop ingredienserna till valfrifyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Fler utbakningsförslag,se förslag längre ner.
    • Bred ut 50 g mjukt smör och 100 g Nutella på den kavlade degen.
    Till pensling:
    • 1 ägg
    • Pärlsocker eller hackad mandel
    8. Låt bröden svalna på galler under bakduk.Bullar: Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.


Likes

Comments

Hej på er !

Nu har jag fått för mig att ge bloggen en ny chans igen... men den här gången ska inte bloggen handla om bara mitt liv. Den ska handla om mitt bakintresse som jag har funnit på senare tid. Det får mig att stressa ner och inte tänka på så mycket annat än just det jag håller på med.

Vem är då jag? Bor i en liten kommun som heter Ydre, är i ett förhållande sedan fyra år tillbaka. Jag arbetar som undersköterska och har ridning och bakning som intresse. Har även två katter Clas & Smilla som ni kommer få se här på bloggen så småningom.

För att göra så bakandet blir lite roligare ( och enklare ) så har jag nu fått hem min nya rosa fina köksassistent.

Tänkte att jag skulle prova den imorgon, hoppas ni vill följa min blogg för att få tips på recept och även ta del utav mitt liv.

Ha de bra !

Likes

Comments