Header

​Jag samlar ju på berlocker från Pandora. Har två armband och möjligtvis närmare trettio berlocker som jag både köpt själv men för det mesta fått från olika händelser eller milstolpar i livet. 
Denna pärla köpte jag på Kuala Lumpurs flygplats, symboliserar att jag påbörjat in upptäckt av världen. Blev lite små kär vid första ögonkastet och då visste jag, det var den helt rätta berlocken. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej världens magiska människor. Jag har världens historia att berätta för er som jag precis slutat irritera mig över och insett att saker och ting löser sig faktiskt, bara man ger det tid och engagemang. 

Okej lets dig in to it!
Jag hade redan världens mardömsresa för en en person som är flygrädd som jag. Min flygresa skulle ta lite mer än 28 timmar och jag skulle mellanlanda i både Kuala Lumpur och Bangkok PLUS behöva checka ut mitt bagage och checka in igen vid varje landning. Första landningen i KL skulle vara på knappt tre timmar, redan där har jag panik av att det var tajt med tid då jag inte visste ifall jag skulle till den andra internationella flygplatsen som ligger precis bredvid (samma flygplats kan man säga bara att dem tar olika flygbolag men det står som aldrig vilken av dem man ska till, frustrerande) och jag visste heller inte hur lång tid det kunde ta med immigrations genomgången eller om bagaget skulle ta lång tid. Rent av kaos. 

Flyget från Bali blir över en timme försenat och när vi bara landat är det en timme och fyrtio minuter kvar till mitt nästa plan lyfter och jag måste igenom denna stora flygplats från ena sidan till den andra. Med benen på ryggen, mor och far i luren (jag hade panik och panikringde dem storbölandes) och två handbagage på nio kilo sprang jag non stop i vad jag lovar är minst tre kilometer. Rushar igenom immigrationen, skyndar mig till väskorna och min ska såklart för första gången vara bland dem sista  men så äntligen kom den och jag roffade åt mig den och sprang mot ett express tåg som jag hörde skulle vara det snabbaste sättet att förflytta sig med till andra flygplatsen. 

Köper en biljett och springer ner till spåret, tåget går om tjugo minuter och jag stirrar på klockan som visar att mitt flyg nu ska gå om en timme och tio minuter. Känner redan då att det är försent och jag lägger en liten spya på perrongen och tror i samma stund att jag svimmar så faller direkt bakåt. Som tur är kommer tåget och tar mig till andra flygplatsen så ser jag till min fasa att bredvid mitt flygnummer, bredvid Bangkok, under "check disk number" står det closed med stora bokstäver. 
Det var dags att ännu en gång för Sofie att få ett mentalt breakdown in public och rasar ihop på golvet, gråter krokodiltårar och hulkar fram "mamma". Inte mitt stoltaste ögonblick :) 

Nu är dock allting löst, jag kontaktade bolaget jag bokade biljetten via och dem har kostnadsfritt för mig köpt en ny biljett. Kommer komma hem ett halvt dygn senare än planerat men ja det får funka. Det enda jag försöker göra just nu är att hålla mig vaken för jag håller på att tillbringa natten här på flygplatsen och jag är alldeles för rädd för att sova. Får köpa mig lite kaffe så jag kanske blir lite pigg, dock biter inte det på mig så mycket men jag får försöka!

Nu längtar jag hem mer än någonsin. Detta var nog det värsta jag varit med om, det är så svårt att förklara så ni kan förstå mig men asså fy, aldrig igen. 

Likes

Comments

Hej på er, allt bra?

Jag är fruktansvärt nervös idag, jag åker ju HEM. Som flygrädd är det inte jätte optimalt för mig att flyga en sån här lång resa helt själv men så vida jag inte ville betala en biljett för femton tusen så fick det bli en tur på 28 timmar, dock är det en mellanlandning på nio timmar och en på tre tror jag? Så jag kommer inte vara i luften mer än nödvändigt!

Sen då, jag har inte borstat mitt hår på över två dygn då jag glömde (vilket jag hatar mig själv för) min tangleteezer på ett hotell i Seminyak innan vi åkte till Ubud och levde därefter på Johannas hårborste men nu när hon åkt blev det ett stort problem. Dem säljer ju inga hårborstar här? jag har har letat ÖVERALLT, blir så frustrerad. Jag hoppas att det finns på flygplatsen för jag har så risigt hår, måste verkligen borsta ur det och vårda det tusen gånger om.
Köpte däremot några kapslar igårkväll som jag ska prova när jag kommer hem. Dem ska tydligen innehålla något serum som ska vårda håret, ja vi får väl se hur det är, jag tyckte det verkade intressant och ville prova!

Man ska tydligen squeeza ut en i handen och därefter köra runt det i ett lätt hunddukstorkat hår. Ska bli jättespännande tycker jag! Mitt hår har blivit sååå himla slitet när vi varit här, solblekts, blivit missfärgat på grund av poolvatten och blivit torrare än sand. Måste köpa mig någon djupgående behandling när jag kommer hem och så måste jag klippa mig och färga det, herregud, jag tror mitt hår har fyra olika färger nu på grund av både utväxt, solblekt, poolvatten missfärgning och sen en del slingor som behållt sin färg? Hur är det ens möjligt haha. Panik.

Likes

Comments

Hur fungerar vi singeltjejer egentligen? Jag har aldrig riktigt tänkt på hur man egentligen beter sig, förrän i Ubud, då insåg jag hur tydligt det var hur man gjorde en del saker för att försöka gör sig sedd och hörd för betraktaren. Det är förs då jag tänkte igenom hur man beter sig hemma också, undermedvetet fast medvetet.

På vårt hotell i Ubud bodde ett par svenska killar två rum bort från oss som vi var tvungna att gå förbi varje gång vi skulle till, eller från vårt rum. Vi hade delat några ord med varandra första dagen vi kom men hade inte umgåtts riktigt, i alla fall, när vi gick tillbaka från vår sena lunch efter ankomsten kom jag på mig själv prata lite extra högt precis när vi passerade deras dörr. Därmed insåg jag, det är inte första gången detta händer i samband att man spanat in någon kille eller några killar. Man vill göra sig hörd och visa att man är i närheten undermedvetet fast medvetet.

När man ser den där snygga killen i baren gör man ansträngning för att göra sig sedd av just han och hörd av just han. Kanske skrattar lite extra högt med ett bakåt lutat huvud för att se till att just både sedd och hörd blir av, eller går och ställer sig precis i närheten av var han befinner sig i baren för att verkligen se till att han ser dig när du går förbi och ställer dig där och viftar till med håret precis innan du lägger armarna på bardisken och lutar dig fram för att beställa.

Hur ofta händer inte detta i verkliga vardagen? Det behöver absolut inte vara för att vilja ha ett sexuellt ändamål, man kan bara tycka personen i fråga är intressant. Jag tycker det är väldigt roligt att försöka komma på alla situationer jag gjort detta och jag kan säkerligen räkna på alla tio fingrar att jag gjort något för att försöka få någons uppmärksamhet i försök av att göra mig extra sedd eller hörd.

Hur galet är inte det att man, för en person gör sig så mycket besvär för att bara kanske kunna få lite uppmärksamhet. Tyvärr är det bekräftelse vi lever för på så många plan likaså att ge bekräftelse till andra. Jag tror att det är så vi går runt, genom positiv energi som vi ger och tar, vi är i behov av bekräftelsen.

Varför jag skriver att detta görs undermedvetet fast medvetet är för att det passar in på mig väldigt mycket. Jag vet inte alltid om att jag tar plats i detta, men när jag inser att jag gör det vet jag exakt varför, därav blir det medvetet. Det var inte förrän där i Ubud när jag tänkte igenom vad som egentligen försiggår när man inser hur situationen spelas.

Självklart kretsar inte detta bara runt singlar eller att man behöver vara just intresserad av personen/personerna i fråga, då det lika gärna kan vara en person med fast partner som gör sig extra sedd eller hörd för att lära känna nya personer eller liknande. Det är helt beroende på hur situationen ser ut men jag just nu, jämför med mig och hur jag beter mig och med tanke på att jag är singel drar jag likheter som kanske låter som att detta handlar bara om singlar, men det stämmer inte. Som jag tidigare nämnde behöver det inte ens vara en person man är intresserad av på ett sexuellt sätt utan det kan lika gärna vara på grund av vilken anledning som helst.

Jag kan till exempel, utomlands, prata extra högt för att jag hört andra personer i närheten pratat svenska, så jag vill visa att jag också är svensk för att skapa nya kontakter. Jag vet att jag har pratat med Johanna om detta då vi diskuterade detta i samband med när jag insåg vad som hände i Ubud och både jag och hon känner igen oss på andra plan där detta spelar roll.
​Är det bara jag som gör detta undermedvetet fast medvetet eller vet ni om när ni gör detta, om ni gör detta?

Likes

Comments

Jag är uppvuxen med havregrynsgröt, åt det jämnt förut till frukost men fick världens dipp och slutade äta det någon gång i åttan eller nian tror jag? Mina föräldrar äter det fortfarande varje morgon på veckodagarna, helgerna blir det annat men för en arbetsdag så grundar en portion gröt väldigt bra.
Det var hur länge sen som helst sist jag åt just havregrynsgröt men fick världens ryck att vilja äta det häromdagen när vi skulle gå och äta frukost. Tog med varma äpplen penslade med kanel, så himla himla gott! Det känns lite roligare att äta med äpplen, och nyttigare, i istället för kanske endast kanel och socker eller lingonsylt. Ett bra och gott tips!

Likes

Comments


SÅ. Nu har jag börjat få iordning på en del bilder, tyvärr inte alla än, dem har jag inte lyckats överföra från mobilen till datorn än, ska kanske försöka ladda ner Nouw appen till mobilen så jag kan ladda upp bilderna direkt från mobilen!
Detta är från igår kväll, vi åkte till en restaurang/bar som heter Old Man's som ligger här i Canggu (har jag glömt berätta att vi förlyttat oss till Canggu?) bara en bit bort. Det är ett typiskt after-surf ställe dit de allra flesta rör sig efter solen gått ner och på onsdagar är det beerpong turnering som vi faktiskt ställde upp på! Det var stressigt som bara den och lite annorlunda regler än vad jag är van vid men så himla roligt och det kanske bästa, det var helt gratis! 

Nej men Old Man's ska tydligen vara känt för deras onsdags beerpong, söker man på google så skriver folk om det, och alla pratar om att man inte får missa detta på onsdagarna. Riktigt roligt faktiskt. Senare mot kvällen efter turneringen som vi för övrigt bara hängde med två ronder på samlades det mer och mer folk på området och tillslut var det så proppfullt att det knappt gick att röra sig och det blir inte bättre av att det är trettio grader varmt och man dricker alkohol så vi beslutade oss om att åka hem. Men vi hade en riktigt pangkväll!

Likes

Comments

Hej allihopa! Jag har inte varit bäst på att uppdatera här då det handlar om både nätverk och viljan. Eftersom det är mina sista dagar vill jag ta vara på dem så mycket som möjligt och inte tänka så mycket på annat, det har också varit problem med mina bilder därför blir det inte så mycket till uppdatering. Ett inlägg utan bilder känns så himla naket..

Har fortfarande inte lyckats lösa dem allra flesta bilderna än och jag tänker att jag går helhjärtat in och löser den situationen när jag är hemma då jag kan sitta i timmar på ett bra wifi och pula så det blir bra.
Har i alla fall en underbar tid här och mår bra, hoppas ni också mår bra, pussar och kramar!

Bjuder på en bild på en gudomligt god avocadomacka jag åt till frukost här om dagen, riktigt saftig!

Likes

Comments

Efter vår tripp i monkey forest så vände vi tillbaka till hotellet, hyrde en moppe och trots den äckligt jobbiga trafiken med både vänstertrafik och där inga regler följs så kom vi fram!

Vi åkte dit för att kunna se solen gå ner över fälten men det var inte så som vi hade föreställt oss det.. blev ganska besvikna över läget och hur det var i huvudtaget.

Risfälten låg belägna precis bredvid en stor väg med mycket trafik och det låg hus på toppen där solen skulle gå ner så det var inte heller så fint som vi trott. Jo risfälten i sig var jättevackra men ja vi blev besvikna över läget, inget mer med det. Vi klättrade upp på toppen på ena sodan av fälten, vilket var en kamp i sin egen klass, haha trettio grader i luften, solen som steker rakt ner på en och man ska först ner i ”dalen” för att sen upp på motsatt sida trettio meter stup.

Det var väldigt svettigt och en dusch kallade verkligen på oss när vi var hemkomna till hotellet igen.

Likes

Comments

Instagram @soofielundgren