Apropå ingenting..färgade håret svart/brunt häromdagen. Trivs bäst i mörk färg. Men är en plåga att färga för att jag har eksem i hårbotten. Svider och bränner! 😫 Tips på bra inpackningar som hjälper hårbotten att återhämta sig, tas gärna emot.

Inte sovit något inatt, gjort mig iordning för dagen och sitter och kollar nyhetsmorgon, ska strax göra smoothie, gröt och kaffe. Men myser under värmefilten ett tag till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland krävs det inte mycket för att trigga igång minnen. Såg ett ambulans-program där dem var påväg till en man som ville dö. Samt till en kvinna som tagit en överdos. Det väcker så mycket minnen, och det som gör mest ont är när jag tänker på all oro jag skapat för min familj. Efter sista överdosen där jag var nästintill medvetslös så har jag lovat mig själv och min familj att jag inte ska göra om det, oavsett om det känns ovärt att istället söka akut så kommer jag att göra det. Just nu så känns det som att jag har kraft och motivation att ta mig mot det jag har som mål. Jag tänker ge allt för att ordna jobb så småningom. Börja dbt,n. Varva det med arbetsträning och använda dem jag har omkring mig som stöd mot egen försörjning som också är målet med att delta i "stegen". Jag längtar efter ett vanligt liv, är så innerligt trött på att vara sjukskriven, samtidigt så kommer jag inte ifrån att jag har mycket ångest och återkommande depressioner mm som försvårar allt men med lite anpassning så känns det inte omöjligt att kunna börja jobba igen. Håll tummarna att jag fortsätter känna denna kämparglöd. 👊

Likes

Comments

Gick upp runt 10 idag. Gjorde kaffe och åt frukost. Sen har jag tränat (!!) för första gången på evigheter. Var så härligt. Körde lite allt möjligt och det var skönt att få bli lite trött i kroppen.

Har färgat håret, duschat o lagat middag. Blev stuvade makaroner o vegkorv, jättegott! 😍

Nu är det disken som väntar! 😹👊

Alltså igår kväll när jag tog min imovane så blev jag typ hög. Pratade med mig själv och skrattade, sen hajade jag till och insåg att jag var ensam och undrade vad fan jag höll på med, haha. Har ju haft uppehåll ett tag så har väl lägre tolerans nu, ikväll hoppas jag att jag somnar fort! 😂

Likes

Comments

Idag vaknade jag av att sköterskan från öppenvården ringde och frågade om jag hade tid att hänga med till apoteket, det skulle makuleras recept och jag skulle få mediciner från öppenvården som blivit över där. Avslutat medicintilldelning nu så har äntligen hand om medicinen SJÄLV!! 🙌 Skönt! Inte haft mina sömnmediciner på en vecka nu så känns skönt att ha dem igen så att kvällarna slipper bli så ångestfyllda när man inte kan somna. Läkaren skriver bara ut små förpackningar pga tidigare intoxer och det är väl bra, men drygt att behöva förnya stup i kvarten.

Varit och handlat också och hämtade ut fyra canoderm-förpackningar. Tacka vetja högkostnadsskydd, skulle kostat 800 men blev 200 istället för alla. Så nu har jag salva ett tag.

Städat lite hemma, tänt ljus, spotify på, och krypit ner under värmefilten, bästa avslappningen.

Ska steka lite vegkorv sen till middag o sen blir det bara tv resten av kvällen.

Likes

Comments

Arbetstränat idag, och varit på sipmöte. Blev lättad av att få höra att dom inte slänger ut mig ur stegen trots bakslag senaste tiden.

Kommer få hjälp med ansökning till fk av min handläggare och så får jag aktivitetsersättning ett år till, under den tiden är min tanke att varva dbt och arbetsträning för att kanske kunna jobba för att få en anställning lagom tills aktivitetsersättningen löper ut. Det är mitt mål. Jag vill jobba, är så innerligt trött på att livet kretsar kring behandling osv. Sen får man kanske acceptera att man har vissa svårigheter men med rätt stöd och viss anpassning så tror jag att jag skulle fixa att jobba. Dags att lägga in en högre växel nu och jobba stenhårt med rutiner och att utmana sig att gå emot jobbiga känslor.

Snöar så sjukt mycket ute, men det är vackert! 😍😍 Imorgon blir det långpromenad! Tog en tur till maxi nu på kvällen och köpte lite godis. Så tagit det lugnt och myst här hemma.❤

Likes

Comments

Börjar sakta men säkert bli lite gladare igen. Gick till maxi och köpte saker till hemgjord pizza. Blev vegansk kebabpizza med oumph bla. 👌

Likes

Comments

Varit minst sagt jävligt pissjobbiga dagar. Efter att ha handlat och lagat mat i Måndags så var jag typ sängliggande tills igår då jag var tvungen att åka till Karlstad för att byta batteri på telefonen. Det funkar inte riktigt som det ska nu heller så blev en dyr historia. Men får klara mig ett par månader tills jag kan köpa en ny telefon. Provade mc donalds nya mc vegan, insåg i efterhand att osten som var på inte var vegansk, de hade gjort fel och jag hade redan ätit upp när jag insåg det. Usch. Ett tag åt jag ju ost, lakto-ovo veg men numera har jag svårt för allt animaliskt.

Idag tog jag mig samman och tvättade och städade lägenheten, skjutit upp det i flera dagar. Brukar sällan skippa att städa/tvätta även om jag mår dåligt. Men det dåliga måendet har nått nya nivåer. Sagt upp boendestöd helt och hållet, och avslutat medicintilldelning så har inte tagit medicin på flera dagar, får ju inte ha hand om den själv. Så är lite rörigt just nu. Jag ska försöka att inte bli sängliggande hela helgen, orkar knappt äta just nu, och det är inte bra alls för det triggar igång gamla beteenden. Försöker tänka förnuftigt men det är så himla svårt. 👻

Kämpar på, trots att jag inte vill egentligen. Men har man tagit sig igenom svackor förr så kan man väl igen..💭 Inte varit så här nere sen jag flyttade från LG. Mått ganska bra fram tills nu, rädd att det är nu det blir som förr, så får det inte bli. 🙄 Vill inte vara deprimerad.

Likes

Comments

Äter bara kaninmat? 😹 Blev riktig husmanskost till middag. Pressad gurka som pricket över iet! 👌

Likes

Comments

Här sitter jag och hatar världen litegranna. (Nejdå, eller kanske lite). Är irriterad bara. Måste bara behärska mig och inte agera i affekt som dem så fint kallar det inom vården. 💩 Idag ska jag inte fatta några beslut, det får bli när jag lugnat mig.

Imorgon är det iallafall pysselgrupp igen. Ser fram emot det, samtidigt som jag är rädd för att bli utkastad när jag inte kommit iväg till samhall senaste veckorna. Måste ta tag i livet nu. 👈

Likes

Comments

Alldeles för mycket tankar inatt så somnade väl kl 6 imorse typ. Gick upp 09.30 och har varit och handlat med bostöd. Fick väl hem det mesta tror jag. Gjorde smoothie och tog en smörgås till sen frukost.

Sitter o lyssnar på musik, o dricker kaffe. Kanske ska ta en promenad till lidl och köpa veganpizza som dom säljer billigt den här veckan. Får se om jag orkar laga mat i eftermiddag eller om det blir en sån pizza.

Bad bostöd om att få tillbaka min våg idag, inte vägt mig sen i somras. Tänk så lurad man kan bli, måste jobba med kroppsuppfattningen, trodde att jag vägde minst 7 kg mer än vad jag gjorde, så blev riktigt förvånad. Är inte riktigt så hungrig längre om dagarna, älskar ju mat egentligen och det är kul att laga vegansk mat. Men tappat lite motivation. Men jag tar nya tag. På Torsdag lämnar jag kanske tillbaka vågen, med insikten att jag inte ska tro på mina antaganden.

Nu ska jag diska undan och kanske vila en stund under värmefilten.

Likes

Comments