Header

Min underbara bästavän hade Pink Party i helgen & det va jätte roligt. Så den kvällen kommer vara ett väldigt bra minne fram över.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag fick ett par jätte snygga slippers av min underbara pojkvän när jag kom hem från Rossö där jag firade min midsommar med familj & vänner. Linus vet precis vad jag tycker om, dessa skor har jag viljat ha ett tag också så jag är super nöjd & tacksam. ♡

Likes

Comments

Vattenmelon 🍉

Hej på er, ny dag & nya möjligheter.

Idag har jag ätit sommarens första vattenmelon & det är lika gott varje år, Yammi!

Idag har jag & Linus inte gjort något mer än att gå på en promenad då vi har vart väldigt sega. Mamma & pappa har gäster över så vi kommer nog bara hålla de sällskap & mysa med mat & god saker. Kram♡


Likes

Comments

Kvälls s♡l
I ♡ U

Hej på er mina kära♡

Idag är det fredag & jag vakna runt 12.00 idag, det va väldigt skönt att få sova ut lite extra idag faktiskt. Jag har sovit ganska dåligt de senaste nätterna speciellt på sjukhuset, så jag håller på att sova ikapp mig lite, haha!

Dagens planer är att jag ska till läkaren om 1h för att byta plåster på ryggen då de har lossnat & jag vill inte riskera att få någon infektion eller något liknande... Sen ska jag gå på en promenix eftersom jag måste träna upp min kondition plus muskler efter operationen & senare ikväll kommer nog Linus hit. Vi ska nog inte göra något speciellt eftersom jag inte kan/får göra så mycket just nu!

Igår hade jag väldigt mycket energi & kraft så jag & Linus gick en lite längre promenix igår kväll, vi gick ner till sjön för att mysa lite & ta fina bilder då det va en väldigt fin kväll. Men vi stanna inte så länge eftersom knotten åt upp Linus, haha! :P Kram

Likes

Comments


Den 20 maj vid klockslaget 00.30 på natten till lördag kom ett larm om en singelolycka i Bollebygd. Men det va lite värre än så denna gången. Jag läste det inte i en tidning eller på media som jag annars alltid gjort & blivit orolig om man känner personen som har varit med i olyckan. Nej, det va jag och min bästa vän som va med i singelolyckan den natten.

Jag minns inte hur vi körde av vägen eller hur olyckan gick till, men en sak vet jag & det är att båda hade änglavakt. Hur vi överlevde den kraschen vet jag faktiskt inte!

Brandkår, polis och ambulansen deltog på olycksplatsen...

Jag har en svart lucka under händelsen & det ända jag minns innan är att vi åkte runt i Bollebygd för att vi inte hade så mycket annat att göra eftersom vi väntade på min pojkvän som skulle komma hem, vi skulle sova hos honom den natten.
Sen vaknar jag upp av att Linn (min bästa vän som va med i olyckan) skriker, jag öppnar ögonen och det första jag ser är att framrutan på bilen är sprucken, jag hör även ett pysande från bilen. Så jag tar av mig säkerhetsbältet & går ut bilen på något sätt. Jag känner att det gör extremt ont i ryggen så jag lägger mig några meter i från bilen då jag trodde att den brann eftersom den släppte ifrån sig ett pysande ljud och rök.

Så här såg bilen ut innan olyckan & efter...Jag lägger mig ner i gräset för att ligga still efter olyckan, det ända jag tänker på va stjärnorna som lyste starkare & starkare för varje minut.

Det kommer ut en kvinna från ett hus & det ända jag reagerar på är att hon har en väldigt dålig attityd men det va nog bara för att hon trodde vi va fulla, sen va hon nog också väldigt chockad över att det står en bil i hennes trädgård. Jag var vid medvetande hela tiden men jag ville bara blunda i 1 sekund men hjärnan sa nej till att blunda när jag låg där. Kroppen kanske inte hade orkat att vakna upp igen om jag hade somnat.
Jag kunde bara kolla på en punkt & det va upp mot himlen, jag hörde alla som prat & jag hörde alla ljud runt om kring mig hela tiden men jag kunde inte kolla på något annat än himlen då jag inte hade kraften att vrida på huvudet.

Det kändes som en evighet innan ambulansen kom...

Massa brandmän & poliser kom fram hela tiden & skulle berätta sina namn men mitt minne ville inte samarbeta så jag glömde av vad de hette lika snabbt som de sa det. Jag hörde att Linn grät & hade ont men när jag hörde att någon pratade med henne fick jag energi att vrida huvudet & kolla hur det var med henne. Jag såg att hon satt upp & då blev jag väldigt lycklig, min ångest försvann den minuten, för då tänkte jag bara att båda hade överlevt det jag utsatt oss båda för eftersom det va jag som kunde kört ihjäl oss båda den natten.

En brandman sätter på mig en nackkrage...

Jag vet inte hur lång tid det tog innan ambulansen kom till platsen men dem kom till slut & då kunde jag slappna av lite men jag va ändå lite nervös över att åka ambulans eftersom jag aldrig hade gjort de innan... Det gjorde fruktansvärt ont när de la mig på båren, då fick jag känslan av att jag bara ville åka hem & sova i min säng. Jag ville inte ligga här längre, jag ville bara hem & glömma allt som hänt. Spola tillbaka tiden då allt bara va så bra!

Åker med ambulansen till Borås sjukhus...

Inne på sjukhuset klippte de sönder min jacka & tröja för att de vågar inte riskera att flytta på mig & utsätta min rygg för onödiga rörelser, eftersom de var där jag har ont. De gör olika kontroller samtidigt som de förbereder mig till röntgen.

Röntgen visar inget positivt resultat på ryggraden...Jag fick en fraktur på en kota & kotan under blev lite skadad...

Bilden på vänster sida är en utav flera röntgen bilder de tog på akuten. Till en början trodde de inte att jag var tvungen att opereras men jag skulle få en 3-punkts korsett som jag skulle ha på mig dygnet runt i 10 veckor. Men jag kunde inte få denna korsetten förrän på måndag eftersom läkarna inte jobbar på helgerna.

Till en början fick jag bara ligga helt rakt i sängen utan att ställa/resa mig upp, men sen tog de beslutet att jag fick justera sängen så jag kom upp lite & jag fick även gå på toaletten.

På måndagen tog vi nya röntgen bilder med korsetten på...

Bilderna visade att ryggraden hade börjat luta i sidled vid den kota som hade frakturen, så jag fick absolut inte röra mig eller ställa mig upp. De tog ett nytt beslut om att jag skulle opereras på tisdagen & så jag blev tvungen att transporteras till Sahlgrenska sjukhuset på kvällen.

Jag hade väldigt ont i ryggen under dessa dagar...

På tisdagen var jag nr 2 i "kön" så de prioritera mig väldigt bra. Jag åkte ner till operations avdelningen, sa hejdå till mamma & pappa. Sedan körde en jätte snäll tjej in mig till operationssalen där en massa snälla människor skulle befinna sig under operationen. Det är första gången jag blivit opererad & jag trodde jag skulle bli orolig & ledsen för att jag har alltid sagt att jag hellre har ont än att operera mig, men jag var jätte trött & ville bara sova så det var inga problem.

Jag sövdes & vaknade sedan upp på uppvaket...

Operationen tog ungefär 1 timme & den hade gått bra sa läkarna. Jag fick ligga på Sahlgrenska tills på fredagen & sedan fick jag äntligen åka hem.

Under den tiden jag låg på Borås & Sahlgrenska fick jag massa fina saker men det är inte det viktigaste... Det viktigaste är att jag hade min familj, pojkvän & vänner i min omgivning hela tiden. Tänk att alla dessa fina människor tog sig till sjukhuset för att träffa mig. Ni är så sjukt underbara & jag älskar er så otroligt mycket. Utan er hade jag aldrig orkat kämpa vidare & då hade jag aldrig varit där jag är idag.

Idag har det gått 11 dagar sen olyckan hände & en vecka sedan jag opererades. Jag tar fortfarande mycket mediciner för att dämpa smärtan men ryggen känns redan mycket bättre efter operationen. Jag kämpar varje dag med de uppgifter jag ska göra för att bli starkare men det finns fortfarande i mitt bakhuvud att jag kunde kört ihjäl oss båda...

Ps. Jag valde att skriva detta på bloggen för att jag inte varit så aktiv på media & inte haft orken till att skriva till alla som hört av sig & undrat vad som hänt. Det blir lättare för mig & er om jag skriver allt på ett & samma ställe. Kram<3


Likes

Comments

Hej på er mina ananaser, hoppas allt är bra med er?
Själv är jag väldigt stressad eftersom jag ligger efter i skolan, så jag har ungefär spenderat all min tid på att bara varia hemma & plugga.

Jag har haft det tufft med pluggandet men det ger resultat och mer ork när jag planerar. Så jag har skrivit ner till er hur jag planerar min pluggteknik & jag tror absolut inte jag är den ända som ligger lite efter med skoluppgifterna. Så här kommer mina tips till er!

BÖRJA I TID:

Plugga direkt och beta av uppgifter & läxor allteftersom du får reda på dem. Är du stressad när du läser och pluggar blir det sällan någon djupinlärning. Du missar sammanhang, orsaker & glömmer snabbt vad du lärt dig. För att lära dig gå på djupet måste du se händelser och orsaker i de rätta sammanhanget. Försök också att relatera till om du redan kan något om det du skall plugga om. Kunskaperna sätter sig bättre om de är knutna till annat du kan & det hjälper dig att skapa helheter & komma ihåg. Ta pauser! Istället för att sitta flera timmar i sträck och läsa tills ögonen går i kors är det mer effektivt att läsa en timma & sedan ta en paus. Hjärnan behöver sortera & smälta all information den tagit in för att effektivt ta in ytterligare information. Tricket är att plugga ofta, inte länge.

PLANERA OCH DELA UPP ARBETET:

Det är lätt att skjuta upp stora uppgifter, men genom att sätta delmål blir inget prov eller inlämningsuppgift för stor. Dela upp arbetet & skapa enkla rutiner, exempelvis kanske du har bättre studiero på biblioteket, i ett studierum på skolan, på ett café eller hemma i vid datorn – försök hitta en plats som passar dig. Du kan exempelvis läsa till en viss sida som du bestämt i förväg, eller lösa ett visst antal matteproblem innan du tar paus & belönar dig. Belöningar för varje delmål kan exempelvis vara att träna, kolla Instagram, äta något gott eller prata med en kompis.

BRA PLANERING SOM PASSAR DIG OCH DINA FÖRUTSÄTTNINGAR:

Gör en planering dag för dag eller vecka för vecka, lägg in provdatum & inlämningar för god framförhållning. Pluggar du ensam? Planera in dina läxor/prov med någon kompis som läser samma ämnen som du. Genom att diskutera det du läst med dina studiekamrater får du nya perspektiv & infallsvinklar. Kanske har de svaret på något du inte kan, eller har sett samband som du missat? Skapa eller hitta en lässtrategi som funkar för dig

ANTECKNA:

Alla lär vi på olika sätt. Men något som funkar för de flesta är att anteckna. Oavsett om du antecknar i datorn, telefonen, för hand i ett block, på en whiteboard eller om du spelar in ljudpåminnelser så kan du ha stor hjälp av att anteckna viktiga saker på lektionerna. Anteckna nyckelord, begrepp och termer, matematiska satser och viktiga meningar du behöver komma ihåg. Ta för vana att skriva rent & strukturera dina anteckningar så fort som möjligt innan du glömmer. För att lära in information från en bok, gör understrykningar eller testa att sammanfatta texten med egna ord. Det kan hjälpa dig att komma ihåg och förstå bättre! Gå sedan tillbaka & se så att du förstått rätt & att du inte missat något viktigt. Har du bra egna anteckningar kan du utgå från dina egna anteckningar när du sedan pluggar inför provet. Du kan också testa att återberätta för dig själv eller någon annan vad det är du läser, förklara hur man löser ett matteproblem för någon i familjen. När du sätter ord på vad du läst hjälper det dig att komma ihåg & när du sammanfattar skiljer du det viktigaste från resten. Det är när du måste formulera dig i egna ord som du verkligen förstår vad det är du läser & vad som är oklart.

Likes

Comments

Vad heter du? – Sofie Jensen

Smeknamn? – Fi, fiffi & jensen

Födelsedag? – 28 januari

Stjärntecken? – Vattenman

Yrke? – Inget just nu, jag går andra året på gymnasiet

Längd? -164

Hårfärg? – Super blond

Ögonfärg? – Blå, grön/gula

Piercing? – Har hål i öronen

Tatueringar? – Ingen än men det kommer förmodligen snart

Höger/vänster hänt? – Vänster hänt

Bästavänner? – Julia Janelle, Amanda Larsson, Linn Klingberg & Moa Nilsson

Favoritlåt? – Just nu är det - I'm the One

Favoritfärg? – ROSA, GRÅ & VITT


Favoritaffär? – Zara

Favorit skor? – Adidas superstare

Favorit plats? – Kroatien

Vart befinner du dig om 10 år? – Jag vill bo i Onsala så jag hoppas jag har en man, ett stort vitt hus & 2 barn

Stationär eller bärbar dator? – Jag skulle nog säga båda

Känsla just nu? – Taggad, förväntansfull & spontan

Vad har du på dig? – Svarta kostymbyxor från BikBok, en ljusblå topp från BokBok

Vart vill du bli när du blir stor? – Ha ett framgångsrikt företag som drivs av mig

Hund eller Katt? -Jag har en katt men föredrar nog hund

Coca Cola eller Pepsi? – Coca Cola

Vad köpte du senast? – En glass

Smsa eller ringa? – Gillar inte att ringa människor jag inte känner men annars tycker jag ringa för att man kan förstå varandra lättare

Likes

Comments

Hej mina kära ananaser, idag är det fredag & det betyder lååång helg.
Det känns väldigt skönt att få lite ledigt då & då, nu när man har så himla mycket att göra i skolan. Jag är verkligen helt färdig efter skolan, haha!

Har inte hunnit blogga under dessa 2 dagar då jag har haft väldigt mycket med skolan.
Men.... här kommer kortfattat om vad jag har gjort dessa 2 dagar & vad som står på planeringen lite längre fram.

ONSDAG: Jag slutade skolan 14.50 men fick vara kvar en stund extra bara för att vi håller på att göra en kortfilm. Efter skolan åkte jag, Julia & Amanda in till stan för att fota lite outfit bilder & även ta fina kompis bilder som ni kan se här ovan. När vi kände att vi fotat klart va vi helt utsvultna så vi gick till Jensens Bøfhus för att äta middag.

TORSDAG: Igår hade jag ingen entreprenörskap så jag slutade runt 14.05 när jag egentligen slutar 15.30 på torsdagar. Jag åkte direkt hem för att jag skulle plugga en stund & sedan hinna träffa Linn innan jag skulle vara med Linus. Mer än så gjorde jag inte just på denna torsdagen.

FREDAG: Idag är det fredag, jag har bara varit i skolan mer än så har jag inte hunnit göra. Planerna för idag är ganska oklar än så länge & jag har egentligen ingenting speciellt planerat. Men ska försöka lägga mig tidigt just för att jag ska upp tidigt imorgon, för att jag ska åka in till stan med min la familia för att shoppa lite. Kramisar :)

Likes

Comments