Sofieelinjansson@sofieelinjansson

Godmorgon Bloggen!

Idag så blev jag väckt av lilla Lucas som ville gå upp kl 04.00... Inte direkt något jag var sugen på. Han gnällde om att han hade ont i örat igen. Hoppas de bara är att han legat konstigt under natten. Men vi/han somnade om till 05 så då fick vi upp. Så idag har jag verkligen varit uppe tidigt! Hade alarmet på 05.30 så kändes inte så jobbigt att gå upp 30 min tidigare bara.

Jag hade på tv:n till plutten sedan gjorde jag mig själv iordning och plockade lite. Fattar inte hur det ALLTID kan ligga miljoner med saker överallt 😅

Men när vi väl har iordning för att gå till dagis flöt allt på. Lucas är inte så förtjust i att gå till "lilla" avdelningen. Men idag gick det utan problem! Kan ha varit för att hans kompis Jonathan kom samtidigt.


Men nu sitter jag i Uppsala och kollar på när James har tennisträning! Skön start på denna Fredag!

Puss och Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej Bloggen!

Som jag skrev som rubrik så är de sjukstuga här hemma. Började i Onsdagsnatt när Lucas skrek och grinade från 00:30 fram till 04:30. Han kunde inte alls sova och gnällde över sitt vänstra öra. De enda som funkade var när jag gick runt med han i famnen. Men så fort jag försökte lägga ner han så vaknade han och jag gick börja om. Till slut fick han Alvedon och kunde somna 2 timmar.

Jonas ringde läkaren direkt när dom öppnade telefontiden vid 8:00. Självklart va de fullt för hela dagen men de va snälla och klämde in oss vid lunch. När vi väl kom på plats gick besöket väldigt snabbt och smidigt. Läkaren konstaterade direkt att Lucas hade Dubbelsidig öroninflammation samt väldigt svullen i halsen. Vi fick penicillin till plutten då de va så extremt. Annars har de tydligen kommit på att man INTE ska ge något åt barn som blivit 3 år när de har öroninflammation, vilket jag tycker är helt sjukt...

Så denna helg kommer vi bara vara hemma så både Lucas och Jonas blir pigga!

Jag var ju dålig i början på veckan men har nästan blivit 100% pigg nu. Lite snorig är man ju ändå hela tiden den här tiden på året.


Puss & Kram

Likes

Comments

Lördag den 14:e Oktober var vi på dop i Husby-Ärlinghundras kyrka. Är inte så ofta man är i varken kyrkan eller iväg på Dop. Men varje gång så blir man lika glad att de alltid är så fint inuti kyrkorna. Var ett mysigt litet dop. Kyrkan är inte så stor utan helt lagom.

Efter dopet inne i kyrkan tog vi våran bil och åkte hem till Jonas syster för lite god smörgåstårta och fika. Lucas har varit små sjuk väldigt länge nu så han hade inte så bra tålamod med att vara där. Men vi fick lite mat i magen. Efter det tog jag med mig Lucas upp på övervåningen för lite lek i Kusin Adams rum. Lucas gillar verkligen att leka där uppe! Men barn gillar ju alltid kompisarnas rum och leksaker.

Likes

Comments

Här kommer det äntligen en bild på Brandmännen som kom

på besök hemma hos oss!


Dessa är nu Lucas favoriter! Han är fortfarande stolt och glad att dom kom hem och hälsade på just han! Vi Invigde också boken idag som han fick av dom.

Likes

Comments

Ringde på porttelefonen när jag och Lucas satt i soffan. Trodde det var Jonas som kommit tillbaka från Arlanda, eftersom jag visste att han inte hade någon nyckel med sig. Till min förvåning berättar dom att de kommer från Brandstationen. Fattar först ingenting men de fortsätter och berättar att de har med sig lite priser ifrån Frågesporten som vi deltid i när de va Öppethus. Lucas Skulle få pris! Han blev superglad när jag berättade att de va Brandmännen som ringde på! Så när vi öppnade dörren stod det 4 stycken brandmän utanför våran dörr! Spiken började skälla som vanligt och gav sig inte. Så jag stängde in agn i sovrummet... Vilket inte hjälpte så värst mycket. Lucas fick en bok som han glatt tog emot av dom och vi fick även en brandfilt. Super bra att ha hemma!

Försökte även få en bild på Lucas och brandmännen men han blev lite blyg. Vilket jag förstår också. Men han visade stolt upp alla sina brandbilar som han har. och dom blev väldigt impade. Självklart hade Lucas även sin brandtröja på sig som vanligt, Haha! Skulle han själv få välja skulle han ha den på sig VARJE DAG!!!

Väldigt roligt att dom engagerar sig och åker ut på sånt här! Lucas kommer länge minnas denna dag då dom kom hem till han! Nu har han något att berätta för kompisarna på dagis på Måndag.

Detta var vår roliga upplevelse denna morgon! Nu ska jag duscha och göra mig i ordning innan vi ska till läkaren med Lucas (för hans hosta) och nästan direkt efter ska vi iväg på Dop för Lucas kusin, lilla Petra.


Puss & Kram

Likes

Comments

Hej Bloggen!

Lucas fyllde ganska nydligen 3 år (21/9). Vi ordnade självklart ett litet kalas för han med familjen. Funderade först på att ha ett barnkalas med alla kompisar från dagis men vi bestämde ganska snabbt att slippa det. Eftersom Lucas började dagis i mitten på Augusti och inte hunnit komma in i gruppen till 100%. Men just nu så har han kommit in väldigt bra och fått två bästisar! Super roligt eftersom han hade en bästis som han verkligen satt ihop med i Linköping.

Men iallafall så blev det kalas med familjen. Vi bjöd på smörgåstårta som vi beställde ifrån IcaMaxi i Uppsala. (ost & skinka) som jag INTE rekomenderar att beställa... tycker inte alls den var god och inte värd pengarna. Men tårtan och kakorna vi hade gjorde vi själva och de blev kalas bra!!

Vi fixade en fiskedamm till barnen också som Lucas hade önskat sig.

För övrigt hade vi det väldigt trevligt och Lucas blev väldigt glad för alla sina presenter!


Likes

Comments

Här är två bilder på vår lilla Spiken. Han har nu hunnit bli 7 månader. Vi skaffade han efter att vi flyttat upp till Sigtuna. Vi bodde ju som sagt i Linköping innan. Men iallafall så är han en busig liten valp. Han är 100% Chihuahua. Men som jag nämnde förut är han fortfarande liten för hans ålder. Jag själv hoppas inte han växer så mycket till, tycker han är i lagom storlek nu! Om allt går som vi (jag) vill så kommer vi avla med han i framtiden men det får tiden avgöra.


Puss & hej leverpastej!

Likes

Comments

Idag har vi varit på Österby Gård som ligger här i Sigtuna.

Var ett tag sedan vi var här och kollade på djuren. Var även massor av äldre traktorer där idag. Lucas tyckte dom var väldigt intressanta och ville gärna kolla in dom. Tror det totalt var 11 traktorer som åkte och plöjde på åkrarna runt omkring.

Vi tänkte äta lunch där men hamburgarna var tyvärr slut när vi väl skulle äta.. Blev därför en tur till Sibylla istället för att få något i magen.


Nu ska jag strax lägga Lucas i sängen och läsa bok innan det är kväller för han.

Hej då !

gammla bilder från sommaren i Linköping 

Likes

Comments

fredag igen och jag är ledig!
Vi har spenderat förmiddagen med Emma och tjejerna! Blev lunch ihop på Max. konstigt att man åker till jobbet när man väl är ledig ;)..  har super fint väder hos oss idag! jag som trott att jag bara kunde drömma om att få ta på mig klänning i år och svettas som en gris ändå!

Nu ska vi göra oss iordning så vi kan gå ner mot stan på Stadsfesten som är hos oss i Linköping.

Likes

Comments