Sofieelinjansson@sofieelinjansson

Lördag den 14:e Oktober var vi på dop i Husby-Ärlinghundras kyrka. Är inte så ofta man är i varken kyrkan eller iväg på Dop. Men varje gång så blir man lika glad att de alltid är så fint inuti kyrkorna. Var ett mysigt litet dop. Kyrkan är inte så stor utan helt lagom.

Efter dopet inne i kyrkan tog vi våran bil och åkte hem till Jonas syster för lite god smörgåstårta och fika. Lucas har varit små sjuk väldigt länge nu så han hade inte så bra tålamod med att vara där. Men vi fick lite mat i magen. Efter det tog jag med mig Lucas upp på övervåningen för lite lek i Kusin Adams rum. Lucas gillar verkligen att leka där uppe! Men barn gillar ju alltid kompisarnas rum och leksaker.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här kommer det äntligen en bild på Brandmännen som kom

på besök hemma hos oss!


Dessa är nu Lucas favoriter! Han är fortfarande stolt och glad att dom kom hem och hälsade på just han! Vi Invigde också boken idag som han fick av dom.

Likes

Comments

Ringde på porttelefonen när jag och Lucas satt i soffan. Trodde det var Jonas som kommit tillbaka från Arlanda, eftersom jag visste att han inte hade någon nyckel med sig. Till min förvåning berättar dom att de kommer från Brandstationen. Fattar först ingenting men de fortsätter och berättar att de har med sig lite priser ifrån Frågesporten som vi deltid i när de va Öppethus. Lucas Skulle få pris! Han blev superglad när jag berättade att de va Brandmännen som ringde på! Så när vi öppnade dörren stod det 4 stycken brandmän utanför våran dörr! Spiken började skälla som vanligt och gav sig inte. Så jag stängde in agn i sovrummet... Vilket inte hjälpte så värst mycket. Lucas fick en bok som han glatt tog emot av dom och vi fick även en brandfilt. Super bra att ha hemma!

Försökte även få en bild på Lucas och brandmännen men han blev lite blyg. Vilket jag förstår också. Men han visade stolt upp alla sina brandbilar som han har. och dom blev väldigt impade. Självklart hade Lucas även sin brandtröja på sig som vanligt, Haha! Skulle han själv få välja skulle han ha den på sig VARJE DAG!!!

Väldigt roligt att dom engagerar sig och åker ut på sånt här! Lucas kommer länge minnas denna dag då dom kom hem till han! Nu har han något att berätta för kompisarna på dagis på Måndag.

Detta var vår roliga upplevelse denna morgon! Nu ska jag duscha och göra mig i ordning innan vi ska till läkaren med Lucas (för hans hosta) och nästan direkt efter ska vi iväg på Dop för Lucas kusin, lilla Petra.


Puss & Kram

Likes

Comments

Hej Bloggen!

Lucas fyllde ganska nydligen 3 år (21/9). Vi ordnade självklart ett litet kalas för han med familjen. Funderade först på att ha ett barnkalas med alla kompisar från dagis men vi bestämde ganska snabbt att slippa det. Eftersom Lucas började dagis i mitten på Augusti och inte hunnit komma in i gruppen till 100%. Men just nu så har han kommit in väldigt bra och fått två bästisar! Super roligt eftersom han hade en bästis som han verkligen satt ihop med i Linköping.

Men iallafall så blev det kalas med familjen. Vi bjöd på smörgåstårta som vi beställde ifrån IcaMaxi i Uppsala. (ost & skinka) som jag INTE rekomenderar att beställa... tycker inte alls den var god och inte värd pengarna. Men tårtan och kakorna vi hade gjorde vi själva och de blev kalas bra!!

Vi fixade en fiskedamm till barnen också som Lucas hade önskat sig.

För övrigt hade vi det väldigt trevligt och Lucas blev väldigt glad för alla sina presenter!


Likes

Comments

Här är två bilder på vår lilla Spiken. Han har nu hunnit bli 7 månader. Vi skaffade han efter att vi flyttat upp till Sigtuna. Vi bodde ju som sagt i Linköping innan. Men iallafall så är han en busig liten valp. Han är 100% Chihuahua. Men som jag nämnde förut är han fortfarande liten för hans ålder. Jag själv hoppas inte han växer så mycket till, tycker han är i lagom storlek nu! Om allt går som vi (jag) vill så kommer vi avla med han i framtiden men det får tiden avgöra.


Puss & hej leverpastej!

Likes

Comments

Idag har vi varit på Österby Gård som ligger här i Sigtuna.

Var ett tag sedan vi var här och kollade på djuren. Var även massor av äldre traktorer där idag. Lucas tyckte dom var väldigt intressanta och ville gärna kolla in dom. Tror det totalt var 11 traktorer som åkte och plöjde på åkrarna runt omkring.

Vi tänkte äta lunch där men hamburgarna var tyvärr slut när vi väl skulle äta.. Blev därför en tur till Sibylla istället för att få något i magen.


Nu ska jag strax lägga Lucas i sängen och läsa bok innan det är kväller för han.

Hej då !

gammla bilder från sommaren i Linköping 

Likes

Comments

fredag igen och jag är ledig!
Vi har spenderat förmiddagen med Emma och tjejerna! Blev lunch ihop på Max. konstigt att man åker till jobbet när man väl är ledig ;)..  har super fint väder hos oss idag! jag som trott att jag bara kunde drömma om att få ta på mig klänning i år och svettas som en gris ändå!

Nu ska vi göra oss iordning så vi kan gå ner mot stan på Stadsfesten som är hos oss i Linköping.

Likes

Comments

Gud så mycket jag har och saknar hästar i mitt liv! Var bara ren lycka att få sitta upp igen  (med lite rädsla). Att man fortfarande  Vet hur man gör fast det gått flera år.. Är som när man lärt sig att cykla då glömmer man aldrig bort hur man gör. EN dag ja då ska jag ta mig f*n ha en egen häst!  Det är så härligt och befriande att sitta upp på hästryggen och bara släppa allt annat och bara koncentrera sig på det kan för just då.

Likes

Comments

Tog oss en tripp till pappa och deras stuga bort mot Öregrund. hade en supermysig kväll. God mat och trevligt sällskap! sov över i stugan innan vi begav oss vidare hem till mamma på kräftkväll.

Likes

Comments