Dagarna flyger förbi snabbare än någonsin, snart har redan 1/12 av 2017 gått också. Hur sjukt?
Mina dagar spenderas snörvlandes och hostandes samt nedbäddad i sängen någon gång varje vecka, verkar inte kunna bli helt frisk. Så typsikt mig under vinter halvåret...

Nu när skolan dragit igång fylls mina dagar och helger snabbt med aktiviteter. Att vara med nära och kära har prioriterats en hel del de senaste veckorna vilket jag verkligen trivs med. Många samtal fyllda med allt mellan himmel och jord, är så glad att ha så underbara människor i mitt liv! Känner att jag tar vara på varje dag och njuter verkligen 💓

Likes

Comments

Jag och pappa satte oss ner under lovet för att diskutera olika linjer att gå efter gymnasiet och studenten. Som jag nämnt innan har jag varit väldigt osäker på vad jag vill göra och om jag vill direkt plugga vidare överhuvudtaget men nu känns det ändå rätt. Frågan är bara till vad. Vad vill jag bli? Tankarna har alltid varit jurist, det har varit enklast att fokusera på en sak utan att behöva väga in andra ting. Men när vi satt ner för att diskutera så insåg vi/jag att det kanske inte alls är det bästa för mig.

Jag älskar ju att träffa nya människor, sälja, ta plats och vara i sociala sammanhang. Trots att jag tycker brottmål osv är väldigt roligt inom juridik så känner jag ändå inte riktigt för att sitta och bara läsa bakom ett skrivbord, vilket vad jag har förstått det som är väldigt mycket av. Linjen affärsjurist finns i Linköping, som verkar ändå vara en bra kombination av två roliga ämnen, men vad gör dem i yrkeslivet då?

Ekonom-spåret har jag dock alltid tyckt verkat tråkigt, företagsekonomin i skolan har väl varit sådär om jag ska vara ärlig. Debit och kredit skiter jag fullständigt i. Men vårt UF företag har varit jätte roligt att driva, framförallt gällande sälj, kundkontakt och marknadsföring. Okej, finns det någon sådan "marknadsföringslinje" då? Nej inte riktigt, men som civilekonom kan man bland annat bli det och det känns skönt att ha många möjligheter efter examen - så som man får som jurist.

Då är ju helt enkelt frågan vad som jag tycker är roligast, passar mig bäst och vad jag är villig att satsa. Jurist, ekonom eller en blandning av de två? Med mina betyg är jag ganska klar med att jag kommer in på de linjer jag vill - utom jurist. Isf behöver jag troligtvis flytta till en annan stad, likaså om jag vill gå affärsjurists programmet - men det pga att linjen endast finns i Linköping.

I dagsläget är jag överröst med utbildningar, kriminologi verkar as kul att läsa men finns inte så roliga jobb. Miljövetare verkar hur intressant som helst men det här med naturvetenskap har jag aldrig varit särskilt stort fan av. Jag har ju en stund att bestämma mig, är väldigt taggad inför framtiden och vad den har att erbjuda.
Undrar vart jag är om 1 år, vad jag gör och vem jag är. Ska bli kul att gå tillbaka till det här inlägget och veta.

Likes

Comments

Godkväll mina vänner,
hoppas allt är bra med er i snökaoset. Själv kom jag precis hem från en myskväll men tjejerna, det bästa man kan göra i väder som detta ju?
---------------------------------------------------------------------

På nyår vid middagen så gick vi varvet runt bordet där alla fick beskriva sitt år med ett ord och sedan förklara varför. Jag valde ordet utveckling, detta för att jag känner att Sofie som person verkligen vuxit det här året. Jag har kommit till insikt med många saker, hittat mig själv mer och även förstått mig på andra i min omgivning bättre. Utöver det så har jag även tex fyllt 18 år som jag alltid tyckt varit väldigt stort, jag har därmed även tagit körkort, börjat sista året på gymnasiet, skaffat mig en stabilt extra jobb samt åkt utomlands för första gången med bara en kompis! Det här året har lärt mig så otroligt mycket och trots att det varit en berg och dal bana med mycket skratt och gråt så kan jag ärligt säga att året 2016 var ett bra år!

​Nu ska man ju blicka framåt, men jag har aldrig varit så mycket för nyårslöften. Det känns som att det är så klyschigt och i min sits så ser jag inte riktigt någon mening med det. Jag tänker  helt enkelt att jag kör på som vanligt, det brukar funka bra! Dock måste jag ge cred till er som faktiskt gör nyårslöften och håller dem... Önskar att jag var sådan, nyckeln kanske är att inte sätta skyhöga mål? Men vad är då meningen med det, jaja. Godnatt på er nu ❤

Likes

Comments

Mitt nyår vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva, det var lite som de andra vi firat fast ändå inte.

Kvällen började med middag/förfest hemma hos Anton, vi var 12 stycken totalt som satt och skålade ut året. Med trerätters, massor med bilder och lekar hade vi det riktigt bra helt enkelt. Runt 23 ordnades det sedan skjuts hem till Joakims tjej som hade fest och där firade vi in det nya året. För mig känns det lite som att nyår blir mindre och mindre speciellt för varje år som går, förutom att alla är mer taggade än vanligt så skulle det nästan kunnat varit en vanlig fest och jag menar middagen, (som var underbar) varför krävs det en högtid för att samla alla? Hur som helst, kvällen blev inte så sen för mig, vilket var väldigt skönt dagen efter.
Vakna upp utan huvudvärk och ändå må skapligt liksom!

Hoppas ni också hade en trevlig kväll!!

Likes

Comments

När det var dags att göra nya naglar igen kände jag att jag ville ha lite glitter med tanke på att jul och nyår var nära så jag valde den här designen. Tidigare har jag varit en riktig sucker för fransk-fade för det matchar med allt plus att det inte alls syns lika tydligt att naglarna börjat växa ut eftersom färgerna är så lika. Därför tänkte jag att jag ändå ville ha kvar den "grunden" vilket blev väldigt bra på tummen och långfingret, ringfingret fick ta smällen att synas när det växer ut men va fan, snyggt blev det iaf! Eller vad säger ni?

Likes

Comments

God fortsättning mina vänner, hoppas allt är bra med er och att ni hade en underbar jul! Själv såg den väldigt annorlunda ut för mig om man jämför med alla andra år... Jag jobbar nämligen 23, 24 och 25 vilket gjorde att jag både missade Kalle Anka och var ständigt trött. Utöver det så var julen ganska normal, vi firade hemma med farfar och på kvällen kom även Andreas hit. Den 25 te var det (trots sömnbrist) utgång som gällde, jag och mina vänner hade det super kul ända tills vi insåg att alla klubbar var helt full proppade med 1 h väntetid för att komma in 😞 Då hoppade jag in i en taxi och mötte upp A + hans kompisar för något som nog föreställde en efterfest av något slag. Sen igår sov vi mest hela dagen förutom en tripp till kungens kurva! 

Puss och kram!

Likes

Comments

Hej kära vänner, det var ett tag sen. De senaste dagarna har jag bara försökt hinna med skolan, vänner, jobb, familj osv. Det har även varit mycket fix med Andreas lägenhet plus att jag fortfarande drar på den här satans förkylningen 😓 Igår var det iaf julavslutning på skolan, den enda jag varit med på om jag ska vara helt ärlig haha! Sedan åkte jag och Caroline för att göra nya gelenaglar och senare på kvällen möttes hela gänget hos Emma för att föra lite innan vi skulle gå ut för att fira vårt sista jullov!

Likes

Comments

Har insett hur mycket våra beslut avgör vår framtid och det är skrämmande. Varje dag gör vi beslut, stora som små, oavsett om vi tänker på det eller inte. Vi beslutar om vad vi ska ha på oss, vad vi ska äta, vad vi ska göra och vad vi ska säga. Men utöver det oroar jag mig för de här stora besluten, de som faktiskt är livsförändrande. Om jag till exempel skulle valt ett annat gymnasium skulle jag inte lärt känna den grupp vänner som står mig närmast idag, om jag inte valt att satsa på kärleken hade jag stått utan erfarenhet och om jag inte valt att resa utomlands första gången ensam så hade jag missat en massa roliga minnen.
O nu är det så att mitt liv är fyllt med såna beslut, ska man plugga vidare eller ska man jobba? Kanske resa? Borde jag satsa på mitt förhållande eller kanske hitta mig själv bland allt detta? Eller kan jag göra det ändå? Alla dessa frågor och tankar men ärligt har jag inga svar. Hur ska man kunna veta saker som detta, vad vill man göra efter studenten? Jag har ingen aning. Om det var upp till mig skulle jag nog gå om tredje ring för resten av mitt liv och slippa tuffa beslut.

Men det kommer inte hända och jag känner och tiden blir mer knapp och pressen blir större. Jag menar nu är tom HT snart över, vilket lämnar oss en termin kvar. Jag behöver mer tid. Eller någon/något som gör så jag bestämmer mig. För jag vet inte hur jag känner eller vad jag vill... Allt jag vet är att besluten jag kommer ta det kommande året kommer forma de kommande åren av mitt liv och jag är livrädd för att jag ska ångra mina val. Tänk om jag missar kärlek, vänner, karriär, resor eller jobb som jag var menad att ta?!

​This dream isn't feeling sweet
We're reeling through the midnight streets
And I've never felt more alone

It feels so scary getting old

Likes

Comments

I det här inlägget tänkte jag prata lite om "pulled oumph" som jag köpte hem. Jag har hört många prata gott om det så tänkte att jag testar. O herre gud. Det var sååå gott. Jätte bra kryddat, bra konsistens och helt veganskt dessutom! Jag stekte "köttet" och hade sedan en avocado sallad och pommes till, alltså det var dunder. Rekommenderar det starkt, att pröva iaf! Ni kommer inte blir besvikna 😘

Kära vänner, det är med att äta vegetariskt/veganskt har verkligen börjat påverka mig - på ett positivt sätt! Lagar ofta vegetariskt och ibland veganskt, det är gott! Som de här veganska "köttbullarna" jag köpte, jag lovar att de är godare än vanliga, jag fick Andreas att smaka också och han sa samma sak! Lika så med vegansk "köttfärs" eller "kyckling", det funkar verkligen 😄
I skolan tar jag nog ca 90 % (om inte mer) av alla gånger det vegetariska för att det är oftast mycket godare plus att jag har helt ärligt börjat äcklas mer och mer av animaliska produkter 😁 Tar t.ex. nu mera alltid vatten istället för mjölk. Men jag tänker även mycket på miljön när jag gör mina val i matväg eller vad man säger. Tycker det är viktigt att värna om vår planet och det är så härligt att känna att man gör något bra för både den och djurriket!

Ha det bäst! Puss & Kram

Likes

Comments

Hörrni, det blev en till dag hemma... Eller inte helt, åka in till sista lektionen (matte) för att skriva prov, sådant är viktigt att inte missa! Det gick dessutom förvånansvärt bra vilket alltid är kul 😃 Nu ska jag plugga psykologi och sedan träffa A en stund. Han är och gymmar nu, *suck* jag får sån ångest när jag inte kan det. Men men! Bara att fokusera på att bli frisk istället 👊

I bild brist blir det en bild från Frankrike i somras, kanske inte så konstigt att man inte tar en massa bilder när man bara ligger i sängen hehe!

Likes

Comments