Header

Hej alla frusna människor. Lever ni?
Läste igenom en av alla mina gamla bloggar nyss och insåg hur mycket man kan se tillbaka på saker när man bloggat - så vi försöker igen. Ni får väl hjälpa mig att hålla igång.

Så, vad vill ni se? Sånt som har hänt eller bara sånt som händer i framtiden?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Trots att jag skrev i förra inlägget, en månad innan jag började skolan, att valmöjligheten gav mig ångest har jag klarat mig himla bra. Det finns inte så mycket tid över att faktiskt tänka på vad som finns som hemma. Jag minns när jag och Evelina satt vid Espresso house med Frida, som var en av oss förra läsåret, och hon sa " det är som att leva två olika liv, och det är mycket lättare att pausa det som finns i Sverige än det ni kommer att leva i Spanien" - och så rätt hon hade.

Ingen som inte gjort det här själv förstår hur snabbt och tröttsamt allt där nere är. Det är en helt annan värld, trots att det bara ligger 4 timmar bort, med flyg. Du kan inte säga allt du vill och det är otroligt frustrerande. Du kan inte säga att allt är jobbig, du saknar ord, möjligheten att bygga meningar. Speciellt för mig som verkligen aldrig känt att jag klarat av språket.

Jag vill både säga förlåt och be er att TA DET LUGNT när jag säger att jag inte hinner eller inte orkar, trots att jag sagt så senaste veckan. För jag ljuger inte. Visst, man brukar säga att man ska skapa tid för de man vill ha tid för. Men den tiden måste i grund och botten redan finnas. Bara att man prioriterar, och jag menar inte att jag prioriterar något eller någon mer än någon annan. Men, hela grejen är jävligt svårt.

Vi har gått en termin nu, och jag ångrar det inte för en sekund. Jag har nog inte mått så dåligt som jag gjorde första veckan. Jag grät så fort någon sa ordet "mamma" eller "pappa" och ibland "Sverige". Jag drogs mellan att verkligen vilja åka hem och verkligen vilja stanna kvar. Men jag kan inte annat än att säga att jag är oerhört stolt över mig själv att jag klarat mig så här långt. Jag hoppas bara att jag kommer ihåg hur bra jag mådde innan jag åkte hem till Sverige - när jag ligger där och hulkar för att jag inte vill vara kvar, nästa år.

Likes

Comments

Haha, och där var det ett avbrott igen. Men men, vad gör det om hundra år?

Jag har hur som helst haft det riktigt bra senaste tiden. Spendera tio underbara dagar på Väst kusten hos Fredrik och i Göteborg med Malin. Träffat hur mycket nytt och roligt folk som helst. Jag och mina kompisar på distans, hehe. Har i alla fall firat Fredrik som fyllt 18, ätit massvis med god mat, som sagt träffat ur sköna människor, gått på bio, ätit mer mat, träffat Malins pojkvän och klättrat i berg. Bland annat, och att spendera tid i favorit staden, med härligaste människorna fick mig verkligen att må illa. För om 30 dagar lämnar jag Sverige. Självklart är jag super glad för det, men jag har inte möjligheten att ta tåget ner över helgen bara för att få må bra igen. Jag säger hejdå till folk och tillägger "syns om ett år", hur hemskt låter inte det?

Hur som helst. Senaste dagarna har jag tänkt att jag ska börja blogga igen men tror ni man tar tag i det? Nej.. Finns tusen saker jag borde göra. Dessutom dags att börja packa nu och jag har ångest för vilka skor jag ska ta med. Är uppe i nio par, vilket är jävligt onödigt då jag med största sannolikhet kommer köpa dubbelt så många skor där nere som jag tar med mig. Och missförstå mig inte nu. Jag är överlycklig att få åka iväg. Alla här hemma börjar tjata om att skolångest och jag sitter och verkligen försöker känna efter, vart fan är min ångest ens? jag har ALLTID ångest inför skolstarten. Men inte i år. Så jo, jag är överlycklig. Men det tär fortfarande på mig att inte ha valmöjligheten att bara dra hemifrån. Till mina favoriter i hela vida världen.

Likes

Comments

Äntligen! Hann få med mig mascaran hem idag, vilket verkligen var nödvändigt och regnkappan tidigare i veckan. Velat ha den sedan länge men inte känt att jag velat lägga 800 spänn på en regnkappa, men nu var den på rea så ja, bara JA.


Regnkappa, Bondelid
- 300kr Lager157
Build-Up Mascara, ISADORA - 129kr H&M

Likes

Comments

Tillbringat dagen i bilen då jag övningskört en hel del och några timmar på stan. Hann träffa gudmor och hennes dotter en liten stund också nu när dom är på besök i staden. Riktigt mysigt!

Sen jag kom hem har jag scrollat runt på flera onlinesidor och beställde tillslut hem två kjolar och en klänning. Dock kändes det inte som om något var i rätt storlek så vi får väl se. Annars lär jag fråga om någon av er vill veta av dem. Fick även mammsen att grilla, vilket alltid är lika uppskattat enligt mig. Hur gott?

Likes

Comments

Bloggen har hamnat lite i bakgrunden sen jag började jobba. Tänkt att börja igen men verkligen inte haft något att skriva, vilket jag egentligen inte har nu heller men ändå. Jobbar på något som kallas Kulturenheten där vi är sex personer som sätter ihop en liten föreställning för barn och äldre. Vi har varit på typ fem dagis under den här veckan vilket har varit både roligt och jätte stelt. När jag skulle söka var jag förövrigt jätte nojig och tänkte att jag inte alls skulle klara det, att det skulle vara jätte många man "visste vilka dem var" och att jag skulle få en plats där som inte kändes bra. Men allt var verkligen helt annorlunda. För det första var vi inte många, haha, och för det andra visste man knappt vilka de var så man kunde skapa en egen uppfattning utan fördomar för någon och för det tredje är jag den enda som dansar. Vilket är båda skönt och läskigt. Jag har dock inte känt att det varit tillfälle att dansa solo på något av dagisarna, även om jag satt ihop en egen koreografi på 3:40 min. Har enbart dansat tillsammans med barnen, samt mina kollegor. Men ändå, det utvecklar en. Det utvecklar en att ta för sig, att våga och att verkligen inse att det gör inte ett skit om man gör fel. Ingen kommer bry sig.

Jag känner verkligen att jag gjorde rätt som sökt det här och jag tror verkligen att jag behövde det här innan Spanien, vilket det endast är 68 dagar kvar till. Shit. Nerverna börjar komma.

​Jag har i alla fall hunnit träffa Sabina, firat midsommar med syrier, träffat Felix och firat Joel på hans 18 års dag vilket var hur mysigt som helst. Fick även träffa hans pojkvän Linus för första gången. Samt jobbat såklart.

Likes

Comments

​Första dagen på sommarjobbet avklarat, och jag lovar att mitt jobb är de chillaste av dem alla! Suttit i en ring och spelat instrument och lyssnar på Disney låtar. Ah, ni hör ju själva..

Spenderade gårdagen tillsammans med Viktor en liten stund och sedan Martina. Känns bra att jag hann och fick träffa dem båda eftersom det inte händer så ofta längre. Kollade på två tecknade filmer och käkade massa gott tillsammans med Martina och pratade enbart med Viktor så inget märkvärdigt.

Likes

Comments

Jag har de senaste dagarna firat lite student då min älskade Martina tagit sig igenom hela skiten och att jag själv fått sommarlov! Där emellan har jag faktiskt bara varit lat och sovit en hel del. Igår spenderade jag eftermiddagen, kvällen och natten tillsammans med mina fyra pärlor. Käka god mat, drack och hade det helt enkelt jävligt bra. Drog senare in till stan för att gå på Lots Of Love och sista spelningen som var ingen mindre än Thomas Stenström. Alltså ärligt så bra han var! Spenderade natten hos Sofie tillsammans med Frida och nattmat på Mc'Donald's. Hur som helst har det varit bra och nu är det äntligen lite variation i livet. På måndag börjar jag även mina tre veckor på sommarjobb så jag hoppas att det blir hur bra som helst det med!

Likes

Comments

Usch vad varmt det blir i köket när man har ugnen igång.. Det är i alla fall där jag stått och svettats i några timmar såhär på eftermiddagen. Tidigare har jag solat, städat och pratat en stund med Fredrik. Jag hade hur mycket som helst att berätta så det märks att det var ett tag sen vi pratade sist. Alltid lika skönt att prata med honom, även om det enbart är min röst man hör, hehe.

Likes

Comments

Måste ju erkänna att jag har en gnutta ångest över att jag slängt ut nästan 2000 kr på två dagar men samtidigt är jag otroligt nöjd med köpen!

Likes

Comments