Lördag! Äntligen.. och jag har lång helg enda till tisdag. Så himla skönt och sedan har barnen liv till veckan också. Rätt skönt och ha lång helg då för att vila upp sig till en lång jobb vecka.

Just nu för tillfället sitter jag i en jätte mysig diner i Bronxville. Är ett 50-tal inredning och 40-60 tal musik i bakgrunden, väldigt mysigt! Och god mat om inte annat.

  • 12 readers

Likes

Comments

Alla hjärtans dag!
Igår var det alla hjärtans dag, och de är ju super stort här i USA. Allt är super stort här i USA. Alla köpte blommor och alla fick choklad eller present. Barnen till o med tog med sig godis och presenter till sina klass kamrater för att ge bort. Väldigt gulligt må jag säga, vi borde göra det i Sverige också! Jag fick presenter också från mina värdbarn. Fick en ask med choklad! Så gott. Aldrig tyckt om choklad, men nu. Mm älskar det nästan. Jag åkte iallafall och köpte två nallebjörnar till dem och en bukett med blommor. Flickorna blev glada över nallarna och döpte dem till Fred och Todd, så sött! Och mina värd föräldrar blev väldig glada över blombuketten de fick. Så de var bra! På kvällen åkte jag iväg och träffade som vänner och käkade taco. Så var inte ensam på alla hjärtans dag! Hade annars planer på att köpa chips och dipp, och fira att man är singel! Men så blev det inte, vilket jag är glad över också.

  • 18 readers

Likes

Comments

SNÖSTORM!
Det här var det sjukaste någonsin. Dagen innan snöstormen hade vi seriöst 15 grader varmt ute och de kändes som vår. Och sedan kommer de ut med att de ska bli snöstorm? Jo men tjena tänkte jag, de är bara bullshit. Men så var inte läget. När jag vaknade dagen efter. Var de totalt vitt utanför mitt fönster och de bara öste ner snö överallt. Så de blev att stanna hemma med barnen hela dagen, plus att föräldrarna var hemma också. Men hade en riktigt bra dag trots allt. Lill tjejen och jag testade de nya snö skorna och gick på en långpromenad i snöstormen, kollade på film, drack varm choklad, åkte pulka. Dagen gick fort iväg. Så klagade absolut inte hur min dag var. Skulle absolut kunna ha en sådan dag igen. Men smällen efter det, blev jag sjuk. Så typiskt. Så fort snön kommer blir jag sjuk. Varför?!

  • 18 readers

Likes

Comments

Var ute den 4 februari i city, men hade en sån dålig kväll/natt så vill inte ens skriva upp den. Bara glömma den.

Söndagen iallafall! Då var de dags och säga 7 månader i USA. Jag har vart här i 7 månader nu, vad det går! Snart är jag hemma i Sverige igen. Vad jag längtar! Nedräkning har jag.. Jag och en vän som kom samma dag här i USA firade tillsammans med massa andra au pairer på en resturang för att kolla på Super Bowl. Det var ett riktigt bra game och spännande, kommer nog bli en historia. Kan säga var 2 lag, och ena låg under väldigt mycket och folk trodde att spelet redan var klar för att det andra hade så mycket mer poäng. Men så blev det inte. Utan de totalt vände och de vann! (Laget som låg under). Hade en fantastisk kväll med underbara vänner, go mat och Goa drycker. Bara njöt och var glad över mitt sällskap jag hade.

  • 17 readers

Likes

Comments

Den här helgen blev ju en hel del festande må jag säga. Eller mer sagt, drickande. Fredagen. efter jobbet blev det att dra iväg till en asiatisk resturang för att fira en vän här som fyllde år. Var en trevlig kväll och god mat. Må ju säga att de som jobbar där måste bjuda upp på en show. (För att folk ska komma tillbaka) men jag tror vi fick den mest tråkigaste av alla. Men de funkade. Han var så tråkig att man tyckte synd om han istället och skrattade för att lätta upp för honom. Service livet här är rätt hårt må jag säga, för att göra amerikaner nöjda. Phu.. skulle aldrig klara av det livet och jobbet.
Efter resturang besöket med maten, drog jag iväg och plockade upp en vän för att festa och dansa lite. Jag körde på en nykter kväll och körde. Men hade en trevlig kväll med härlig sällskap. Blandat med folk från Frankrike, Tyskland, Danmark, Mexico, Italien, Brasilien och Spanien. Herregud.. så kul.

  • 17 readers

Likes

Comments

Bar häng på våran lokal pub här i larchmont. Super liten bar men så härligt ställe ändå. Du kan komma och se ut hur du vill och ingen bryr sig. Det är riktigt skönt, speciellt när du bor i delstaten New York. Då man "måste" nästan se perfekt ut hela tiden. Men ska inte gå in mer invecklat på det!
Iallafall bar häng med härliga vänner jag har här i USA. Näst intill alla är Au Pairer från alla olika länder i världen. De är en sak som är häftigt med att vara au pair är att möta alla olika människor. Så här kan de se ut på torsdagar på baren. Där vi träffas för att ta en öl, klaga lite över familjerna vi jobbar med (vem klagar inte över sitt jobb) och sedan bjuder baren på gratis varm korv och köttfärssås. Hot dog and chili! Låter bättre på engelska. Vi au pairer blir ju överlycklig om de är gratis mat. Au pairer = fattiga.. haha.

  • 17 readers

Likes

Comments

Tanken i söndag var att gå på en matlagnings kurs. Men så blev de inte. Men istället åkte jag in med en annan vän och kollade på huset som "vänner" är "utspelat" från.. deras lägenhet må jag säga. Alltid föreställt mig de större men de var rätt litet. Efter de gick vi till Carrie Bradshaw lägenhet och kollade. Fick ta ett snabbt kort då de bara öste på folk när vi stod där. Efter de tog vi en kort promenad genom west village och kollade. Mycket mysigt ställe må jag säga! Avslutade våran dag i city genom att gå på High line. Kommer gå där och ta kort när de har börjat gröna lite ute. Var väldigt fint, men tycker synd om folket som bodde så nära inpå. För man kunde kolla in andras lägenheter. Och få en bra syn!

  • 56 readers

Likes

Comments

Min vän frågade mig här i veckan om jag ville gå och kolla på Lukas graham i new york. Självklart vill man det! Så nu har man gått på en konsert här i NY. Bocka av det. Nej men konserten var riktigt bra och de var riktigt bra live må jag säga. Hade bara hört 2 låtar från dem - 7 year och Mama Said. De körde på och klädde av sig (väldigt vanligt enligt andra att de gör de) och sjöng på, fick en bra kontakt med publiken och skämtade på. Bättre live än när man lyssnar på dem på Spotify eller radion. Nej, en lyckad kväll. Jag och min vän var riktigt trötta efter showen så de var bara att ta tåget hem efter showen. Var hemma efter 1. Somnade på 5 röda.

  • 55 readers

Likes

Comments

I lördags tog jag och några vänner tåget, 9.30, på morgonen in till city för att kolla på Kinas nyår i chinatown. Råkade vara så att paraden är näsa helg. Så den här helgen var de mest uppträdanden och fyrverkerier. Att höra kinesisk musik var inte riktig min grej. Och när de sköt raketer så sköts de inte upp i himlen utan de var kvar på marken och de lät väldigt högt! Trodde först de var ett tåg men de går inga tåg rakt igenom city.. och sedan all rök som kom upp! De var täckt av rök. Efter allt det stohejet. Försökte vi hitta ett ställe och äta, de var kö överallt. Men de är solklart. Hittade ett ställe och stod i kö i ca 45 min tror jag. Utanför blev de en show med drakar. Folk sköt konfetti raketer och smällare lite här överallt. Så när vi kom ut från restaurangen var gatorna täckta av konfetti.

  • 57 readers

Likes

Comments

Oj vad jag känner mig piggare nu! Har vart så trött de här senaste veckorna. Inte viljat gjort något utan bara sovit hela dagarna. Många tror jag är sur, men nej det är jag inte. Bara varit enormt trött. Men pang, så ändrades det! Och jag är vaken nu på dagarna. Vilket är super skönt. För jag gör saker på dagarna nu och hinner med saker att göra.

Idag hade jag en bra dag. Var hemma då. Men ringde vänner & familj. Pratade lite. Sedan fixade tvätten, fixa lunch och hann med att träna. Träna hinner jag alltid med. Har blivit väldigt viktig med att träna. Och är rätt stolt över mig själv att jag körde cardio igår i 40 min!! Sedan hämta hem barnen. Lill tjejen var på en liten playdate. Fixade pizza tillsammans, fixade håret på varandra, tog härliga och roliga kort. Hade en bra dag med barnen. Vilket alltid är skönt. Sedan på kvällen tog jag cykeln ner till lokal puben, tog en öl och käka korv. Umgicks med vänner. Ja nu ska jag börja njuta lite mer av dagarna jag har här.

Fast är lite nervös inför imorgon, då jag ska berätta för mina värd föräldrar att jag bestämt mig för att åka hem. Men som sagt har så mycket annat i livet jag vill göra. Och har troligtvis ett jobb hemma i Sverige också. Så håller mina tummar att de kommer gå bra för mig och att de tar de bra.

  • 63 readers

Likes

Comments