Vilken dag. Och jag börjar känna mig piggare, så mycket piggare. Efter en helg med mycket samtal hem till vänner och familj i Sverige blev humöret bättre. Sedan såg jag på social media att min kusin har fått barn nu, en flicka. Kommer bli väldigt söt!

Men nu återgår vi till mig. Mig, mig, mig bara mig! Nej. Den här dagen var tänkt att umgås med en vän och vi skulle på sound of music. För våra värd barn håller på med en musikal i skolan med den titeln. Så varken jag eller hon har sett filmen. Så hade bestämt pizza och sound of music. Men blev inget av de. Så blev svenska pannkakor med nutella och jordgubbar. Blev succé. Och sedan mario kart för hela slanten. Lyckad dag. Kvällen bjöd på en taco tisdag med härliga vänner och en livlig konversation om allt möjligt. Nu ska jag ta kvällen och hoppas på en bra dag imorgon med.

  • 0 readers

Likes

Comments

Usch för den här hemlängtan jag helt plötsligt fått! Den kom som en räkning på posten som man ej vill ha. Nej vill gärna få bort den. Inte alls kul och ha. Har ingen ork och vill bara boka en flygbiljett hem och träffa alla där hemma! Ha en vanlig tråkig vardag hemma i kalla tråkiga Sverige. Att jag ser fram emot det när jag lever i den mest fantastiska stad. Men de säger att de inte är staden som gör dig kär utan de är dina vänner. Självklart jag har underbara vänner här med. De säger jag inte emot. Men de vännerna jag har hemma är något extra för mig. De känner mig. De vet vem jag är. Och de vet hur jag funkar. Jag är den spontana tjejen som bara kan ringa och säga hej kan vi ses på en kaffe jag kommer om 5! Och sen är jag där kanske en 1h efter. Lät jätte spontant, men de var bara ett exempel. Men de vet det. Och vad jag saknar att ha ett eget ställe. Med mina grejor, min inredning, gardiner, och blommor i fönstret! Ja de är mycket som är skillnad när man flytta hit. Jag ska inte klaga, men denna fruktansvärda hemlängtan är inte kul. Men de är bara att hålla ut och jag visste denna dag skulle komma. Även om jag var glad de första månaderna att jag ej fick den. Får blicka framåt vilket äventyr jag gör och min mamma & syster kommer om sådär 82 dagar! När jag fick reda på att de skulle komma var de fortfarande ett halvår kvar. Och nu är de snarare 3 månader kvar. Ja bara hålla ut och göra det bästa av det hela.

  • 3 readers

Likes

Comments

Att säga hej då till en vän var svårare än vad jag trodde. De är en nackdel med att vara au pair, för du stöttar på så mycket underbara människor. Och en del får du en riktigt bra vänskap med. Men. De finns ett problem. De här vännerna kan komma från alla olika hörn i hela världen. Och för det mesta kommer du inte hit vid samma tidpunkt eller samma årstid. Som den hör gången med min vän. Nu är hon från Danmark och de är inte långt ifrån. Men hennes år är över och hon åkte hem idag. Till Danmark. Hennes år är över. Och jag har ett halvår kvar här. Kommer sakna henne. För den här personen är verkligen glad och sprider glädje runt sig. Kan ha en hel del konstiga konversationer med henne. Ja, de var hårt och konstigt och säga hej då igår. Men får hoppas att man ses i framtiden, och jag vet att jag har mer hej då hälsningar till vänner jag fått här under de här 6 månaderna. De får man ta. Och försöka hålla kontakten. Nu är jag glad över att jag har Facebook och Facebook uppfanns. Detta var de första men nu är jag förbered på de andra! Bring it on, haha. Nej de är aldrig kul och säga hej då. Och jag som hatar att säga hej då till folk också, avskyr det.

Kommer fortfarande ihåg hur de var att säga hej då till vänner och familj i Sverige när jag flytta hit, men ändå var de inte lila svårt som de här gångerna. För de personerna hemma i Sverige vet jag att jag kommer träffa igen! Men de här, ja de blir en klurighet i framtiden.

  • 12 readers

Likes

Comments

Ja snön kom till New York. Och är så glad över att den kommer på en lördag. För om den här snön kom på en veckodag hade skolan stängt och barnen vart hemma. Ja jag älskar mina värd barn det gör jag. Men de är skönt och få sin lilla egna tid mitt på dagen. Men blev en snö storm här. Jag i såg att amerikaner inte byter till vinter däck. Så ja. De blev en del sladning med bilen. Och inte lite heller, så nu har jag den upplevelsen. Plus. Amerikaner åker rätt fort men nu du, var de väldigt sakta. Vilket jag förstår. Snöplogning. Ska jag nämna de? Klaga inte på att de plogar fult eller något annat i Sverige, för här! Plogar de intill inte. De sätter en skyffel på en stor bil så får privata personer skyffla. Och de börjar med de riktiga svin rika kvarteren. Ja har jag har ju nämnt att jag bor i USA. Men de var riktigt fint, dock åkte jag inte in till city. Inte vart där på väldigt länge nu. Får ta En trip ditt snart!

  • 9 readers

Likes

Comments

6 månader i USA. Känns sjukt. De går så fort. Sakta ner! Men ändå vill jag att de ska gå fort, för herregud vad jag saknar min familj och vänner! Men nu siktar vi uppåt. Nu blir de bara färre och färre månader kvar. Och de kommer gå så fort. De här sex månaderna swisha ju bara förbi. Vad kommer inte de här månaderna göra. Speciellt nu när vi går mot sommartiden.

  • 9 readers

Likes

Comments

Den 17 juli la jag upp en lista vad vill göra. Självklart är de mer som jag vill göra utöver den listan. Men vill boka av lite för att se, mest för skoj skull för min egen del.

1. Besöka NY. ✔️
2. Gå på Times Squere ✔️
3. Gå över Brooklynbron ✔️
4. Se Frihetsgudinnan ✔️
5. Fira Halloween ✔️
6. Åka till Las Vegas
7. Besöka Disneyland
8. Se en parad ✔️
9. Åka till L.A
10. Fira Thanksgiving ✔️
11. Besöka Grand Canyon
12. Få ett amerikanskt körkort
13. Besöka Empire State Building
14. Besöka Universal Studios i L.A
15. Se en fet polis äta en munk!
16. Gå på en nattklubb i NY ✔️
17. Se cheerleaders ✔️
18. Gå på bio ✔️
19. Beställa en super size McDonalds (tror jag redan att jag fått, haha!) ✔️
20. Besöka ett zoo ✔️
21. Besöka starbucks ✔️
22. Åka på en road trip ✔️
23. Gå på en konsert
24. Gå runt i Central Park ✔️
25. Besöka NY under jultid ✔️
26. Äta på CheeseCake Factory ✔️
27. Besöka ett museum ✔️
28. Fira nyår på Times' Square ✔️ (nästan..)
29. Se en college match i Amerikans fotboll
30. Lära barnen svenska ✔️
31. Börja gymma ✔️
32. Se NFL match
33. Besöka en musikfestival
34. Se en NHL match
35. Se en baseboll match
36. Gå på en drive-in bio
37. Besöka forever 21 ✔️
38. Se en basketmatch
39. Gå på Broadway ✔️
40. Besöka Niagara Falls (från Kanada & USAs sida)

Blev lite mer & boka av!

  • 40 readers

Likes

Comments

Blev ju inte så mycket vila efter resan. För dagen efter var det nyår. Så var upp och leta fram kläder och allt möjligt inför den kvällen. Börja föra hos en vän. Fixade till oss. Jag färgade håret och en vän till mig hjälpte mig med sminket. Blev så bra! Så har bett henne att visa mig hur hon gjorde. För vill verkligen lära mig sminka bra!
Efter allt förande fick vi skjuts till stället vi skulle vara på. Var väldigt fint dekorerat. Väldigt nyår dekoration. Härlig stämning, musiken flödande och mer människor kom in till. Och vi var näst intill bara svenskar. Oj har aldrig känt mig så kort, för att vara svensk. Men dessa svenska tjejerna var hur långa som helst och hade högklackat också.. Gjorde de inte bättre. Ungefär 1h innan tolv slaget tog vi en taxi in till NYC - Central Park för att kolla på fyrverkerierna. Vi såg dem och de var magisk. Så nu har man firat nyår i New York i Manhattan. Nu ska man kanske försöka boka av de andra stor städerna. För det är som mest häftigast i populär storstäder i världen. För en gångs skull hade jag en bra nyår. Och är super nöjd över det!

  • 40 readers

Likes

Comments

Sista dagen vill jag egentligen inte skriva upp. Den var ingen bra för min del. Så skippar det. Inget jag vill dela med mig eller komma ihåg.
Men vi delade upp oss. Sedan var de dags för oss att dra in oss till flygplatsen och säga hej då Miami! Kommer självklart sakna Miami och ångra att man inte fick se mer av den staden. Men får hoppas det kommer någon mer gång i livet man får uppleva det stället. Men de var skönt och veta att man skulle hem, men sedan kommer vi på att vi ska ju inte hem hem. Utan vi åker tillbaka till NY för mer äventyr. Än så länge har jag 6 månader kvar här (7månader). Men när taxin rulla in i min hemstad här så kändes så skönt och insåg att jag saknat denna lilla by lite grann och på tal om NY. NYC är ju mitt hjärta. Kom hem runt 12 på natten. Inte så jätte sent som vi hade räknat med. När jag kom hem slängde jag mig i sängen och kände hur hungrig jag var. Så tog bilen ut och letade på efter ett McDonalds. Var så värt det.

  • 41 readers

Likes

Comments

Dagen efter Key West, drog vi återigen upp tidigt för att gå till en alligator park. Innan vi drog ditt så stannade vi till på IHOP för att käka frukost. Hade en väldigt söt servitris som tog hand om oss. Min vän blev väldigt förtjust i honom och skrev även hennes mobil nummer på kvittot. Jag lade till ett hjärta och XOXO på det hela. Och de visade sig att hon fick nap på det. Han skrev till henne senare på kvällen och hon satt som fast klistrad i hennes mobil efter det.
Efter det var det dags. Vi kom till alligator park. Och jag som redan är rädd för djur som lever i vatten blev ännu räddare när vi skulle ta en båt tur där krokodiler och alligator lever. Och jag fick sitta i utkanten. Mitt hjärta slog nästan sönder för att jag var nervös. Men ville inte säga något till någon om det. haha. Var så rädd och börja få bilder i mitt huvud om en alligator eller krokodil hoppa in i båten eller anfall oss. Haha. Så löjlig är jag. Men de släppte lite efter vi kommit en bit. För våran guide drog igång båten och hej vad vi körde. Så de blev kul istället. Så istället för att va nervös och rädd blev det hela roligt istället. Men sedan sakta han ner och vi kom till de stället där de finns alligator. Eller mer av dem. Vi såg två stycken. En på andra sidan och en på min sida. Phu. Som tur var var den en bit bort och fick reda på att de är rätt lata av sig så de gör inget. Efter turen, fick vi gå in på en alligator show. Och jag satt på första parkett! Var de här min tur dag eller? Hade alligator bredvid mig och en stor fet ödla framför mig. Nej. Jag är ingen djurmänniska. Men showen var spännande och läskig. När showen var över fick man ta kort med en liten alligator. Men jag undvek det. Håller i såna. Usch.

Efter våran dag på alligator park och vi ätit lunch. Drog vi in till South Beach Miami. Väldigt fint ställe. Mycket snygga killar att titta på! Wow. Stranden var vit och fin. Men jag höll mig på stranden denna gång och hoppade inte i vattnet. På kvällen drog vi till en resturang för att käka. Jag drog till en stor margarita. Om jag hade vetat av priset hade jag inte gjort det och vetat hur den smaka. Var inte speciellt god maragrita jag fick..När vi ätit och äntligen druckit upp margaritan så köpte vi oss en volleyboll och spelade på stranden. Fick sällskap av fyra killar. Jag insåg att de inte passade vi längre pga jag var så dålig så jag satt på mig sidan med en vän och hejade på istället. Hade en väldigt trevlig kväll.

  • 39 readers

Likes

Comments

Key West! Wow vilket ställe. Är så glad över att vi åkte ditt. Någon i mitt liv ska jag tillbaka och utforska de öarna mer. Resan ditt från Miami tog ungefär 5h pga all trafik som var. Många som ville ditt och de var under semester tiden. Men vilken underbar väg de var ditt. Och vad mycket vackert man såg, man ville ju stanna och gå in i de speciella affärerna och kolla runt. men då hade vi aldrig kommit fram till de stället vi ville till. Nämligen den sista ön. Men man dog av kärlek när man kom ditt. Stranden, havet, värmen och bara vara där. Man förstod ju inte att man var där. Tog så mycket kort där med min kamera. Men har ej någon dator så kan inte överföra. Och på något viss sluta jag ta kort med mobilen när jag kom till Miami (?). Nej men vi slängde oss i havet när vi kom. De var skönt och vi flöt i saltvattnet, vi klättra på stenarna och solade där. Vi log på stranden och bara njöt. Jag tog en runda med min kamera och hamna på ett gay bröllop. Så tjuvkikade lite. Var ju inte den enda. Var så gulligt. Stannade där till solnedgången och kollade på den när den gick ner under horisonten. Där med stängde stranden också. Bytte om och drog in till en av key west byar. Så mysigt och gulligt. Folk överallt (mesta dels turister) men så mysigt ställe. Alla olika färger på husen, folk åkte runt i deras golfbilar, åkte runt i vespor och folket var så lugnt. Musik spelades här och där. Sedan var man ledsamt tvungen att lämna den ön och åka tillbaka till Miami. Så synd att bara vara där över dagen. För det var så mycket mer och se! Så rekommenderar att åka ditt om ni ska till Miami. ÅK till Key west!

  • 41 readers

Likes

Comments