Header

Idag är killen i min mage beräknad att komma men tyvärr så verkar det som att han inte kommer hålla tidsplanerna! Har inga känningar alls verkligen.. det är lite tufft att gå över den beräknade förlossningsdagen menmen, det är ju som sagt bara 5% som faktiskt föder på just den dagen satt

Likes

Comments

Igår var jag som sagt hos hälsocentralen för att för tredje gången kolla mina leverfläckar. Dom har växt och är missfärgade och gör ont och klias. Jag hinner bara visa några stycken innan läkaren säger "dessa är inge farliga du behöver ej oroa dig." För det första så kan man aldrig veta säkert att en leverfläck inte är farlig bara genom att kolla på den, och för det andra så vill jag ändå ta bort dom eftersom dom gör ont? När jag sa det så vart jag dumförklarad över att jag inte kan göra något nu när jag är gravid? Självklart visste jag detta men det var ju liksom ni som kallade mig och ni visste att jag var gravid? Och sen kom det, det som jag visste att dom skulle säga. "Ja men du är ju gravid det kan ha förändrat dom" OM ni hade kollat så hade ni sätt att jag har varit här innan jag vart gravid med samma problem det är inte för att jag är gravid utan det har vart så innan. Hela tiden under läkarbesöket så var läkaren så himla otrevlig och verkligen inte tog mig seriöst. Viktor följde med för han visste att jag inte skulle stå på mig så han sa att det inte var för graviditeten utan det vart så innan osv osv. Då kollar hon på han och säger "är du nervös för att bli pappa eller?" Som om ens det hör hit? Nä usch massa annat hände också men orkar verkligen inte ta upp allt. Känns så himla tråkigt att ALLTID bli tagen oseriöst när man söker hjälp därför jag hatar att söka hjälp. (Självklart så är alla inte såhär är du läkare/sköterska och du inte är såhär så ta verkligen inte åt dig! )

Likes

Comments

Nu ska jag och magen åka till hälsocentralen, jag har sedan länge tillbaka haft problem med mina leverfläckar på ryggen och det är nu tredje gången jag ska kolla upp dom. Oavsett om dom inte är farliga så kommer jag vilja att ta bort dom eftersom vissa sitter vid bhbandet osv. Jag tycker att jag ser hyfsat bra ut med tanke på att jag är beräknad att föda imorgon!

Likes

Comments

Viktor hittade en tjej som handgjorde babynest så vi köpte denna av henne! Super fin verkligen och jag har ju velat haft en för det känns verkligen som en sån himla praktisk grej att ha i sängen eller soffan mm. Så idag när han kom hem ifrån jobbet så hade han med sig den.

Likes

Comments

Det finns ju 100 olika "knep/ myter" för att sätta igång förlossningen, jag undrar om det verkligen finns någon Som verkligen fungerar? Det finns ju promenader massage samlag osv osv. Jag kan ändå tänka mig att promenader funkar till en viss del med tanke på att bäbisen trycks nedåt hela tiden osv. Samlag säger som att killens spermie ska ha en mjukande effekt på livmodertappen och med orgasm att man slappnar av så det kan ju också ligga nå i det kan man tycka! Själv så använder jag mig mycket av fotmassage inte för att jag tror att det kommer sätta igång nå utan för att det är skönt helt enkelt hehe! Lite egoistiskt kanske men man möte ju passa på nu när man ändå är gravid tycker jag!

Likes

Comments

Idag är det lördag och jag är suuuper trött, det känns som att jag har varit vaken i 24 timmar jätte jobbigt faktiskt! Menmen Viktors syster skrev ett hjälp meddelande om att hon undra om vi kunna komma och hämta lite leksaker (hon har en dotter) självklart tackar inte jag nej till det! Hehe

Likes

Comments

Viktor har sen någon dag sedan börjat renovera vårar förråd! Han frågade mig om jag vela ha en walk in closet och jag tackade självklart inte nej haha. I början så var det ett förråd med en trappa ned till källaren men han har lagt iför trappan osv och lagt nytt golv och tak och tapetserat om! Det är fortfarande massa kvar men tänkte visa hur långt han har kommit nu.

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt eller inte så är jag ganska dålig på att äta riktig mat faktiskt.. jag äter mat en gång om dagen och inte nå extremt mycket mat heller om jag ska vara ärlig.. men någonting jag är bra på är att äta frukt iaf! Jag äter mycket mellanmål tycker jag och det räcker liksom för mig? Jag vet att många säger " är man gravid ska man äta för 2" det är skitsnack tycker jag! Ät när du kan vad du vill och hur mycket du vill. I början så var det extremt svårt med maten då jag mådde så illa hela tiden så jag var glad det lilla jag fick i mig!

Likes

Comments

Nu är vi inne på sista veckan innan beräknad förlossningsdatum! Jag vet att det bara är en gissning det datumet och ändas cirka 5% faktiskt föder på just det datumet. Jag börjar känna mig väldigt otålig just nu och vill bara ha ett täcken att förlossningen är påväg, Jag överväger till och med att äta stark mat?! Jag HATAR verkligen stark mat. Jag har ju vart förkyld hela veckan men börjar faktiskt känna mig mycket bättre! jag fick sova hela natten ungefär, jag vaknade bara kanske ca 3 gånger så nu känner jag mig extremt utvilad iaf! utöver att jag har vart förkyld och snart inte kan vänta längre så har jag faktiskt mått bra! knappt någon foglossning alls osv dock har mina flytningar blivit ännu rikligare och vattnigare men det ska tydligen vara normalt nu när det är så nära slutet. Det känns inte som att magen blir nå störra faktiskt kanske för att den inte blir det vad vet jag? men något jag verkligen tycker är tråkigt är att jag inte fick ett sånt sträck längs magen många får? vet ej varför jag ens vill ha det men jag tycker att det är fint på nå sätt.¨

BARNET:

Barnets totala längd är nu cirka 51 cm och det väger ca 3,39kg i början av veckan och cirka 3,56kg vid veckans slut. Det är fullt utvecklat och är redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Nästan allt fostervatten är borta. Vanligtvis klipps navelsträngen cirka 3-4 minuter efter att barnet har fötts ( gäller friska fullgångna barn) då går barnet inte miste om blodet som finns kvar i moderkakan och navelsträngen efter födseln. Moderkakan lossnar vanligtvis inom loppet av den första timmen efter barnets födsel. Barnets huvud kan vara kraftigt omformat efter passagen genom förlossningskanalen. Det kommer att återgå till sin runda form inom det första dygnet. mGraviditetshormoner kan påverka den nyfödda barnet, Det kan göta att pojkar och flickor har svullna bröstvårtor som kan inehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan påverkas av detta, blygläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normalt och försvinner inom det första dygnet.

MAMMAN:

Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast cirka 5% av alla barn föds på den beräknande förlossningsdagen. Räkna med plus/minus 2 veckor, om förlossningen behver sättas igång så görs det på förlossningen/BB i vecka 42+0, eller tidigare om det finns medicinska skäl. Du kommer tillbaka till din barnmorka på efterträff/efterkontroll ungefär 6-12 veckor efter förlossningen. Du ringer själv till din barnmorska och beställer tid. Då pratar ni igenom förlossningen och om du vill så kan din barnmorska göra en gynekologisk undersökning och kontrollera att allt har läkt som det ska. Om du behöver preventivmedel så kan du fråga din barnmorska om det då. Amning är inte ett hundraprocentigt skydd mot en ny graviditet. Har du frågor före din efterträff kontaktar du självklart din barnmorska tidigare.

PARTNER:

Nu är det snart dags! det ät nära det beräknande förlossningsdatumet. Det kan vara bra att komma ihåg att många går över tiden så ha tålamod och bli inte orolig om barnet tar lite tid på sig att komma. Ta väl hand om varandra den tid som är kvar så att ni är starka och utvilade då dagen för födseln kommer. Bra att veta också är att om ni inte är gifta så mpste du som partner kontakta socialtjänsten och skriva under ett papper om föräldrarskap som intygar att du är den andra föräldern. Ni får även gemensamt skriva under om ni ska ha gemensam vårdnad eller någon annan lösning. För dig som partner i ett samkönat par som gjort fertilitetsbehandling via svensk sjukvård, måste du oavsett om ni är gifta eller inte kontakta socialtjänsten för intyg om föräldrarskap. Har behandlingen skett utanför svensk sjukvård, måste du som inte burit barnet göra en närståendeadoption för att kunna bli förälder även i juridisk mening. För att kunna göra en närståendeadoption behöver du och din partner vara gifta.

Likes

Comments

Jag har börjar blivit så extremt hungrig senare på kvällarna? Särkilt efter 11 på kvällen men då sover Viktor och jag vill inte äta själv så jag får passa på nu att äta nät han är vaken!

Likes

Comments