Australien

Igår gick vi till work & travel(företaget som samarbetar med Goxplore) och fixade lite småsaker bland annat fick vi sätta oss ner och prata med en av tjejerna som jobbade där. Hon la upp vårt cv och frågade categorier till jobb! Vi har nu blivit inlagda på deras jobboard och vi fick till och med jobb för idag. Vi har dragit tidigt nu på morgonen till andra sidan sydney(kändes det iaf som) och ska helt enkelt jobba inför ett event i 6h bl.a. Rulla ut mattor/lägga plattor. Låter kanske inte jättekul men så värt det då vi tjänade 22$ i timmen vilken ungefär är 150kr/h.

Bokade även en RSA kurs(Provide Responsible Service of Alcohol) som man måste ha gått på om man ska ha möjlighet att jobba på café eller restaurang. Tänkte att det kunde vara bra och att det inte är så dumt att få på cvt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Australien

I förrgår kl 7 på morgonen(svensk tid ca 23:00) landade vi i Sydney! Som tur var kom allt bagage fram dock fick vi alla gå igenom så kallade declaration, för att titta igenom vad vi hade med oss. Taaack gode gud fick jag ta med mitt svenska godis men vi fick ett varmt välkomnande till Australien med detta meddelande.

Vi tog en shuttle bus till wake up hostel och fick våra rum samt lite info om det australiensiska sim-kortet. Hela dagen var rätt snurrig då man inte har kommit in i dysngsrytmen än men vi gick och fixade simmet och bankkortet iaf bara för att få det överstökat! Efter att ha flugit rätt länge så gick vi och la oss tidigt, sen var det frukost vid 8 och möte angående aktiviteter man kan göra i Sydney och hur man betalt tax(=skattt vilket var lite mindre roligt)! Dock var aktivitet snacket väldigt nice då en surfinstruktör/lifeguard som var as skön kom in och snackade om surfcamp. Tog inte många sekunder innan man var såld, så nu är det bokat och klart för surfcamp. Detta kommer hålla till på Manly beach under 5 dagar där vi kommer bo i stugor några meter från stranden med mat inkluderat. Fick en discount på 100 AUD vilket var awesome!

Systemkameran ska följa med lite mer framöver, no worries Symb Blink.jpg

​Wake up hostel 

Likes

Comments

Sverige

Nu står jag här med en biljett i handen och förbereder på mig på att möta de andra deltagarna i samma program. Nu är det ingen återvändo men detta är vad jag vill, vad jag drömt om och vad jag jag nu kommer få uppleva, mitt äventyr. Med känslosamma farväl ska jag nu ta an mitt äventyr.

Watch out Aussie cause here I come!

Likes

Comments

Sverige

Nu är det inte långt kvar, om 1 månad bor jag faktiskt i Australien!! Kan knappt fatta det och det kommer förmodligen inte kännas verkligt förrän båda fötterna har landat i Oceanien. Nu 3 veckor innan flyget har jag för det första börjat köpa en hel del saker jag kan tänkas behöva, så bra går det med sparandet.... hehe Konstigt nog har jag också börjat packa men ja vad ska man säga vi skyller på att jag inte vill glömma något(övertaggad tjej som tror att tiden går fortare om hon packar ihop allt hon äger veckor innan hon ska åka yeeees)

Har även fått mina biljetter precis och andra saker som kartor och voucher för bussar och annat. Var även på möte med Caroline från Goxplore som har gett mig så sjukt mycket bra tips inför resan. Känns väldigt skönt att kunna prata med någon som har varit där och som kan hjälpa mig med min drömresa. Bokade även en bussresa på mötet som jag då ska åka på i Nya Zeeland, denna är med Kiwi Experience så kallad "Super funky". Den kommer åka genom nästintill hela Nya Zeeland på en månad vilket är ungefär den tid jag har tänkt stanna där! Är just nu sjukt taggad inför hela den här resan, är verkligen en dröm jag haft så länge och snart får jag åka men inte än.

Köpte bl.a en grön lite enklare bomberjacka och ryggsäck från lager157. Kvar att köpa nu är powerbank, vajer och lås till min backpack och sååklart en selfiestick.

Likes

Comments

Sverige

Det är inte långt kvar nu och det gäller verkligen att ta vara på det sista veckorna här hemma och träffa/umgås med alla nära och kära! Under helgen höll jag en kräftskiva ute på mitt landställe där jag fick träffa mina närmsta vänner. Mycket festligheter, vattenskidor och bad resulterade i en väldigt mysig och rolig helg!! Var även i södra Frankrike veckan innan och hälsade på min mormor för sista gången innan jag åker(!!), känns så konstigt att jag nu träffar vissa för sista gången sen kommer det dröja ca 1 år innan jag ser dom igen. Det är lite sorgligt samtidigt som det är spännande då alla ska göra lite olika saker nu när många av mina vänner har tagit studenten. Men som sagt det gäller väl bara att vänta och se vad som hänt när man kommer tillbaka(galet).


Här kommer lite bilder från kräftskivehelgen --- STORT TACK till alla som var med under denna helg!!

Likes

Comments

Sverige

Har själv knappt fattat det än, att lilla jag om 2 månader sitter på ett plan påväg till Australien. Är mycket tankar och nervositet som flödar och är svårt att ta in allt men nu är det ingen återvändo och jag vet att detta är något jag aldrig kommer ångra att jag gjorde!

Eftersom att jag åker med en organisation (Goxplore), programmet KIWI EXPOLPRER så har jag en del saker fixade innan(så sköönt). Dom fixar biljetter både till Australien ochl Nya Zeeland, dom hjälper mig även med småsaker som visum, cv, telefonnummer, jobb osv. Detta är för att underlätta då jag inte har planerat någonting inför resan mer än att jag ska jobba de första månaderna. Har också valt att åka själv och inte planera något för att utmana mig själv samt att det är sjuukt lärorikt. Har av erfarenhet också märkt att det blir lättare att vara öppen till spontana beslut(vilket jag behöver) och till andra människor.

Den 18e oktober drar jag iväg på mitt äventyr med ca 25 andra på planet som åker med samma program (spännande men nervöst). Men nu gäller det bara att börja planera vad man ska ta med sig och samla in de sista sparpengarna till resan.

Wish me luck!

Likes

Comments