Hei igjen! Jeg har klippet sammen enda en film fra oppholdet mitt her i Frankrike, denne gangen fra påskeferien da Dora, en utvekslingsstudent fra Østerrike, og jeg reiste til en AFS-feriefamilie i Berck, nord i Frankrike.

I Berck bodde vi hos et utrolig hyggelig ektepar som elsker å ta imot utveksslingstudenter i feriene for å få litt selskap og ha muligheten til å vise oss rundt i deres by. Berck ligger rett ved havet, så vi var mye på stranda! Fredag reiste vi til storbyen Lille og møtte danske Marius som bor der dette skoleåret.

I løpet av uka koste vi oss myye. Vi hadde piknik og is på stranden, så på solnedgangen og helt på slutten fikk vi prøvd ut " char à voile" med Nisawan fra Thailand som skulle bo hos feriefamilien uken etter oss. Takk for meg Berck!!!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Endelig har jeg klart å lage en til film, denne gangen om jula mi her i Frankrike. Mye annerledes fra det jeg er vant til, nye tradisjoner og heller ikke så mye snø. Men den var veldig lærerik og er nok en jul jeg alltid vil huske.

Torsdag 8. Desember var det Fête des Lumières, altså lysets fest. Vertsfamilien min og jeg feiret denne dagen ved å gå i et fakkeltog opp til kapellet Saint Christophe i byen vår og dro til den kjente lysfestivalen i Lyon førstkommende helg ved samme anledning. Der møtte vi tilfeldigvis en gruppe med mine venner fra AFS som vi slo oss sammen med.

Da juleferien startet reiste jeg til Bourg en Bresse for å møte den norske venninna mi, Jenny, og bodde hos hun og hennes vertsfamilie i fire dager som var utrolig hyggelig! Vi gikk på julemarked, bakte pepperkaker, så på tradisjonelle julefilmer for å få litt ordentlig julestemning og tok en liten jentetur til Lyon.

Da jeg kom tilbake til Tain L´Hermitage hadde jeg fått en del pakker i posten, alt fra varme klær, julekort, julegaver og mat fra gode Norge.

24.desember var veldig annerledes for meg i år. Min mellomste vertssøster (14) overnattet hos besteforeldrene slik at hun kunne hjelpe dem på morningen den 25.desember, så hun var ikke engang tilstede på julaften, men vi hadde besøk av naboen vår, Mme. Bertholet, istedenfor. Vi spiste små skiver med forskjellige kjøttpålegg på, blandt annet Foie gras, andelever, til forret. Hovedretten var stekt hane og ravioli, og til dessert spiste vi ost og den franske kaken bûche som skal ligne på en trestubbe. På kvelden plaserte vi skoa våres under juletreet før vi la oss.

25.desemer som er den "store dagen" her i Frankrike, våknet vi og åpnet de pakkene som var blitt lagt ved skoa våres av julenissen. Senere reiste vi til besteforeldrene for å spise lunsj og åpne resten av pakkene sammen med onkel, tante, fetter og kusine. Der holdt vi på helt til kvelden.

Det siste klippet av julenissen er fra en tidligere dag i desember da vi var på firmafest til jobben til vertsfar.

Litt sent med julefilm i februar, men bedre sent enn aldri :)


Likes

Comments

Jeg har laget en kort film om alt som skjedde helt fra jeg forlot Tønsberg 2. september til jeg kom frem til regionen Poitou-Charentes 4. september. Hele reisen klipt sammen til kun 2 minutter. Har ikke funnet tid og rom til å sette meg ned for å redigere filmen før nå som jeg har to uker med høstferie, så filmen ble ferdig ca. to måneder for sent, men bedre sent enn aldri :) Kommer til å lage noen flere filmer fra livet mitt her i Frankrike, så derfor har jeg bestemt meg for å lage denne siden slik at jeg kan ha alt på ett sted og kan skrive litt ved siden av i tillegg. Enjoy!

Likes

Comments