Fredag

julmarknaden / gräsängel / väntan på taxi

14:10 träffas några av oss vid gaten för att åka till en julmarknad i Marula Park. Denna marknad var mycket mysigare då den va mer utspridd, mindre människor men framförallt ingen lera!! Vi kommer dit och bemöts av en av skolans vakter och två av lärarna/ internat personalen här på skolan. Vi går runt där i några timmar och när vi börjar känna oss klara ringer vi en taxi då de tar ca 30 min för den att komma. 2 timmar senare när julmarknaden är stängd och det är mörkt och kallt kommer taxin. Första taxin vi ringde hade fått punka och orsakat en lång kö vilket vår andra taxi fastnade i. Eftersom att vi missa middagen svängde vi förbi The Hub och köpte pizza på Dominos. Tillbaka från Hub till skolan gick inte på mer än 15 minuter. På internatet kryper Sara, Terese och jag upp i Terese säng för att kolla på Riverdale och äta vår pizza.


Choklad / pizza

Lördag

Zipline i The Forest. Det var en lång bussresa drygt två timmar, den sista kvarten var dock väldigt fin, landskapet påminde om

Sverige. Några körde paintball medan andra åkte zipline. Vi kom fram till The Forest vid lunchtid och vår åktid var inte förens senare så vi satt och åt och lekte på lekplatsen. När det var vår tur att ziplinea hade vi först en genomgång hur man skulle göra ifall man åkte för snabbt eller stanna. På första ”linan” eller vad man kallar det var jag först ut medan på den andra var jag sist ut. Tyvärr hade jag lite lite fart på första turen så då behövde jag stanna, vända och dra mig in. Däremot på den andra ”linan” hade jag alldeles för mycket fart och behövde bromsa in. Det var sjukt fint att se miljön man åkte över som en liten köttbulle och med vinden som smekte en i ansiktet.

Terese och jag på lekplatsen/ guiden som ziplinear/ ziplinen/ jag som ziplinear

På kvällen gick vi några stycken ut på klubb tillsammans med boarding värden Tilan. Klubben vi åkte till var Casablanca. På klubben snackade vi mest, de var ingen som dansa alla rökte shisha. Vi lämnade relativt tidigt men det kändes ändå som vi var där tillräckligt länge. Fastän klockan var mycket fick vi för oss att spela något spel som Terese tagit med sig. Jag hade tänkt att följa med till kyrkan dagen efter men chansen att jag skulle orka upp så tidigt var näst in till noll.

Elin/ Anna / jag / Johanna

Terese/ Lisa

Söndag

Idag gjorde jag inte särkilt mycket. Sov lite extra länge åt brunch och pluggade matte (??). Klockan två var hela klassen bjuden hem till Anna en av våra mentorer och självklart var Rikard (vår andra mentor) också där. De har gångavstånd till skolan och deras lägenhet var väldigt luftig och fin. Största skillnaden mellan deras lägenhet och en lägenhet hemma var nog att de inte hade alla dessa onödiga prydnadssaker. Det kändes som att klassen kom varandra lite närmare men också med våra mentorer. Här på svenska skolan har vi en annorlunda relation med våra lärare jämfört med hemma i Sverige, relationen här är mer personlig. Hemma skulle vi inte direkt fika hemma hos våra mentorer/lärare. Wi-fi har varit nere i två dagar men idag när vi kom tillbaka från Anna och Mickes lägenhet var det tillbaka. Nu är det iallafall dags att sova så godnatt! Det har varit en grym helg ändå!

Några från klassen/ området där Anna bor

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagen började med ett träningspass och sedan en ”lyxfrukost”. Delvis för att jag cravat hallon sen jag kom hit och då det är mammas födelsedag idag, så grattis till dig mamma <3 !

Efter frukosten/ brunchen åkte vi iväg till Karura Forest för att gå på en julmarknad. Känns så konstigt att gå på julmarknad i november då solen skiner starkt. Jag är ju van vid Drottningholms julmarknad i december med minus grader och snö... För att förstärka den konstiga känslan jag hade inför julmarknad i 20°c skickar familjen en bild på snö??

Julmarknaden i Karura Forest var annorlunda, ett stort fält med många vita tält. Jag hade trott att det skulle vara lite som masai marknaderna vi varit på men denna marknad var väldigt internationell. Det fanns till och med ett tält som en svenska drev ??

Dumt nog hade jag VITA converse på mig... Ett extremt dummt beslut då de var sjukt lerigt och blött. Om man ska åka till Karura Forest ska man ha oömma skor - absolut inte vita tygskor(!!). Trots att mina fina vita skor inte längre är vita så hittade jag något jag velat ha sen dag ett! Ett halsband med Afrikas kontinent (se bild), tyvärr har jag inte en bra kedja för den. Detta går då lätt att fixa när jag kommer hem men för nuvarande får denna kedja fungera.

Tanken efter julmarknaden var att jag skulle plugga en del då jag har en del läxor/inlämningar/prov som kommer snart. Meeeeen detta hände inte idag... så imorgon får jag samla all koncentration som bara går och tvinga mig till att plugga.

Ikväll blir helt enkelt en myskväll!

Ett till inlägg om julstämning i Nairobi kommer defenitivt komma.

Men för nu är detta allt!

Kram

Likes

Comments

Ni som verkligen känner mig kommer bli lite förvånade över vad jag kommer att berätta. Som ni kanske vet så har jag spenderat denna helg i Naivasha och ridit ??? Ja det stämmer jag red faktiskt och jag trodde jag nästan skulle dö... Min häst skulle vara en av de snällare hästarna, alltså en nybörjare häst. Men det var inte fallet kan jag säga, han löd mig inte en enda gång. Från att inte suttit på en häst utan att någon hållit i till att trava nästan gallopera på egen hand var ett stort steg. Vi red ute i naturen bland pärlhöns, gnuer, antiloper, zebror och giraffer!! Vi kom så sjukt nära djuren vilket var helt otroligt. Trots att jag höll på att ramla av några gånger... så var det absolut värt att rida. Till skillnad från andra som var med kände inte jag ett behov av att rida dagen efter också. Men jag skulle definitivt kunna tänka mig att rida igen i framtiden.

Vi campade cirka 20 minuter ifrån där vi red. Det fanns sjukt många spindlar men det var mysigt ändå! På kvällen spelade jag och Sara pingis efter vi satt upp ett tält. På campingen fanns en restaurang där vi åt middag. Vi hade fått höra att man ska äta pizzan som serveras där om man är där och campar. Så självklart gjorde vi det. Under väntan tills middagen byggdes våra förväntningar upp kring pizzan då vi fått höra så mycket bra om den. Let's just say att våra förväntningar var lite för höga. Ja, den va väldigt god men inte så god som vi trott efter allt vi hört.

Redan vid halv tio, tio, gick jag och la mig... Har alltså fått drygt 11 timmars sömn??? Som jag nämnde tidigare kunde man rida andra dagen också men annars gjorde vi inget annat märkvärdigt. Eller jo förresten vi såg en till giraff vid campingen. Jag har aldrig varit nära så här många "vilda" giraffer någonsin!!

Vi har haft tur att endast en person ramlat av - boardingvärden Bigge. Och när man ramlar av efter att man har ridit ska man bjuda på tårta. Bigge hade tydligen haft med sig morotskaka, vilken slump eller hur? Haha så det bjöd hon på och stämningen på bussen blev mycket piggare och gladare!

Rida var inte så farligt som jag tidigare trott :)

(Vägrar dock att rida Fanbelt någonsin igen... fast han var väldigt fin).

Nu är vi tillbaka i Nairobi bland bilköerna och regnet.


( Blir väldigt glad för alla fina kommentarer, tack så mycket! )

Likes

Comments

Vet inte vad som var läskigare valet eller halloween...

Valet var inget som vi märkte av särskilt mycket innan för dessa murar. Men vi hörde flertal skottlossningar vilket var både något ovanligt för oss, eller i alla fall för mig då det inte är något jag är van vid att höra. Det var även obehagligt då det skedde på gatorna som vi går på när vi ska till Toi eller Junction. Idag gick vi några stycken till Junction och allt såg ut som vanligt. Att gå ut kändes nästan konstigt då vi varit inlåsta på skolan de senaste veckorna på grund av valet. Kenyatta är nu landets president och än så länge har det inte varit några oroligheter efteråt och det kommer troligtvis inte att bli det heller.

På morgonen när vi gick in i matsalen på halloween känns något fel, allt ser annorlunda ut. Senare på kvällen serveras fördrinkar vid poolen innan vi går in till matsalen. Det serverades en lyxigare middag och matsalen var halloween pyntad, ovant att se. Alla var utklädda vilket gjorde allting bättre. Efter en tvårättersmiddag hade festkommittén ordnat ett spökspår. Det var mörkt ute vilket skapade en kuslig stämning. Det var imponerande hur bra festkommittén tillsammans med skolanspersonal lyckades fixa alltihop, en lyckad halloween.

Imorgon ska jag åka till Naivasha för att rida. Jag är väldigt spänd och nästan lite orolig då jag inte suttit på en häst på hur många år som helst. Hur det går får ni läsa om i ett annat inlägg.

Kram

Likes

Comments

Det var alldeles för länge sedan jag blogga. Jag har haft det fullt upp med höstlovsresan till Diani, självstudierveckan, massa ösregn och åskväder men även en skottlossning?! Men nu kommer äntligen detta inlägg då jag samlat lite tid och energi :).

onsdag

05:45 ringer larmet, usch vad jag inte ville höra det irriterande pipet. Det känns som en såndär november morgon när allt man vill göra är att ligga kvar i sin varma säng, när mörkret och kylan omringar en, men man bara måste upp. Elin kommer in i mitt rum för att packa ned det sista då vi delade på en väska och sen går vi för att packa frukost. På vägen till matsalen väger vi vår väska - 17kg (20 kg är max). Efter att vi tillslut packat lite frukost i den stressade och trötta matsalen trycker vi in våra väskor och oss själva i bussarna. Först åkte vi buss i cirka en timme till tågstationen.

Vi kommer fram till tågstationen och då lägger vi våra väskor på rad och står nån meter ifrån dem, några hundar går bredvid väskorna och luktar (efter droger? jag har ingen aning). Därefter är det passkontroll och väskcheck. Sen är det kroppsvisitering och efter det är det en till passkontroll. När man inte tror det kommer fler kontroller är det ytligare en till kontroll - väskor och kroppsvisitation. Efter den noggranna kontrollen sätter vi oss och väntar på att tåget ska komma, under denna tid äter vi lite grann. Runt 8:45 går vi mot tåget och på perrongen ser vi RAKA köer för att få gå på och sen så kom vi från svenska skolan som stod i en avlång klump. Det var kanske 3 personer som sa åt oss att "stand in a straight line". Innan vi går fick gå på. Men tro mig när jag säger detta, det var ytterligare en till biljett och passkontroll?? Klockan 9:00 på pricken rullar tåget mot Diani.

Fönsterplats låter väl skönt? Det tyckte i alla fall jag haha. Landskapet som flyger förbi vet jag inte hur jag ska beskriva. Det var varierat. Allt från små stenhus men ruckliga tak, plantager, träd och åar som är bruna från all jord och smuts (men det stoppat inte barnen från att bada, skratta och plaska) till långa bitar av grönt/gult/orange och berg. Tåget passerade några dromedarer som står vid rälsen och äter en av dem ser nästan ut att vinka med sin puckel eller så är jag bara för trött för att ens kunna se ordentligt.

Polis efter polis kommer gåendes i gången under hela resan med sina tjänstevapen, allt från små pistoler till större gevärsliknande saker (är verkligen inte insatt i vapen så har absolut ingen aning).

Tågresan var lång men helt okej men vetskapen om att det återstod 2 timmar buss nu när vi åkt klart med tåg gjorde inte oss särskilt glada. Temperaturen här i Mombasa är kring 30°c?! Så sjukt varmt. Alla bussfönstret är så öppna de bara går och musik dunkar ut bussens DÅLIGA högtalare för att få alla svettiga trötta svenskar på bättre humör.

Bilarna kör om varandra på höger o vänster, det känns helt okontrollerat och vägarna är som breda skogsstigar - håliga och slingriga.

Efter nån timme buss (?) åker vi på en färja. Nån gång runt 16/17 var vi framme på hotellet - Amani Tiwi. Vi fick vår rumsindelningen och annan bra information. Jag o Elin fick dela rum !!!! Hotellet är så sjukt fint, vilken lycka det var att komma fram o se ett hotell som motsvarar definitionen av paradis. Polen var sjukt lång, den räckte från hotellets "början" ända ner till trappan till stranden, fattar ni hur lång den är?! Antalet apor på detta hotell dock!! Vart man än vänder sig finns dem där. Det blev en relativt tidig kväll för att kunna gå upp "tidigt" nästkommande dag för att sola och bada och bara njuta av värme och ingen stress!

torsdag

Uppstigning vid åtta eller om det var lite senare. Vi drar på oss kläder och går till frukosten för att äta därefter gör vi oss iordning för en dag i solen. Vi ligger vid poolen och på stranden hela dagen, brännan jag fick redan efter första dagen är motsvarande 3 dagars solning i typ Spanien (jag smörjde in mig, ORDENTLIGT). Jag har inte bränt mig än!! Klockan 10 på kvällen gick vi ut på klubb halva internatet med Christian (boarding värd) - vi åkte buss till 40 thieves. Det är en liten beach club. Vi kan väl säga så här; det var fler svenskar än afrikaner där så vi skapade en svensk oas som afrikanerna var relativt obekväma i, tyvärr, hade varit roligare om vi hade fått uppleva den afrikanska kulturen istället. Troligtvis hade det varit roligare att åka på lördagen då andra halvan åkte eftersom att det är fler som klubbar/festar en lördag än på en torsdag. Klockan 2 på natten var vi tillbaka på hotellet och sov direkt då alla var så trötta.

fredag

Idag sov vi ut lite längre pga sen utekväll. Samma plan som dagen innan - sola o bada. Under dagen kände jag och Ella för att ta en massage. Vi fick dubbelrummet och det var så roligt o skönt. Riktigt härligt och lite hemma nästan då det var en Swedish massage. På kvällen åkte vi en grupp på 17/18 pers till restaurangen Alibabas cave - en restaurang i en grotta typ. Maten var sjukt god och servicen var snabb och trevlig. Miljön (och sällskapet) gjorde allt mycket bättre, alla ljus och mörkret - UNDERBART! Kan ju säga att jag inte betalade mer än 250kr för maten (drink, vatten, huvudrätt och efterrätt) och maten var verkligen god och vällagad. Jag åt den godaste vegetariska Shepherd's pien någonsin och till efterrätt delade jag och Terese på en apelsinchoklad mousse och glass med kolasås och mynta även detta var för gott. Vi lämnar mätta och nöjda och kommer tillbaka till hotellet efter några timmar i grottan och då hänger vi på stranden tills vi vill sova.

lördag

Jag blir väckt runt 6 för att Elin ska ut på snorkling tillsammans med bland annat Lisa och Terese som delar rum med Sara så det slutade med att jag gick och la mig i Saras rum och sov en timme till. Sara och jag går och äter en lång frukost och efteråt blev det stranden - efter vi smort in oss såklart. Vi tog en strandpromenad och hittade ett ställe som kallas floden av oss svenska elever. Det var så strömt o klart vatten. Om man kände för att träna kunde man lika gärna gå/springa mot strömmen istället för att gå till gymmet på hotellet. Eftersom att det finns palmer längs med stranden hittade vi även många kokosnötter. På kvällen hade vi en myskväll på Lisa, Terese o Saras rum. Jag sov även hos dem då Elin ville sova tidigare då hon varit vaken länge och därav extremt trött. Men också för att vi fyra skulle upp klockan 5:45 för att kolla på soluppgången. Tydligen somnade jag mitt i konversationen och skrattet o skriket hehe, måste varit extremt trött från att inte ha gjort någonting annat än att solat och badat.

söndag

Sista hela dagen här i paradiset :(. Sista dagen blir lång då vi gick upp för att se den vackra soluppgången. Planen för resten av dagen var att åka till Diani beach för att se något nytt men detta var inget man fick göra längre om man inte hade bokat en aktivitet. Anledningen till att vi inte längre fick åka var på grund av att andra elever missbrukat vår frihet och därav bestraffat alla elever. Men vi kom iväg ändå ! (Vi = jag, Ella, Sara, Terese och Lisa). Vi bokade banan båt och efter den turen solade vi där i en timme. Vi ramlade av bananen typ 4 gånger bara så vi var as bra på att sitta kvar! Efteråt duschade vi av oss i SÖTVATTEN?! Vi har haft noll kontakt (annat än dricksvatten från köpta vattenflaskor) med sötvatten sen vi åkte!! Lyckan när vi fick duscha av oss i sötvatten var nästan häpnadsväckande, han som körde oss kollade på oss som om vi var dumma... Stranden var fin, inte värt att endast åka dit för att se den då stranden på hotellet såg i princip likadan ut. Ett gäng dromedarer kom gåendes när vi låg där i skuggan och snackade. Väl tillbaka på hotellet duschar jag och sedan måste det packas eftersom jag och cirka 49 andra (hälften) ska åka tillbaka vid 7, andra halvan åker på "eftermiddagen" vid 12. Dagens middag serverades nere på stranden. Hotellet hade dukat upp fint så där nere fick vi sitta med havets susande i bakgrunden. Tanken var såklart att gå och lägga sig tidigt eftersom jag skulle upp klockan 06:00 men det kan vi säga att jag inte gjorde... fick ihop drygt 5 timmar på något sätt...

måndag - hemresa

Trött var jag såklart när jag vakna men det var bara att tvinga sig upp, packa ned det sista, checka ut och käka. Vi skulle åka från hotellet vid 7:30, 7:50 kom EN av bussarna... Hur som helst hann vi i tid och jag fick lite till sömn på Saras axel! Känns såklart tråkigt att lämna Diani och lugnet då man vet att hemma på internatet väntar läxor och ansvar på en. Men det är även skönt att komma tillbaka och få duscha i sötvatten !!! Och även ha bättre tillgång till wi-fi...

Hotellet har som tidigare nämnt varit helt underbart, personalen har varit extremt trevliga och hjälpsamma. Ibland har det nästan blivit jobbigt att de pratat så mycket med en då vi inte är vana vid att ha långa konversationer med främlingar. Vissa hade även svårt att förstå när man inte längre var intresserad av att prata.

Som det mesta i Kenya är allt o alla sena, även flyget var försenat men nu sitter vi på planet och om 45 minuter är vi framme i Nairobi där skolbussarna väntar på oss!

Något som jag finner konstigt är att det finns fler mygg på mitt rum hemma i Nairobi än vad jag såg att det fanns på hotellet, hittade seriöst 2 myggor..???

En sorts glädje sprider sig i kroppen när vi är framme vid Nairobis "IKEA". Vi kallar det Ikea eftersom att det finns massvis med möbler som kvinnor och män tillverkar samt försöker sälja bredvid bilvägen. När man kommit hit vet man att det inte är långt kvar distans mässigt men det kan ta himla lång tid då det är kö. Klockan är 13:53 en måndag vilket borde betyda att det inte är så mycket kö då många fortfarande jobbar, men det går lite sagt framåt. Det är först när vi kommer fram till Junction (5 min gå avstånd från skolan) som alla vaknar till och lyckan sprids i bussen.

Vi har rest i cirka 6.5 timmar idag. Så nu ska jag ta en kall dusch i sötvatten (!!!) och sedan sova eller iallafall vila.

Denna plan ändras snabbt då vi bemöts av en mygginvasion i vår korridor snacka om att vi ville tillbaka till Diani då.

Likes

Comments

23/9 - 17

Tidig uppstigning för att åka iväg på safari. Det var en lång bussresa som avslutades med en safaritur i masai mara nationalpark. Vi har redan sett 4/5 av djuren i The Big Five! Det är bara noshörningen kvar vilket är väldigt ovanligt att man ser. Miljön vi åkte genom var helt underbar! Vi såg lejon och de var så sjukt nära oss. Vi såg också en sovande leopard, kan inte riktig fatta att jag sett dessa djur!! Vi satt i bussen/bilen i säkert 12 timmar. När vi kom fram till vår camp var middagen klar och tälten uppsatta. Jag, Ella och Terese delade tält. Imorgon har vi heldags safari (!!) med väldigt tidig uppstigning, igen...

24/9–17

Ännu tidigare morgon än dagen innan. Dagens agenda var en heldag på savannen. Vi fyllde våra flaskor med vatten o tog tag i kamerorna och satte oss på olika bussar. Vi såg surrogater som vi inte såg dagen innan men även olika fåglar. Gnuer såg vi tusentals av. De låg i skuggan, betade och sprang över savannen i ett led efter sin alfa. Men vi såg även gnuer som blev jagade av hyenor men också gnuer som åts av gamar.

Under bussturerna till och från nationalparken ser vi små barn gå längs gatorna, alltifrån att de vallar kossor eller får till att de leker eller badar i små floder men oavsett vad de gör stannar de upp o vinkar mer ett stort skinande leende. När vi nästan var framme vid vår camping ser vi elefanter!

Lång dag men så otroligt kul att åka på safari!

25/9-17

När man inte trodde man kunde gå upp tidigare så ska vi göradet om man vill med på soluppgångssafari - vilket jag självklart ville! Kvart ifem (04:45) vaknar jag och Terese för att dra på oss lite kläder och sedan gårvi till matsalen där de finns lite varma drycker o kex. Med ny grupp och nybuss (vi bytte buss och grupp varje safaritur) åker vi ner mot parken.Soluppgången var rosa, hade trott att den skulle vara häftigare än vad den var…Men känslan av ändå vara där var fantastisk och lugnande. Det var få bilar och tyst. Enstaka antiloper skutta fram och tillbaka. Viåkte på en liten rundtur och vi ser NOSHÖRNINGAR!!! 2 stycken, det var en mammamed en unge bakom, att ungen gick bakom betyder att de va svarta noshörningar ochinte vita. Oddsen att man ser noshörningar är EXTREMT LITEN. Jag har alltsåsett alla djuren i The Big Five! (Elefant, lejon, noshörning, leopard &buffel). Vi såg även ett till lejon och några elefanter men vi hade bråttomtillbaka så vi hann inte stanna. Dock så gick två av fyra bussar sönder så vistod mitt i savannen i en halvtimme tyvärr fanns inga djur där bussarna valdeatt lägga av. När vi kom tillbaka åt vi brunch, tackade personalen, fylldevattenflaskor, tömde tälten och lastade in packningen i våra bussar. Förstastoppet var redan efter cirka 30 minuter då vi stannade i en masai by! Männenvisade olika danser och sedan visade kvinnorna oss deras, många av oss ficktill och med vara med. De ledde in oss i deras by och visade oss hur de bodde.Från utsidan såg husen väldigt små ut men inne va de relativt stora (inget jämförtmed husen hemma). I denna by bodde de cirka 190 personer och detta är 10familjer mer eller mindre. De visade oss även hur man gör upp en eld utantändstickor, de använde sig av en träbit, en pinne och en kniv. Här köpte viäven souvenirer.

Efter detta va detbara en lång väg hem till Nairobi och internatet. Vägarna är så extremt ojämnaatt det är svårt att läsa/skrivadet är till och med svårt att lycka hålla sig kvar på stolen. Trafiken är helt galendet är det enda ordet jag kan komma på i denna stund som stämmer. På vägen hemhamnade vi i kö och istället för att vänta som man gör hemma i Sverige så fårvi order av polisen att köra runt – i motsatt färdriktning! Det slutade med attde kom massa bilar mot oss och lät oss inte svänga över till vår fil i lugn ochro, på grund av detta körde vi ner i en grop men som tur va kom vi upp snabbtoch fortsatte vår resa hemåt. Jag skulle tro att alla är trötta på att sitta ibuss nu...

Väl framme påinternatet åt vi middag samt packade upp och duscha.

Enda negativa meddenna utflykt var att jag behövde plugga inför ett prov

(alla djur vi sett är inte med i inlägget)

The Big Five!

Likes

Comments

Denna vecka har inte varit särskilt händelserik.

På onsdagen hade vi en volleybollmatch som inte gick jätte bra för min klass men det var ändå roligt att se ändå. Efter volleybollturneringen hade vi taekwondo träning vilket var väldigt roligt men jobbigt.

Vi hade en genomgång under läxis i torsdags då vi fick reda på hur vår mail fungerar samt hur Google Calender fungerar.

På fredagen kollade vi på film.

Lördagen chillade vi vid poolen och pluggade typ hela dagen. På kvällen åkte vi hem till Hibo som bor max två minuter från skolan men vi behövde ändå få skjuts dit. Vi hade en supermysig kväll. Det kändes extremt skönt att lämna skolområdet och bara kunna vara. Vid tiotiden blev vi hämtade av skolan.

Jag och Elin kollade på film när vi kom tillbaka dock skulle jag inte säga att jag kollade då jag somnade efter max 30 minuter av filmen…

Vid brunchen idag kom en babian in på skolområdet?? Annars idag har jag pluggat mycket men även varit på en city tour med internatet (alla följde inte med). Det var intressant och väldigt fint att se innerstan. Vi fick även se Kibera som är det mest kända slumområdet. Fastän det var intressant att se så mår man väldigt dåligt över att se hur MÅNGA lever. Vi stannade vid en utkiksplats över innerstan och i ett träd där satt det många STORA fåglar. Största skillnaden mellan Nairobis innerstad och Stockholms är att i Stockholm har vi klädaffärer överallt medan här finns det knappt några. Man köper mestadels kläder på marknader och shoppingcentrumen.

Ikväll ska vi se på en film som utspelar sig i Afrika – Blood Diamond. Hoppas jag inte somnar igen bara men jag har redan sett den två gånger så det skulle inte göra något.

Det här blev varken det mest intressanta inlägget då de inte hänt så mycket denna vecka eller det mest roligt skrivna. Bättre inlägg kommer nästa vecka då vi varit i Masai Mara!

Volleybollturneringen
Hemma hos Hibo
Söndagen

Bilder från söndagen;

Bild 1 - Babianen

Bild 2 - Terese, jag och Lisa vid utkiksplatsen

Bild 3 - De stora fåglarna

Bild 4 - Kibera

Bild 5 - Från utkiksplatsen - stan

Bild 6 - Kibera

Likes

Comments

För exakt tre veckor sen kom jag hit till Nairobi. Det kännssom om jag varit här i tre månader samtidigt som det känns som det endast gåtttre dagar. Tiden bara flyger förbi fastän det känns som att den står nästanstill! Vet inte hur jag ska förklara detta.

Helgen är nu snart över men vi känner inte av någonsöndagsångest (än). Under helgen har vi klappat elefanter och pussat giraffersamt tränat och badat.

LÖRDAG
På lördagen åkte de som inte var i Hell’s Gate förra veckan dit och vi andra åkte till ett elefantbarnhem och ett giraffcenter samt till en shoppinggalleria. Vi lämnade internatet vid 10 och åkte en trång och varm buss i cirka 30 minuter. Det var extremt många människor vid elefantbarnhemmet så det var ganska svårt att se något men mot slutet var det en snäll man som lät oss gå fram och klappa elefanterna. Det var ett vårtsvin som också ville ha uppmärksamhet.
Tio minuter senare var vi framme vid girafferna(!!!!). Dem va så sjukt söta!! Deras tungor är as långa och blå och slemmiga för er som inte visste. Vi matade dem med pellets och om man satte en mellan läpparna kunde man få en puss av en.

Giraffen på alla bilder utom en heter Daisy. Bilden längst ner till vänster är det Lisa, jag, Daisy och Elin. På bilden högst upp till höger är det Elin som pussar Kelly. Under den är det Terese, jag, Daisy, Lisa och Johanna.

Efter girafferna åkte vi till The Hub där vi åt lunch samt gick till en BRA mataffär – Carrefour. Vi längtar tills nästa helg då vi får åka taxi och kan komma tillbaka till den mataffären eller någonstans överhuvudtaget som inte är Junction. Vi hann inte göra så mycket då det tar lång tid att beställa, få in maten och sedan betala. Här är en bild från food courtens utsikt.
Bussresan hem var ännu varmare och längre då det var kö. Man märker verkligen hur annorlunda trafiken är här. Det var flertal personer som gick utanför på motorvägen och försökte sälja vatten, nötter, frukt och annat genom bilfönstren så om man inte har dem stängda får man sällskap. När vi kom tillbaka gjorde vi inget särskilt fram till middagen och efter maten såg vi på film.
SÖNDAG
Av nån anledning har jag vaknat jätte tidigt de senaste morgnarna men idag låg jag kvar till 10 då jag och Elin gick och åt brunch sen åt vi en gång till vid 11 med Lisa, Terese och Johanna. Vid tolvtiden kände jag och Elin för att träna?? Det var varmt och jobbigt men vi gjorde det och efteråt svalkade vi oss i poolen. Jag har även pluggat idag. Lisa vill berätta att hon var på Toi idag och att hon tyckte det var såååå mysigt. Till middag blev det pizza och nu sitter vi på balkongen som Terese kallar det och bloggar/pluggar/lyssnar på musik. Klockan åtta ska vi kolla på film – Now You See Me 2 då vi såg ettan förra helgen.

Nästa inlägg kommer väl nästa vecka om något värt att blogga om hänt.

Tack och hej leverpastej !

Likes

Comments

Denna helg hade vi en mentors camping i parken Hell's Gate. Det finns så mycket att berätta om helgen så jag tänkte att jag skulle bryta ned det i olika områden (detta kommer att bli ett långt inlägg).
Dit resan/trafiken

Det var tre klasser som åkte denna helg (EK2, SA2 (min klass) och gymnasie ettorna). Bussarna på vägen dit var blandade då det är olika många i klasserna och för att man ska få lära känna folk utanför sin klass också.

I somras var jag i Kiruna med mina föräldrar och då hände de att de körde om bilar genom att åka ut på andra filen (där mötande bilar kommer) vilket jag tyckte var extremt obehagligt. Nu kan jag säga att det var tusen gånger bättre än hur man kör bil här i Kenya! Bilolyckor är en av de största, om inte den största, anledningen till att folk dör här. Under dessa två timmar i bussen såg vi cyklister som cyklade på motorvägen, motorcyklar med två passagerare (tre personer på totalt), folk och djur springer rakt över gatorna, vi var nära på att köra på både får och människor.

Något annat man ser när man åker så pass långt som vi gjorde är den växlande miljön. Vi passerade allt från rikemansområden till slumområden - personerna som bor där bodde i skjul gjorda av plåt. Barn går längsmed vägkanterna och vallar får eller kossor och vissa ledde åsnor.

På 2 timmar fick jag se en helt annan del av Kenya, något jag aldrig sett förr någonstans i världen. Det är en stor sida av vår verklighet som många inte riktigt inser förens de sett det själva.

Framme i Hell's Gate
Efter cirka två timmar åker vi igenom parkens grindar. Landskapet var så otroligt vackert! De tre bussarna splittras och åker åt olika håll för att nå olika campingplatser. Vi kommer upp på vår lilla kulle där det redan är ett läger, vi tror att de är svenskar då deras tält såg ut att ha den svenskaflaggan. Vi slår upp våra egna tält några meter bortom dem. Efter att vi var klara med tälten tog vi våra kameror och vattenflaskor och gick på en promenad för att se djuren. Vi såg vårtsvin, antiloper, apor, zebror, bufflar och några andra djur. I uppförsbacken på vägen tillbaka märkte vi att det var mycket jobbigare att gå eftersom att det är tunnare luft. Senare runt 17.30 får jag och Terese i uppdrag att göra upp en eld, på fjärde försöket lyckades vi. Tidigare försök hade sett bra ut fram till att elden kvävdes... kan ha att göra med att vi var rätt så högt upp..? Till middag lagades det wokade grönsaker (och kött) med ris och sedan till efterrätt hade vi pinnbröd och grillad ananas. Vi körde två olika quiz - ett om oss själva för att lära känna varandra bättre och ett musikquiz (laget jag var med i vann :) ). Här i Kenya är det väldigt svårt med tidsuppfattning på kvällarna då när det blir mörkt blir det mörkt. Klockan var 20.00 vi trodde den var runt 22.
DAG 2
Några av oss satte väckarklockor på 06.00 för att kolla på soluppgången. Dock så var det ganska molnigt men det var fint, hade inte varit värt om det varit i Sverige. Runt sju, halv åtta tiden eller så åt vi frukost och tanken var att vi skulle lämna vår campingplats 9.30 men vi var klara och redo att åka redan vid 8.30. Vi åkte till ett sjukt coolt ställe (vars namn jag inte kommer ihåg) men det var bland det finaste jag sett!! Till en början trodde vi att det bara var vandring men det var det ABSOLUT inte! Vi klättrade (typ) på klippor, gick genom knähögt vatten, hoppade ned från klippor i vatten och lera. Det var varmt och svettigt efter ett tag och så småningom kom vi fram till Hell's Showers där vi kunde svalka ner oss lite. Jag kan inte förklara hur fint det var, helt otroligt och bilderna är låååångt ifrån rättfärdiga mot ställets underbara natur. Våra guider var massajer som var otroligt hjälpsamma genom klipporna. När vi var tillbaka vid bussarna åt vissa mackor/kakor eller annat och då kom de apor fram som snodde
deras mat hahaha.
Hemfärd
Den gick snabbare än dit vägen, eftersom att vi tog en snabbare väg... Dock så var vägen hem tråkigare då alla stank av svett och rök och alla var trötta. Jag sov bort delar av resan så finns inte så mycket att säga om resan hem. Känslan av att komma tillbaka till internatet duscha, packa upp och äta var hur skön som helst.
Djur vi sett

Vet inte om jag kommer kunna nämna alla... hehe

- buffel

- antilop

- zebra

- vårtsvin

- giraff (!!)

- klippråttor (tror de hette så, väldigt söta faktiskt)

- apor (babianer och någon annan)

- myggor... har fått runt 35 myggbett och det är BARA på mina fötter... fattar inte hur men det hände.

Nu sitter vi inne i ett klassrum och ska kolla på en film. Ett bra avslut på en extremt mysig helg!

(Ber om ursäkt för dålig upplösning av vissa bilder samt att vissa ser utdragna ut, etc.)

Likes

Comments

Idag hade jag sovmorgon fram till 9.50 så det slutade med att jag gick upp 9.40 drog på mig kläder och tog mina matteböcker och gick till lektionen. Just idag är jag så glad att jag läst klart idrottskursen för det spöregnar ute och min klass har idrottslektion nu.

Ikväll klockan nio kommer internatpersonalen att kontrollera våra rum ifall de är städade eller inte så jag tänkte därför passa på att visa hur mitt rum ser ut eftersom att det nu är städat hahaha. (Bilderna finns längre ner)

Vi har äntligen fått våra id-kort vilket betyder att vi får gå utanför skolområdet (i grupper om minst 4…). Men det kommer inte jag göra idag då de flesta troligtvis kommer att göra det så jag och några andra går imorgon. Dessutom måste jag plugga och packa inför Hellsgate på lördag!

Har inte så mycket mer att berätta om nu… Senare ikväll efter läxis kommer jag troligtvis gå på kvällspromenad med Terese och Lisa och sen läsa eller något då jag skrivit klart blogginlägget under dagen istället för på kvällen (men lägger ändå upp på kvällen ifall något som är värt att blogga om dyker upp under eftermiddagen).

ROOM  TOUR!
UTSIKTEN  FRÅN  MITT  RUM

Kanske ser inhägnat ut men det är väldigt grönt och mysigt! Som man kanske kan se tog jag bilden när det spöregnade tidigare idag. 

Jag måste säga att jag trivs väldigt bra på och med mitt rum, det är mysigt och ligger bra till!!

Likes

Comments