Header

Nya inlägg

Denna vecka har inte varit särskilt händelserik.

På onsdagen hade vi en volleybollmatch som inte gick jätte bra för min klass men det var ändå roligt att se ändå. Efter volleybollturneringen hade vi taekwondo träning vilket var väldigt roligt men jobbigt.

Vi hade en genomgång under läxis i torsdags då vi fick reda på hur vår mail fungerar samt hur Google Calender fungerar.

På fredagen kollade vi på film.

Lördagen chillade vi vid poolen och pluggade typ hela dagen. På kvällen åkte vi hem till Hibo som bor max två minuter från skolan men vi behövde ändå få skjuts dit. Vi hade en supermysig kväll. Det kändes extremt skönt att lämna skolområdet och bara kunna vara. Vid tiotiden blev vi hämtade av skolan.

Jag och Elin kollade på film när vi kom tillbaka dock skulle jag inte säga att jag kollade då jag somnade efter max 30 minuter av filmen…

Vid brunchen idag kom en babian in på skolområdet?? Annars idag har jag pluggat mycket men även varit på en city tour med internatet (alla följde inte med). Det var intressant och väldigt fint att se innerstan. Vi fick även se Kibera som är det mest kända slumområdet. Fastän det var intressant att se så mår man väldigt dåligt över att se hur MÅNGA lever. Vi stannade vid en utkiksplats över innerstan och i ett träd där satt det många STORA fåglar. Största skillnaden mellan Nairobis innerstad och Stockholms är att i Stockholm har vi klädaffärer överallt medan här finns det knappt några. Man köper mestadels kläder på marknader och shoppingcentrumen.

Ikväll ska vi se på en film som utspelar sig i Afrika – Blood Diamond. Hoppas jag inte somnar igen bara men jag har redan sett den två gånger så det skulle inte göra något.

Det här blev varken det mest intressanta inlägget då de inte hänt så mycket denna vecka eller det mest roligt skrivna. Bättre inlägg kommer nästa vecka då vi varit i Masai Mara!

Volleybollturneringen
Hemma hos Hibo
Söndagen

Bilder från söndagen;

Bild 1 - Babianen

Bild 2 - Terese, jag och Lisa vid utkiksplatsen

Bild 3 - De stora fåglarna

Bild 4 - Kibera

Bild 5 - Från utkiksplatsen - stan

Bild 6 - Kibera

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För exakt tre veckor sen kom jag hit till Nairobi. Det kännssom om jag varit här i tre månader samtidigt som det känns som det endast gåtttre dagar. Tiden bara flyger förbi fastän det känns som att den står nästanstill! Vet inte hur jag ska förklara detta.

Helgen är nu snart över men vi känner inte av någonsöndagsångest (än). Under helgen har vi klappat elefanter och pussat giraffersamt tränat och badat.

LÖRDAG
På lördagen åkte de som inte var i Hell’s Gate förra veckan dit och vi andra åkte till ett elefantbarnhem och ett giraffcenter samt till en shoppinggalleria. Vi lämnade internatet vid 10 och åkte en trång och varm buss i cirka 30 minuter. Det var extremt många människor vid elefantbarnhemmet så det var ganska svårt att se något men mot slutet var det en snäll man som lät oss gå fram och klappa elefanterna. Det var ett vårtsvin som också ville ha uppmärksamhet.
Tio minuter senare var vi framme vid girafferna(!!!!). Dem va så sjukt söta!! Deras tungor är as långa och blå och slemmiga för er som inte visste. Vi matade dem med pellets och om man satte en mellan läpparna kunde man få en puss av en.

Giraffen på alla bilder utom en heter Daisy. Bilden längst ner till vänster är det Lisa, jag, Daisy och Elin. På bilden högst upp till höger är det Elin som pussar Kelly. Under den är det Terese, jag, Daisy, Lisa och Johanna.

Efter girafferna åkte vi till The Hub där vi åt lunch samt gick till en BRA mataffär – Carrefour. Vi längtar tills nästa helg då vi får åka taxi och kan komma tillbaka till den mataffären eller någonstans överhuvudtaget som inte är Junction. Vi hann inte göra så mycket då det tar lång tid att beställa, få in maten och sedan betala. Här är en bild från food courtens utsikt.
Bussresan hem var ännu varmare och längre då det var kö. Man märker verkligen hur annorlunda trafiken är här. Det var flertal personer som gick utanför på motorvägen och försökte sälja vatten, nötter, frukt och annat genom bilfönstren så om man inte har dem stängda får man sällskap. När vi kom tillbaka gjorde vi inget särskilt fram till middagen och efter maten såg vi på film.
SÖNDAG
Av nån anledning har jag vaknat jätte tidigt de senaste morgnarna men idag låg jag kvar till 10 då jag och Elin gick och åt brunch sen åt vi en gång till vid 11 med Lisa, Terese och Johanna. Vid tolvtiden kände jag och Elin för att träna?? Det var varmt och jobbigt men vi gjorde det och efteråt svalkade vi oss i poolen. Jag har även pluggat idag. Lisa vill berätta att hon var på Toi idag och att hon tyckte det var såååå mysigt. Till middag blev det pizza och nu sitter vi på balkongen som Terese kallar det och bloggar/pluggar/lyssnar på musik. Klockan åtta ska vi kolla på film – Now You See Me 2 då vi såg ettan förra helgen.

Nästa inlägg kommer väl nästa vecka om något värt att blogga om hänt.

Tack och hej leverpastej !

Likes

Comments

Denna helg hade vi en mentors camping i parken Hell's Gate. Det finns så mycket att berätta om helgen så jag tänkte att jag skulle bryta ned det i olika områden (detta kommer att bli ett långt inlägg).
Dit resan/trafiken

Det var tre klasser som åkte denna helg (EK2, SA2 (min klass) och gymnasie ettorna). Bussarna på vägen dit var blandade då det är olika många i klasserna och för att man ska få lära känna folk utanför sin klass också.

I somras var jag i Kiruna med mina föräldrar och då hände de att de körde om bilar genom att åka ut på andra filen (där mötande bilar kommer) vilket jag tyckte var extremt obehagligt. Nu kan jag säga att det var tusen gånger bättre än hur man kör bil här i Kenya! Bilolyckor är en av de största, om inte den största, anledningen till att folk dör här. Under dessa två timmar i bussen såg vi cyklister som cyklade på motorvägen, motorcyklar med två passagerare (tre personer på totalt), folk och djur springer rakt över gatorna, vi var nära på att köra på både får och människor.

Något annat man ser när man åker så pass långt som vi gjorde är den växlande miljön. Vi passerade allt från rikemansområden till slumområden - personerna som bor där bodde i skjul gjorda av plåt. Barn går längsmed vägkanterna och vallar får eller kossor och vissa ledde åsnor.

På 2 timmar fick jag se en helt annan del av Kenya, något jag aldrig sett förr någonstans i världen. Det är en stor sida av vår verklighet som många inte riktigt inser förens de sett det själva.

Framme i Hell's Gate
Efter cirka två timmar åker vi igenom parkens grindar. Landskapet var så otroligt vackert! De tre bussarna splittras och åker åt olika håll för att nå olika campingplatser. Vi kommer upp på vår lilla kulle där det redan är ett läger, vi tror att de är svenskar då deras tält såg ut att ha den svenskaflaggan. Vi slår upp våra egna tält några meter bortom dem. Efter att vi var klara med tälten tog vi våra kameror och vattenflaskor och gick på en promenad för att se djuren. Vi såg vårtsvin, antiloper, apor, zebror, bufflar och några andra djur. I uppförsbacken på vägen tillbaka märkte vi att det var mycket jobbigare att gå eftersom att det är tunnare luft. Senare runt 17.30 får jag och Terese i uppdrag att göra upp en eld, på fjärde försöket lyckades vi. Tidigare försök hade sett bra ut fram till att elden kvävdes... kan ha att göra med att vi var rätt så högt upp..? Till middag lagades det wokade grönsaker (och kött) med ris och sedan till efterrätt hade vi pinnbröd och grillad ananas. Vi körde två olika quiz - ett om oss själva för att lära känna varandra bättre och ett musikquiz (laget jag var med i vann :) ). Här i Kenya är det väldigt svårt med tidsuppfattning på kvällarna då när det blir mörkt blir det mörkt. Klockan var 20.00 vi trodde den var runt 22.
DAG 2
Några av oss satte väckarklockor på 06.00 för att kolla på soluppgången. Dock så var det ganska molnigt men det var fint, hade inte varit värt om det varit i Sverige. Runt sju, halv åtta tiden eller så åt vi frukost och tanken var att vi skulle lämna vår campingplats 9.30 men vi var klara och redo att åka redan vid 8.30. Vi åkte till ett sjukt coolt ställe (vars namn jag inte kommer ihåg) men det var bland det finaste jag sett!! Till en början trodde vi att det bara var vandring men det var det ABSOLUT inte! Vi klättrade (typ) på klippor, gick genom knähögt vatten, hoppade ned från klippor i vatten och lera. Det var varmt och svettigt efter ett tag och så småningom kom vi fram till Hell's Showers där vi kunde svalka ner oss lite. Jag kan inte förklara hur fint det var, helt otroligt och bilderna är låååångt ifrån rättfärdiga mot ställets underbara natur. Våra guider var massajer som var otroligt hjälpsamma genom klipporna. När vi var tillbaka vid bussarna åt vissa mackor/kakor eller annat och då kom de apor fram som snodde
deras mat hahaha.
Hemfärd
Den gick snabbare än dit vägen, eftersom att vi tog en snabbare väg... Dock så var vägen hem tråkigare då alla stank av svett och rök och alla var trötta. Jag sov bort delar av resan så finns inte så mycket att säga om resan hem. Känslan av att komma tillbaka till internatet duscha, packa upp och äta var hur skön som helst.
Djur vi sett

Vet inte om jag kommer kunna nämna alla... hehe

- buffel

- antilop

- zebra

- vårtsvin

- giraff (!!)

- klippråttor (tror de hette så, väldigt söta faktiskt)

- apor (babianer och någon annan)

- myggor... har fått runt 35 myggbett och det är BARA på mina fötter... fattar inte hur men det hände.

Nu sitter vi inne i ett klassrum och ska kolla på en film. Ett bra avslut på en extremt mysig helg!

(Ber om ursäkt för dålig upplösning av vissa bilder samt att vissa ser utdragna ut, etc.)

Likes

Comments

Idag hade jag sovmorgon fram till 9.50 så det slutade med att jag gick upp 9.40 drog på mig kläder och tog mina matteböcker och gick till lektionen. Just idag är jag så glad att jag läst klart idrottskursen för det spöregnar ute och min klass har idrottslektion nu.

Ikväll klockan nio kommer internatpersonalen att kontrollera våra rum ifall de är städade eller inte så jag tänkte därför passa på att visa hur mitt rum ser ut eftersom att det nu är städat hahaha. (Bilderna finns längre ner)

Vi har äntligen fått våra id-kort vilket betyder att vi får gå utanför skolområdet (i grupper om minst 4…). Men det kommer inte jag göra idag då de flesta troligtvis kommer att göra det så jag och några andra går imorgon. Dessutom måste jag plugga och packa inför Hellsgate på lördag!

Har inte så mycket mer att berätta om nu… Senare ikväll efter läxis kommer jag troligtvis gå på kvällspromenad med Terese och Lisa och sen läsa eller något då jag skrivit klart blogginlägget under dagen istället för på kvällen (men lägger ändå upp på kvällen ifall något som är värt att blogga om dyker upp under eftermiddagen).

ROOM  TOUR!
UTSIKTEN  FRÅN  MITT  RUM

Kanske ser inhägnat ut men det är väldigt grönt och mysigt! Som man kanske kan se tog jag bilden när det spöregnade tidigare idag. 

Jag måste säga att jag trivs väldigt bra på och med mitt rum, det är mysigt och ligger bra till!!

Likes

Comments

Idag har det inte hänt sådär jätte mycket... Vi har haft vanliga lektioner hela dagen dock så hade jag en 2 timmars håltimme men då var jag så duktig och pluggade haha. Mitt pluggande avbröts dock av ett meddelande från Terese då hon behövde hjälp. När jag kom in på hennes rum ser jag henne stå där med en sjukt blodig tumme... Tydligen hade hon tappat rakhyveln i duschen men fångat den... Detta resulterade i att jag fick använda mina inre läkarerfarenheter baserade på Grey's Anatomy tittande :) Skolsyster berömde mitt ompysslande av Tereses tumme.

Jag satt i giraffrummet och pluggade med utsikt över poolen.

Hur som helst idag efter skolan var slut provade jag och några andra på Taekwondo vilket var så roligt och jag kommer därför fortsätta med det under året här! Efter prova-på-passet körde vi styrketräning.

Middagen idag var bland det godaste hittills. Den vegetariska maten här är så god!

Här om dagen plockade vi avokados från skolans avokadoträd men de är så hårda och vi (Lisa, Terese och jag) vill ha avokado macka haha så vi hämtade bananer och la ihop det i en påse i hopp om att den ska mogna snabbare.

Efter middagen är det obligatorisk studietid men idag blev inte så mycket gjort tyvärr... Men vi såg en ödla i biblioteket!

Här har vi Lisa med alla "läxor" hon skulle göra... hahaha

Efter att vi "pluggat" klart, eller aa när klockan var cirka 21 åt vi kvällsfika och sedan gick vi ut på vår dagliga kvällspromenad. Idag slutade den dock med att vi la oss i vad vi kallar myggnäten..?? Det är typ soffor med kuddar och runt om är det myggnät, jätte mysigt att sitta där.

Nu ska jag sova, imorgon har jag sovmorgon! Så kommer troligtvis inte att äta frukost...

Kvällens kvällsfika :)

Våra kvällspromenader har allt från flams på grundskolans lekplats till mys i "myggnäten"

Fun Fact

Inte för att den är så rolig men men; här har man förbjudit plastpåsar - helt och hållet. Om man har en plastpåse ute på stan och polisen stoppar en behöver man böta 4 miljoner KES.

Likes

Comments

Lite mer än en vecka har nu gått sen jag kom hit och först nu bestämde jag mig för att skaffa en blogg. Jag ångrar att jag inte skapade den innan jag åkte då det har tagit extremt lång tid att få upp den då vårt wi-fi inte är det bästa…

Som vanligt när det kommer till mig och bloggar raderar jag alltid ett färdigt inlägg som jag är stolt över (by mistake såklart) men denna gång tänker jag skriva om det.

Jag har fortfarande inte fattat att jag är här i Nairobi. Flygresan gick rätt så snabbt och jag hade sån tur att jag fick sitta bredvid Ella! När vi kom fram tog det någon timme innan vi var ute och redo att kliva på bussarna. Här i Nairobi lägger man inte packningen under bussen utan ovanpå?! Det är mycket som är annorlunda här men jag trivs ändå!

Som sagt har en dryg vecka gått men det känns som att jag varit här hur länge som helst! Vi har haft en aktivitetsdag, filmkväll, shoppingturer till både Junction och Yaya. Vi har badat i poolen och plockat avokados. Om jag ska vara ärlig tror jag att jag tränat fler gånger sen jag kom hit än vad jag gjort under HELA sommarlovet. Rutinerna har nu börjat komma in lite, men mer om hur en vanlig dag här på SSN (svenska skolan i Nairobi) ser ut tar vi en annan dag.

Nu har jag gjort mig iordning för att sova. Min korridors vattenkran är dock trasig så jag fick gå till Tereses korridor (även korridoren bredvid min) för att borsta tänder, tvätta ansiktet och allt sånt. Lisa, Terese och jag har även börjat med små kvällspromenader som varar hela 5 minuter vilket är den tid det tar att gå runt skol/internat området! :)

Här kommer även några härliga bilder!

Likes

Comments