En måndagsspringtur drog med sig en en liten förkylning, men det stoppar inte kreativiteten.

Efter en övernattning hos mor med lyxfrulle och bästa kaffet satt jag vid köksbordet i morse medan solen steg upp. När solen kom fram över grannens hustak upptäckte jag att mors köksfönster är den perfekta fotoplatsen att vara vid under speciella porträttfotograferingar. Under lunchen for jag hem, åt lunch med Viktor, städade, dammsög, redigerade de bilder jag hade bestämt att hinna med. Sedan packade jag ner kameran, for tillbaka till mor för lite självporträtt och planering av nya idéer vid hennes fotofönster. Fantastiska sol vad du gör mig glad! Vi hann även med en skogspromenad innan dagens sista solstrålar gick ner bakom träden.

Nu sitter jag här, övertrött och snuvig. Morgondagens dagordning är skriven och jag ser verkligen fram emot att äntligen få lägga mitt överrösta och tunga huvud på den nyinköpt kudden. I morgon ska jag vara ännu mer kreativ för att vid 19-tiden få sätta mig i soffan, se på film och vila upp mig inför fredags 8-18.30 pass samt helgjobb med både butiken och företaget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Årets första snö trillade ner under natten och ingen var nog gladare än jag.

Jag vaknade av ett ryck klockan 06.00, jag somnade om och vaknade av samma ryck klockan 07.00. Jag kollade telefon och såg att några kompisar hade skrivit i en chatt. Jag blev genast pigg och drog mig upp. När jag öppnade sovrumsdörren tyckte jag att det var ljusare än vad det brukar vara. Jag kollade ut och såg den fantastiska snön yra utanför fönstret. Där och då sprang jag och hämtade mina glasögon, skrev ett sms till Vendela och frågade om hon var beredd på fotografering idag. Att få svaret Ja tillbaka var nog det bästa som kunde hända. Jag blev genast ännu mer piggare, gjorde i ordning frukost, satte igång datorn och hade en arbetsmorgon fram till 9.00. Efter strykning av lucialinne och band samt snabb kaffekopp hos mor, for jag hem för en barnfotografering med helt underbar liten tjej på några år.

Och här. Precis här under är två bilder från fotograferingen med Vendela. Jag gjorde nämligen två flugor i en smäll (älskar när jag får till sådana). Samtidigt jag gjorde ett uppdrag plåtade vi lite egna porträtt. Men, under halva fotografering kom jag på att jag skulle ha haft rökbomber med mig, hur häftigt hade inte det varit? Hiss eller diss? Jag tror stenhårt på hiss och jag har redan bestämt att vi ska köra en andra gång med nytt ställe, annat väder och rökbomber. Jag hoppar av gläds jag bara tänker tanken av hur resultatet kommer bli.

Hela eftermiddagen blev av hemma hos svärföräldrarna i Järna med middag och fika, och nu ska jag och Viktor ha en myskväll med kortspel och yatzy. T O P P D A G kallar vi det här! :)

Likes

Comments

När klockan ringade 6.00 i morse hade jag alls ingen lust att gå upp, men jag visste reda då att jag inte hade så mycket val. Jag har den stora äran att vara hudvakt åt Algot idag och för att vi ska hinna hitta på så många roliga saker som möjligt, vill jag bli klar med alla mina måsten så tidigt som möjligt. Jag är inne på min andra kaffekopp, klockan är strax efter 8.00 och vad jag tycker om när jag hunnit så mycket på så kort tid. Det ser ut som om det blir en hel eftermiddag för mig och Algot, precis så där lagom innan eftermiddagsfotograferingen. Men innan blir det att fortsätta på Björn Skifs albumet med mina favoritlåtar i bakgrunden.

Gårdagens träning börjar ge resultat. Träningsvärk lite här och där och förhoppningsvis ska det hålla i sig med min träning nu. Jag har ett mål för mig själv. Inom ett år ska jag springa en mil! Jag vet att det är jobbigt med mina ben och fötter efter mina operationer, men det är därför jag har satt ett år för att inte pressa mig för mycket. Jag ser fram emot det. Och just nu har jag börjat tränat med vikter på ryggen när jag springer. Drygt, men kul på någon konstigt sett. :)

Likes

Comments

Vad skulle du göra utan dina rutiner? Jag skulle nog inte få så mycket gjort i alla fall. Att gå upp tidigt på morgonen och börja göra alla dina måsten, för att kunna ta en längre lunchrast och njuta av maten. Precis så var min dag igår. Hade jag sovit en timme längre hade jag inte hunnit fixa en "sista minuter - grej" till min syster exempelvis för dagen sprang verkligen iväg.

Igår kväll tog jag en sen kvällspromenad runt tio. Jag skulle egentligen bara posta några fakturor men jag tog en extra vända och lyssnad spå mina favoritlåtar för att få lite egentid. Musik plus träning är nog den perfekta kombon för att få tillbaka energin. Jag känner mig så pepp. Pepp på livet, allt, fotograferingen, mitt liv. Det är någon mystiskt bra känsla jag aldrig har känt tidigare. Jag tror det beror på kursen jag går om "självkänsla och självförtroende i ditt företag". Kursen har pågått i två veckor och jag är nu inne i vecka tre. Den har gett mig nya sätt att tänka och jag känner att jag är en mer positiv tjej nu än vad jag var innan jag började med kursen. Jag är glad att jag valde att sattas på denna kurs, mest för min egen del. Den har verkligen gett mycket, utan att jag själv har tänkt på det. Nästan så det är lite läskigt.

Idag är det en till bra dag med många roligheter. Dagen kommer avslutas med en springtur till mor för att sedan ha luciaträning. Sen, om jag orkar, tar jag en promenad hem.

Likes

Comments

I know... Jag vet att det är länge sedan jag skrev här och värre kommer det kanske att blir. Min period med fotograferingar har börjat, jag går två företagskurser och en massa mer saker. Jag funderade på att ha en bloggpaus men jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag ska göra ett sista försök, men just för tillfället är det Facebooksidan med marknadsföring och reklam och den nya hemsidan som prioriteras all den lediga tid jag får.

Men för att komma med lite goda nyheter så fyller mitt företag 2 år idag. Helt sjuk. Samtidigt som det känns som om jag alltid har haft mitt företag så har jag faktiskt haft det i 2 år. När jag kom hem på lunchen idag, från butiken, stod det en stor blombukett på bordet och två tårtbitar i kylskåpet. Min Viktor. Vad jag älskar den människan. I morgon har vi vår första lediga lördag ihop sen i början av september. Om vi längtat? Svar ja! Vi har ingen aning om vad vi ska hitta på mer än att göra det vi vill göra.

Likes

Comments

I helgen smällde det. Jag utbildade mig till nyföddfotograf!! Hur kul? Detta hade jag länge längtat efter och nu är det gjort. Det ska bli så spännande att få köra igång på riktigt. Det är inte bara att lägga ner en bebis och posera den som du vill. Det är så mycket mer, lärdom och känsla. Under utbildningen hade vi inte bara nyföddfotografering och information om ämnet, utan vi höll även på med företagsutveckling om ditt varumärke, självkänsla och mycket mer. Kan jag säga något annat än WOW? Det var jättemycket information på samma gång, men jag tror jag snappade upp de mesta. Tjohoo, vilken helg det blev.

Hela utbildningen gav mig så sjukt mycket och jag ångrar inte en sekund att jag anmälde mig. Jag vet också här och nu att jag kommer att utbilda mig mer inom fotografering för jag vet hur viktigt det är. Det här är en av de bästa investeringarna jag har gjort i mitt företag. Just nu väntar jag på en specialkudde för nyföddfotografering från USA. Den ska anlända om några veckor. OM jag längtar?!

Kolla bara... Så söta så jag dör!

Likes

Comments

Igår kom vi fram till Stockholm runt 2-tiden. Medan jag och Viktor väntade på att Bror eller Sandra skulle sluta jobba, drog vi till Nacka Forum så länge. Jag gick tomhänt hem medan Viktor gick med en påse med nyinköpta kläder. Perfekt då han upptäckte att han endast ägde 3 T-shirts när han packade.

Gårdagskvällen bestod av taco och filmkväll tills ögonen slog igen innan filmen ens hann börja. Med en utvilad Sofie drog jag upp tidigt i morse för lite jobb innan gemensam frukost med de andra. Idag blev det åter en dag inne vid Nacka Forum för middag och inköp av PS4 för min bror. Men denna gång kom jag hem med ett par byxor och två halsdukar. Nu sitter jag själv i lägenheten och myser med lite jobb framför idol, medan Sandra är på After Work och bror och Viktor bastar. Vad resten av kvällen bjuder på återstår och se, men jag vill bara göra lite reklam först. Snöborg gård från Dala-Järna kan vinna årets företagare för Sverige idag. Hur spännande? Håll tummar och tår nu medan ni har en kanonfredag!

Likes

Comments

Hur har er helg sett ut? Min helg har i alla fall varit fantastisk. På lördagen spenderade jag först några timmar på jobbet och sedan fotograferade jag min sista bild till projektet. Vädret visade sig från sin bästa sida och jag kan inget annat än att buga och tacka vädergudarna för sitt fina beteende. Idag, söndag, drog jag, Anette, Vendela och Anina till ett berg för lite fashion-fotografering. Vi hittade fina och coola platser att fotografera vid och vi kommer senare göra en utflykt och leta nya ställen vid samma berg. Så spännande! Anina och Vendela.. Vad ska jag säga? Så fina och tuffa brudar som står där i kylan och bara gör det vi, jag och Anette, vill att de ska göra. Dessa tjejer är helt fantastiska. Tusen tack för en kanondag i bergen.

Den kommande veckan kommer bjuda på massa roligheter och på torsdag drar bland annat jag och Viktor till Stockholm för några dagar hos bror och Sandra. Men på söndagmorgon drar jag själv vidare på lite äventyr. Helt själv, lilla jag, ska göra något riktigt spännande. Något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ska bland annat köra bil själv mitt i Stockholm, bara det är stort, men resten får ni veta senare på söndag. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Istället för att sova ut innan jobb på butiken, valde jag idag att gå upp tidigare för att jobba med företaget. Vilken annorlunda dag det plötsligt brev. Framkallning av bilder åt kunder är ivägskickade och sedan företagsbilder är nu klara för leverans. Det lönar sig att gå upp i tid.

Efter jobbet på butiken ska jag fotografera min sista bild till projektet. Hur kul? Äntligen är det klart och nu står det inte på förrän jag har min fjärde egna utställning. Så himla roligt! På tal om utställning, så ställde vi i Vansbro fotonätverk ut några bilder var på Skymningspromenaden som var i torsdags här i Vansbro. Vi utgick från temat Hemlängtan och för mig betyder Vansbro mycket "hem". Jag ville spegla gamla och nya Vansbro på något vis. Detta är mina bilder jag tolkade och den översta svart/vita bilden (egentligen båda), säger mer än 1000 ord för mig. Den griper tag i mig på något vis. Liksom Vansbro, så litet med ack så underbart. Något jag vet redan idag, är att jag aldrig kommer flytta här ifrån. Eller jo, kanske till mitt smultronställe i Venjan när jag går i pension. Men tills dess är det Vansbro som gäller.

Likes

Comments

I'm hooked on a feeling, I'm high on believing. That you're in love with me... Skoja. Men vilken helg det har varit. Kan jag säga något annat än att jag är Hooked on a feeling efter den här magiska helgen? En helg på tre dagar, men fem fullsatta hyllningskonserter till Björn Skifs, i Teatern på Medborgarhuset i lilla Vansbro, med Björn i publiken själv på lördagskvällen, där vi (ca 170 personer) sjunger och spelar för att gratulera honom, som sedan avslutas med en efterfest med mannen (Björn) himself... Den Feelingen sitter fortfarande i tillsammans med en övertrött liten själ inom mig. Alltså tusen tusen TACK till en fantastisk helg. Tack för att jag fick äran att fotografera alla helgens konserter och tillsammans med er 170 personer skapa minnen och göra ett oförglömligt fotoalbum till Björn. Tack tack tack!!

Idag är jag helt slut. Jag har träningsverk i mina lår efter att jag krälat på golv, krypit under instrument, mellan instrument och spunnit i trappor efter allt fotograferande. Jag kan inte stödja mig på min vänstra höft då den antagligen är överansträng.. Haha, jag känner mig verkligen som en 90-åring. Jag har inte fått alla mina måsten gjorda idag, men jag vet att de viktigaste är gjort och det är ju faktiskt en ny dag i morgon. Resten av den här kvällen ska jag bara se på tv/film, sticka och dricka te, vilket jag verkligen ser fram emot.

Likes

Comments