Förra veckan fick jag äran att träffa den här härliga lilla killen på 10 månader. Lilla Charlie, det var inte bara solen som försökte lysa upp himlen bakom de gråa molnen, utan även du lyste upp hela kallen för oss.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår kom jag hem efter en hel helg i Mattlaberg där jag har varit på fotokurs. Mitt ute i skogen och jag fick känna mig som en skogsmulle igen. Den känslan!

När jag kom hem gjorde jag inte så mycket mer än att äta och se på film, jag var alldeles för trött för att ta tag i någonting. Men nu sitter jag här med min kopp kaffe och ska ha kontorsdag med företaget. Bilder om helgen kommer att komma upp senare när jag fått över alla bilder från PC till Mac. Kan bara säga att jag är så grymt nöjd över precis hela helgen.

Canon EOS 5D Mark IV + Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Likes

Comments

I söndags hann jag knappt hem från stugan innan jag plockade fram studion och detta fina par och sitt lilla mirakel på bara fem dagar hälsade på.

Likes

Comments

Snart har ett helt år gått med mitt projekt. Igår fotograferade jag den 11:e bilden och nu är det inte många kvar. Fyra om jag ska vara helt ärligt. Två av dem måste bli klara inom någon vecka bara medan det är sommar (den lilla sommaren vi har för tillfället), och de andra två kan jag ta i höst.

Gårdagens fotografering var skitkul. VI använde oss av rökbomber och wow Vilen effekt, vet inte rikligt om jag följde min röda tråd, men sak samma. Själva bilden är häftig i sig och jag är jättenöjda. Min modeller är så duktiga, de gör allt jag ber dem om. Stå barfota i snön, stå i klänning i minusgrader, andas in ett tån med rök med mera. Stor eloge till er och tack!

Ikväll ska jag umgås lite mer min mor och i morgon ska jag packa inför fotokurs i helgen. K U L !

Likes

Comments

Alltid säger vi "borta bra men hemma bäst", jag kan tyvärr inte hålla med denna gång. Absolut är det skönt på ett sätt att komma hem igen. Liksom hemma där du har allt, tvättmaskin, alla kläder, mer tv-kanaler med mera... Men jag fortsätter att tjata om det. Jag älskar mitt smultronställe. I en hel vecka har jag i stort sätt bara åkt båt, sovit, spelat kort, eldat, ätit mat, sett på lite tv, planera in projektfotograferingar i lugn och ro. Sedan tror jag inte att jag har gjort så mycket mer. Hur skönt som helst och jag känner verkligen att jag har vilat upp mig denna gång. Nu har jag massa ny energi och om ca 5 minuter kommer kunder hem till mig för lite fotografering, lika spännande som varje gång.

Tach Venjan för denna vecka, vi ses igen snart!

Canon 5D Mark IV + Sigma 50 mm f/1.4

Likes

Comments

Bara två dagar kvar här vid mitt smultronställe för denna gång. Men jag längtar lite hem på något konstigt vis. Har fått val av bilder från kund så har bilder att redigera, har två fotograferingar nästa vecka, en (kanske två) fotograferingar till mitt projekt och sedan ska jag på fotokurs fredag - söndag. Saknar också min Mac-dator, men ändå vill jag vara kvar här tills jag dör. Jag älskar lugnet här. Idag har det regnat hela dagen, vilket har resulterat i att vi stannat inne, gjort lite saker gjorda som vi planerat in, åkt in till byn, sovit middag på 1,5 timme, spelar kort, eldat och njutit av tystnaden.
Snart är det läggdags för i morgonbitti kommer en murare hit och fixar skorsten, sen blir det en sista skön dag innan vi åker hem på söndag. Viktor börjar jobba på måndag och jag har en vecka semester kvar från butiken sen blir det verklighet igen. På någon mystiskt sett ska det bli skönt att återgå till vardagen och fast schema.

Mobilbilder

Likes

Comments

Och så var jag tillbaka till mitt favoritställe. Min "vila upp" plats. Gårdagen var det bara mysa vid brasan. Idag fick jag och Viktor sällskap en vända av hans kompis Anton som kom förbi för en kaffe. Sedan for de iväg på lite fiska och då passade jag på att lyssna klart på fotopoddens senaste avsnitt, planera in fotograferingar till mitt projekt och vakta eld. Ikväll blev det tacos och en vända med båten. Så himla skönt. Ska njuta så sjuk mycket dessa dagar, vila upp mig och bara va. Älskar detta naturställe.

I morgon kommer Viktor föräldrar över dagen och hälsa på. Det blir grillat, foto, båttur och skratt. Något jag ser fram emot. :)

Mobilbilder

Likes

Comments

Lilla du som inte fått ett namn än, som sa tittut för fem dagar sedan och som sov sådär extremt sött i en liten korg medan jag knäppte sisådär en miljon bilder. Lille vän. jag är kär i dig redan.

Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 50mm f/1.4

Likes

Comments

Tack Rom för den fantastiska veckan jag och Viktor hade, tack för det fina vädret och tack för den supergoda maten. Veckan kunde inte bli bättre, det finns liksom inget att klaga på. Eller jo, mina bilder jag hade sett fram emot att fotografera. Det blev inte som jag tänkt mig och jag känner att jag inte fick till alla bilder som jag verkligen ville. jag hade nog tänkt mig att platsen hade sett annorlunda ut. Mina tre absolut favoriter är de här bilderna. Jag gillar bruset i den svart/vita bilden. Den ser liksom så gammal ut, antik i modern tid. Jag och Viktor funderar på att framkalla en stor canvastavla av den. Den andra bilder är bara så clean, liksom ren och allmänt.. Där.. Fascinerande eller hur? Den tredje bilden gillar jag solen som nästan kommer fram bakom byggnaden.

Här kommer några till bilder från dagen då vi var in till Colosseum och fick en guidad tur.

Tänk att en stenhög kan vara så fascinerande. Men det är bara så sjukt coolt att människorna byggde den här byggnaden 70-80 e.Kr. Helt sjukt... Och åter fascinerande... (Jag tror jag fått ett nytt favoritord).

Självklart blev det även en kväll vid Colosseum.


Vad ska man säga.. Den här spelmannen.. Vilken söt liten gubbe och fin musik till kvällens middag. Me Like!!

Dit och tillbaka igen!

Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 50mm f/1.4 + Canon EF 16-35/4 L IS USM

I morgon blir det två fotograferingar sedan blir den nästan en hel vecka till semester med Viktor. Fast denna gång går vi från Rom, Italien till Venjan, smultronställe, Sverige. Det är lyx om ni frågar mig.

Likes

Comments