I helgen smällde det. Jag utbildade mig till nyföddfotograf!! Hur kul? Detta hade jag länge längtat efter och nu är det gjort. Det ska bli så spännande att få köra igång på riktigt. Det är inte bara att lägga ner en bebis och posera den som du vill. Det är så mycket mer, lärdom och känsla. Under utbildningen hade vi inte bara nyföddfotografering och information om ämnet, utan vi höll även på med företagsutveckling om ditt varumärke, självkänsla och mycket mer. Kan jag säga något annat än WOW? Det var jättemycket information på samma gång, men jag tror jag snappade upp de mesta. Tjohoo, vilken helg det blev.

Hela utbildningen gav mig så sjukt mycket och jag ångrar inte en sekund att jag anmälde mig. Jag vet också här och nu att jag kommer att utbilda mig mer inom fotografering för jag vet hur viktigt det är. Det här är en av de bästa investeringarna jag har gjort i mitt företag. Just nu väntar jag på en specialkudde för nyföddfotografering från USA. Den ska anlända om några veckor. OM jag längtar?!

Kolla bara... Så söta så jag dör!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår kom vi fram till Stockholm runt 2-tiden. Medan jag och Viktor väntade på att Bror eller Sandra skulle sluta jobba, drog vi till Nacka Forum så länge. Jag gick tomhänt hem medan Viktor gick med en påse med nyinköpta kläder. Perfekt då han upptäckte att han endast ägde 3 T-shirts när han packade.

Gårdagskvällen bestod av taco och filmkväll tills ögonen slog igen innan filmen ens hann börja. Med en utvilad Sofie drog jag upp tidigt i morse för lite jobb innan gemensam frukost med de andra. Idag blev det åter en dag inne vid Nacka Forum för middag och inköp av PS4 för min bror. Men denna gång kom jag hem med ett par byxor och två halsdukar. Nu sitter jag själv i lägenheten och myser med lite jobb framför idol, medan Sandra är på After Work och bror och Viktor bastar. Vad resten av kvällen bjuder på återstår och se, men jag vill bara göra lite reklam först. Snöborg gård från Dala-Järna kan vinna årets företagare för Sverige idag. Hur spännande? Håll tummar och tår nu medan ni har en kanonfredag!

Likes

Comments

Hur har er helg sett ut? Min helg har i alla fall varit fantastisk. På lördagen spenderade jag först några timmar på jobbet och sedan fotograferade jag min sista bild till projektet. Vädret visade sig från sin bästa sida och jag kan inget annat än att buga och tacka vädergudarna för sitt fina beteende. Idag, söndag, drog jag, Anette, Vendela och Anina till ett berg för lite fashion-fotografering. Vi hittade fina och coola platser att fotografera vid och vi kommer senare göra en utflykt och leta nya ställen vid samma berg. Så spännande! Anina och Vendela.. Vad ska jag säga? Så fina och tuffa brudar som står där i kylan och bara gör det vi, jag och Anette, vill att de ska göra. Dessa tjejer är helt fantastiska. Tusen tack för en kanondag i bergen.

Den kommande veckan kommer bjuda på massa roligheter och på torsdag drar bland annat jag och Viktor till Stockholm för några dagar hos bror och Sandra. Men på söndagmorgon drar jag själv vidare på lite äventyr. Helt själv, lilla jag, ska göra något riktigt spännande. Något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ska bland annat köra bil själv mitt i Stockholm, bara det är stort, men resten får ni veta senare på söndag. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Istället för att sova ut innan jobb på butiken, valde jag idag att gå upp tidigare för att jobba med företaget. Vilken annorlunda dag det plötsligt brev. Framkallning av bilder åt kunder är ivägskickade och sedan företagsbilder är nu klara för leverans. Det lönar sig att gå upp i tid.

Efter jobbet på butiken ska jag fotografera min sista bild till projektet. Hur kul? Äntligen är det klart och nu står det inte på förrän jag har min fjärde egna utställning. Så himla roligt! På tal om utställning, så ställde vi i Vansbro fotonätverk ut några bilder var på Skymningspromenaden som var i torsdags här i Vansbro. Vi utgick från temat Hemlängtan och för mig betyder Vansbro mycket "hem". Jag ville spegla gamla och nya Vansbro på något vis. Detta är mina bilder jag tolkade och den översta svart/vita bilden (egentligen båda), säger mer än 1000 ord för mig. Den griper tag i mig på något vis. Liksom Vansbro, så litet med ack så underbart. Något jag vet redan idag, är att jag aldrig kommer flytta här ifrån. Eller jo, kanske till mitt smultronställe i Venjan när jag går i pension. Men tills dess är det Vansbro som gäller.

Likes

Comments

I'm hooked on a feeling, I'm high on believing. That you're in love with me... Skoja. Men vilken helg det har varit. Kan jag säga något annat än att jag är Hooked on a feeling efter den här magiska helgen? En helg på tre dagar, men fem fullsatta hyllningskonserter till Björn Skifs, i Teatern på Medborgarhuset i lilla Vansbro, med Björn i publiken själv på lördagskvällen, där vi (ca 170 personer) sjunger och spelar för att gratulera honom, som sedan avslutas med en efterfest med mannen (Björn) himself... Den Feelingen sitter fortfarande i tillsammans med en övertrött liten själ inom mig. Alltså tusen tusen TACK till en fantastisk helg. Tack för att jag fick äran att fotografera alla helgens konserter och tillsammans med er 170 personer skapa minnen och göra ett oförglömligt fotoalbum till Björn. Tack tack tack!!

Idag är jag helt slut. Jag har träningsverk i mina lår efter att jag krälat på golv, krypit under instrument, mellan instrument och spunnit i trappor efter allt fotograferande. Jag kan inte stödja mig på min vänstra höft då den antagligen är överansträng.. Haha, jag känner mig verkligen som en 90-åring. Jag har inte fått alla mina måsten gjorda idag, men jag vet att de viktigaste är gjort och det är ju faktiskt en ny dag i morgon. Resten av den här kvällen ska jag bara se på tv/film, sticka och dricka te, vilket jag verkligen ser fram emot.

Likes

Comments

Att få springa av sig den slutliga energin tillsammans med sin andra halva, för att sedan avsluta hela kvällen framför Sofias änglar (som börjar 21.00), med ett nytt sticknings-projekt till en 6 åring. Jo det är precis så jag skulle vilja ha det varje kväll. 

Jag är omringad av så många fantastiska människor hela tiden. Vilken tur jag har. Jag är så lyckligt lottat och jag kan inte förstå varför jag sedan bryter ihop för att en skrivare inte vill skriva ut ett papper.. Min konstiga humörsvängningar.. Ja, de har sitt eget lilla liv emellan åt. Bra eller dåligt? Det är frågan.. 

Till helgen smäller det. Då är det Skifs-konsert från fredag till söndag. En på fredag, två på lördag och två på söndag. Wow vilken helg det kommer att bli då jag både ska fotografera alla nummer samt vara med på två låtar. Det är så kul att jag får göra båda sakerna jag älskar, samtidigt, tillsammans med andra. Det ska bli så jädrans roligt och jag ser verkligen fram emot det. Tjohooo. Tack för förtroendet och tack för stöder från er alla. Jag ska göra mitt bästa! 

Nu --> Sofias Änglar & stickning!

Likes

Comments

Hemma, Viktor har lagt sig (han som ska upp 02.50 inatt för jobb, stackar'n) och här sitter jag och har precis redigerat klart dagens sneak peek från kvällens projektfotografering. Vilken dag det har varit. Vaknade vid 07.00 och kunde inte somna om, sååå, det var lika bra och gå upp och börja dagen med en promenad innan frukost. Efter det satte jag mig och redigerade bilder till skymningspromenaden, sen iväg till mor för en snabbkaffe, vidare på husvisning, direkt efter husvisning till skifs-rep inför nästa helgs Hyllningskonsert för Björn Skifs där jag både ska vara med och sjunga på två nummer samt fotografera alla andra nummer jag inte är med på... ANDAS.. Sedan avslutade jag denna dag genom att dra ut med två andra modeller till en bro mitt ute i skogen för projektfotografering nummer 13.

Helgen har gått mycket fort, men den har även varit lärorik och rolig. Jag tror minst sagt att kommande vecka kommer gå precis lika fort som helgens och den kommer minst sagt bli lika rolig. Nu säger jag godnatt för ikväll, vaknar med ny energi i morgon och löser världsproblem (för min del, haha).

G O D N A T T

Canon EOS 5D Mark IV + Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Likes

Comments

Det är torsdag och jag började dagen med sovmorgon till 07.30. Mycket skönt och behövligt. 

I lördags åkte jag till Elin i Gävle, eller snarare Skutskär, och kom hem i måndagskväll. Det blev en mycket lugn och trevlig helg hos henne, perfekt uppladdning inför denna vecka som jag visste skulle bli fullbokad med en massa saker. Hela helgen består av jobb, fotografering och Skifs-rep inför nästa helgs hyllningskonsert för Björn Skifs. Men så länge bjur jag på några bilder på Elin som ställde upp som modell för mig.

Idag blir det fotografering mitt ute i skogen utanför Malung, samt planering inför helgens fotograferingar. Ha en toppentorsdag på er, snart har ni helg. :)

Likes

Comments

Hösten börjar smyga sig på mer och mer för varje dag och jag tycker om det, mer än vad jag brukar göra. Men jag antar att det beror på den dåliga sommaren som varit. Det är så mysigt att tända alla ljus i lägenheten, se på tv och dricka sin kopp te på kvällarna.

Just nu känner jag mig så positiv hela tiden. Min energi sprudlar och det känner som om precis allt bara flyter på (förutom allt tekniskt som går sönder hemma, typ kaffebryggare och skrivare..), men annars flyter allt annat på. Det är inte ens drygt att ta hand om tvätten, stryka eller diska. Till och med det är kul. "Vem är du och vad har du gjort med Sofie?". Jadu, bra fråga. Det känns som om jag hinner med så mycket, både hemma och med företaget. Jag är ute och springer mitt på dagarna, gör några träningspass hemma, redigerar privata bilder, planerar, hinner se de TV-program jag följer, ta en engelsklektion i veckan (jag är nämligen jättedålig på engelska), hinner umgås lite med Viktor med mera. Det skrämmer mig att jag hinner med så mycket, för jag har fortfarande lika mycket att göra som förra året och jag går upp samma tid som förra året. Planerar jag bättre eller vad gör jag? Den här känslan tycker jag om och den vill jag behålla.

Igår fotograferade jag min 12:e bild till mitt hemliga fotoprojekt. Den här bilden gjorde jag tillsammans med 6 andra personer. 2 barn, 2 vuxna och 2 pensionärer. Utan dem hade bilden inte alls blivit så betydande som den är nu. Den här bilden betyder mycket för mig då den påminner lite om min barndom samt hur jag ser på min framtid under just detta tema. Bilder betyder också mycket för att det betyder hemma, det är klassiskt ute på landet och det är en fin tradition. Det är helt enkelt hemma, Dalarna, Vansbro kommun och dens socknar.

Tusen tack igen till er fantastiska modeller som ställde upp. Jag är jättenöjd över resultatet.

Likes

Comments

Godmorgon måndag och den nya veckan. Min största period börjar närma sig och återigen blir det mycket att göra. Men det är kul och roligare kommer det att bli. Jag ser verkligen fram emot höstens alla äventyr.

Under en period nu har jag haft lite idétorka. Tråkigt, men som människa har man det ibland. Det är jobbigt när jag får sådana här perioder men dock tror jag att dem behövs, mest för att vila och ta hand om sig själv, typ dra ut och springa och se på film klockan 20.00 på kvällen utan att känna sig stressad. Jag behöver bara finna lite ny inspiration, nya ställen och känna efter lite. Jag har så många idéer jag vill utföra och jag har så stora visioner om min fotografering men det är något som saknas som gör att jag inte vet hur jag ska få till det. Under denna idétorka-period har jag sökt inspiration i fotoböcker, från fotografer, på nätet, under promenader, genom musiken mer mera, men ingen inspiration har ploppat fram. Men.. I helgen var jag och Viktor ute på lite äventyr och vi hittade två helt övergivna platser långt från Vansbro. Det var så spännande och läskigt på samma gång men jag visste redan där och då att HÄR är det. Senare i höst när färgerna börjar synas ska jag åka dit tillsammans med en modell för alla mina idéer. Om jag är pepp? Svar JA!

Likes

Comments