View tracker

När en familj kommer till mig och säger "Vi vill göra grimaser och skoja på någon bild för kul och sen om det går kan du göra att bilden är svart/vit förutom deras rosa kläder"? Hur kul? Absolut sa jag. Det är så kul när kunder knappt hinner komma innanför dörren innan de sagt alla sina idéer de skulle vilja göra. Och grimaser? Hur kul? Mer grimaser år folket. Här kommer några bilder från en fotografering i december förra året. :)

Likes

Comments

Dåså, då har kanske hela den här Photoshop, Raw, Canon-historien börjat klarnat upp. Efter problem med program som inte stödjer funktioner på min nya kamera så har det vart lite kaos för mig sedan mitten av december. Jag har dragit in både Canon, Scandinavian Photo och Adobe i det hela. Men när tekniken inte funkar som den ska göra och jag driver ett litet företag på en liten ort så vill jag helst att det ska klaffa. Igår fick jag ett härligt samtal från "min nya personliga assistent på " Scandinavan Photo som hjälpte mig hitta felet i det hela. Idag har jag ett nytt program som jag ska redigera i istället för Camera Raw för att sedan fortsätta redigera i Photoshop. Inte nog med det så funkar äntligen den senaste uppdatering av Photoshop CC på min dator igen, efter att inte ha funkat för en vecka sedan. Peppar, peppar ta i träää så hoppas vi att det håller i sig nu och fortsätter gå åt rätt håll. :)

Jag är dock inte så imponerad över det nya programmet, förstår inte så mycket och vissa funktioner som fanns i Camera Raw finns inte i detta program eller så hittar jag dem inte. I morgonkväll ska jag ta tag i detta program och försöka lära mig använda det. Det känns lite jobbigt att lära sig ett helt nytt program efter att ha arbetat i Photoshop i ungefär 8 år. Men är det detta som krävs för att kunna redigera samt använda min nya kamera så är det bara att acceptera det tills Adobe uppdaterar Photoshop med det som stödjer min kamera.

Nu ska jag luta mig tillbaka en vända, njuta av att allt funkar just nu, sen sticka en kortis framför TV och ta kväll. Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll. :)

Likes

Comments

I onsdags fyllde jag år och  då fick jag en picknickkorg av min mor som jag hade önskat mig. Idag invigde jag den med att packa ner korv, bröd, kaffe, kakor, servetter, festis, muggar mm. och såklart en utedag i solen. Vädret har visat sig från sin bästa sida och det har varit en fantastisk dag med min andra halva. Efter vår korvgrillning vid Säxen tog vi oss en tur med bilen på 15 mil runt om i kommun och letade fotoplatser åt mig. Om vädret är lika fint nästa vecka tror jag vi siktar på en heldag med skotern, och korvgrillning såklart.

Här kommer lite bilder från den fina soliga dagen. :)

Likes

Comments

Här har vi en före/efterbild jag ville dela med mig av. Man kan tydligt se att den redigerade färdiga bilden har en mycket mer varmare ton i sig än RAW-bilden. Jag tycker om när man ser hur kallt det är under vintern, att man får fram det där blåa och kalla i bilden. Men på senare tid har jag börjat gilla att få fram de varmare tonerna mer. Jag tycker också om att ta bort onödiga saker i bilder som exempelvis busken eller el-kabeln som är på bilden. Bilden blir mycket mer renare utan dem tycker jag. De hade kanske bättre passat in på en sommarbild då busken exempelvis blommar.

Jag tycker att det är viktigt att granska bilderna noga, titta runt i bilden, vad stör dig i bilden, vad vill du få fram mer osv.. Jag är väldigt duktig på att missa sådant för att jag är bra på att stressa och vilja få bilden så som jag vill direkt, vilket då gör att min stress gör att jag missar viktiga saker. Ett till av mina nyårsmål. Börja granska bilderna noggrannare, lägga ner mer tid och inte stressa. Ta den tid jag behöver.

Likes

Comments

Idag var det dagen då jag skulle fotografera en musikproducent från Malung. Jag fick äntligen använda det där fräna ljuset i studion. Det som ger skuggor, lyser upp bakom, det där mystiska och fräna ljuset. Pirret i magen från i söndags fortsatte i morse, mer än vanligt, så jag fick börja med att öppna balkongdörren för att kyla ner mig, sen tvinga V att ställa upp som modell för att jag ville testa olika ljussättningar, när han for iväg på jobb fortsatte jag på mig själv. Lugnade ner min pirriga mage med att baka två kaksorter sen var det bara invänta klockan 15.00. 

Jag kan säga att dagen i studion idag var superkul och det gick jättebra. Jag känner att jag fick till det så som jag ville och jag ser fram emot att få börja redigera bilderna han valt. :)

Likes

Comments

I morgon smäller det. Det som jag väntat på sen i december. Det kommer en musikproducent hem till mig där jag ska fotografera några läckra och fräna bilder åt honom i studion. Har ingen aning om hur det kommer gå och jag är så pirrig. Magen pirrar konstant och har gjort sen i söndags då jag kom på att det bara är några dagar kvar. Det var länge sedan jag tog sådana här bilder, snarare 3-4 år sedan. Men jag är pepp, jag har en bra känsla i magen (trots att den pirrar) och jag är så beredd på att redigera allt sen efter val av bilder. Det är kul att få göra något annorlunda, lite mer mystiskt och spännande, med lite annorlunda ljus och en mörk bakgrund. Jag är pepp!

Inom företaget har jag inga nyårslöften men jag har några nyårsmål som jag hoppas jag ska uppfylla under detta 2017. Ett av de målen är att jag ska försöka ta mer självporträtt för att öva, för att stärka mitt självförtroende och för att ha mer bilder att öva med i Photoshop för att jag ska utvecklas där. Det är inte alltid lätt att få med en modell när man vill för att få bilder och för att testa nya saker. Tiden räcker inte alltid till.

Likes

Comments

Jag är så glad att vi har tillgång till en stuga i Sälen när vi vill, den är bara ett samtal bort sen är det bara att börja packa väskan. I torsdagskväll drog jag och V iväg till gamla sälfjällstangen, och jag kan bara säga att helgen har varit kanon. Torsdagskvällen spelade vi endast en massa spel och eldade för att få upp värmen i stugan. På fredagen höll vi oss inne då det blåste storm ute. Jag gick ut en kortis för att ta några kort, men kom ganska snabbt in igen efter att fingrarna frusit ihop. Sedan gick vi inte ut förrän 16.50 då taxin kom som skulle ta oss till Lammet & Grisen nere vid Lindvallen. Under lördagens fina soliga dag tänkte vi åka slalom men efter lite övervägande bestämde vi oss för att ta en tur med bilen istället och se oss om, åka ner till byn i Sälen och köpa med oss lite fika hem och bara slappa framför Tour de ski. Resten av kvällen bestod av kortspel.

För första gången på länge fick jag slappna av och släppa allt hemma. Gjort lite nytta framför datorn men annars bara tagit det lugnt. I morgon börjar en ny vecka och nya uppdrag jag måste slutföra. Försöka hinna baka och städa lägenheten inför onsdagens kalas, plus fotografering på tisdagen. Det är kul när allt rullar på men det var också skönt att släppa allt för denna helg. Ikväll blir det tacomys med min andra halva och bara en massa tv tittande på en ny seriefavorit.

Hejsvjes på er!

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig. Datorn har krånglat, Photoshop beter sig knasigt och segt, men nu så är äntligen några raketbilder från nyår klara.

Likes

Comments