Årets första tävling i Vetlanda. Måste bara säga att tävlingsplatsen var jätte fin och vill verkligen tävla där på sommaren!

Lördag:

Lätt A (100cm) Bed. A:0+A:0:

0/4fel

JÄTTE fin ponny, hittade alla avstånd och allt bara flöt på. Satsade lite i omhoppningen men missbedömde en linje där det skulle vara 5 galoppsprång och höll på att rida på 4. Så rev ett räcke då vi kom för nära. Super fin var han med mycket luft i sprången.

MSV B(110cm) Bed. A:0+A:0:

0/ute

Inte lika nöjd med denna rundan. Satt och plockade på nästan alla hinder. Firre hoppade iallafall fint. Nolla i grunden. I omhoppningen vände jag upp för snävt på en kombination så kom med bredsida in som han ändå var snäll att hoppa. Dock skulle vi inte klara B-hindret så höll på att hå på 2 galoppsprång vilket han är för stor galopperad för. Så han stannade och jag flög snyggt av och landade på fötter. Både jag och Firre blev måttligt förvånade.

Söndag:

Lätt A(100cm) Bed. A:0+A:0:

0/0 fel och ett väldigt ont knä!

Nog en av de bästa rudnorna vi gjort. Hittade alla avstånd perfekt och hittade framåtläge nästan varje språng. Nollade grunden och även omhoppningen. Dock så var man tvungen att runda ett hinder till kombinationen i omhoppningen som stod väldigt nära väggen så tog med mig hela hindret med knät. Som tur var räknades inte de hindret in i omhoppningen så blev inga fel. Dock hade jag väldigt ont i knät efter det och det är fortfarande blått.

MSV B(110cm) Bed. A:0+A:0:

0/8fel - Vinna eller försvinna. VÄRLDENS bästa runda i grunden

Finns inga ord som beskriver hur nöjd jag är med grundomgången. Firre var till 120% perfekt! Hoppade stor luftiga språng, sög sig mot hindren och lyssnade jätte fint! Även väldigt nöjd med mig själv i denna klassen då jag red rätt och hittade alla avstånd. Fick beröm för att jag la Firre så perfekt på alla hinder utan att sitta och ta i honom hela tiden!

Vi gjorde även BÄSTA omhoppningen ända till sista hindret. Var inte besluten vilken väg jag skulle ta och tog den snävare när vi inte var i riktig balans och jag var lite för framåtlutad så han stannade. Tappade rytmen totalt så när vi kom igen la jag honom så mycket i botten man kan göra så han rev.

 

Sammafattning av tävlingen: SUPER fin ponny som inte kunde gått bättre och en lite för övertaggad ryttare.
En snäll tjej som fotade några bilder och faktiskt hade respekt att fråga om hon fick lägga upp dem innan. Tycker jag va väldigt bra och moget! Sånna människor gillar vi!

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hade faktiskt tänkt sluta blogga men insåg att det är ganska bra att göra det för att själv hålla koll på vad jag gör på dagarna, haha!

Hänt lite saker sen senast faktiskt. Har vart i Vetlanda med Firre och tävlat, och har även fått låna Celeste och tävlat i Alingsås igår. Firre har även blivit provriden osv. Sedan har det vart hundkurser, tagit hand om hunden, ridit för övrigt osv.

Tänkte skriva lite mer ingående inlägg på de roligare sakerna faktiskt.


 

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering men har verkligen haft en urusel vecka som ändå avslutades på ett bra sätt.

Började med att jag hade influensa första halvan av veckan, och att Celeste åkte i Tisdags. Så långt har ni ju hängt med.

I Torsdags åkte vi akut in till kliniken med Nadja som var blockhalt vänster bak. Vi misstänkte att det var en sena som blivit skadad. De rengjorde såret och hittade en benbit i det osv. De röntgade hennes men och det visade sig att hon hade sprickor i griffelbenet. Skulle hon blivit sparkad längre ner skulle man kunna operera bort en bit av det och sedan stänga. Då skulle hon kanske kunna användas för lättare ridning igen. Men nu hade vi inte turen på våran sida utan hon blev sparkad högt upp och griffelbenet var splittrat i ca 3 delar pluss massa splitter vid såret. Med andra ord var det en öppen fraktur.

De kunde ge det ett försök med att operera det, dock skulle det innebära ett halvt år vila i box, någon vecka på Slöinge och massa återbesök. Såret skulle få förbli öppet under denna tiden för att regelbundet gå in och rengöra i benet. Och hon skulle i bästa fall kunna användas som promenadhäst med risk att för alltid vara lite halt. Dessa slutsatser innan de ens tittat på senorna. Dock utgick de från att senorna var bra i den rapporten. Kostnaden skulle hamna i absolut bästa fall på en väldigt hög summa som man som privat person inte är helt glad att få lägga ut. Självklart spelar ju försäkringar in i rollen, dock va Nadja 22 år detta året och fallet såg mycket kritiskt ut för henne.

Även om jag inte ägde Nadja i mer än 9 månader kände jag henne så väl att det inte skulle gå att ha henne i box ända till somren då hon bokstavligt hade rivit stallet. Sedan anser jag att om en häst inte kan leva ett liv som en normal häst utan gå och ha ont i resten av livet, förtjänar den bättre med att somna in. Nu var Nadja 22år och har haft ett helt underbart liv fram tills nu. Hon förtjänade bättre än att gå hemma och ha ont. Så därför fick älskade Nadja somna in i Torsdags... Därav har jag verkligen inte haft lust att blogga.

RIP Nadja   16/6-1991 - 7/1-2013 <3


Vi va inte bara ett team, vi va en familj och bästa vänner! <3När vi hämtade Nadja den 22 april 2012 <3

På provridningen <3

Allra första kortet på Nadja. Även kortet som fick mig att "bestäma" att det SKULLE bara funka imellan oss. Jag var helt kär <3Min Bitch <3

Nadja backade ur transsporten innan någon hann stänga, och tränset åkte av. <3


<3


Våran oplanerade debut i 120cm <3
Vinst våran andra 110cm <3

 

Idag så har vi vart iväg med Walla och Firre hos ett par vänner och ridit i ridhuset och Firre har blivit provriden vilket inte kunde ha gått bättre. Ryttaren red honom så underbart bra så hoppas på det bästa! Mer säger jag inte.

Likes

Comments

Hmm... Börjar fundera på detta inte är min vecka. Har varit väldigt trött det senaste, dock kan ju de ha och göra med att jag är sjuk. Idag känner jag mig lite sämre än igår så vi får se om jag blir sjukare igen. Och inte nog med att jag har vart almänt klumpig det senaste osv.

Imorse när jag släppte ut hästarna så var Nadja halt... På vänster fram och haltade tydligt bara i skritten... Ska ta in henne, raka henne och kolla över henne. Kan vara att hon fått en spark av syrrans stor häst igår. Dock haltade hon inte igår kväll så vi får se. Ska iallafall kolla upp det och raka hennes ben och hals då hon har lika mycket päls som en isbjörn!

Firre ska jag försöka rida idag. På med broddar och ut bara. Snöstyltorna hoppas vi håller sig undan, även om det inte är särskilt troligt. Ska mest röra på honom så han inte skickar mig åt fanders när jag blir frisk. Bättre att åka av när man ee sjuk vett ni...

Hoppas att ni är friska och glada iallafall. Nu ska jag ladda ner photoshop och fixa nu header, var ett bra tag sedan tycker jag!

Likes

Comments

Mår faktiskt mycket bättre nu. Endast snuva och hosta kvar. Halsen är inte lika svullen och jag låter nästan normal när jag pratar. Riktigt skönt. Usch vad jag avskyr att må så dåligt som jag gjorde i helgen. Så imorgon är jag hemma en dag till för att försäkra mig om att det verkligen är det sista och så ska jag försöka gå Torsdag och Fredag.

Ska nog försöka att rida Firre imorgon. Han kommer nog vara pigg och glad så får se hur det går.  Resten av kvällen blir lite "själv behandling" med att raka benen, fixa naglarna och bara må gott. Blir nog att plugga en del också. Orkar inte städa även om det är det jag borde göra. Ska hämta lite mer ljus då de flesta redan brunnit ut, hehe. Har verkligen slösat ljus under min sjuka tid.

 

Jag längtar verkligen till lovet även om jag inprincip redan har fått det med min ofrivilliga influensa. Vad händer på sportlovet då? Någon som ska till fjällen och åka skidor kanske? Någon som ska plugga? Eller bara ta det lugnt? Jag ska ta det lugnt, rida igång Nadja och Känna igenom Firre och avslutar veckan eventuellt med tävla Fredag och Lördag och kanske åker med Freja och träffar hennes syskon en stund på Söndagen. Vi får se hur det ser ut.

Likes

Comments

Jag är en väldigt känslofull person, även om jag inte alltid visar det för många. Jag har väldigt lätt för att bli sårad vilket slår tillbaka med ilska och bråk. Men jag är inte så arg att jag blir ledsen, utan så ledsen att jag blir arg!
De finns faktiskt inte så många personer som jag litar på till 110% men jag är glad för de är faktiskt fler än en. Även om man känner sig ensammast i världen så vet man att det inte är sant. Jag har än så länge inte blivit knivhuggen i ryggen av någon av dessa, och om jag har så har jag förtjänat det. Dessa personerna finns alltid där, oavsett hur lång tid det tar imellan att vi pratar eller hör av oss. Det är riktiga vänner som finns kvar även om vi inte pratat på flera veckor och vänner som fanns där när jag hade de som jobbigast och dessutom betedde mig på det mest omogna sättet!

Familjen är några som alltid finns där, och det hör till en familj att ha sina bråk. Vilken familj har inte bråk liksom?

Min mamma är så sjukt snäll som ändå ställer upp för mig, men även säger till mig när det blir fel. Först tycker jag hon är en idiot som tycker annorlunda, men i slutändan så har hon rätt i många fall. Egentligen har jag mest min mamma att tacka för att jag är där jag är idag.

Min pappa ställer upp lika mycket han. Från att faktiskt inte vara särskilt intresserad i hästar till att vara lika taggad som mig inför SM och Globen! Att ställa upp de där kalla vinterdagarna och köra!

Både mamma och pappa ska ha världens medalj för att de ställer upp för mig och min syster oavsett om de är en svinkall vinterdag, en supervarm sommardag, eller en regnig och kall höst- eller vårdag. De ställer alltid upp, även om det tar emot för dem.

Även min syster ska ha världens medalj för att ha stått ut med en brötfia och slarvgris samt latmask i stallet, även om jag inte alltid vart en latmask. Det var faktiskt Anna som fick mig att börja rida mer på heltid. Och trots alla bråk så vill jag finnas där för henne som den syster jag är. Vi är inte själviska mot varandra, vi kan låna ut våra hästar till varandra och lita på att den andra gör det bästa av det. När vi tävlade i samma kategori med våra första ponnyer var det aldrig en mätnad vem som slog den andra utan vi hejjade och taggade varandra. Det är även min systers förtjänst att jag kommit såhär långt, för när jag började tävla så visste jag redan hur det allra mesta gick till på tävling. Hon är en person som jag alltid kommer se upp till, för hon är min syster.

Mina bröder är även dem helt underbara, och kan säga att jag var hur glad som helst att de peppade och stöttade mig under SM och Globen. Att de följde via Equipe, trots att de inte är jätte insatta i tävlingar, dem där kramarna och få höra att dem är stolta över mig och Firre. Det är något jag vill leva länge på!

Niclas kommer alltid vara lite mer kaxig men han är mig i äldre format och annat kön. Men har alltid fått höra att jag är mini Niclas på så många sätt! Och man kan inget annat göra än att skratta åt honom, och han åt sig själv när han kommer på sig själv.

Jonas är familjens krambjörn. Finns ingen bättre bror. Finns inte så mycket att säga mer än att han är bäst. Han får en alltid att må bra och jag är så glad att han är min bror!

Andra personer som får mig att må bra är min pojkvän. Han tofflar inte med men är ändå schysst och säger ifrån när det behövs. Han kan ta ner mig på marken igen om det behövs. Visst har vi tjaffsat och så. Men vi har nog egentligen aldrig haft ett riktigt stort bråk, vilket är otroligt skönt. Det är en person som jag litar på till 110% och kan säga allt till.

Bella är också en vän som jag litar på till 110% och vill verkligen att hon ska veta det. Hon har aldrig gjort mig något dumt och jag har alltid känt mig säker med Bella. En person jag önskar jag får känna hela livet!

Även Matilda är en person som det enligt mig inte finns något ont i. Vi kan ha riktigt diskussioner om massa saker och tycker väldigt ofta lika. Hon är en snäll och rar person som jag också kan lite på till 110%.

Sen finns det massa fler underbara männsikor, men inte som jag verkligen kan dela med mig om allt med. Och det är för att jag är rädd att bli knivhuggen i ryggen en dag.

Alla människor där ute, säg till hur mycket andra betyder för dig! De uppskattas!

Likes

Comments

Tycker för det första att killen är AS COOL!!!! Vågar stå upp för sig och sticka ut. Sedan tycker jag ärligt att han är snygg... Haha! Grym attityd och sjunger jäkligt bra om ni frågar mig. Så detta blir en låt som ringer i mina öron ett bra tag från och med nu! Haha, första gången jag såg en bild av han var det som WTF? men sedan blev jag så nyfiken att jag var tvungen att titta på melodifestivalen på SVTplay en dag för sent. Och jag blev väldigt positivt överraskad över att låten var så bra.

För att komentera de andra låtarna så var David bra han med men de andra låtarna måste vart ett skämt. Fy vad dåliga enligt mig. Men men, smaken är som baken!


Likes

Comments

Detta är tävlingar som är planerade hittils.

Om jag blir frisk så jag kan rida och matscha Firre så är Vetlanda våran första tävling. Dock är det fortfarande lite oklart. Kommer få hjälp av min syster att hålla igång honom så kan nog bli av ändå. Här är lite mer detaljerat vad som blir planerat:

V.7 15-16 Februari Vetlanda Firre - Hoppar bara lördag och söndag och hoppar Lätt A och MSV B båda dagarna för att komma igång.

V.9 2 mars Kungsbacka Firre - Första omgången utav eliten går i Kungsbacka. Hoppar för Östadkulle detta året med. Klasser är Lätt A förklass och Lätt A lagklass.

V.10 10 mars Grevagården Firre - Hoppar denna tävlingen för att hoppa en MSV B innan Ljungby. Så klent med tävlingar innan dess tyvärr. Anmäld till Lätt A och MSV B men kan bli så att jag stryker Lätt An.

V.12 23 mars Alingsås Firre - Andra omgången utav eliten. Hoppar Lätt A förklass och Lätt A+5cm lagklass.

V. 14 5-7 April Ljungby Firre - I och med att proppen inte är uppe så får jag se hur klasserna ser ut. Men blir nog starta med en Lätt A och MSV B på fredagen. Därefter får vi se. Blir nog en MSV A och en MSV B till.

V.15 13 april Östadkulle - Funktionär

V. 18 4 maj Lilla Edet Firre - Sista omgången utav eliten. Får se hur klasserna går. Hoppar antingen Lätt A eller MS B förklass och MSV B lagklass.

 

Såhär långt har jag planerat. Inte längre och vet ej om jag ska slänga in någon tävling för Nadja. Dock lite dåligt med utrymme för det  då jag inte vill vara ute varje helg.
Någon av er som ska på någon av dessa tävlingarna?

 

Likes

Comments