​Ett tag sen jag bloggat i know, och jag som var så flitig där ett tag. Är väl bara konstatera att någon stor bloggare är jag inte (och inte vidare rolig att följa heller) men ibland är det kul att gå in och skriva lite. Och nu för en gångs skull har jag ju faktiskt något att berätta haha! Ja, som rubriken så har jag nu tagit steget från maskinförare in i frisöryrket. Köra maskiner är jätte roligt och jag kunde inte ha gått en bättre linje på gymnasiet för utbildningen var helt underbar och dom bästa 3 åren i mitt liv men vill jag jobba som det nu såhär i efterhand? Nja.  Kanske någon gång för det fina är ju att utbildad maskinförare förblir jag ju även om minnet kan behöva friskas upp den dagen jag nu sitter i en grävmaskin igen. Eller vad det nu kan va. 

Men, i fredags fick jag iallafall besked att jag kommit in på frisör utbildning i Luleå som jag sökte för bara 2 veckor sen tror jag. Lyckan är total!! Och ja, vi har bara gått två dagar men det känns hur bra som helst och sjukt kul är det också! Så igår var ju typ bara info, kom dit 9 for hemåt vid 11. Men idag har utbildningen dragit igång och vi har börjat med flät tekniker. Idag har vi gjort inbakad, utbakad och fiskbens. Inte tror man ju att det finns så mycket teknik och knep bakom en fläta! Så från och med nu och drygt ett år framåt befinner jag mig i Luleå 3 dagar i veckan och en på salong här i Kalix. Är så taggad för tror det kommer bli riktigt bra! Känns som att det passar mig som handen i handsken :D

Nu blev det mycket text, så nu får vi se när jag orkar skriva här igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Var till Luleå i måndags och handlade lite grejer. Vart dom här två, monosuiten har jag spanat in länge, hur snygg??! Hjälmen skulle jag däremot ha en annan, men den är typ slut överallt så då blev det denna, och det vart då lika bra!

Likes

Comments

​Hej på er! Nu var det ett tag sen sist men som sagt jag suger på detta haha! Sen senast har vi hunnit med fint väder och några svängar med skotern, bland annat till stugan. I fredags firade vi Hanna och förutom allt det så har jag också jobbat. Vilket jag skulle ha gjort nu också men det är någon högre makt som tycker att jag inte ska göra annat än ligga i sängen typ. Som jag skrev tidigare så var jag väldigt sjuk över jul och nyår, blev sjuk i början av december och har varit det till och från sen dess och det har aldrig riktigt blivit helt bra. 8 veckor senare och det har blivit sämre igen.. Inatt blev det akuten för andra gången under dom här veckorna pga otroliga smärtor i örat. Allt ska verkligen drabba mig, sjukdomar har avlöst varann och det verkar inte vara färdigt än. Är det tillåtet tycka synd om dig själv just nu?? Har perioder då jag inte tar mig upp ur sängen, är emellanåt helt orkeslös medans jag också haft perioder under dom här veckorna där jag faktiskt känt mig frisk, eller i alla fall som att jag håller på att bli men det har vänt lika snabbt. Har iaf blivit kallad till vårdcentralen för att lämna prover igen och förhoppningsvis få behandling. Börjar bli jobbigt när kroppen inte vill det jag vill, jag vill träna. Jag vill instruera pass, har inte gjort det sen första veckan i december.. Jag vill göra allt möjligt kul som inte går och efter 8 veckor börjar jag vara less.... 

Detta blev ett väldigt bittert och klagigt inlägg, men så får det vara ibland! Vi hörs!

Likes

Comments

​Usch detta kan vara bland det värsta jag hört på.. "Hösten 2010 startar Marcus Jannes en tråd på forumet Flashback med rubriken "hängning", och slår på sin webbkamera. Hans självmord blir rikskänt – och tvingar Sverige att börja prata om ett av landets mest nedtystade folkhälsoproblem."​ "Om man då faktiskt har lite vetskap om vad självmord faktiskt handlar om, att det handlar inte om att man egentligen vill dö i dom allra flesta fall utan det handlar faktiskt om att man har så ont och sån smärta av livet att man står inte ut att leva och priset man då får betala för att bli av med den här smärtan är då att man tar sitt liv."

Kan tipsa om att höra denna om ni inte gjort det! Jag lyssnar i appen podcaster på iPhone, men den finns lite överallt!

Likes

Comments

Hallå, idag har jag för första gången lämnat blod. Känns helt otroligt, känns som att jag gjort världens grej. Är nämligen så att tidigare så har jag total vägrat att börja lämna blod. Hela min familj lämnar men jag är så sjuk känslig. Hatar dels sprutor. Det är inte det att jag är rädd att det ska göra ont utan det är mer att jag tycker det är jävligt obehagligt. Sen är jag ju dessutom helt sjukt känslig för blod. Och det är verkligen extremt. Räcker med att någon nämner ordet blod och det börjar krypa i kroppen och jag blir nästan illamående. Och bara tanken av att lämna en hel påse blod har fått mig att bli vit i ansiktet och kallsvettas.. Men, mamma lyckades övertala mig och där var jag iaf trots allt och det gick ju bra. Men tyckte det var väldigt jobbigt och obehagligt precis som jag trott, men helt klart så man klarar av att genomlida det iaf! Därför känns det som att jag gjort värsta grejen för att jag utsatt mig för två saker som jag faktiskt hatar mer än allt ;)  

Asså vi gjorde så jävla god middag idag så jag dör. På tal om något helt annat. Men det var så gott så jag funderar på att gå hämta det som blev kvar och äta upp det också. Gjorde typ världens enklaste skinksås. Skinka, paprika, rödlök, smaksatt creme fraiche (paprika å chili), grädde, massa kryddor och spagetti till. Svin gott!!! Så nu ska jag nog gå och värma resterna och se lite Blue Water High, känner mig väldigt trött så lär säkert somna.. Vi hörs när vi hörs :)

Likes

Comments

​Alltså fyfan vad dåligt jag är på att blogga.. Nåja, ska berätta lite av vad jag gjort sen senast. Förra helgen var jag och provred en häst som jag ska ta på halvfoder, ska bli såå kul! Har haft några år där det varit lite till och från med ridningen. Red en häst lite förra vintern men var så dåligt med ridvägar och ingen ridbana osv så det gav inte så mycket, man vill ju gärna att det ger en nånting och känna att man kan utvecklas och inte bara lalla runt. Men hästabstinens får jag alltid och denna häst är verkligen helt perfekt. + tillgång till ridhus och ridbana och riktigt bra skogsvägar så det kan ju inte bli bättre! 

Annars har jag jobbat onsdag, torsdag och fredag denna vecka. Igår var vi på middag hos min faster som fyller 50, det var jätte trevligt och god mat. Och idag har jag slappat hela dagen. Flyttat mig från sängen till soffan och sett Blue Water High, kom att tänka på den serien här en dag. Minns att den gick på det där sommarlovsmorgon för jätte längesen och jag tyckte den va såå bra! Och inte har den blivit sämre nu inte! Sen ska vi väl åka och handla lite senare, Viktor är och kör skoter nu och skulle ta med hämtmat när han kommer. Vi har inte kunnat handla i veckan då ingen av bilarna startat. Pappa har fått skjutsa och hämta mig från jobbet hela veckan och Viktor har fått åka med en annan på sitt skift. Det är ju så dags få en stolpe första mars haha ;) Men nu går dom båda två igen ;)

Blev mycket text nu, så nu ska jag ge mig! Vi hörs när vi hörs!

Likes

Comments

Något som alltid intresserat mig är faktiskt att bli pilot. MEN, det är en lång och tuff utbildning med mycket teori och jobbiga tester och det krävs väldigt mycket för att kunna bli pilot. Att bli pilot kräver att du är fokuserad, klarar av stress, kan ta snabba beslut, kan ta ansvar och hantera många uppgifter på samma gång och det är ju faktiskt väldigt svårt att veta hur pass mycket man besitter dom egenskaperna i förväg och hur man klarar av att hantera olika situationer som kan uppstå.

Min ena brorsa var under gymnasiet och gjorde intagningstester i Stockholm för att bli pilot. Tester som bland annat kollar hur din simultanförmåga är, det avser alltså hur pass bra man klarar av att hantera många uppgifter samtidigt och hålla isär olika typer av information. Men även tester där man får prata med psykologer som kan ställa väldigt jobbiga frågor.

Jag skulle vilja prova göra testerna iallafall men har ju dels hört min bror berätta och så finns det mycket om man googlar på pilot tester, folk som gjort dom som berättar och det verkar HEMSKT!! Men vi får se, det är i alla fall något som jag sen jag typ gick i 6an varit intresserad av. Men vi får se om jag någonsin kommer mig för att genomlida detta haha!

Detta har jag kopierat från en herre som gjort tester för stridspilot. Kan vara kul läsa, för det är verkligen helt sjuka tester..

I stresstesterna fick man kulor i olika färger och sen var det 3x3 hål på ett bräde. Hålen var färgade i rött, gult och blått dessutom stod det en färg i text ovan hålet, fast inte samma som hålets färg. T.ex. kunde det stå på hålet uppe till vänster RÖD fast färgen var gul. Sen spelade dom ett band som sa: gul (då skulle man ta en gul kula) + 2 knackningar (1 knackning = översta raden, 2 knackningar mittersta raden), sa dom sen RÖD skulle man lägga kulan i hålet med färgen röd... hmm, sen tror jag dom sa R om man skulle lägga kulan i hålet med texten RÖD i stället. På slutet gick detta extremt snabbt.

I ett annat test fick man en blå penna i höger hand och en röd i vänster. Framför en fanns ett papper med 4x4 rutor. Sen spelade dom ett band där dom t.ex. sa: höger, upp-ner, höger-vänster. Då skulle man med höger hand dra ett streck i den näst översta rutan näst längst till höger (upp-upp, höger-höger hade varit längst upp till höger). Jag kommer ihåg att jag började skratta på slutet eftersom det gick så snabbt att man nästan inte hann uppfatta vad dom sa på bandet.

Vi var 3-4 st som kom vidare av de 25-30 som var där. I nästa omgång satt jag ensam med en psykolog. I ett av testerna skulle man addera ihop talen som sades. T.ex. sa killen på bandet: 2 och 3 (då skulle jag säga 5) sedan kunde han säga t-ex 7 (då skulle jag komma ihåg det andra talet från förra omgången, dvs 3 och addera det med 7 = 10) osv osv. Precis som dom andra stresstesterna gick det snabbare och snabbare.

Det andra testet var lite svårare. Du fick en penna i varje hand och 2st rutade papper som var tejpade på bordet framför dig. På varje papper hade dom svagt märkt ut en massa 3x3 rutor lite random. På höger papper skulle du börja med höger hand uppe och vice versa vänster hand nere på vänster papper. Sen skulle du välja att sätta ett kryss på alla rutor längst upp i höger hörn på dessa 3x3 rutor med höger hand och kanske längst ner till vänster med vänster hand. När du avverkat alla rutorna, systematiskt upp ifrån och ner med höger och vice versa med vänster så vände du och valde andra rutor. Var inget direkt tempo eller svårt med just det kanske men samtidigt när du trodde att det hade gått en minut så skulle man också bokstavera 3 bokstäver i alfabetet baklänges (öäå, en min senare, zyx osv) och samtidigt med jämna mellanrum, kan inte avgöra tiden med kanske varannan minut, så ställde hon frågor typ: 17*19, eller bokstavera maskinkulspruta baklänges, eller räkna antalet tecken i kvällspostsmagasin.... samtidigt så bankade trummor i varierande styrka och tempo på ett band i bakgrunden. Det testet var det värsta test jag någonsin gjort. Stolen under mig började rulla rundor av sig själv efter ett tag... eller var det rummet som rörde sig??

Likes

Comments

Idag fick jag mina nya gardiner till vardagsrummet som jag längtat efter. Eller rättare sagt min nya gardin då det bara var EN... Ja alltså, kan ju vara så att det bara är jag som är oerhört korkad men jag trodde faktiskt att dom var i par, men uppenbarligen inte så nu fick jag beställa en till haha.. Trodde inte det gick beställa gardiner en och en, vad ska jag med en drapperi gardin eller vad dom heter till haha.. Och jag som blev så glad när paketet kom och var så ivrig att hänga upp dom och så blev det inget utav det. Jaja, bara vänta en vecka till på gardin nr 2 då haha..

Nu har Viktor just farit på jobbet iaf och jag ska spela lite sims ett tag så får jag se sen vad jag hittar på! Vi hörs :)


Likes

Comments