Header

EUROPA // Sverige, Livet i norr

Den mest negativa människan som finns just nu är också jävligt narcissistisk.

Nu för tiden går inget som det ska, så det är ok att vara tråkig. Jag tänker till sjuttio procent skylla på att jag är mitt inne i en flytt, och kan snaaaart se ljuset som är när jag går ut från denna lägenhet och lämnar den för alltid. När jag får mitt egna lilla boende och slipper bry mig om att människor runtom blir störda av matlagning klockan två på natten eller vilt dansande till Kent och bitchiga rumskompisar som inte vill prata med en för denne är så jävla trött från en heldag i skolan (Jo, den sistnämnde bitchen är nog jag).
Helvete så skönt det ska bli. En vecka kvar innan jag mellanlandar hos Klara och äntligen får börja må lite bättre. Dessutom har jag vart på vårdcentralen idag och skrivit in mig, så äntligen kan jag snart börja gå till en psykolog och egocentriskt prata om mig själv en timme i veckan igen. Snart ska denna må så mycket prima det bara går. Pluspoäng till mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Små texter

Jag är inte redo. Att ge allt och förlora ändå, inte kunna ge tillräckligt. Så många tankar men så få ord. Jag kanske säger att jag går in helhjärtat i allt jag gör, men jag ljuger. Du ser det, jag ser det, alla vet. Ändå fortsätter jag ljuga, jag vill tro på det själv. Tvingar mig till att tro det själv. Fake it until you make it ska funka med allt. Jag, viljan och envisheten, men vissa saker går inte att styra över. Det finns saker du själv inte kan kontrollera, hur envis och stor och stark du än är.

Men det är allt eller inget och med allt det bästa kommer allt det värsta. Jag är utåtriktad, glad, säger vad jag tycker och lyssnar på magkänslan, tänker med hjärnan och skiter fullständigt vad hjärtat tycker. Jag har ett jävla temperament, blir arg för ingenting och du tror jag överreagerar fast jag tänker mer än någonsin med hjärnan för att hålla tillbaka hjärtat, men du tycker jag överreagerar. Jag är arg och konflikträdd. Jag vet att jag har rätt och har ingenting att säga förlåt för, men du tycker jag är way out of line och jag ber om ursäkt. Jag menar det inte, så jag ljuger. Du tror mig, för jag är alltid ärlig mot dig. För du är ju ärlig mot mig. 

Ibland är det bra att ljuga, det skyddar människor, relationer. Att vara ärlig ställer till problem och att ljuga gör det lättare att fortsätta i den pk-förgiftade värld vi så fint byggt upp på lögner misstag svek och osäkerhet. Det är så det ska fortsätta och det är så det ska vara. Jag förstörde för mycket då när jag var ärlig, för allt du såg var ilska och depression. Tack vare dig har jag lärt mig. Vi lyssnar inte på hjärtat, spela roll vad varenda jävla artist skrålar ut i var och varannan låt. I den riktiga världen ska en döva hjärtat och enbart höra vad hjärnan har att säga, du har lärt mig att ärlighet har ihjäl människor. Så jag bränner broar för att rädda de jag vill hålla nära och jag saboterar bara nåt som du visat inte har lika stor betydelse. För vi kan inte skydda allt, men hjärtan går att laga och tårar torkas bort. 

Likes

Comments

EUROPA // Sverige, Livet i norr

Och varför i hela fridens namn såg jag ut såhär när jag var yngre plutt. Ha, det finns inget finare än tonåren.
​Jag menar, titta på bara på mina ögonbryn. Fierce. Vad tror vi, 18 samt 19 år? Eventuellt 17 och 19, precis efter studenten. 

Den nuvarande kursen i skolan är riktigt kul. Har suttit klistrad med illustraitor i flera dagar, vågar nog säga att jag lär mig! Nu är det inte ens en månad tills jag får flytta till min lägenhet. Längtar så mycket så jag spricker. Har typ inte ens ångest över att lämna Mariehem för Teg och istället för att ta en nedförsbacke till skolan så kommer jag nu få cykla genom stan och upp för svingen. Well, det kanske inte kommer hända dock med tanke på att vintern kommer hända och this girl är smart nog att inte cykla när det är halt ute. Jag vill med till Åre i januari utan brutna ben, tack.

Likes

Comments

EUROPA // Sverige, Livet i norr

Onsdag. Jag lever i någon form av identitetskris och är redan i behov av tjugofemte denna månad. Är dock kanske ännu mer i behov av elfte november eftersom jag får nyckeln till min lägenhet då och eftersom att jag är så inåt helvetes trött och sjukt less på att bo inneboende nu förtiden. Skulle jag kunnat tälta de trettio dagar som är kvar så skulle jag gjort det, men med tanke på att det är åtta jävla minusgrader ute just nu så, I think not.

Dock, onsdag! Vi börjar ny kurs idag! Igår var inlämningsdag för den första kursen på DMP, och i eftermiddag börjar drömkursen: grafisk formgivning mmmm. To be fair, typ vilken kurs som helst skulle vara drömmen efter interaktionsdesign. Men jag är rätt så nöjd med grafisk design oavsett. Ska gå upp och göra oboy så fort jag är ensam i detta kollektivhelvete. Vem orkar träffa folk?

Igår mötte jag upp klasskompisar på stan för inlämningsöl. Det är mörkt kl typ sju här nu och himlen brinner alltid så fint över svingen. Trots hundra minusgrader var jag tvungen att stanna och ta en bild. Så fint. När jag sedan cyklade hem var det helt stjärnklart. Dör. 

Likes

Comments

EUROPA // Sverige, Små texter, Livet i norr

Hem. Alla studenter vet, vi bor i städer vi inte valt. Vi bor här för utbildningen. Vissa kanske har valt, inte jag. Min utbildning finns bara här. I min nya stad. Ny skola, nya vänner, ny mataffär och substitut-familj i form av klasskompisar och faddrar, nya springspår nytt väder. Ett annorlunda sätt att att tänka och en annorlunda jag. Det är här jag bor men ändå ser vänner, bekanta, okända inte mitt hem som mitt hem. Hit har jag förflyttat mig för jag pluggar ju här. I Umeå. Jag åker hem under jul, sommar, nyår, längre helgdagar för hem är Katrineholm. Där jag kommer ifrån. Där mina föräldrar bor och alla de jag växt upp med. Mitt egentliga liv. Jag borde ju komma hem så ofta som möjligt, hem, för vad ska jag göra i Umeå när jag inte går i skolan? Umeå, med nytt springspår, ny trygghet, nyckel till en lägenhet där alla mina saker råkar befinna sig. Jag har inte ens bott här i två månader. Så fort går det inte att ersätta ”hem”. Speciellt inte när jag bott i Katrineholm drygt tjugo av mitt tjugotvå år långa liv. Jag får alltid sådana skuldkänslor när jag kallar Umeå mitt hem. Fast inte pga Katrineholm, för jag tycker inte om Katrineholm och har inte sett stan som mitt hem sedan jag var nitton år gammal. Även fast jag bodde där från att jag nästan fyllde tjugoett tills för två månader sedan för då var mitt hem San Francisco. Eventuellt att jag var utan hemstad för jag sa ju inte att jag bodde i San Francisco när folk frågade, eftersom jag trots allt jobbade och befann mig i Katrineholm under två års tid.


När jag kom till Umeå fann det sig rätt snabbt att jag hittat mitt hem. Och när jag säger hem så menar jag Umeå. Jag menar för tillfället mitt lilla rum på Mariehem där jag proppat in resväskor, kartonger, badrumshanddukar, skor och massvis med ljus. Jag har en liten norrlänning inom mig som för varje dag som går känner sig mer och mer bekväm i sig själv. Här uppe är det kallt, jag går i tjockjackor, klagar på förvirrande norrländska och retas med mina Ume-vänner när de säger vars istället för vart. Jag pendlar mellan hemma och DMP-labbet i 336 på campus för att sitta och glo in i en datorskärm mest hela dagen för det är så jag trivs. Umgås med mina nya vänner på helgerna istället för att hälsa på där jag kommer ifrån. Tar inte varje chans jag får att åka tillbaka och ibland är det nästan så jag glömmer att jag faktiskt måste det någongång. Jag saknar Stockholm jättemycket och hatar Norrland för att det är så jävlares kallt och mörkt hela tiden även fast det inte ens är november än och jag och vädret har så mycket mer helvete att tackla. Jag flyttar till min egen lägenhet om exakt en månad som jag kommer kalla mitt hem. Det är här jag bor. I Umeå. Umeå är mitt hem, där jag betalar hyra i en stad som jag inte valt utan hamnade i pga utbildning och bara råkade få en nyckel till bostad och en DMP-familj på köpet, och när jag åker till Katrineholm säger jag åka bort. För så är det, Katrineholm är inte längre mitt hem. Förlåt, säger jag, fast jag menar det nog inte. Jag trivs för bra här hemma för att mena det.

Likes

Comments

EUROPA // Sverige

Tentafest + DMP-bar //Fredag, 16.09.16

Förra veckan
hade jag fullt upp med inlämningsuppgifter, så självklart gick jag out of my way för att hitta tid till annat. Ur detta föddes denna lille video. En väldigt, väldigt härlig kväll som jag (plus så många andra pga GoPro på vift) fångade på små klipp. Tentafest förklarar väl sig själv, vi ettor hade avklarat vår första och enda tenta. DMP-baren. Jo men, mitt program har en egen bar hos en av tvåorna varje år. För liksom, varför inte?

Likes

Comments

EUROPA // Sverige

En månads mellanrum. Det har blivit höst i Umeå, och jag börjar inse att jag faktiskt bott här ett tag nu. I veckan avslutar jag min första kurs på universitetet, och om en månad flyttar jag in i egen lägenhet. I sex veckor har jag bott här nu, ändå känns det så overkligt att det var mer än en vecka sedan nollningen slutade, att vi då kunde sitta ute på kvällarna, att vi en kväll spelade brännboll i t-shirt. Fyra veckor senare går jag i vinterjacka bara jag ska till affären fyrahundra meter bort.

Ändå känns det som om jag bott här i flera månader. Det känns som om jag känt mina klasskompisar i flera månader, och som om vi alltid hängt i DMP-labbet på skolan. Och vi har hunnit med en hel del också, hur tiden kan gå så fort men att vi ändå hinner med så mycket är galet. Tiden går fort när en har roligt, säger dem. Det stämmer nog!

Likes

Comments

EUROPA // Sverige

​The Lanes & Brighton Pier // Lördag, 20.08.16

​​
Brighton, vilken stad. Så otroligt mysig, och så ligger den precis vid havet. Gillar ställen som ligger precis vid vattnet, älskar de som ligger precis vid havet. När jag var i England tog jag tillfället i akt att åka hit, och alltså! Så glad att jag gjorde det. Brighton har inte bara tagit sig in på min lista över favoritstäder i världen, utan också knuffat London från top fem. 

​​
Jag åkte tåg, när jag gick av och ut från tågstation var det första som slog mig vatten. Havsvatten, det är något speciellt. Det blåser mycket i Brighton, riktigt mycket. Och skulle det vara en vanlig stad skulle det vara riktigt jobbigt, men jag gillade att få känna på havet lite var jag än gick. Det inger ett slags lugn som inte finns i de flesta storstäder (verkligen inte i London). Sen gick jag igenom The Lanes, drack världens godaste smoothie på Little Bird i North Laine. Av de tio dagar jag bodde i England var den i Brighton helt klart den bästa. 

Likes

Comments

EUROPA // Resor

​Haarlem, Nederländerna // Måndag, 18.07.16

​​
Rejält trötta på Amsterdams kaos, tog jag och min mamma tåget till Haarlem, en supermysig stad tio minuter utanför Amsterdam. Här strosade vi runt gatorna i värmen, kikade i affärer och åt god lunch. Jag älskar att det finns sådana söta städer runtom i världen! Lite skönt var det ju att Hollands huvudstad var så sjukt stökig så jag fick idén att söka mig till mindre städer och hittade denna, hehe. Men ja, absolut ett tips vare sig man tycker om Amsterdam eller inte (jag kom ju till att tycka om den staden också, tillslut)! 

Likes

Comments

EUROPA // Sverige

Nydalasjön, Umeå // Onsdag, 14.09.16

Soluppgång. Hur man börjar dagen på absolut bästa sätt. Det är väl kanske någon form av fördel i och med att det blir kortare dagar nu på hösten, det är så mycket lättare att se en soluppgång. Mitt i en hektisk tentavecka där vi varje dag träffats på morgonen och pluggat genom dagen var det rätt välbehövligt att få en halvtimme för sig själv, kunna koppla bort skolan och allt vad det innebär. Nu när nolleveckorna är över har det börjat sjunka in lite att jag faktiskt bor här uppe och ska göra det ett bra tag till. Inte på ett dåligt sätt, men all förändring är svår.

Jag har nog dock väldigt tur som inte bara trivs med min utbildning och staden, utan jag har också fått mig en grym klass med en hel del fina människor. Jag tycker verkligen om mitt Umeå-liv.

Likes

Comments