Wow vad denna veckan bara runnit iväg. Ridpasset på skolan i onsdags gick super! Banhoppning med tanke på lydnad och förhållningar. Cattis skötte sig super trots att jag var sjuk. Väldigt pigg, men på ett otroligt bra sett och hon tyckte verkligen livet var underbart! Oxern på banan låg på 90cm och det kändes som ingenting att hoppa över den, är så otroligt nöjd!

Samma dag hoppade jag Lucy hemma. Satte fram min underbara övning med två galoppbommar och ett hinder. Passet var endast till för att vi skulle ha ett par bra språng i kroppen och det fick vi verkligen. Höjde bara steg och i slutet låg räcket på 120cm och det kändes hur enkelt som helst att rida emot. Har kollat på filmen från det passet flera gånger och Lucy tar verkligen inte ens i. Nu i vinter kommer jag samtidigt som jag tränar på banor och vanliga teknikövningar, slänga fram detta och kanske prova att höja upp ännu lite till, både jag och hästen klarar av det! Känns riktigt bra inför söndag och KMet. Har en bra, sen start och hindrerna ligger endast på 90cm så allting känns helt fantastiskt!


Igår fick Lucy vila och idag gick hon ett snabbt joggingpass i ridhuset. Inget jobbigt utan ganska kravlöst bara för att känna på henne. Imorgon drar vi ut i skogen en runda och tar det lugnt för att på söndag tävla. Veckan efter så tar jag ett hoppass på onsdagen igen. Då sätter jag fram bomövningen och har en maxgräns på 110cm på hinderhöjden, endast för att ta några språng inför Styringe, som nu är bestämt att vi ska till! Dock så hoppar jag endast 95cm där nere. Mina nerver går i taket annars så vi tar och bara kör en runda och sen tränar jag i vinter för att bli mindre nervös. Höjden är inget problem för Lucy, men jag får kortslutning i min hjärna. Förhoppningsvis blir detta super, ser så fram emot de kommande veckorna! :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag haft paus igen, känner verkligen att jag är duktig, not. Året är snart slut, och jag längtar verkligen till 2018.

Dagarna har bara rullat förbi. Inget speciellt har hänt egentligen. Har ridit Cattis på skolan, har hittat nästan alla knappar på henne och hon är verkligen en perfekt häst för mig. Vi klickar så otroligt bra och jag är så otroligt kär i den "lilla" hästen.

Lucy är lika fin och galen som vanligt. Lånat Fridas kombinationsbett och ridit med det några gånger vilket funkat bra. Har dessutom haft med henne på skolan 2 gånger, en dressyrlektion och en hopplektion och båda gick riktigt bra. Vi är även anmälda till Varbergs Ridklubbs KM som går av stapeln den 3 December. Hoppar 90cm vilket är lekande lätt för både mig och Lucy så vi ska bara busa omkring lite, kommer vi till omhoppning gasar vi men allting är mest bara för att ha kul. Vet inte riktigt om det blir Styringe eller inte. Vi ska prata lite mer här hemma, annars slutar våran tävlingsäsong för året nästa vecka.

Har fixat praktikplats till den två veckor långa APLen som årskurs 1 har i vårterminen. Ska vara hos Annika Larsen och praktisera där båda veckorna. Kommer bli otroligt kul! Kände att jag ville vara hos någon som jag känner första praktiken som inte har det absolut största stället utan jag vill lära mig hur en praktik funkar för att sedan i tvåan åka ut till ett större ställe.


Igår var jag och shoppade lite. Var först på Horse Farm i skogstorp och köpte ett par sporrar, höpåsar och ett schabrak från Eskadron. Schabraket är brunt med guldig passpoal, hur snyggt som helst! Tanken är att vi ska ha det på KMet. Var även på Gekås där vi köpte två par boots. Vi ska snart sätta på isbroddar på Lucy nu när det börjar bli lite halt ute och kände att det behövdes nya boots till det.

Ska börja sätta igång med bloggen igen. Det är ju faktiskt ganska kul. Motivationen ska bara hittas också! ;)

Likes

Comments

Jag trodde verkligen jag skulle frysa ihjäl idag! Jag är verkligen ingen frösen människa men idag frös jag till och med när jag mockade. Usch!


Lucy skulle egentligen få gå en relativt lång runda i skogen idag. Blå himmel, inte jätteblåsigt och jag hade hela dagen på mig, men när jag kommer halvvägs så ser jag hur det går lösa får över hela vägen. Mötte en som var ute med sin hund och vi pratade om att jag skulle hoppa av och leda förbi Lucy då hon verkligen inte tyckte om när fåren rörde sig men när det kom ännu mer på stigen längre fram så valde vi båda att vända. De gick mellan några hagar så vi antog att de rymt, det var dessutom bilar på gården så folket borde vara hemma och märka av det. Oavsett vad så fick jag vända och rida hem igen. Som tur var så var det inte långt hem, men lite surt när man planerat att sticka ut och galoppera men inte kan. Stack in i ridhuset hemma istället och satt med lite lösgörande över bommar som låg framme i både trav och galopp. Lucy var jättefin så jag är ändå nöjd med dagens ridpass.Imorgon går jag upp ganska tidigt för att vara mig på ett lov. Ska ut och rida Lucy och göra klart i stallet här hemma innan jag sticker till Kvarna och rider Cattis runt 13.00-13.30. Lucy ska nog bara trimmas i ridhuset litegrann. Står hinder framme så tänkte sänka ner dem till ungefär 50cm och rulla runt lite. Står några krångliga linjer framme också vilket är perfekt! Cattis ska gå lösgörande. Mycket travarbete och att flytta henne åt alla håll och kanter. Tror inte det blir mycket galopp men det beror helt på hur hon känns när jag rider henne. Tror jag satsar på lite mer galopp på tisdag och bara försöker få henne riktigt mjuk och lösgjord imorgon. Ska bli kul att få rida henne oavsett vad!

Likes

Comments

HAr kommit in från att ha ridit Lucy nu. Lite trimm i ridhuset med kimblewicket på blev det idag. Hon var så otroligt fin och mjuk att rida och gick balanserat och höll takten och farten trots jag satt på halvlånga tyglar ibland. Jättebalanserad, jättefin, en dröm att rida idag helt enkelt! Satt med en massa galoppfattningar från skritt och sen lite krumelurer i trav, inget konstigt utan lösgörande övningar. Riktigt glad över Lucy iallafall!


Efteråt så lät jag Fanny prova mitt micklem med kimblewicket. Okei kan vara ganska jobbig och bara stänga av sig så ville se hur an var med ett lite skarpare bett. Hon red runt lite i 5 minuter för att se hur han reagerade och vi var verkligen positivt chockade! Han var riktigt fin och hon behövde inte hålla mycket i handen alls, så hon ska få låna det tränset flera gånger av mig!

Fick även idag på morgonen reda på att Cattis var ledig måndag, tisdag och fredag nästa vecka, och såklart valde jag att ta henne alla tre dagar. Så tanken är la att jag åker dit efter lunch de dagarna tror jag, det är nog lättare med tanke på att de äter lunch ute och att man ska vara klar vid 16 i stallet. Är riktigt glad över att jag får rida henne iallafall och ser verkligen fram emot nästa vecka! Det är även en Pay and Jump på gården om 1 vecka så får se om jag kanske är med på Lucy eller om jag bara tar och hjälper till. Vi får se helt enkelt!

Likes

Comments

Man bara älskar det vädret som är ute nu alltså... Det blåser hur mycket som helst, regnar 22/24 timmar om dygnet och det är bara allmänt tråkigt att bo i Sverige just nu. Ändå så är hösten en av mina favoritårstider, om inte favoriten. Älskar färgerna och att sitta inne och höra hur hemskt vädret är ute med en kopp te och choklad och serier på datorn.

Hur har dagarna varit nu då? Igår så hoppade jag Lucy. Hade två vågplank på några sockerbitar och använde det nästan lite som uppvärmningshinder. Sedan hade jag en oxer och ett räcke. Hoppade runt lite på alltihop och Lucy kändes riktigt fin. Inga konstigheter alls utan jättelugnt, mjuk i båda sidorna och inga tendenser till studs. Höjde upp allting till ca 90cm och även det gick bra. Såg dock knappt avstånd till oxern så valde att lägga ut en bom framför så det blev bom, ett galoppsprång och sedan oxern. Dock så hade ju jag räknat helt fel med avståndet så det blev alldeles för långt. Självklart fick jag mig en liten flygtur. Dock gick det väldigt långsamt och gjorde inte ont alls, förutom att med ego blev lite förstört. Fixade avståndet och hoppade det igen, vilket gick super. Höjde sedan efter några gånger upp oxern till ungefär 105cm och även det gick riktigt bra. Kändes så himla bra i slutet att jag hoppade av och höjde oxern ännu mer så den till slut låg på 115cm. Lucy klippte det hur lätt som helst! Så jag tog ett litet vågplank och sen var jag nöjd. Fanny som står med mig i stallet skulle också hoppa sen så jag slängde av Lucys grejer och gick sedan ut för att kolla på när hon hoppade och hjälpa till ifall det behövdes. Tillslut hoppade hon och hennes ponny en oxer på 95cm hur lätt som helst!

Idag så red jag Lucy lite lätt med hackamoret. Lång, låg form och bara låta henne rulla på i sin egna takt i galoppen. Kunde tillslut sitta med bara en hand allra längst ut på tygeln och hon bara gick helt normalt i galoppen. Riktigt mysigt ridpass blev det ändå.


Cattis red jag också idag. Jättefin i både skritten och traven! Kunde flytta henne åt alla håll och lyssnade riktigt bra nä jag gjorde tempoväxlingar osv. I galoppen var hon stadigare idag också. Tryckte på henne lite mer men blev även lite mer studstendenser på grund av det. Dock så fick jag henne riktigt fin en bra stund i galoppen så jag är riktigt nöjd! Förhoppningsvis får jag snart reda på vilka dagar jag får ha henne på sportlovet. Ser så otroligt mycket fram emot att få rida henne då också.

Likes

Comments

Det slutar verkligen inte vara kallt ute. Blåser en massa och bara allmänt dåligt väder.

Igår red jag Cattis, var i den stora paddocken tillsammans med några vänner och red efter skolan. Skritten och traven kändes fantastisk, fick igång henne riktigt fort och kände hur hon var med mig väldigt tidigt i ridpasset. Galoppen orkade hon tyvärr ingenting i, utan såfort jag tog tag i henne bröt hon av eller försökte studsa så jag lät henne galoppera på i lite större galopp utan krav för att försöka få igång henne. Idag var det häst vid hand igen, vilket jag inte precis såg fram emot. Vi var i lilla ridhuset vilket har väldigt tungt och mjukt underlag. Inte det roligaste att springa runt där inne. Dessutom så har Cattis så otroligt långa ben så för att hon ska springa bra var man ju tvungen att springa hur fort som helst. Nä, inte en hit hos mig. Hon skötte sig bra trots att jag snubblade vartannat steg. Lille grishästen

Lucy fick vila igår. Hade egentligen hunnit rida för de var inga hoppträningar på kvällen men det blev så oplanerat så jag valde att hon fick ta det lite lugnt den dagen. Idag däremot var det egentligen tanken att vi skulle hoppa, men det var en massa ponnyskolagrejer i ridhuset så vi körde på ett markarbetspass. Väldigt jobbigt enligt Lucy. Mycket galopp över bommar och att bara hålla henne stadig och inte låta henne rusa iväg. Gick la helt ok. Hon får ju sina ryck och blir extremt stark men hon blev riktigt fin till slutet! Tanken är att jag ska hoppa henne lite imorgon. Vet inte riktigt vad jag sätter upp för hinder men det brukar jag komma på precis när jag ska rida.


Cattis kommer jag inte rida förens på fredag förhoppningsvis. PÅ torsdagar har treorna ridning så då brukar hon gå, dessutom så vill jag hem relativt fort så jag kan få mycket tid på mig att hoppa osv. Men på fredag så kör vi igen!

Likes

Comments

Idag var det ingen ridning på skolan utan istället visade vi hästarna för hand. Hade självklart min lille Cattis och sprang runt med henne. Hon skötte sig utmärkt även fast hon i början inte tyckte hon behövde trava på framåt utan var kvar i samma fart som skritten var i.
Fick reda på att nästan alla höstar va lediga imorgon och en av de var Cattis så efter skolan blir det ett lugnt trimpass med henne. Hon blev klippt idag, äntligen! Så jag får se ifall det är någon skillnad på henne eller inte.


Lucy fick skritta ut idag på eftermiddagen. Har varit iskallt hela dagen så hade på fleecetäcke och reflextäcke medans jag skrittade, skön värme för mina ben dessutom! Ingen jobbigt utan skritt i ungefär 20-30min. Vi får se vad som händer imorgon, kanske är med på en hoppträning hör hemma. Har knte riktig bestämt mig ännu.
På tal lm hoppträningar så har vi kollat upp träningar för Niklas Parmler. De är i närheten av där jag bor så jag känner verkligen för att prova!

Likes

Comments

Herregud vad jag har saknat detta. Att sätta mig ner och skriva. Vet verkligen inte varför jag bara lägger av hela tiden? Men ska försöka att skita i pressen och bara skriva ner jag känner för det, vilket brukar vara varje dag. Men verkligen skippa pressen.


Lucy har blivit jättefin nu! Har köpt ett helt nytt bett, ett Trust Curbgag Inno Sense Flexi Soft. Funkar otroligt bra på henne och har haft det på en tävling där det fungerade otroligt bra. Älskar det! Senaste tävling var ätrabygden där vi gick nolla i 80cm och fick et skitpet i 90cm. Så otroligt nöjd över henne och mig själv. Nästa tävling blir inte förens i december, och då ska vi till Lussehoppet i Styringe. Så nu är det en massa trim här hemma, testa nya grejer, och bara ha roligt.

Har haft med henne till skolan 1 gång, under en hopplektion vilket gick sådär. Himla pigg och stark så blev lite kattskit. Men ska försöka få med henne en gång till innan jullovet eftersom det är nytt bett osv.

Måste ju även säga att jag verkligen älskar min skola! Alla i klassen är störtsköna och jag känner redan att jag har skaffat riktigt nära vänner, lärarna är underbara, lektionerna ör roliga och det är verkligen underbar stämning där borta! Och sen min älskade skolhäst. De är inte helt satta ännu men det är i stort sett bestämt att min skolhäst blir Cattis, och jag ör så otroligt glad över det! Hon var ju den första hästen jag red där borta, och har ridit henne varje lektion förutom 1 då jag red Irma. Det känns verkligen som vi har klickat och jag har verkligen börjat hitta knapparna både i hoppningen och i dressyren. Är helt kär i den "lille" hästen! :D

Likes

Comments

Ännu en gång försvann jag iväg på en oplanerad bloggpaus. Två veckor sedan jag skrev nu, alltså dagen innan vi skulle iväg till Skedala. Har varit där och på en till tävling efter det men tänkte ta upp dem i ett separat inlägg.

Har nu gått på SRG i 2 veckor, den tredje börjar imorgon. Redan första dagen kände jag att hela klassen var helt underbar. Lite smått awkward i början, men efter några timmar så kändes det nästan som att vi gått tillsammans i år. Har haft 3 ridlektioner än sålänge och är riktigt nöjd med allihopa. Första ridningen var på torsdagen och sen har vi haft måndag och onsdag, vilket även är de dagarna som vi ska ha ridning varje vecka. Torsdagens ridning var frivillig och var utanför skoltid, måndag och onsdag var obligatorisk så att säga. Onsdagen är den enda dagen jag har blivit filmad från och då red jag ett sto som heter Irmandota, kallas för Irma. Hon är född 2007 och den näst största skolhästen. Krävde en väldigt mjuk hand och mycket ridning med säte och skänklar. Hade henne på en dressyrlektion, och skulle egentligen inte ha henne men den jag egentligen skulle ha var svullen på ett bakben så blev ett snabbt byte. Såg henne på en NIU hoppträning och hon verkade riktigt trevlig i hoppningen också!

De andra dagarna red jag den största skolhästen de har, ett sto på 178cm som heter Catharien D, kallas för Cattis. Även hon född 2007 och hon har en riktigt fin hoppstam. Väldigt känslig och behöver lite tid för att komma igång men även hon hur fin som helst, hoppas verkligen att jag kommer få henne som skolhäst! Har henne som ansvarshäst, vilket betyder att jag ska spåna hos henne, mocka hagen, frisera, klippa och mycket mer. Skulle haft henne på måndagen men när jag stod och borstade henne märkte jag hur hennes ben var väldigt svullet så fick som sagt byta. Inte halt och svullnaden gick ner på en dag så hade henne på markarbetet på onsdagen. MEn gillar henne verkligen och hoppas verkligen på att hon blir den jag kommer rida mest!

Hur går det med Lucy då? Jorå, hon är sitt vanliga jag. Väldigt pigg men riktigt fin i dressyren nu. Hoppning är hon också fin i, börjar hoppa upp sig mycket mer vilket är väldigt kul. Ska försöka att träna på hennes språngkurva ännu mer men vi får se hur det går!

Var ju även på EM i Göteborg, fick biljetter till söndagens hoppning och jag är så otroligt glad att jag fick det. Var hur fantastiskt som helst att se Peder vinna EM guld och Allan är ju verkligen en helt fantastisk häst. Vi har tydligen en skolhäst som är halvbror med Allan, så det är ju trevligt! Blev lite shopping uppe i Göteborg också. Ett par nya ridskor och en ny ridhjälm. Hjälmen blev en brun Miss Shield från Samshield. Är helt kär i den och den är verkligen hur skön som helst att rida i! Yum yum

Det är la egentligen det som hänt nu. Ska skriva om tävlingarna strax och sen fortsätter jag på som vanligt, förhoppningsvis!

Likes

Comments

Nu är allting färdigfixat inför imorgon. Började med ridpasset, och wow vilken känsla jag hade genom hela passet! Hon var lika mjuk och jämn i båda sidorna och så otroligt lösgjord. Var riktigt lätt att samla ihop, att gasa upp, lätt att svänga och ja, exakt så jag ville ha henne. Hade något högre grundtempo i galoppen idag och hon slog ingenting med huvudet utan hon var verkligen helt underbar! Känns så otroligt bra inför imorgon, tror aldrig jag har haft sånhär bra känsla dagen innan en tävling förut.


Efter ridpasset tog jag och duschade henne. Två omgångar blev det över hela hästen och sedan lät jag henne torka lite. Fixade iordning svansen, klippte öronen och sedan fixade jag iordning broddhålen. Mamma var snäll och putsade allting och knoppade hennes man. Under tiden packade jag in några saker i bilen och gjorde rent bootsen. Så otroligt skönt att ha en mamma som hjälper till. Förstår inte varför alla är emot det? Hade jag gjort allt ensam hade det tagit minst 2 extra timmar och jag hade varit inne vid 8 istället för 6 som jag var idag. Är iallafall otroligt tacksam över min älskade mor som hjälpte mig idag!

Gick ut igen vid 8 och lindade Lucys ben och gav hästarna kvällsmat. Imorgon är vi ute vid kvart över 6 och åker förhoppningsvis runt kvart i 7. Är så otroligt taggad just nu så det är sjukt! Längtar så tills imorgon!

Likes

Comments