Hej på er! Helgen är snart slut och jag har egentligen inte gjort så mycket. Igår var vi på dop för min kusins son Bertil, det var kul även om vi inte kände så många av de andra som var där. Även mycket gott fika, det GILLAS!!

Idag har jag bara varit hemma, jag har pluggat lite matte och även jobbat på två svenska och engelska redovisningar som ska vara klara snart. Kommande vecka kommer nog bli ganska lugn med tanke på att vi inte har några prov eller inlämningar som ska göras... Väldigt skönt att få ta det lite lugnt!

Ni får ha det bra så hörs vi, hejsvejs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Som ni förmodligen har läst i rubriken så blir det här inlägget lite annorlunda från hur jag brukar skriva, hoppas det är okej. Jag har nämnt i något tidigare inlägg att jag har väldigt höga krav på mig själv inom främst skolan men också inom andra områden. Så tanken är att skriva lite om det i detta inlägg, jag vet inte ens om jag kommer publicera denna text någon gång men jag vill ändå skriva av mig lite.

Jag tror att det var någon gång, typ i femman, som jag började tänka på hur mina resultat i skolan var och jag började också jämföra mig mycket med andra. Denna ovana har hängt i ända tills nu när jag går på gymnasiet, vad det än handlar om, vilket ämne det än är så jämför jag mig med mina kompisar. Jag har alltid varit duktig i skolan och när jag gick ut nian hade jag hela 322,5 poäng vilket är högre än de flesta har och självklart är jag nöjd med min poäng men trots det kan jag inte låta bli att jämföra mig med en av mina kompisar som hade 2,5 poäng högre än mig, varför kan jag inte bara vara nöjd med att jag redan ligger på en väldigt hög nivå?!

Detta är också ett stort problem, jag är i princip aldrig nöjd men mina resultat, oavsett hur höga de är... Om jag ska vara 100% ärlig så tror jag inte att jag någon gång varit helt nöjd med en inlämning eller uppsats i skolan. Hur mycket tid jag än har lagt ner på en uppgift så ser jag alltid bara det som fortfarande är fel, jag kan liksom inte acceptera att inget arbete blir helt perfekt. När jag väl har lämnat in uppgiften kan jag knappt tänka på något annat än hur resultatet kommer bli, jag oroar mig ständigt för att får ett dåligt betyg. Men vad är ett dåligt betyg då? Enligt mig är det enda bra betyget A, och i vissa fall B, men om jag får C eller lägre så blir jag extremt besviken och missnöjd med mig själv. Ni märker alltså att jag sätter stor press på mig själv när det gäller nivån på de betyg jag vill ha, när jag diskuterar betyg med klasskompisar så är det många (främst killar) som säger att de skulle bli supernöjda om de fick C på en inlämning eller ett prov, man skulle kunna säga att de tänker tvärtemot mig, om jag fick t.ex. D på ett prov skulle jag förmodligen tycka att jag är sämst och skämmas för mitt dåliga resultat.

Vad skulle hända om jag får ett D eller C då? Som sagt skulle jag bli extremt missnöjd och arg på mig själv, MEN jag skulle inte visa det utåt... till mina kompisar skulle jag kanske säga att "det gick dåligt men man kan ju inte alltid lyckas", men till mig själv skulle jag säga att det var ett stort misslyckande och att allt beror på att jag är alldeles för dålig! Ofta kan jag inte släppa ett "sämre" resultat på väldigt lång tid (veckor eller ibland månader), det enda jag tänker på är hur dåligt jag presterade och allt jag kunde gjort bättre, tyvärr kan jag inte glädjas så länge åt bra resultat, självklart blir jag glad om jag får högre betyg än vad jag hade räknat med eller om jag får alla rätt men denna typ av resultat kan jag vara nöjd med ett kort tag och sedan släpper jag det. Men är det bara betygen under C som är dåliga dåliga? Svar, nej! Även betygen över C kan jag vara missnöjd med, det har till och med hänt att jag blir missnöjd när jag får A... då beror det på mängden poäng på provet, jag kanske ligger över A-gränsen men samtidigt vet jag att poängsumman hade kunnat vara högre och då fokuserar jag på det istället för att vara glad för att jag fick A.

Nu när jag skriver allt detta hör jag ju att det låter helt orimlig och att jag måste ändra mitt sätt att se på skolan och resultat men det är lättare sagt än gjort, iallafall för mig och förmodligen för många andra med detta problem. Vad är det som har skapat dessa tankar och problem hos mig då? Helt ärligt så vet jag faktiskt inte... mina föräldrar har alltid förväntat sig att jag gör mitt bästa i skolan och att jag inte slarvar men de har aldrig satt några krav på att jag måste få A. Problemet kommer alltså inte från mina föräldrar, för övrig så är de medvetna om att jag har det här problemet eftersom jag ofta mår dåligt och är nedstämd när jag är hemma på grund av att jag är missnöjd med något jag gjort. Så jag vet alltså inte varför jag inte bara kan acceptera att jag inte alltid presterar på den absoluta toppen.

När jag tänker på framtiden planerar jag att plugga vidare efter studenten men jag är i nuläget orolig över att jag inte kommer orka mer, tänk om jag tillslut sätter för hög press så att det slutar i att jag bryter ihop eller går in i väggen, eller tänk om jag bara kommer att ha överansträngt mig under högstadie- och gymnasietiden så att jag kommer vara helt slutkörd när jag tar studenten... detta är något jag oroar mig mycket för!


Så, nu känner jag att jag har fått sagt det jag ville säga angående det här ämnet, jag tror att detta är ett stort problem för väldigt många studerande ungdomar idag och jag vet inte vad det beror på. Det finns ju många teorier om varför samhället ser ut såhär, har det med att barn får betyg redan när de är små? eller beror det på att föräldrar sätter hög press på sina barn? eller kanske på det nya betygssystemet... ingen vet men alla har olika teorier. Jag ville som sagt bara skriva av mig lite och dela med mig detta som är ett av mina stora problem än så länge i livet. När jag läser igenom det här inlägget så låter det som att jag ALLTID är nedstämd och att jag aldrig kan vara glad och så är självklart inte fallet... Även om jag ofta tänker på mina resultat finns det absolut perioder då jag lyckas släppa dessa tankar och bara får vara nöjd och glad, och det är ju väldigt skönt!

Likes

Comments

Hello! Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag ännu en gång har tagit en längre paus från bloggandet, jag vet inte varför men det bara blev så... Det senaste inlägget skrevs nog i början av oktober och sedan dess har det väl egentligen inte hänt så mycket, jag har ju gått i skolan som vanligt liksom men nu har jag äntligen höstlov<33 Det enda som har hänt än så länge på lovet var Naturmiddagen i lördags kväll. Nautmiddagen är en tradition på Fågelvik där Natur- och Tekniktreorna bjuder i tvåorna och ettorna på "nollningsfest", så det är alltså inte en middag även om det heter så. Eftersom det inte finns någon naturetta på Fågelvik så var det bara vi teknister som var ettor, från vår klass var vi bara 7 st men vi hade kul ändå! Treorna var faktiskt snällare än jag trodde att de skulle vara och nollningen var inte heller så farlig. Tyvärr så har jag typ inga bilder från kvällen eftersom jag inte tänkte på det alls, detta är den enda jag har... en ganska skev bild som Mårten knäppte på mig och Stina. Aja det får duga, kram!

Likes

Comments

​Hellooo bloggen! Här kommer en uppdatering om läget just nu... Om jag ska vara ärlig så är läget inte bra alls, jag är sjuk och har ingen ork i kroppen. Trots detta gick jag till skolan idag för att skriva gymnasiets första matteprov, dock ångrar jag det beslutet jättemycket... provet gick inte bra över huvud taget, jag kunde inte fokusera på talen och hjärnan kändes extremt trög. Helst av allt vill jag inte få tillbaka provet, istället vill jag bara glömma! Men eftersom jag alltid sätter på tok för höga krav på mig själv när det gäller skolan och betyg så kommer jag förmodligen inte kunna släppa detta dåliga resultat på typ en eller två månader... Jag skulle gissa på att jag får högst B på provet (om jag har tur) annars får jag förmodligen vara glad om jag kommer upp i C-nivå... jag ska aldrig mer göra ett prov om jag känner att jag inte kommer kunna fokusera på uppgiften.


Hoppas er dag har varit betydligt bättre än min så hörs vi, kram!

Likes

Comments

Heej! Helgen blev väldigt lyckad faktiskt, jag måste erkänna att jag inte var så speciellt taggad innan vi åkte till Eskilstuna i lördags. Men resultaten blev över förväntan och vi vann 3 av 4 matcher vilket betydde att vi kom etta i vår grupp och vi är nu vidare direkt till steg 3 som spelas i januari. Det känns väldigt kul även om jag är osäker på hur bra det kommer gå i steg tre där motståndet är tuffare... menmen det är ju ett tag till januari. Ha det bra, hejdå!

​En snapbild från hotellet som visar ungefär hur trött jag är efter helgen och en bild på bästa laget, go grönt<33

Likes

Comments

Jag tänkte bara visa två bilder som jag har fotat det senaste, det har varit väldigt fint ute på kvällarna så jag plockade fram kameran och gick ut och fotade lite naturbilder för en gångs skull. Kanske inte de bästa bilderna ever men jag tycker ändå att de är ganska fina.

Likes

Comments

Hej på er, tänkte bara uppdatera om läget just nu. Jag packar lite eftersom det är USM steg 1 i helgen. Imorgon kl 8:30 rullar bilarna mot Eskilstuna där laget ska bo och spela lördag och söndag. Alltså kommer jag inte att blogga i helgen (förutom ett tidsinställt inlägg). Håll tummarna för att det går bra för oss så hörs vi om några dagar, hej!

Likes

Comments

Sorry för extremt dålig uppdatering ännu en gång... men ni får acceptera att jag är en dålig bloggare. Så vad har hänt det senaste då? Inte så mycket egentligen förutom att jag har fyllt 16! Vi firade inte så jättemycket men några av mina släktingar var här och åt middag för typ en vecka sedan, så det var väl det enda firandet. Jag har tyvärr inte heller några roliga presenter att visa er eftersom jag bara fick pengar och presentkort. Aja detta var väl allt för det här inlägget, vi hörs!

​Ni får två bilder på min kusins dotter Elsa som var här när vi firade mig, sötisen<33

Likes

Comments

Helloo, jag är här igen! Vardagslivet rullar på som vanligt med skola, träning och läxor, alltså inget roligt att blogga om. Idag har jag sovmorgon till 9:40 och jag valde att använda morgonen till plugg eftersom vi har kemiprov idag. Jag vet inte riktigt hur det kommer gå med tanke på att kemi inte är mitt starkaste ämne, men ni kan väl hålla tummarna för mig. Annars då? Jo, imorgon är det studiedag och planerna är handboll och plugg typ... Vi får se när vi hörs nästa gång men vi hoppas på att det blir snart, kram!

Likes

Comments

Hej! Jag kom på att jag inte har visat min nya jacka som jag köpte för drygt en vecka sedan... ni får lite bilder från hemsidan eftersom jag inte har några bra bilder när jag har på mig den.

​Jackan är från Esprit men jag beställde den på boozt.com, jag har den i färgen "navy" men den finns även i svart. Jag är verkligen nöjd med att jag köpte den, och jag hoppas på att jag får använda den mycket i höst/vinter.

Likes

Comments