Jag är framkommen i min nya hemstad. Det är inte mina två fullsmockade väskor med kläder. Lever fortfarande på hoppet om att de snart dyker upp. Känns kämpigt att gå till min första praktikdag iklädd jeans och Vans på måndag. Eftersom jag måste vara hemma och vänta på att väskorna ska levereras hit har jag inte hunnit se mer än typ två av Wiens gator på väg till mataffären. Det är märkligt att jag plötsligt är i en stad som jag inte vet något om och ska kalla det hemma för en tid. Undrar hur lång tid det tar innan det känns som min stad. Innan jag har hittat mina ställen. Jag undrar om det blir ett ensamt halvår, eller ett fartfyllt. Ett bra eller ett dåligt.

Allt är mest frågetecken nu. T.ex. att enda informationen jag fått om när jag ska vara på jobbet på måndag är ca. 08:15. Cirka?! Spännande.

Likes

Comments

06:26. Trettiofyra minuter tills planet lyfter från Kastrup och min resa mot nästa halvår börjar.

Mamma hjälpte mig att tömma min lägenhet i Lund igår och jag vet inte hur många gånger under dagen jag sa "fy fan, så här nervös har jag inte varit någonsin". Det var det första jag sa till mina föräldrar innan de körde mig till flygplatsen också. Men jag är spänd och stolt också. Ännu några slag är vunna och jag är på väg mot det största äventyret i mitt liv hittills.

Nu vill jag bara boarda flyget så jag kan få sova någon timme. Sen hoppas jag för hela mitt liv att min oförmåga till att hitta rätt tar paus väl framme i Wien, hade varit för typiskt mig att gå vilse med 50 kg bagage.

Likes

Comments

Drömmer om bättre tider. När jag inte hade pyjamas på mig 20 timmar om dygnet och hade tid att umgås med min princess. På tisdag lämnar jag och Frida in vår kandidatuppsats - halleluja.

Likes

Comments

Jag började bläddra i en dagbok för att se om jag hade skrivit något runt årskiftet förra året. Det hade jag inte, men den 4 januari 2015 skrev jag så här:

Illamående, gråt som aldrig tar slut, panik över allt jag trodde att jag hade bestämt mig för. Det skriker i mig om hur värdelös jag är. Jag vill göra om livet. Jag vill vara en annan än den mig själv jag är nu. Jag vill inte vara alls.

Det händer att jag är i den tanken nu för tiden också. Men inte allt för länge. Jag är på väg, i ständig rörelse, inte alltid framåt men jag rör mig. Jag har lärt mig att ångesten är kemi, ett tillfälle som går över. Och jag längtar så mycket nu, efter livet.

Likes

Comments

Min tenta i ekonomisk integration på onsdag närmar sig och med det konstaterat var det läge för en pluggdag hos Esko. Jag packad ryggsäcken, svängde inom mataffären för att köpa skagenröra, frallor och juice och sen raka spåret mot Malmö. Efter lyxfrukost varvade jag plugg med att klappa och gosa med Bosse. Hur kan en katt vara så medgörlig och fin? Han till och med luktar gott, jag orkar inte?

Efter ett evighetsväntande på tåget är jag äntligen hemma och i sängen.

Likes

Comments

Vi satt på Universitetsbiblioteket tills de stängde idag, jag och Christina. Sen gick vi hemåt. Ikväll har vi varit på TOYO och ätit himmelsk mat och pratat om saker som behöver pratas om. Om hur jobbigt det är när man inte får raka svar och hur uppkopplad och brydd jag är över Snapchat och Instagram. Jag har själv börjat irritera mig på att jag inte kan låta telefonen vara. Stängde nyss av push-notiser för Snap och Insta, så får det vara tills jag har återfått kontrollen något.

Ibland är det så fruktansvärt att vara själv, ensamheten är som en växande rastlöshet i mig. Men nu när jag lagt mig i sängen var det nog lika bra att du inte svarade. För när rastlösheten ger upp, är detta lugnet det skönaste jag upplevt på flera år. Jag är själv, och det går bra.

Likes

Comments

Efter att jag och Frida hade skrivit våra sista tentor för terminen (ignorerar faktumet att jag har en omtenta kvar) bestämde vi oss för att ta en tripp till Stockholm. Fridas föräldrar var nämligen bortresta så vi hade en hel lägenhet för oss själva. Den var för övrigt magisk, bara se.

Frida åkte upp redan på torsdagen och på fredagen försov jag mig och missade mitt tåg. Bokade ett senare och blev mött av Frida i ett iskallt och snötäckt Stockholm. Vi gick hem och hängde, tittade på ett eller två avsnitt av The Bachelor tillsammans med Fridas syster Ellen. Efter lite piff gick vi ut och åt, sushi på Råkultur.

Vi skålade och firade varandra, vår vänskap och att vi fått praktikplatser som vi är så stolta över. När vi hade ätit upp mötte Hampus upp oss. Vi gick till en bar och tog ett glas till. Sen var vi nöjda med den här fredagen. Jag somnade i Fridas gamla rum till en vintrig och sagolik utsikt.

På lördagen spatserade vi omkring i Stockholm. Frida och Ellen pekade på saker och berättade vad det var, det är en fin stad, vår huvudstad. På eftermiddagen slog vi oss ner på Snickarbacken 7 för att få lite uppsatsskrivande gjort. Åt en kardemummabulle och drack kaffe.

På vägen hem sen köpte vi ingredienser till dagens middag. Vid sjusnåret kom Caroline över och vi korkade upp bubblet och laddade för en dunderkväll. Vi dansade länge på Under Bron. Och tog bilder i ett photo booth.

På söndagen mötte vi upp Oskar för brunch på Café Saturnus. Jag var för sliten för att ta några bilder men det var väldigt fint att träffa honom. Vi promenerade en lång runda med Fridas andra systers hund Baxter också. Han är så cute. På eftermiddagen sov vi i soffan tillsammans med Backie, och plöjde igenom övriga avsnitt av The Bachelor. På kvällen var det söndagsmiddag hos Fridas mormor, mysigt.

På måndagen skulle vi åka tillbaka till Lund. Men först skrev vi lite mer på uppsatsen och åt en asgod tonfiskröra. Gick en sväng på stan och dreglade över kläder samt njöt av julskyltningen på NK.

Likes

Comments

1. Vem litar du på?
Mamma, Christina och Emil.

2. Vart skulle du vilja vara just nu?
Jag har valt att spendera helgen i mitt barndomshem tillsammans med mamma och pappa, så jag är faktiskt där jag vill vara. Men en stark andraplats hade ju varit bredvid en morgonvarm kropp nära under täcket.

3. Favoritstad?
Jag har ju faktiskt inte varit i så särskilt många städer, men jag gillar London. Och Budapest!

4. Vilket är ditt favoritnummer?
8.

5. Vad var det senaste du åt?
Åt frukost tillsammans med mamma och pappa. Surdegsbröd med salami.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Mörkblå tror jag.

7. Hur är vädret just nu?
Disigt och blåsigt. November.

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Pappa ringde igår när han stod utanför min lägenhet med bilen.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Har verkligen diskuterat detta mycket på senaste tiden. Jag SER ju ögonen först, men sen är jag ganska snabb på att titta på händer, näsa och axlar. Händer för att det kan vara så hett. Näsa och axlar handlar nog mest om mina egna komplex, tittar orimligt mycket på tjejers näsor också. Axlar pga jag vill inte känna mig som en jätte bredvid en kille.

10. Vad har du för skostorlek?
38.

11. Favorit tv-program?
Aktuellt eller Rapport lol.

12. Har du några syskon?
Jag har en lillebror som är två år yngre än mig. Han är min idol och bästa vän.

13. Längd?
172 cm.

14. Hårfärg?
*tittar på mitt hår* typ ljusbrunt?

15. Ögonfärg?
Grönblågrå, jätteoklart.

16. Använder du kontaktlinser?
Nej.

17. Favorithögtid?
Tycker ganska illa om högtider så tänker säga påsk, för den märks nog minst.

18. Favoritmånad?
Juni.

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Haha, ja! Vem har inte?

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag och Frida såg "Titta vi flyger" i veckan. Kollar väldigt sällan på film.

21. Favoritdag på året?
Ska man ha en sån? Får se o,m jag kan komma fram till vilken det ska vara under 2017 i så fall.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Jag skulle inte säga att jag är för blyg, men just nu är jag för rädd. Jag är på en plats i livet där jag verkligen inte orkar bli bortvald eller dissad av en kille när jag tar ett initiativ. Jag har gett mig själv till årsskiftet, sen ska jag bli stark på nytt.

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Vill säga ja men tror helt ärligt att jag blivit för svag för det.

24. Kramar eller kyssar?
Kyssar obvi. <3 Hångla <3

25. Choklad eller vanilj?
Choklad.

26. Har du tatueringar?
Nej.

27. Vad lyssnar du på just nu?
Ljudet av mamma och pappas donande på nedervåningen.

28. Är du kär i någon kändis?
Tittar på Peaky Blinders just nu, och Cillian Murphy är ju så het. Och Ryan Gosling så klart.

29. Vilka böcker läser du just nu?
De förklädda flickorna i Kabul - Jenny Nordberg. Men det går långsamt, har för mycket att göra och är så trött att jag somnar när jag sätter mig för att läsa.

30. Piercingar?
Bara i öronen.

31. Favoritfilmer?
Är så pinsamt, plågsamt dålig på film. Har inte ens svar på denna frågan.

32. Favoritsport?
Hm. Skidåkning så klart.

33. Vad gör du just nu?
Försöker samla tankarna så jag kan börja plugga på min omtenta jag har i december.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Smöriga och supersalta tack.

35. Hundar eller katter?
Hundar. Men har fått en väldigt positiv syn på katter på sistone, tror det främst beror på Eskos katt Bosse.

36. Favoritblomma?
Anemoner.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Det första jag tänker på är när jag var väldigt ung och satt bakom skolan och delade en ljummen burköl med än vän. Någon av mammas vänninor såg oss och ringde för att berätta. Men har så klart blivit påkommen med massa hyss. Inget katastrofalt som ödelagt mitt liv dock.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Massor, lyllos mig.

39. Har du älskat någon någon gång?
Jag har älskat någon med allt jag har.

40. Vem vill du träffa just nu?
Jag saknar Maria väldigt för tillfället, längtar tills vi ska åka skidor ihop i slutet av december.

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Har en del vänner från grundskolan, mina närmsta vänner är gymnasievänner och eftersom jag fortfarande pluggar har jag väldigt mycket vänner från universitetet. Det är en underlägsen minoritet som inte lärt känna mig via skolan.

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
Man är initiativrik samtidigt som man ger plats åt mig, man får mig att skratta och man tycker om att prata. Man kan saker som inte jag kan. Men just nu är jag nog skamligt lättcharmad.

43. Gillar du att flyga flygplan?
När jag flyger sover jag, och jag tycker det är skönt att sova. Så har inget emot det.

44. Höger- eller vänsterhänt?
Höger.

45. Hur många kuddar sover du med?
Jag har fyra kuddar, men den ena kramar jag och de andra ligger jag liksom emellan. Så det blir som en liten kojja för huvudet. MMM mysigt.

46. Saknar du någon?
Mina vänner som inte bor tillräckligt nära. Och den han var när vi började träffas.

47. Lyssnar på radio?
Har ofta P1 på hemma.

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att vara själv. Att bli singel. Att börja gå i terapi igen.

49. Sämsta beslutet i år?
Det är faktiskt väldigt skönt att känna att de sämsta besluten nog är en shot för mycket eller något telefonsamtal vid 03. Jag försöker ta hand om mig.

50. Din senaste nerladdade app?
Swish. Behövde se hur det såg ut i samband med ett jobbsamtal.

Likes

Comments

Likes

Comments