Denna vecka har gått så snabbt, kan inte förstå att det redan är torsdag. Vilket är skönt för då är deras fredag imorgon och därmed påsklov!
Har ni märkt en sak.. det är sol ute och vår. Jag känner att det är så mycket enklare att gå upp på morgonen när man ser solen på himlen. Vårjacka, vårskor och vårkläder tas fram och tjocka vinterkläder åker längst in i garderoben. Imorse när jag vaknade så var jag inte alls taggad på torsdag och kände att det vore skönast att ligga kvar i sängen. Till slut så hoppad jag ur sängen och gjorde mig ordning för skolan. Jag börjar 10.40 idag så fick lite sovmorgon. Just nu sitter jag på bussen på väg till skolan och solen skiner i ansiktet. Har bara en lektion idag så det kommer bli en kort och bra dag. Äntligen torsdag och en bra dag

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vakande med en utvilad hjärna och ett glatt humör.Vilket inte har hänt så ofta på senare tid, så uppskattade det. Jag tog detlugnt för jag hade ganska mycket tid. Jag duschade lit extra länge, åt frukostlite extra länge och hann till och med kolla lite på serier. Men sen kollar jagpå klockan och jag måste cykla till bussen om min, så fick borsta tänderna ochskynda mig till bussen. Det hade kommit snö under gårdagen och natten så detvar lite halt och läskigt att cykla men det gick. Jag öppnade spotify påmobilen och tog min lugna lista. Jag blev peppad trotts att det var lite ledsenmusik. När satt på statsbusen på väg till skola så hoppade en kompis på från enannan klass på skolan. Jag hade inte sett henne och pratat med henne på länge såvar mycket trevligt!

När jag kom in i skolan var jag genast inte lika peppadlängre.. Men men.. Jag fick ladda om med lite musik och lite bloggande. Minavänner kom och sen började första lektionen med ledarskap. Jag hade ingen fokusalls och var inte alls peppad men jag gjorde så bra jag kunde och för duga.Andra lektionen var studiepass, man pluggar på det man behöver. Jag gjordeklart lite uppgifter och fortsatte på den uppgiften vi fick på förstalektionen. Åkte hem med pappa, vilket var sjukt skönt. Jag kom hem och bytte omtill varma mys kläder. Jag städade rummet inför helgen, alltid lika skönt attha det fixat. Till kvällsmat åt vi hemlagad pizza, den blev helt okej. Nusitter jag och kollar runt på sommarjobb och pratar med en mycket trevlig vän itelefon. Snart ska jag städa klart och fixa lite inför imorgon. Hoppas att nihade en bra torsdag!

Bilderna är från Januari

Likes

Comments

Glass/godis

Smink / Utan smink
Sommar / Vinter
Sjunga / Dansa
Julafton /Födelsedag
Singel / Förhållande
Rosa / Blå
Bok / Tidning
Kjol / Klänning
Levande ljus / Lampor
Få pengar /Tjänapengar

Katt / Hund

Gina / H&M
Jordgubbar/Hallon
Godis/Frukt
Vatten/Läsk
Twilight/Hungerspelen
Halsband/Armband
Träna/Vila
Havet/ Pool
Sova/ Vaken
Instagram/Facbook
Dag/Natt
Läppglans/Läppstift

TV/Dator
Borste/Kam
Blogg/Vlogg
Innebandy/Fotboll
Grönan/Liseberg
/Jogga
Göteborg/Stockholm
Vanilj/Choklad
Salt/Surt
Tomat/Gurka
Mjukisbyxor/Jeans

Bio/Film hemma

Ögonskugga/Mascara
Melodifestivalen/Idol
Klackar/Sneakers
Brunett/Blondin
Sverige/Utomlands
Skräck/Komedi
Mörk choklad/Ljus choklad
Spontan/Ickespontan
Landet/Storstad

Onyttig/Nyttig
Dusch/Badkar
Balkong/Altan
Sola/Bada
Hotell/Tälta

Morgonmänniska/Nattmänniska

Bil/Flygplan
Villa/Lägenhet

Spara/Slösa
Långa naglar/Korta naglar
Nagellack/Utan nagellack
Max/McDonalds
Strut/Bägare
Baddräkt/Bikini
Nätshoppa/Shoppa irl
Smsa/Ringa
Iphone/Android
Nikon/Canon
Vänsterhänt/Högerhänt
Få kuddar/Många kuddar
Handväska/Ryggsäck
Försäkrad/Oförsäkrad
Inga husdjur/Husdjur

Likes

Comments

Vi alla har dagar då man bara vill ligga kvar i sängen näralarmet ringer och dagar då man bara vill ta en sista minuten resa vart somhelst bara för att slippa vardagen. Eller ibland blir det bara inte som mantänkt sig och man bara vill skita i allt. Men det är aldrig lösningen för livetfortsätter och du måste någon gång ta tag i dig själv eller hjälpa dig själv. Menman ska absolut ha dagar då man bara ligger i sängen hela dagen, kollar på sinfavorit serie och äter något gott. Man ska ha dagar då du tar hand om dig självoch gör vad DU vill göra och vad DU tycker är kul. Det kan vara svårare än vadman tror.

Mina tips på hur man peppar upp sig själv från en ledsendag, eller från en jobbig morgon eller bara när du behöver det. Men det r hurjag gör och betyder inte att det funkar för alla!

-         Musik

” music always helps no matter whatyou’re going through.” Alltså alla dagar då jag har vaknat arg, ledsen,med ångest eller glad. Oavsett vad så kan musik hjälpa dig att bli på bättrehumör eller stärka dig själv till att behålla glädjen. Jag har 4 olika listerpå min spotify som speglar 4 olika humör eller vilket humör jag vill stärka.Gör din egen lista med pepp låtar, det kan vara allt från en liten kaxigBeyonce låt till någon skön låt från Flo Rida. Hitta vad som passar dig och vadsom ör dig på bra humör. Men en viktig sak är att man får känna sig ledsen såjag har en lista som är massor av lugna, heart-broken låtar. Låtar som Golden –Brandon Beal eller Breakeven – The script. Det är låtar som jag kan gråta tilloch låtar som kan få mig taggad på att tänka positivt igen.

Tvåandra typer av listor är en bitchig/ känna sig sexig och bäst i världen och enannan är en party/ house lista då man kan träna till den eller bara känna sigtaggad på att göra vad som helst. 

Gördina listor och välj vilken lista du vill lyssna på när du mår dåligt ellerbara har en dålig dag.

Härär mina listor: Vill gråta lista     Feeling GOOD    BITCH lista  Houselista

-          Att INTE vara själv och var med dom som gerdig energi!

     När man känner att man har en dålig dag,jobbig läxa, bara vill slå sönder något eller vill gråta floder så SKA manhelst inte vara själv. Man får ha dagar då man ligger i sängen som sagt men detfår inte bli för ofta då du är själv. Då kan det bara bli så att du djupare ini dina tankar och det kan bli svårt att få bort dom. Ring en kompis, gå enpromenad, kolla på film med familjen eller gör något som du tycker är kul.Helst med någon.

Jagvet att det finns dagar när man inte vill vara med någon och man tycker attalla bara är jobbiga. Jag förstår att det är svårt att ringa en kompis då mengå en promenad eller bara gå ut ett tag. Något som inte har något krav eller prestation.Något DU tycker är kul och som du mår bra av. Jag har haft detta som en stor effekt i mitt liv just nu. Jag kommer hemfrån skolan och känner att allt bara skiter sig och jag har så mycket att göra.Då ringer jag en kompis, pratar med mina syskon, skriver med någon som ger migenergi eller pluggar med pappa/ brorsan. Men jag gör också som jag skrev i mittförra tips, jag lyssnar på musik!

Men jagförsöker att få energi från familj, vänner och bekanta också. Vilka du umgåsmed i skolan, fritiden och i allmänhet har en stor påverkan på hur du mår. Iskolan umgås man oftas med klasskompisar och kompisar men alla kanske inte ärdom som du mår bra av. Det är hemskt att säga men DU ska umgås med dom som gerdig positiv energi och så att du känner dig peppad. Om du redan mår dåligteller har en dålig dag så kommer någon och klagar på något och är tjurig såblir du mer ledsen eller tjurig. Vilket du verkligen inte behöver, du behöver domsom ger dig energi. Tänk på det!!!!

-         Skriv avdig eller hitta en ”dagbok” som passar dig.

Jaghar alltid varit bättre på att få ord på mina känslor genom att skriva. Därförtill det nya året så fick jag lite inspiration från nätet och mig själv att jagska skaffa mig en kvällsrutin när det gäller att kombinera mitt skrivande och attfå ut mina känslor. Jag har skrivit om detta förut men jag tycker att det ärett sådant viktigt tips! Så några dagar innan 2016 började så köpte jag englasburk (lite gammaldags) på lagerhaus som jag skulle lägga en lapp varje dag.På den lappen skulle det stå vad jag hade gjort under dagen, hur jag måddeunder dagen, vilka jag har mått bra av och lite annat. Efter jag hade testatdet en vecka i janurai så kände jag att jag sov bättre och mina tankar på allasmå onödiga saker försvann.

Jagfick även en slags dagbok i julklapp som heter ” Min dag på tre minuter” ochden har också varit till stor hjälp.  Detfrågar frågor som:

·        Tre sakerdu är tacksam för

·        Tre sakerdu ser framemot

·        Tre sakersom var speciellt med denna dag

·        Dagensgoda gärning

·        någonrandom fråga, olika varje dag

·         reflektion

Efter du har svart på alla frågorhar du förmodligen tänkt efter lite och känner dig nöjd. Det är vad jag gör ialla fall (oftast). Men i den boken ljuger jag inte och inte heller på lappen iburken. Jag skriver exakt vad jag vill. Om jag mår sämst skriver jag det och ifall jag svävar på rosa moln så skriver jag det. Men jag läser inte lapparnajag skrivit förens den sista december 2016. Det kan blir intressant att se din ”resa”under ett år. Vad du har gjort, vad du har tänkt och vilka personer dom harhaft en stor roll i ditt liv.

Likes

Comments

Instagram@sofiavorde