I mitt brev som jag fick i förrgår så fick jag mitt efterlängtade batteri till min systemkamera, dettta firade jag med att ta några bilder på mina kära sambos.

Elsa med sitt glada humör <3

Mitt nattygsbord och min fina granne Saga.


Fina Frida från Öjersjö.

Emma, hennes finfina mobil och Charlie med min post och kaktus.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

 Min favorit dag i veckan är definitivt onsdagar. Min onsdagsrutin inleds med att jag går upp 8:00 och går och tar minmorgongröt med mjölk och jordgubbssylt. Efter det så har jag en timmes engelska lektion, vilket jag tycker är ett hyfsat roligt ämne. Sen efter det så har jag 3.5 timmar håltimme, så jag alltså rast mellan 9:30 och 13:00. På den tiden så brukar Elsa, Emma och jag äta brunch på olika ställen vilket har blivit en mysig liten tradition som vi ska försöka hålla igång under året. Idag så gick vi till ett café som heter Java och åt en riktigt god, onyttig och billig brunch, dock var servicen inte den bästa så det kanske inte blir för många återbesök dit. Efter brunchen gick vi hem igen och så sov och pluggade jag sista tiden. 13:00 hade jag en mattelektion på en timme och sen slutade jag. Drömmigt schema!!

Efter skolan så hakade jag på Johan M och Charlie tillImpala (gymmet) och gick kanske4 km, det kändes väldigt skönt att få röra på benen lite då man inte rör sigså mycket under skoldagarna här på SSN.

Till middag blev det goulash soppa och pannkakor, denna goda middagen ledde till en lång matkö, tur att jag var där i tid helt enkelt :)Likes

Comments

 Nu är det 5 dagar kvar tillDiani, fem dagar, tills höstlov och det ska verkligen bli så skönt att komma iväg från skolan. Generellt så tycker jag inte att skolan (jag går natur ettan)har varit så mycket hittills. De ämnen som är svårast skulle jag säga är matte, kemi och svenska men ämnen som franska, engelska och gympa kännsrätt avslappnade. Nu ska jag inte säga för mycket då jag tror att SSN inte är den tuffaste skolan och alla tvåorna här har skrämt upp mig och sagt att skolan hemma är så mycket mer och svårare. Nu hamnar jag off-topic, jag tänkte faktiskt skriva lite om hur det känns här i Kenya nu den 8: onde veckan. Overall känns det bra, man har verkligen börjat komma nära folk här på internatet, och kvällarna spenderar man ofta tillsammans i någons rum. Man har börjat hitta små saker som gör livet lite enklare, så som att alltid komma antingen direkt när lunchen börjar eller 7 min senare om man vill skippa lunch kön.Eller att man alltid ska roffa åt sig en massa handdukar när man väl hämtar handdukar så att man slipper gå och fråga hela tiden.

En rolig grej som hände idagvar att jag fick paket av familjen hemma. Jag har gått förbi mitt postfack varje dag för att kolla om det skickade paketet har kommit och så idag kom det äntligen, i paketet hittade jag mitt efterlängtade kamera batteri och svenskt GODIIIIS, hemma brukar jag gå till Video-heat och köpa godis typ varje helg och mysa med Andrea och här i Kenya inser jag verkligen hur mycket jag underskattar svenskt godis. Jag fick i alla fall mitt favvo godis, saltlakrits och choklad,är dock lite rädd för att Joel sitter och äter upp det just i denna stund. Nej men post uppskattas väldigt mycket (Andrea jag väntar på vh godis).

I Diani, som är ensemesterort på den kenyanska kusten, så ska vi bo på ett hotell som heter AmaniTiwi. Hotellet är all-inclusive vilket är både bra och dåligt men det ska bliså härligt med lite hotellfrukost och miljöombyte. Jag har planerat att jag ska ta två vindsurfing lektioner och åka ut och snorkla någon dag, all annan tid så får vi åka runt och göra lite vad vi vill så jag hoppas att man hinner hitta på roliga grejer att spendera tiden på. Imorgon ska jag i alla fall börja packa,vi får ha med oss 20 kilo, men jag ska försöka ha med mig så lite som möjligt.Idag ska jag i alla fall pugga matte på mattestugan och äta upp mitt godis som jag fått.

Likes

Comments

För några veckor sedan så frågade gympaläraren mig och Emma om vi ville vara med i en tennis turnering. Vi båda tyckte det lät roligt så vi bad honom att anmäla oss till turneringen som skulle ta plats på en Internationel skola den 1 oktober.

Så på morgonen den lördagen så gick vi upp 5:45 (alltid tidiga mornar på SSN) och bussen till Rift Valley Academy gick 6:30. En timme senare var vi framme på den stora skolan som låg kanske 1 timme utanför Nairobi. Rift valley är som en enorm dalgång där det känns rätt tomt men ändå så fanns det den stora skolan full av Amerikaner o andra nationaliteter. Rift Valley Academy eller RVA är en internatskola precis som våran men deras Campus var kanske 6 gånger så stort som vårat. På skolan fanns de fyra tennisplaner, två fotbollsplaner (11:a manna), en stor baskethall, en utomhus basketplan, massa stor hus förmodligen fulla av dorms och massa andra anläggningar.

Emma, Alexander och jag var där för tennis turneringen medan killarnas fotbollslag var där för en fotbollsturnering. Jag och Emma tävlade i dubbel och förlorade tyvärr båda våra matcher och blev utslagna i semifinalen. Alexander å andra sidan vann hela sin turnering och återvände hem med en stor pokal. Fotbollskillarna kom till semifinal men förlorade den med 2-0 om jag inte minns fel.

Efter killarnas sista fotbollsmatch så körde vi hem mot skolan igen, killarna var missnöjda men jag tyckte att dagen var väldigt lyckad och kul. Speciellt kul var det att träffa andra ungdomar och få se en annan skola.

Alexander med sin pokal.

  • 495 readers

Likes

Comments

Time line för söndagen i Maasai Mara

5:45 Väckta av Per och Tommy.

6:00-11:00 Game drive nummer ett på södagen

11:15-12:00 Frukost

12:30-13:30 Besök i Masai by, masajerna berättade om deras liv i byn, danser och boende. Massajerna är ett väldigt tradiotnellt, konservativt och sexistiskt folk.

13:40-14:00 Lunch

14:00-18:30 Andra game driven i savanen.

19:00-20:00 Middag

20:30-21:20 Mys runt lägerleden

22:00 Läggdags.


Likes

Comments

I helgen så åkte hela internatet till Maasai mara. På lördags morgonen var det tidigt uppstigning och 9 timmars bussresa som väntade. Bussen gick ca 7.40 så frukosten serverades 6:00, med sig på bussresan fick man ett litet lunchpaket som innehöll potatissallad och rostbiff och lite bröd. På bussen satt jag bredvid Olga och där framme i bussen satt Emma, Blenda, Julia, Charlie och Vilma.

Efter ett tag så insåg nog alla lärare att det hade tagit lite längre tid än förväntat, detta var pågrund av minst 100 kissepauser och en väldigt "bumpy-ride", så första game-driven (gamedrive är när man åker buss och kollar på djur i parken) åkte vi på direkt utan att åka till campen innan. Efter den första game driven som var mellan 16:30-18:30 på lördagen så åkte vi äntligen till platsen där vi skulle spendera de kommande två nätterna.

Campen bestod av typ 60 mini tält som var tätt spridda under några träd. Det fanns toaletter (vilket det inte fanns i hell's gate) och det fanns två stora tält där man åt alla måltider. till middagen serverades det linsgryta eller kyckling gryta med ris. Jag tog linsgrytan då jag började ta mat innan allt mat fanns ute. Lite dumt men det blev en nyttigare måltid för mig denkvällen. Jag och Emma (min tältpartner) gick nästan direkt och la oss eftersom våra kroppar var helt möra efter den skumpiga bussresan dit.Likes

Comments

Här har ni lite bilder från min 34:onde kvällsfika här på SSN, tiden går så fort men ändå så långsamt, känns som det var en evighet sen jag lämnade lilla Sverige för Afrika. Ikväll som nästan alltid fanns det passionsfrukt, yogurt och mackor. Jag kommer gå upp så mycket i vikt eftersom jag föräter mig på mackor:(((((

  • 889 readers

Likes

Comments

Det här är mitt rum, det är här jag spenderar mestadels av dygnet. I allas rum finns det ett skrivbord, nattugsbord, garderob, säng, taklampa, och några hyllor. Mitt rumsnummer är 5B och i min korridor bor Emma, Charlotta, Rosa och Saga. En superkorridor helt enkelt.

Högst upp i min bokhylla har jag alla mina skolböcker och viktiga papper. På den understa hyllan så förvarar jag allt mitt smink, mina sladdar, mat och allt annat jox. (Lite ostädat men det har jag faktiskt fixat till)

Mitt överkast köpte jag på Nakumatt, lätt det bästa köpet hittils!! På mitt nattduksbord har jag en liten ram med en bild av mig och min bästavän Andrea, och några söta ljus.

Min vackra utsikt på muren och taggtråd. Det är dock väldigt skönt att ha ett rum in mot sidan så att man inte behöver höra alla som går förbi utanför hela tiden.

Min garderob är hyfsat "spacious" fast det kanske beror på att jag inte hade sā mycket kläder med mig hit. Högst upp har jag lagt mina väskor och tjocktröjor och i alla andra lådor har jag mer vardagliga kläder så som t-tröjor och jeans osv.

Min dörr och spegel.

Överlag är jag väldigt nöjd med mitt rum, det är hyfsat stort och enkelt att städa. Snart ska jag införskaffa mig en matta och kanske ett kylskåp för att ha lite grejer och för att höja mysfaktorn. Jag tänker också köpa några dekorationskuddar för att göra sängen mysigare, jag ska ju faktiskt bo här i ett år (!?!?!?)

  • 889 readers

Likes

Comments

Tog några snabba bilder på matsalen idag på frukosten. Här äter vi alltså då frukost, lunch, middag och kvällsfika. Maten här är oftast väldigt bra typ som svensk skolmat, ibland bättre och ibland sämre.

  • 966 readers

Likes

Comments

Ikväll så drog vi till en kinesisk resturang högst upp i Junction, där tog vi bara några desserter och satt och mös❤️

Vilmer och Julian:)

Emma trodde inte att hon var med i bilden haha

Emma, Blenda, Charlie, Vilma, Julia och jag

  • 1016 readers

Likes

Comments