LIVET

Hej på er finisar!
Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg, men jag har inte varit på topphumör sen jag var uppe i Stockholm förra helgen. Allt med min familj på min pappas sida av släkten är ett väldigt känsligt ämne för mig och jag har väl känt mig väldigt nere nu när man var uppe och träffade dom. Men nu ska jag komma tillbaka och bli bättre på att uppdatera här, kan tillägga att Teddy har gjort ett väldigt bra jobb för att hålla igång bloggen själv.

Idag ska vi förhoppningsvis ses för första gången på typ en vecka, hon har haft skolan och jag har varit lite nere men nu ska vi äntligen ses, min lilla bästis. Först ska jag hem och duscha och göra mig lite fräsch inför det. Jag sitter just nu hos en killkompis och umgås med honom innan han ska ut på krogen för att fira hans födelsedag som var tidigare i veckan. Jag kände att jag inte ville ut med honom och hans kompisar utan att jag hellre ville umgås med Teddy nu faktiskt, vi har redan haft vår tid av fyllor 24/7 och jag kan minst sagt säga att det var mentalt påfrestande. Tänkte att jag skulle skriva ihop ett inlägg till er så ni kan läsa om det imorgon, är trots det jobbiga en av dom roligaste somrarna jag har haft.

Det var allt för mig just nu, men vi hörs i senare inlägg!

Puss, Sofia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad säger ni? Säger ni hen eller säger ni bara det ni "ser" hon eller han?
Detta är en väldigt känslig och viktig fråga för många.

Jag kommer troligtvis inte formulera mig korrekt men detta är lite kort vad mina åsikter är.
Helt generellt säger jag hon eller han.
Jaa det kan vara en väldigt dum förklaring på hur jag säger men det är så jag är.

Jag säger det jag ser men om jag ser att en människa är klädd som en tjej jo då uppfattat jag det som att det är en tjej och tvärt om.
Så klart använder jag mig ut av hen i vissa situationer.

Är det rätt eller fel?
Jag tycker att en människa har rätt till att va det som känns bäst och vad som personen känner sig som. Man får vara det man känner att man är.
Jag tycker också att man inte ska bli "tvingad" till att säga hen eller hon och han man ska få välja själv vad man vill säga och inte säga.
Om man tar illa upp säger man det så att personen kan ha en ärlig chans att veta vad du tycker, eller lägger man det på is och bara låter det vara.

Jag kanske utrycker mig väldigt fel i detta sammanhang men jag kan inte rätta mig så alla blir nöjda men detta är min lilla åsikt det jag är "insatt" i och jag kan inte säga om allt är korrekt men jag skriver utifrån mig och det ja har diskuterat med vänner.


//

Teddy

🥂


Likes

Comments

LIVET, SPONTANT, STALLET

Nu var denna skoldag äntligen över! Nu har man gjort en sallad med isbergssallad, tomater, gurka, fetaost och örtsalt och myst ner sig i soffan och satt på en meningslös serie som man egentligen inte vill se på men man har inget bättre för sig.

Senare så har jag insläpp i stallet så det är det ända viktiga jag har och göra idag.
Lillen är inte återställd en, så han har fortfarande vilodagar under dagarna han får också sin medicin fortfarande. Få se hur det blir under veckans gång.
Det ända jag har att göra i stallet är att mocka, göra hö, fylla på vatten och ta in hästarna sen blir det antagligen att bara ta det lugnt hemma och vila upp sig till praktiken i morgon.

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

LIVET

Alla vet känslan när man skrollar på internet och det kommer upp bild efter bild som är helt "perfekt".
Att det kommer upp bilder på människor som som har "dröm kroppen".

Allt är en enda stor lögn. För att kunna få den perfekta kroppen på en bild? det är i stort sätt inte svårt med lite trix och fix här och där så kommer en bild bli bättre en vad originalet blir.

Det gäller att stå stolt upp, sträcka upp sig, hitta sin egna bästa vinkel och rätt filter, så brukar bilderna bli ganska så bra.

Inom model jobb så redigerar dem sönder bilderna. Det redigerad så som deras vikt, hudfärg, vitare tänder, osv den redigerar även så att man ser "benig" ut.

Så att sitta hemma och må dåligt över att se den "perfekta" kroppen är egentligen lönlöst!
För dem flesta bilderna är över regerade och i stort sätt så liknar det ofta inte självaste modellen längre, efter all redigering.

Med det skulle jag vilja säga att va nöjda med er själva och så som ni ser ut.
Om ni inte är det så gör ni det som NI vill se ut inte hur "mänskligheten" eller modeller ser ut.
Så svällt inte dig själv. Nu undrar ni säkert varför jag bara säger att ni inte svälter er själv?
Det är just för att det är många ungdomar som inte vet riskerna och slutar äta för att bli smala. Men i stort sätt kommer du bara må väldigt dåligt och resultatet kanske
Inte blev som ni ville. Att gå ner i vikt hastigt kan leda till mycket lös hud. Om det är någon som tycker att man är för smal å försöker man träna upp sig.

Glöm inte att göra saker och ting för DIN skull och inte för att någon annan säger det, så stå upp och gör det du vill och kan för att må bra.

Om man kollar på bilderna nedanför så ser man att redigering för vissa bilder kan det bli bra.
Detta är inte den bästa jämförelsen men skulle bara vissa på ett ungefär vad jag menar.

Senare i kväll kommer ett inlägg om "hen eller han och hon" så håll utkik!

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

Hellu på er! Onsdag och första skoldagen från helgen. Livet är som ett hamsterhjul!

Skulle helt enkelt bara säga godmorgon! Det har faktiskt inte hänt något speciellt på min morgon en så länge. Just nu väntar jag på bussen och hoppas på att bussen inte är över full..

Nu är det en sån period som det både är mörkt, kallt och allt känns så dystert så med tänt ljus vid sminket varje morgon kommer bli en vana för mig. Kommer även bli någon slags upptagande musik.

Idag blir det en heldag inne i skolan innan praktikdagen och profildagen väntar.

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

På min lediga dag så blev det att gå upp före tuppen, med andra ord blev det att gå upp när det var som mörkast och kallast!

Egentligen hade jag studiedag men skulle ta igen sjukdagar på praktiken så det blev att gå upp tidigt för att åka till min praktik plats.

Det var en väldigt chill dag! Det ända jag har gjort idag är att släppa ut hästar, ge kraft foder, ridit/tömmkört, släppt in hästar och ryktat hästarna. Så för min del har det inte alls varit en jobbig dag egentligen.

Fick rida CC idag när hon äntligen är helt igångsatt. Hon gick väldigt fint och sköte sig utmärkt. CC är liiite för framåt i galoppen annars gillar jag henne ganska mycket i allla fall.

Efter ridningen på CC så blev det att tömköra den bästa shettisen Skrållan! Hon är sååå liten, sååå söt och såå himla duktig när man tömkör henne.

Hos lillen på kvällen var det att fixa med höt. Vi slängde runt på höt så alla skulle få lika mycket hö Hahaha det var som att spela hockey med hö.

Detta inlägg är skrivet på måndag det blev försenat tills idag.

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

Var på hööks idag och handla tidiga födelsedagspresenter till mig själv!
Fick en jacka av pappa och lillen fick ett utetäcke av Fredde.
Det var min "födelsedag", bara 10 dagar tidig Hahah!

Vart väldigt nöjd med jackan och täcket men täcket var lite för stort, fattar inte hur det kan vara för stort när han har 135 i alla andra av sina täcken..!

Jacka Bellice pikeur i färgen svart från hööks för 2095kr.

Utetäcke fairfield i färgen marinblå från hööks för 799kr.

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

Förmodligen har Lillen en muskel, sena eller led som "hoppar ur led".
Det är inget som är helt fastställt en men veterinären har kollat igenom honom och det lutar mot att han är svullen och har något som hoppar ur led på hans bakknä.

Från och med igår tills på onsdag ska han gå på en medicin som heter metacam en gång per dag.
Det är en medicin som hindrar svullnad och inflammation. Han får även gå ut men han får bara vara i en sjukdagar för att han inte ska springa runt. Hahah det funkar jätte bra.. eller inte han springer som aldrig förr när han fick gå ut..

Om det inte skulle vissa någon förbättring alls under dessa dagar så skulle vi kontakta veterinären igen. Troligtvis lutar det mot att åka till Linköpings klinik om det inte blir bättre under den tiden.


//

Teddy

🥂

Likes

Comments

STALLET, LIVET

I detta inlägg vill jag börja med att säga lite kortfattat tack till Sofia av ett av det finaste inlägg som är skrivet😚
Det blir väldigt svårt för mig att uppnå dessa fina inlägg, ord och bilder!

Hahah jaa en norsk veterinär kommer till mitt stall för att undersöka vad som är fel med lillen jag kommer förmodligen inte fatta ett skit och kommer stå där och ba " jah fatter icke va döh sajjer" Hahaha!

Som jag har nämt i tidigare inlägg så var lillen halt på frambenet men det gick över ganska snabbt.
Men en dag när ja kolla på honom i hagen tyckte jag han gick så konstigt med bakbenen, så jag gick lite med honom i paddocken och sprang efter ha gjort ett så kallat böjprov på hans ben. Han halta ganska mycket.
Dagen efter det så knakar det om han bakknän och han markerar att han har ont i benen och sparkar när man trycker och känner.

Jag ringde veterinären igår så dom kommer idag för att göra en undersökning på honom.
Vi får se vad dom säger hur allt ligger till med honom!

Han har stått inne 2 dagar i rad nu så han börjar bli väldigt hispig av att han vill också va ute i hagen och leka.

Likes

Comments

Den här tjejen är min bästavän, hon är den personen som har funnits där för mig när jag har haft det som tuffast. Även när vi inte har varit speciellt bra vänner utan snarare ovänner på grund av olika omständigheter så är det alltid hon som varit där och fått mig att må bättre.

Jag trodde ärligt talat aldrig att jag skulle känna att jag verkligen har en vän som bara vill mig väl, utan baktankar och utan andra motiv. Men nu kan jag med glädje säga att hon är den jag litar allra mest på. Vi är i princip som dag och natt, inte ett dugg lika, samtidigt som vi är exakta kopior av varandra. Detta har verkligen hjälpt vår vänskap att bli starkare då vi ALDRIG bråkar. Vi har haft en paus från varandra på kanske ett halvår från förra sommaren till kanske januari iår. Det kan vi skriva om vid ett senare tillfälle då det kan vara känsligt för både henne och mig. Men annars så har vi en bra symfoni mellan oss, alltså att vi vet när vi inte ska ta upp en argumentation eller när vi kan göra det. Väldigt obeskrivlig känsla som finns kring allt det här.

Hon är en person som bara vill bra åt andra, men om folk inte behandlar henne med respekten som hon förtjänar behandlar hon folk som dom behandlar henne. Eller hon ignorerar deras beteenden och försöker att glömma allt som händer omkring henne. Men det kan vara svårt ibland. Hon har inte haft det lätt, väldigt mycket hände på en och samma gång och det har inte varit lätt. Ta det från mig som var med henne samma dag som hennes mamma blev skjutsad till sjukhuset, hon är stark. Hon har motgångar ibland dagligen, men ändå står hon upp för alla andra. Jag vet inte vad jag ville ha sagt med det här inlägget bortsett från att bara berätta vilken bästavän jag har och hur underbar hon är.
Tycker att vi alla behöver lite mer girl power i det här avlånga landet och inte så himla mycket hat och smutskastning.

Älskar dig massvis bästavän ❤️❤️

//

Sofia

💋

Likes

Comments