LIVET, PLUGGET

Heej då var det Tisdag morgon igen...
Hoppas allt är bra med er läsare! För min del är jag inte så taggad på livet just nu.
Nu vill jag bara ta studenten och ut i arbetslivet.
Det är ju "bara" ca 8 månader kvar till studenten men vägen dit är lång.
Det är många veckor kvar dit och mycket måsten. Klara av alla ämnen, topp närvaro, körkort, Lilleman och vänner.
Hahah idag är jag väldigt negativ till det mesta.

Just nu är jag påväg till skolan och det är ju inte så jätte taggande alls. Är så skoltrött nu att jag vill skita i allt. Skulle hälsat bara vilja åka till Lilleman en heldag och bara vara! Tyvärr är skolan ett måste men lovet är inte för långt bort iallafall.

Senare under dagen blir det att träffa Sofia och åka till Lillen.

Mer uppdatering kommer under dagen!

//

Teddy

🥂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

LIVET

Alla mina lektioner var inställda idag så för mig blev det en hel ledig dag!

Låg kvar i sängen väldigt länge och kollade på en serie som heter the Killing på Netflix.
Senare på dagen blev det att åka till Norsholm och åka fyrhjuling till stallet, åkte även en sväng i skogen bara för att ha något att göra...
Hos Lillen så gick vi en liten sväng i skogen efter att jag longerat honom i paddocken!

För mig har det faktiskt inte hänt något speciellt så imorgon blir det lite mer uppdatering och ett speciellt inlägg som kommer upp på bloggen imorgon eftermiddag eller kväll!

Innan jag avslutar detta inlägg tänkte jag berätta om en sann creepy händelse i mitt hus i Norsholm.

Huset i Norsholm är hemsökt så man är van vid konstiga och lustiga ljud. Det är samma med känslan i och utanför huset.
Jag kan inte bestämma om ni vill tro på andligt väsen eller inte. En sak är säker det har hänt väldigt konstiga saker i huset som man inte kan förklara eller hitta en anledning till.
Det är folk som vägrar att gå in i huset på grund av obehag.

Denna händelse var för 3 år sedan så det var ett tag sedan.
Jag var helt ensam i huset i Norsholm det var en dag efter skolan så alla i familjen jobbade eller gick i skolan. Jag låg i soffan och kollade på tv som vanligt efter skolan.
Allt var väldigt tyst. Helt plötsligt hörde jag en duns och att något rullade på övervåningen! Man hörde att det rullade från ena sidan av korridoren till andra.
Jag vart helt förstelnad, men bestämde mig för att kolla vad det var i nyfikenhet och rädsla. Jag hann bara kolla upp för trappan och där står det en kontorsstol som stod på andra sidan av huset med stängd dörr.. plus att det är en ganska stor tröskel så om huset skulle vara snett så skulle inte stolen kunna komma över till andra sidan av korridoren! Det var så obehaglig känsla att jag bestämde mig för att lämna huset och sitta utanför till någon kom hem.


//

Teddy

🥂

Likes

Comments

Huda Beauty Textured Shadows Palette - Rose Gold Edition

Pris: ca 500 - 600 kr

Alex - hurts med 9 lådor

Pris: 799 kr

Gina Tricot - Molly High Waist Jeans

Pris: 299 kr


//

Sofia

💋

Matrix total results so silver schampo

Detta schampo skyddar håret och tar bort varma toner i håret. Det framhäver ljusa slingor och ger även glans i håret.

Finns på Lyko för 99kr.

En foundation från ett företag som heter LR.

Det finns många att välja mellan det finns dyra till mindre dyra foundations och det finns oljefria och med olja. Om jag inte minns helt fel så ska det mesta va vegansk. Så det finns mycket att välja på.
Ger en väldigt bra och jämn yta på ansiktet.

Den jag använder är oljefri och är den billiga foundationen för ca 150kr.

Ett par lösögonfransar från Sweed.

Sweed Lashes Gabbi lösögonfransar från Lyko för 129kr.

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

SKÖNHET

Hej på er!
Jag har fixat ihop ett sminkinlägg här till er, kvaliteten kanske inte är det bästa men jag har gjort det bästa jag kan med det jag har. Jag har aldrig riktigt införskaffat mig en ögonskuggspalett som har kvalitet utan har en som jag fick av en vän för ett tag sen. Jag använde mig bara av en orange, gul och röd skugga. Förhoppningsvis kommer det komma fler inlägg där jag kan visa vad jag gör och då utvecklas själv och kunna bli bättre på det jag gör. Hoppas ni gillar det så hörs vi i senare inlägg

// Sofia 💋

Jag börjar med att lägga en ljus concealer över hela ögonlocket ända upp till ögonbrynet, anledningen till att jag gör det är på grund av att jag inte äger en bra ögonlocksprimer. Därav kompletterar jag detta med en ljus concealer, mestadels för att få en ”ren” grund. Att kunna ha en jämn färg för att börja med.

Efter att jag lagt ett jämnt lager med concealer och blandat ut det lägger jag på ett lager puder för att det ska bli matt och inte vara kladdigt. Sedan lägger jag en orangegul skugga över hela ögonlocket och blandar ut kanterna med en vanlig ögonskuggsborste.

Här tillsätter jag röd skugga i ytterkanten på ögat, jag ser till att följa fransraden in på halva ögonlocket och drar ut skuggan i min crease. Därefter blandar jag ut skuggan återigen för att alla skarpa kanter ska försvinna.

Här tillsätter jag lite mer röd färg då jag inte var nöjd med det röda innan. Jag gör exakt samma steg här som innan.

Det jag gör här är att mappa ut vart jag vill att min vinge ska börja och sluta. Just eyeliner är något som jag stundvis var svårt för och stundvis går det helt perfekt. Beror helt på vilket humör jag är på, hur sjukt det än låter. Just den här gången blev den lite skakig och ostabil. Men det syns inte vidare mycket efter det att fransarna kommer på. Kort sagt lägger jag bara på en vanlig eyeliner, problemet är att jag har hängande ögonlock, så kallade hooded eyes vilket gör att det är svårt att ha en tjockare liner och göra så att hela syns. Oftast skiter jag i det och rockar en tjockare liner med ett par fransar som täcker ögonlocken bättre.

Och det sista steget är att sätta på ett par fransar. Just dom jag har på bilden kommer ifrån wish och är skitsnygga. Väldigt naturliga och fina. Jag använder mig av ardells vita ögonfranslim. Jag sätter på mina fransar med en pincett och jag tar hjälp av mina fingrar för att få dom att sitta som dom ska.

Hoppas ni tyckte om det här lilla inlägget, för det kommer komma ut fler då jag tycker dom är väldigt roliga att göra. Ha det bra tills vi hörs igen!

Puss

Sofia

💋

Likes

Comments

ÅSIKTER

Ni vet känslan när man bara är arg. Så arg att man inte kan kontrollera det? Att man bara sitter och väntar på att någon ska säga något fel så man får skrika ut allt. Bara få ut allt. Det är en väldigt jobbig känsla att hantera och ha inom sig, och just nu känner jag att jag är påväg att verkligen skrika ut av ilska.

Känslan av att ha spenderat en lång period med en människa. En människa som man stöttar och får stöttning tillbaka bara till slut väljer att svika en? Jo, den känslan är jag väldigt bekant med just för tillfället. För jag har en människa som jag litat på, en person jag verkligen har tyckt om. Den personen har valt att bara svika mitt förtroende helt och hållet, den personen har visat sin rätta sida. Och om jag ska vara 100 % ärlig så diggar inte jag den personligheten. Vad gör man då? Tveksamt om jag har svaret på det, jag kan knappt hålla mig lugn själv. Tycker det är så äckligt beteende som denne person håller på med och är så otroligt trött på att det ska vara såhär? Vad gör man när man inte kan radera en person ur ens liv? Vad gör man egentligen? Om jag ändå hade svaret på allt det här, då skulle jag vara en gladare människa. Men jag kan inte göra det, raderaknappen i mitt huvud fungerar inte.

Jag har försökt diskutera med personen, men hen förstår inte vad jag vill få fram. Hen väljer att skita i det jag har att säga och väljer att ignorera mina tankar och åsikter. Jag har ställt upp flertalet gånger, men inte fått något tillbaka. Jag blir så otroligt trött på allt som just nu händer omkring mig. Till slut försvinner den lilla del av samvete och självrespekten man har och då brister det. Japp, jag är nästan där. Snart spricker det för mig, och då kommer helvetet braka loss. För då kommer jag säga exakt vad jag vill till den här personen och då kommer allt gå åt helvete.

//

Sofia

💋

Likes

Comments

STALLET

Första Lördagen på väldigt länge jag gick upp vid klockan 9 för att åka till Lillen. Vanligtvis på helger brukar det bli att åka till honom senare på eftermiddagen för att göra det absolut nödvändigaste som tex borstning, fylla på vatten och göra hö.

Vädret var iallafall på min sida idag mycket fint höstväder!

Vi spendera väldigt mycket tid med varandra idag väldigt mycket gos och kärlek!
Idag tömkördlongerade jag med longeringsjord och inspänningar. Han lyssnade och var väldigt trevlig idag.

Ibland behöver man verkligen en dag där allt känns super bra med honom! Man får en riktig bra push framåt. Då känner man att man blir glad och taggad.
Lillen var väldigt lugn idag. Det är så skönt att han har några bra dagar i veckan i alla fall!

Planen imorgon är att longering över travbommar med inspänningar. Hoppas han är lika duktigt då som han var idag så att man får ännu en till Puch framåt i hans utveckling.
Det är lätt hänt att man ger upp hoppet men jag tycker faktiskt att både jag och Lillen har utvecklas ganska så mycket sen förra hösten!

Kommande veckan kommer det vara mycket longering både över bommar och tömkörningslongring. Förhoppningsvis hoppar jag upp på hästryggen nästa helg.

Ha det toppen bra så länge så hörs vi senare idag!

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

LIVET, SPONTANT

äntligen har jag boken!!
När man såg första förhandstitten så blev man både rörd och nyfiken och kommer se fram emot att läsa denna bok!
Jag är inte mycket för böcker och har aldrig läst en hel bok i mitt liv. Hahah så jaa detta är ett stort steg för mig!

Boken verkar vara väldigt bra och ha en bra mening. Tror denna bok kan ge mycket nytta till ungdomar och föräldrar tror det finns mycket starka budskap i boken!

Har redan tjuvläst lite i boken men inte mer en ett par sidor. Ett till inlägg kommer om Joakims bok när jag har läst hela boken och kan säga mer vad den handlar om och vad jag tycker om hela helheten.
Det jag kan säga nu är att den är riktigt bra! Boken är lättläst med riktig bra text, plus den får mig vilja läsa mer och jag hatar att läsa så det är en tumme upp en så länge!

Ha det så bra så länge!

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

STALLET

Idag har det varit full fokus på hästar!

Dagen började med en profildag på Skogsslotten. Det vi gör där på Fredagar är att göra alla stallsysslor på morgonen och det innebär mockning, sopning, fodra alla hästar och fylla på eventuella vattenhinkar. Efter stallsysslorna så är det hästhantering och det kan va allt från ridning, tömkörning, Longering och köra häst och vagn.
Idag hade vi ridning och vi inrikta oss på dressyr och mycket skänkelvikningar!
Hade en storhäst som heter Rumeila. Jag tycker inte det är någon höjdare att rida henne i dressyr men i hoppning så är hon underbar!
På eftermiddagarna så brukar vi ha teori i antingen i en lektionssal eller tex i ett stall, ridhus eller något liknande. Under dagen hade vi muntliga redovisningar. Sedan hade vi en grundligt genomgång om tömkörning för att vi ska bli "experter" på det till hästexamen i slutet av trean! Det var lite kort om min dag på Skogsslotten.

Från ett stall till ett annat stall så åkte jag till Lilleman! Såklar bytte jag ridkläder innan jag åkte till Lillen på grund av smittorisken. Där borstade jag igenom honom grundligt sedan satte jag på honom en longeringsgjord, inspänningar och ett träns. Meningen med idag var att longera honom i alla gångarter för idag kändes han väldigt stabil men tyvärr blev det inte så! Han blev väldigt frånvarande pågrund av att det var både människor, djur och ljud runt omkring.. det är en viss nackdel med Lillen att han inte kan koncentrera sig och är väldigt lättskrämd! Så han fokuserade inte överhuvudtaget på mig och sprang för det mesta bara runt så jag avgjorde att avsluta när det gick skapligt bra!

Köpte även med mig 5st hästgodispåsar åt lilltjockisen!

//

Teddy

🥂

Likes

Comments

LIVET

Hej på er finisar,
Idag är en riktigt bra morgon. Jag var inne och kollade lite statistik och det är riktigt kul att vi får väldigt många läsare! Liksom hallå, det var något som jag absolut inte hade förväntat mig så pass tidigt in i våran bloggperiod. Kan inget annat än att tacka er som läser, ni är underbara!

Men vad händer idag då? Jo, för mig så är det lite stress. Jag ska hem från min kompis idag, har spenderat en väldigt mycket tid hos henne. Men idag måste jag hem, jag ska vara kattvakt åt min lilla pärla i helgen. Mamma och hennes kille åker iväg till min släkt uppe i Stockholm så det betyder ensam hemma, det känns väl sådär. Hatar att vara hemma själv, mestadels för att jag är så himla paranoid och tror jag kommer bli yxmördad så fort jag hör något. Men det är skönt att ha lite smått sällskap av min lilla bebis. Hon var dels som en studentpresent åt mig, men även en present till familjen.

Jag kommer träffa Teddy idag efter hon slutat skolan, sen kommer vi hitta på något. Antagligen ut till Lillen och sedan åka på en liten mystur med fyrhjulingen ute i Norsholm. Vi får se hur det blir, planen går bara igenom om vädret tillåter och som det varit dom senaste dagarna känns det väldigt ostabilt om jag ska vara ärlig. Men vi hoppas på det bästa.

Hoppas ni har en lika trevlig morgon som jag så hörs vi senare, puss på er!

//

Sofia

💋

Myshunden

Likes

Comments

LIVET

Som Sofia har nämnt i ett tidigare inlägg så är vi under utveckling!
Just därför kommer det se lite rörligt ut på bloggen i en kort framtid.
Vi kommer experimentera lite hur vi ska ha bloggen, därför kommer kanske blogginläggen se lite annorlunda ut och inte vara helt perfekta.
Men vi är under utveckling och kommer utvecklas mycket.
Framöver kommer det komma en header och förhoppningsvis en youtubekanal som vi till o med början kommer använda för bloggvideos och eventuellt lite senare kommer vi börja göra stallvloggar, vloggar och andra videos såklart!
En förbättring på bloggen kan vi lova vid en snar framtid!
Och med det sagt så får ni jätte gärna ge tips och förslag!

Nu väntar en varm dusch, lite plugg och sedan mysa in sig i soffan på väntan av Wahlgrens Värld!

Det var allt för mig idag, så ha en fortsatt trevlig kväll!
Kraaam

//

Teddy och Sofia

🥂💋

Likes

Comments