View tracker

Hej alla fina! Hoppas alla har haft en bra jul och ett bra jullov hittills!

Jag ska prata om ett ganska känsligt ämne men jag är ganska van om att prata om det och jag känner för att berätta om det.

Jag föddes med en hårsjukdom som heter Alopecia Ariata. Jag föddes utan hår på huvudet, inga ögonfransar men jag hade lite ögonbryn. Eftersom jag var väldigt lite när jag fick diagnosen att jag hade denna sjukdom så brydde jag mig inte. Alopecia är en autoimmun sjukdom och den är ärftlig, ingen av mina föräldrar har den men min moster har den och min storebror. Jag vet inte så mycket om sjukdomen men kroppens immunsystem blir för starkt och slår ut aktiviteten i hårsäckarna så att håret faller av. Och det är ungefär så det går till när sjukdomen slår till och det kommer oftast plötsligt utan förvarning.

Jag hade inget hår tills jag blev 4 år då började mina ögonbryn och ögonfransar att komma tillbaka och även håret på huvudet kom sakta tillbaka. Och sedan började det växa helt naturligt jag hade några enstaka fläckar kvar men inte mycket.

När jag precis fyllt 13 år slog sjukdomen tillbaka det började med att fläcken var ungefär som en femkrona och den blev större och större. Tretton för mig var en ganska känslig ålder jag började tänka mer och mer på mitt utseende och att sjukdomen kom just då gjorde det inte bättre. Jag började ha håret uppsatt varje dag bara för att det inte skulle synas. Jag tappa mitt självförtroende helt under den tiden jag tänkte "hur ska någon kunna tycka om mig när jag ser ut såhär"?. När jag vara 15 började håret komma tillbaka på det området och idag har jag inget kvar men det är lite längd skillnad med resten av håret men det är inget jag bryr mig om.

Jag gick på Karolinska sjukhuset på undersökningar men dom kunde aldrig säga om jag någonsin skulle få tillbaka håret . När jag var mindre fanns det inget direkt botemedel som botar sjukdomen men det finns metoder som får håret att komma men det är bara kortvarigt, eller att håret växer ut snabbare.

Det är en sjukdom man kan leva med utan hinder men det är verkligen inte kul när den slår till och det påverkar mig men man får ta det som det kommer, Men det ända den har gjort är att den har sänkt mitt självförtroende enormt och det har varit riktigt tufft.

Det har varit svårt att skriva det här inlägget men jag hoppas att ni förstår ändå.

KRAM!
Likes

Comments

Äntligen fredag!
Först ska jag bara påpeka att jag tycker att det är så sjukt kul att det har kommit så mycket snö. Jag älskar verkligen det för det blir lite ljusare ute och det är så mysigt.

Jag var ledigt igår och idag så jag har fått en långhelg vilket är jätteskönt.
Planerna för helgen är att idag på fredag ska på tjejmiddag vilket ska bli jättemysigt. Imorgon ska jag vara med min underbara pojkvän och vi ska äta middag och sen så får vi se vad söndagen har att erbjuda.
Vad ska ni göra i helgen?

Hoppas ni får en underbar helg!
KRAM!

Likes

Comments

Godmorgon finiar!

Hoppas alla har haft en bra start på dagen. Jag vaknade ganska tidigt och gick upp och gjorde lite pannkakor till frukost. Jag har inga speciella planer för idag, utom att jag ska vara med min pojkvän, men vi får se vad dagen har att erbjuda.

Hoppas alla får en underbar Torsdag!

KRAM!

Likes

Comments

Hej alla fina!

Hoppas ni mår bra idag! Jag vaknade upp imorse och hade ont i halsen tyvärr, men det hindrade inte mig från att åka till stan med min kompis Alexandra och shoppa lite:) Shoppade dock bara ett par svarta jeans från Ginatricot men är super nöjd med dem.

Dagens outfit idag fick bli ett par blåa jenas från Ginatricot, en ljusgrå polotröja från Ginatricot, min nya vinterjacka  från Tommy Hilfiger och mina skor från Johnny Bulls och väska från Lindex.

Blåa Jenas; http://www.ginatricot.com/cse/kollektion/klader/jeans/skinny-jeans-slim-jeans/lisa-superstretch-jeans/prod636895305.html

Ljusgrå Polotröja: http://www.ginatricot.com/cse/kollektion/klader/trojor-koftor/polotrojor/sigrid-troja/prod706548386.html

Jacka: http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jackor/hilfiger-denim-278/thdw-basic-down-jacket-2-280603-426/

Skor: http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/skor/boots/johnny-bulls-11141/johnny-bulls-high-boot-111445-99/ 

Väska: http://www.lindex.com/se/dam/accessoarer/vaeskor/7452020/Axelremsvaeska/?styleId=88028119

Hoppas alla får en bra kväll!

KRAM!

Likes

Comments

Hej alla fina!
Nu är det 1 november och verkligen inte långt kvar till jul. Jag älskar den här årstiden när det är lite grått och mysigt ute. Man kan bara ta en filt tända lite ljus och sätta på en film och dricks te eller varmchoklad, så mysigt.
Hoppas alla får en bra dag
KRAM!

Likes

Comments

Godmorgon alla fina!

Nu är det äntligen höstlov, men jag ska försöka att inte sova bort dagarna och ta tag i min träning nu när jag har tid. Idag lördag vaknade jag ca 10:00 och jag gick upp och tog en kopp te och en banan som lite lätt uppladdning inför min morgonträning. Jag brukar inte äta så mycket innan träningen, utan det det räcker med lite väska och någon frukt. Men efter träningen äter jag något ordentligt.

Efter min lätta frukost så gick jag ut och sprang intervaller i en backe och varannan gång så gjorde jag utfallssteg upp för hela backen det blev sammanlagt 5 intervall och 5 utfall. Sedan sprang jag hem igen och då körde jag 7 minutes work out och den utförde jag 3 gånger för att få ut så mycket som möjligt, och sen till sist så stretchade jag.

När jag var klar med träningen så duschade jag och sedan gjorde i ordning lite frukost/lunch det blev pannkakor med sylt och banan och en kopp kaffe.

Hoppas alla får en underbar lördag och ett bra lov, KRAM!

Likes

Comments

Den här veckan i skolan har bokstavligen varit ett helvete vi har haft sammanlagt 5 prov. Allt har varit stressigt och jobbigt men jag är glad att jag har tagit mig igenom detta nu och siktar på att det ska bli en bra nästa vecka istället. Vi har det lite lugnare nästa vecka vi har bara 2 prov och en läxa. Det är väldigt jobbigt när det blir så mycket i skolan men man få kämpa sig igenom det för det blir alltid bättre sen.

Mina planer för helgen är att jag ska spela en fotbollsmatch på lördag och jag är väldigt taggad att få spela. Sen på kvällen så kommer en kille och vi ska bara kolla lite film och sen på söndagen får vi se vad vi hittar på. Jag har även en uppsats som ska lämnas in på söndagen så jag måste skriva klart den.

Men jag hoppas ni har haft en bra vecka och får en bra helg!

KRAM!

Likes

Comments

Nu äe sommaren verkligen slut och det har blivit höst vilket är en av mina favoritårstider.

Men om jag ska sammanfatta denna sommar så är det bara bra två resor till Spanien och en till Gibraltar med trevligt sällskap kunde verkligen inte bli bättre. När jag tittar tillbaka på dessa bilder så är det bara en fin sammanfattning.

Likes

Comments

Ny vecka med nya möjligheter, och chans att förändra saker och visa mer vad man kan. Ät en god frukost och gå med ett leende till skolan. Tänk att man ska göra dagen till den bästa och att göra så mycket som man kan. 

Hoppas alla får en underbar måndag och vecka.

KRAM<3

Likes

Comments