Postad i: DAGBOK / VARDAG, FOTO - SJÄLVPORTRÄTT, FOTO- ALLMÄNT

Jag har flyt, äntligen lite flyt. Jag vet inte om det var så att jag bara behövde en vardaglig förändring men jag känner igen detta. Har förut känt mig vilse i en längre period, slarvat med små saker, som att göra skolgrejer, städa, tvätta kläder osv, sådan som jag så naturligt egentligen gör. Men, igår kväll vart jag så arg, det var jobbigt att sova, mitt rum var fult och inget kändes egentligen sådär jättebra.

Så idag, en hemma dag från skolan så utnyttjade jag min kära impulsivitet och möblerade rummet: totalt (!!) och jag känner mig som en ny människa med en ny själ. Fräscht, fint och jag bara vet hur bra jag kommer sova inatt. Gjorde ett ryck och försökte mig även på skolarbete och gissa vad? Det fick skit(ops)bra.

Nu ska jag belöna mig med att kolla på lite Prison Break (ny obsession) och ta lite frukt och mumsa på. Och hur härligt, nästan som en extra helgdag för mig idag, om det var välbehövligt ? JA.

Alla bilder utom porträttet är fotade till ett skolarbete om komposition och balans, kul att prova på att fota annat än självporträtt eller porträtt.

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG, VARDAGSTÄNK

Efter att kameran legat och dammat i si sådär någon månad blev jag igen sugen på att ta några kort. Inte många som blev bra och kanske när jag tänker efter blev jag inte speciellt nöjd med några av dem, men jag tycker dessa två är rätt mysiga.

Har verkligen haft en omtumlad tid sen några månader tillbaka. Jag tänker ofta på att be om hjälp, den hjälpen jag egentligen behöver men inte vågar be om. Jag anser mig själv som svagare och kanske lite barnslig som tror att mina problem eller min ångest är allvarlig. Jag avstår och vill bara lösa allt själv.

Äntligen, nu. På ett sätt känns det bättre och jag ska inte klaga, för ett är bättre än inget. Men jag vill mer, mer att det ska vara bra. Men när jag känner de, ja de vet jag inte.

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG, VARDAGSTÄNK

Du är något, något mer och lite extra speciellt. Jag vet egentligen inte vad känslan är, eller ja, alla de känslor är, men jag är nog rätt lycklig. Lycklig att känna dem och veta att jag känner något.

Du gör mig glad, får mig att känna mig som mig, känna mig fin och känna mig bra på allt. Du är hjärtat jag vill ha, vågar ta och vågar vila på.

Kanske nu?

Är det nu jag vet hur kärlek känns? Är det nu jag vet hur det känns att sakna någon? Är det nu jag ska våga?

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG, VARDAGSTÄNK

Hur hittar man tillbaka? Hur återfår man motivation. Motivation till skolan, träffa kompisar, träna, sina intressen? Hur?

Jag vill hitta tillbaka till min motivation, motivation till bloggen, skolan, foto och att gymma framförallt. De saker som jag alltid gjorde, de saker som jag faktiskt gillar känns mer som ångest nu är det någonsin har gjort.

Efter en veckas sportlov med en vecka sjuklighet efter har jag halkat efter rejält. Jag orkar knappt gå upp på morgonen, något som jag verkligen tyckte var en mysig sak att göra. Jag orkar inte åka till gymmet eller ta mig för att gå ut på en promenad t.ex.

Skolan känns så himla tuff just nu. Varje lektion börjar med att jag bara vill därifrån. Jag vill inte vara närvarande, eller orken till att prestera där finns inte, något som jag faktiskt var bra på förut. Jag var alltid klar med uppgifterna på fotolektorerna, jag var alltid lika nöjd och jag tyckte det var ett nöje att delta i diskussioner om var och ens bilder: men inte nu.

Varje kväll avslutar jag med att skriva i min dagbok, där jag alltid trycker ner mig själv, och jag kan inget göra än att bara fortsätta. Exakt det jag skriver är det jag känner: ångest. Ångest över att jag inte tar tag i att hitta tillbaka till motivationen.

Jag vill tycka skolan är mer än ångest. Jag vill tycka att träning är något roligt och inte ångestfyllt. Jag vill tycka att fota är det bästa som finns. Jag vill hitta tillbaka till min motivation, men hur då?

Två bilder jag generellt är extremt missnöjd med. Inget i bilden gör sig bra i mina ögon.

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG, VARDAGSTÄNK

Hej!  

Borttagna inlägg, lösenordsskydda blogg, en frånvaro som märkts mer på mitt liv än på medier, ett hav av känslor och alldeles för mycket tid att tänka mer än vad jag behöver. Det må ha varit bra dagar, så himla bra dagar men det blir bara svårare att låta saker ske naturligt än ansträngande, och då menar jag min energi och lust.

Besvikelsen på mig själv, att jag lät saker gå emellan bloggen, att blogga. Något jag finner så otroligt roligt och som jag alltid har gillat. För här, på min blogg så är det bara jag och det är just det jag gillar. Besvikelsen på mig själv att jag inte orkar, att jag inte orkar göra flera grejer, eller vågar säga ifrån så jag hittar tid till saker som jag just då vill.

Jag vill så mycket, tackar ja mer än vad ja kan och kanske inte stannar upp ett tag och funderar, men om jag kan göra så andra blir glada och nöjda, är det svårt att fokusera på mig ett tag.

En vecka av sjukdom här hemma har gett mig tid till att bara tänka, tänka och tänka. Något som kanske är en överkonsumtion i mitt liv just nu, men de är en sak jag iallafall är väldigt bra på. Tankar som sträcker sig från ångest, mat, känslor, panik, medier, livet; allt.

Det var längesedan mat spelade in på min ångest, eller jag, det var längesedan jag faktiskt tog åt mig och lyssnade på min matångest, men nu var jag bara tvungen. En tankevirvel i mitt huvud som går mil in i min hjärna. Är du värd den lunchen?, Du behöver inte ta en macka till, stå emot din hunger. Min rädsla för att jag inte mins min kontroll eller hur och när jag började släppa mer och mer på den.

Min kontroll är min trygghet och jag vill aldrig släppa det som gör mig trygg.

Jag vet inte hur jag tar mig upp eller när jag gör det men att ligga i mitten och sväva ett tag är kanske det jag behöver, eller iallafall orkar just nu.

Puss. Och glöm aldrig att ni är så himla jävla bra, allihopa.

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG

Att inte bloggat eller varit aktiv här på ett tag har egentligen varit rätt skönt, så jag ska inte ursäkta, för det finns ingen bättre anledning är att jag bara vill vara, vara nu och vara med. Det har varit skönt.

Jag säger inte att jag är tillbaka men jag kikar och ser om det kanske kommer tillbaka någon motivation till att blogga, för det är ju kul.

Hoppas iallafall att ni har det bra, tar han om er/varandra. Xo

Likes

Comments

En natt full av mardrömmar och lite sömn. En kväll igår som blev allt jag hatar, men de var då. Idag är det söndag och jag ska se till att bara ta hand om mig själv, vilket jag borde göra varje dag egentligen.

kram och ta hand om er <3

Likes

Comments

Nouw Magazine