Header

Postad i: VARDAGSTÄNK

Det är grönt, fritt och djur som har mer värme än jag någonsin trott. Saknaden av att sitta på deras ryggar, rida iväg på åkern, med vinden emot sig och känna mannen slå på tyglarna samtidigt som vi försvinner längre bort, in mot skogen, i ensamheten.

Fågelsång, blåst och den friska luften. Av hoppar jag, för att leda oss fots längre in, till till något okänt, men ändå så fint, tills stigen försvinner och det ända som är kvar är vi. Bland träd, rötter och tystnad, där tiden står stilla.

Saknaden att få bara vara där, i stunden.

Likes

Comments

En natt full av mardrömmar och lite sömn. En kväll igår som blev allt jag hatar, men de var då. Idag är det söndag och jag ska se till att bara ta hand om mig själv, vilket jag borde göra varje dag egentligen.

kram och ta hand om er <3

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSTÄNK

Klockan var tre, tre på natten, den första Januari 2017, nyss hemkommen från en omtumlad nyårsfest med ungdomar på 16-18 år, relativt nykter men kanske lite för mycket vin i kroppen. Klarvaken var jag i rummet, med en fin vän som sov så sött, antecknade för första gången detta året, en lista med nyårslöften.

Vaknade till anteckningar med dålig grammatik men fina meningar och löften som jag aldrig skulle skrivit på klara dagen. Nerskriven på papper, sittandes på min spegel, en plats jag alltid kollar på. I 49 dagar har den suttit där, och ska sitta där i yttligare 316, tills nästa nyårsnatt, som kan vara helt annorlunda, bättre, likadan eller sämre.

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG

En tuffare fredag som blev så himla bra tillust. käkade lite mat hos pappa innan jag stack iväg till tjejerna för en snackis kväll.. ( ;) ) Hade det supermysigt och kul, men är lite seg idag så då blir det film hela dagen och antagligen en lång prommis med mamman min så jag kommer ut.

P&k

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSTÄNK

Det är kallt, ensamt och jag känner den där känslan.. ni vet, instängdhet. Jag brottas med att hålla värmen eller om jag ska ta min energi till att ropa.. kanske på hjälp? Hur kunde det bli såhär.. kanske var det mitt fel för hur ska jag kunna skylla på någon som inte är jag, som inte gör det jag gör.

Ord väger tungt, kanske tyngre än handlingar. Ibland.

Att lära sig, att allt inte är mitt fel, att den skuld jag lägger på mig, är inte det jag ska känna. Att lära sig, att denna resa tar mer tid, mer styrka och ibland nedgångar för att man ska orka hela vägen. Att lära sig att tårar, ångest och dippar inte är farliga, men att aldrig sluta kämpa.

Jag är långtifrån påväg, inte nära slutet men jag är i början och kommer hitta mitt slut. Tillslut

Gamla porträtt som jag fann på en mycket efterlängtad hårddisk (2015)

Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG, VARDAGSTÄNK

15.05.27

"Jag tror jag mår dåligt, riktigt dåligt.. så jag nästan blir lycklig."

15.06.08

"Det är skolavslutning idag. Kan man skippa den? Jag ska sjunga, men jag tror B&J klarar sig utan mig, ellerhur?

Min klänning är för stor.. men det är säkert modellen på klänningen som gör att jag behöver en mindre storlek, för jag är ju stor."

15.09.13

"Skolan började för en månad sedan. Mina samtal fortsätter. "Meh, du har ju gått upp i vikt ser jag.." Jag tror inte jag klarar av att höra de orden än, det skär i mig"

15.12.24

"Det är ganska bra nu, tror jag. Det är iallafall julafton"

16.01.20

"Min tur att bli 16 idag, ett år jag inte trodde skulle komma, inte för mig."

16.05.11

"2h och 43min. En promenad med en podd i lurarna. Idag blev jag vegan. Jag tror jag kommer klara mig"

16.06.09

"Skolavslutning. Min första utan sång, lite jobbigt. Imorgon börjar jag jobba på ett cafe, hoppas jag blir accepterad"

16.07.30

"Jag har semester nu. Jag ljuger, mycket, jag vill inte äta. Idag var jag "proppmätt" så jag fick i mig en frukost och mellis, jag vart nöjd och kände mig duktig"

16.08.24

"Gymnasiet började idag. Kommer jag klara mig? Tänk om jag inte klarar av det?"

16.10.05

"Idag berättade jag för min idrottslärare om min ätstörning, han färstår mig, varför gör han det? Ingen har gjort eller gör det. Ska jag vara glad?"

16.11.07

"Inget går bra nu, det är nog försent att bli bättre, ska jag bara invänta en dag då det inte går längre? Det är nog det jag vill.."

16.12.31

"Sommaren 2017 vill jag bli inlagd. Det är väl bara då folk brys sig?"


Till mitt 15-åriga jag;

Du är bra, väldigt bra, oftast fantastisk. Du är så mycket mer än de här, du kan bättre, men jag vet, det är svårt.

En kamp som denna ska du inte stå ut med själv. Men jag vet, det är pinsamt, tro mig, det är det än idag.

Jag gillar dig, alla gillar dig, mer eller mindre. En mindre storlek är inte lycka till livet, synliga höftben är inte nyckeln till mer acceptans, ett mindre yttre är inte nyckeln till kärlek.. inte äkta iallafall.

Det är svårt att vara lycklig, hela tiden. Jag tror ingen är det, men du förtjänar mer lycka i de svåra stunder, jag har upplevt några nu, men jag önskade att det fick upplevas tidigare. Då.

Det är snart över, det vet jag. Hur, vart, när, det får vi se. En obestämt framtid är kanske bra, för nu.


Likes

Comments

Postad i: DAGBOK / VARDAG

En skön sovmorgon, promenad på idrotten (resulterar i photoshoot..), mentorstid, kvar på teatern med vännerna, en tur på stan och fyndade en tröja och en klänning.

Jag har haft en riktigt bra måndag hörni, hopps ni också har haft det! Kram

Likes

Comments

Postad i: FOTO- ALLMÄNT

Ibland kan jag verkligen misslyckas med bilder men det betyder inte att dom nödvändigtvis är fula, utan jag själv vet om att jag kan bättre. Tänkte dela med mig av några bilder jag försökt rädda med svartvit eller helt enkelt aldrig lagt upp för jag vart så missnöjd.

Tycker om denna bild men blev verkligen aldrig nöjd med hur den såg ut, så när jag ser den känner jag bara; aha okej, ett hus. (haha)

När jag tog denna bild föreställde jag mig att den skulle bli otroligt mysig och fin, vilket den är på ett sätt men mina förväntningar var så höga att jag tillslut inte gillade bilden.

Också en bild jag hade för höga förväntningar på, så bilden blev liksom bara en bild för mig tillslut.. om ni förstår vad jag menar (?)

De här två bilderna är mina favoriter från i somras, men jag gömde dem bakom en snygg svartvit redigering. Varför vet jag inte, men jag tycker inte att bilderna gör sig så mysiga i färg, men ibland är det så antar jag. Ni ser ju skillnaden?

Likes

Comments

Nouw Magazine