Nu är alla papper påskrivna! Det enda som egentligen saknas är att boka en enkelbiljett på ett flyg mot London. Och hur känns det egentligen? Självklart känns det läskigt, att lämna min comfort zone och göra något jag aldrig gjort förut. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är en utmaning för mig, för det är just det det är! Och det är jag älskar med det! Jag gillar att utmana mig själv, vi får se var detta äventyr tar mig. Spännande tycker jag. Det kommer bli en rejäl förändring och det är jag beredd på, jag håller bara tummarna att jag kommer trivas med den familj jag valt att flytta in hos. Det är en viktig faktor för att denna resa ska bli lyckad. Resten löser sig längst vägen, det brukar det alltid göra.

Jag måste säga att alla i min omgivning är grymma på att peppa mig, "Wow vilken möjlighet", "Gud vad roligt, det är en underbar stad", "Passa på nu när du är ung, du har alla möjligheter i världen" säger dem. Och ja, jag håller med! Jag är så tacksam över att jag kommer få möjlighet att uppleva livet i London och allt vad denna resa kommer innebära. Tre känslor som skulle kunna beskriva vad jag känner just nu är dels "wow vad spännande", "London, here I come" men också många frågor som "kommer jag trivas, kommer jag känna mig hemma? osv"

Det handlar om 8 månader av mitt liv vilket inte kan ses som så lång tid, men jag tror att dessa 8 månader kommer ge mig mer lärmomar än vad jag skulle få på en trippelt så lång tid i Sverige. Dessa 8 månader kommer spela en stor roll inför min framtid. Vi får se hur jag resonerar kring detta om ungefär ett år från nu, vi får se hur denna resa påverkar mig.

Coming up:

  • - Skiriva en bucket list på platser att besöka i London!
  • - Hitta några fina presenter till familjen, lite idéer har jag allt!
  • - Börja packa (omöjlighet??)


Varma hälsningar

Sofia

Likes

Comments

Hej och välkommen!

Med detta blogginlägg vill jag bara säga att nu känns som att mitt äventyr snart börjar på riktigt och därför får detta bli startskottet på mitt bloggande. Idag har jag pratat med den familj som jag troligtvis kommer åka till i London och det känns jättebra! Familjen känns väldigt öppen och välkomnande vilket jag tror är väldigt viktigt för att jag ska kunna trivas hos dem. Barnen verkar också väldigt sociala och härliga att umgås med. Hoppas att denna känsla sitter i, då tror jag att det här kan bli hur bra som helst.

Denna blogg är främst startad inför min au-pair resa, både för att nyfikna ska kunna läsa och som en slags dagbok till mig själv. Det kommer bli ett härligt minne inför framtiden. Jag uppdaterar ytterligare så fort jag vet mer.

Tills dess vill jag bara önska dig välkommen hit!

Kramar från Sofia

Likes

Comments