På fredag kl.12.30 startade bussen från skolan ner mot Åbo. Väl framme i Åbo steg vi på båten Silja baltic princess. Fick våra hytter och fixade oss för middag.

Jag och Wilma med våra matchande outfits.

Middagen var en helt otrolig buffé med allt från sushi,grillat till vin. Vinbuffé och abin tror jag var en lyckad kombination haha.

Efter middagen gick vi till båtens bar för att festa. Alla på hela båten såg ut att vara taggade till 1000 och vilken känsla det var att vart man än såg så var alla exakt lika gamla som en. Dansade till Anna Abreu(?!?) och hade de la gött hela natten.

På söndag var vi rätt trötta och jag hade även dragit på mig en förkylning, vilket var mindre roligt... men vet ni vad, det var värt att bli sjuk, för så roligt som jag hade under helgen har jag inte haft på länge!

Tack till alla övis-abin för denna helg<3 får ont i mitt hjärta när jag tänker på att vår tid tillsammans i skolan nu är slut... Ni är bäst<3

Likes

Comments

På torsdag var det dags för den mest efterlängtade dagen hittills under detta år, nämligen Penkkis. Efter mycket planernde och fixande under de senaste veckorna var jag så förväntansfull!

Började dagen med att dra på mej min dräkt, som föreställde Tingeling. Väl i skolan drack vi kaffe och sedan kom ettorna och tvåorna. Vi visade upp en film vi gjort, gick catwalk och hade program för dem. Tror och hoppas att de tyckte det var lika roligt som vi abin gjorde! Kl.12 for vi sedan iväg på flaken för att ropa och kasta godis i en timme. Det ord som beskriver dagen bäst: FEELIS!

På kvällen for vi till Fondis på trerätters middag. Efter det blev det utgång. En kort men väldigt rolig sådan. Träffade roliga människor och hann dansa mycket.

Och det roliga fortsatte redan nästa dag... (fortsättning på helgen följer haha)

Likes

Comments

Som rubriken säger så har studentskrivningarna kört igång. Igår skrev jag och alla andra abin textkompetensprovet. Vet inte alls hur det gick men två uppgifter kändes väl helt okej medan en jag skrev gick mindre bra :-) väntar med spänning att få veta preliminära resultaten iaf.

Firade(?) att provet var över med turkisk mat på Selmas med la familia. SÅ GOTT!! Åt kyckling med sjukt god marinad, morotstzatiki, ris och grillad aubergine och tomat.

Kass bild, jag vet.

Ikväll får man tänka på lite annat än läsning då jag ska på en lokalfest. Kommer vara några belgiska utbyteselever där också. Gaad jag saknar Belgien-utbytet...<3

Ni får ha det la bra!

Likes

Comments

Hej på er! Står tomt här för det mesta. Har väl inte så mycket intressant som händer i mitt liv atm. Denna vecka har jag iaf tränat varje dag och varit i skolan och skrivit lite preliminära prov.

Studenten närmar sig... känns ändå rätt okej eftersom att jag bytte min inställning till allt några veckor in i januari. Höll på att stressa sönder och allt alla pratade om var hur mycket de läste och hur duktiga de var. Bestämde mig för att försöka strunta i hur mycket de andra läser osv. Vet ju ändå själv att jag inte kan sitta i biblioteket varje dag from 9 to 5. Så har hittat min studiestil och motivation så de känns braa!

Igår beställde vi en Umeå resa och högskoleprovet (sista anmälningsdag 15.2, så anmäl er så ni inte glömmer). Efter det blev det pulkaåkning i stan mitt i natten(??) Ibland undrar jag faktiskt själv vad vi håller på med. Kul var det iaf med lite frisk luft och bra sällskap.

Ikväll hoppas jag kunna se premiären av årets Melodifestivalen någonstans med något mellofan. Älskar mello<3

Trevli' helg!

Likes

Comments

Som rubriken säger så känns det som att en såndär vanlig helg rusat förbi. En sån som man hade det kul under men man inte kommer minnas den om några veckor.

Min fredag började iaf perfekt. Lunchade med Fanny på Spices och kändes så bra att få prata ut med henne. Tror det är för att vi tänker väldigt lika om mycket här i livet. Bra är hon iaf<3

På kvällen var vi ut och körde och satt vid Dallas i ett par timmar med Rebecca, Alexandra, Johannes och Julle. Trevligt, trevligt.

På lördag blev det core+triceps på gymmet. Mot eftermiddagen fick vi gäster och mamma hade som vanligt(!) fixat ihop en drömmig middag. Med saltbakad potatis, oxfilé, tomater i ugn och egengjord bearnaise. Efterrätten bestod av en så kallad glassbomb. Mathimlen!

Klockan sju for jag iväg mot Helena där vi förfestade och firade hennes 19 års-dag. Grattis än en gång<3 sedan blev det en kväll på Ollis som slutade alldeles för sent, men så kan de gå ibland haha.

Tack för denna helg.

Likes

Comments

Som ni vet har Finland i år varit självständigt i 100 år. Det ska firas stort tycker många.

I år ska jag fira att jag varit självständig i ett år.

Under året som gått har jag verkligen blivit självständig. Jag vet vad jag står för, säger oftast vad jag tycker och vet vad jag vill. Jag har sagt ifrån folk som behandlat mig som skit. Jag har sagt ifrån då folk behandlat andra skit. Det känns bra.

Jag är inte beroende av andra mer på det sättet som jag var förr. Jag har slutat jämföra mig med andra. Bara för två år sen var det gänghäng som gällde, folk tyckte de blev dissade om man umgicks med någon annan för en kväll och få tog steget utanför sin comfortzone för att lära känna nya.

Jag är så glad att jag blivit så pass självständig som jag nu är. Är så skönt att kunna stå på egna ben för det mesta och våga säga vad man tycker. Så hörni, stå upp för er själva, det känns bra! You go!

Likes

Comments

Jag går i Vasa Övningsskola. En skola som fått bra resultat i alla de senaste studentexamensskrivningarma. En av de bättre i Finland faktiskt, och det märks.

Detta är något jag funderat över ända sedan hösten. Jag känner en sådan press över att jag måste prestera bra i skrivningarna eftersom att jag går i övis. Alla andra i min årskurs kommer ju också göra det. Vi pratar allt som oftast om hur långt vi läst föregående dag, vilka vitsord vi siktar mot och vilka vitsord vi kommer bli missnöjda med om vi får.

Man ska inte jämföra sig med andra blablabla. Lättare sagt än gjort! Såklart att jag också tänker pressa mig till det yttersta, sitta med näsan i boken all min lediga tid och isolera mig från omvärlden innan studenten. Annars känner jag mig lat, värdelös och misslyckad. Jag vet isåfall att jag kunde ha presterat bättre, lika bra som mina vänner i skolan.

Nu tänker jag vända på allt det jag hittils skrivit. Det är faktiskt också bra att känna denna press från min omgivning. Det sporrar mig att orka lite till, det ger mig motivation för att nå det vitsord jag vill ha och jag blir irriterad då jag hör att någon redan läst flera böcker mer än mig så då snabbar jag på takten.

Tiden framför mig kommer bli jobbig, stressig och utmattande. Men det kommer jag kämpa mig igenom för jag vill nå de vitsord jag kämpat för, för att sedan slippa in till det universitet jag vill studera vid. Jag ska vara stolt över mig själv och inse att jag inte kunde ha gjort bättre.

För mig är det bra att gå i en skola där omgivningen gör att jag sätter press på mig själv. Det är så jag kommer nå dit jag siktar.

Likes

Comments

Hej på er! Har inte haft en lust att dokumentera mitt liv på det senaste. Har väl levt i nuet och hittat på roliga saker var och varannan dag nu under lovet.

Lite bilder från lovet bjuder jag iaf på. Mest för min egen del dock, för att jag älskar att minnas och se tillbaka på vad jag gjort.

Imorgon är det back to basics. Men inte så länge denna gång. Är väl lite vemodigt att vi har kvar knappt en månad av vanliga skoldagar. Endast en månad kvar av sådana dagar jag upplevt i snart 12 år. För nog är det ju så att "gå i skolan" sett ganska samma ut ända sedan årskurs 1.

Stiga upp tidigt, vara trött, nöta in kunskap och lärdomar, försöka få tiden att gå under rasterna, äta tillsammans, skriva ner det du minns på ett papper, bli bedömd för det du mindes osv.

Börjar få tillbaka min studiemotivation nu också. Så hoppas den håller i sig nu när jag ska skriva mina hittills livs viktigaste prov inom några månader :-)

Citerar Ted och Kaj med det uttryck som beskriver mitt liv bäst just nu: De mårar åpå!

Likes

Comments

Mat

Igårkväll hade vi gäster på besök. Före de kom hade vi förberett i flera timmar. Kokat riset, skärt ingredienser och rullat maki. Slutresultatet blev superbra! Mätt blev man också.

Likes

Comments

Älskar ju listor så tänkte göra exakt samma som jag gjorde för exakt ett år sen då jag startade min blogg. Om ni vill kan ni ju jämföra mina listor för att se om svaren ändrats mycket ;)

Gjorde du något iår som du aldrig gjort förut?

Fyllde 18(!), såg Håkan live, skrev studentexamensprov, tog körkort och reste själv för första gången.

Vilka länder besökte du?

Tyskland, Storbritannien, Sverige x2 och USA. Blev mycket resande för mig 2016.

Vilka datum kommer du att minnas från 2016?

19.2(Äldstesdans), 20.2(Belgarna kom till Finland), 5.5(En så rolig kväll med F&F), 4.6(skolavslutning hos Julle), 23.6(sleepover på min balkong med vänner), 6.8(sista kvällen i Stockholm), 15.10(Bra dag i NY), 26.11(Hesa-exkursionen), 9.12(Håkan)

Vad var din största framgång under 2016?

Tror inte jag haft några framgångar utåt sett men jag tycker själv att jag mer och mer hittat mig själv som person. Har även fått bättre värderingar och vågat att stå upp för dem!

Bästa köpet?

Körkortet om det räknas som ett köp? Annars kanske mina bootcut-jeans och adidas-skor.

Gjorde något dig riktigt glad?

Alla vänner, familjen, Ester och trevliga människor runt en. Blev rätt glad att se Håkan och att få resa också.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat, utekvällar och kaffe.

Vilka sånger är 2016 i ett nötskal?

Är väl de här radiolåtarna som spelas mest hela tiden... Men för att nämna några artsiter med låtar jag förknippar med 2016 är det Zara Larsson, Håkan Hellström, Miriam Bryant, Morgan Suele och Jakob Karlberg.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Lagt skulden på mig själv för sånt jag inte gjort! Anpassat mig efter andra.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Gått på magkänsla i beslut.

Blev du kär i någon?

Nej.

Saknade du någon?

Belgarna.

Det bästa med 2016?

Helt klart resorna jag gjort och de händelser som jag med nya eller gamla vänner hittat på <3


Likes

Comments