Helgen börjar ta slut och som vanligt har jag haft fullt upp. Har läst inför vår första tent(!) som vi skriver nästa vecka. Känns väl inte så kul kanske men att läsa hör väl också studierna till så kanske ska börja ta den delen på allvar nu också haha

På fredag inledde vi vårt höstmys med Natalie och Emma. Vi bestämde att vi ska träffas med jämna mellanrum nu i höst och bara mysa för att inte fokusera allt för mycket på höstens dåliga sidor som brukar ta över, iallafall för mej, när det blir mörkt och kallt.

På lördag blev de en shoppingdag och sedan utgång på kvällen. Var till ett ställe som heter Samppalinna som kan vara de finaste stället jag någonsin festat på! Synd dock att de stänger nu till hösten, men lär väl återvända dit nästa sommar.

Denna helg har det ju varit riktig sommarvärme här! 18 grader och soligt, i slutet av september? Det utnyttjades iaf idag när jag och Emma gick ut och gå. Gick för att kolla in Åboslott och åka färja över ån.

Det var min helg deee

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ord som jag funderar väldigt mycket på. Jag har aldrig känt mej som en finländare. Visst har jag finskt medborgarskap och bott i Finland i hela mitt liv, men jag känner mej ändå inte finsk.

Ända sedan jag föddes (typ) så har jag vetat att jag ska flytta till Sverige. Jag har sagt det till alla! Vad var det som gick fel undrar ni då kanske? Här sitter jag nu i min lägenhet i Finland, har just börjat mina minst femåriga studier i Finland och ska om ett par timmar befinna mej på en finskakurs. VAD GICK FEL?

Nu ska jag tänka igenom mina val jag gjort och lyssna på Håkan (det hjälper alltid).

Likes

Comments

Nästan en månad sen nu och lägg av vad jag saknar vissa personer nu i denna stund.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Likes

Comments

Hej på er! Händer rätt mycket just nu så vet inte riktigt vad jag ska skriva om?

I tisdags var det iaf gulisintagning för logopedin och psykkan. Hade verkligen så roligt hela dagen/natten! Alla är verkligen så mycket mer öppna och sociala här och det trivs jag med.

Vi gick runt i Åbo till olika stationer och skämde ut oss väl haha. Efter vi gjort allt så var det sitz som gällde. Under sitzen fick vi veta att mitt lag vunnit hela intagningen också! Vi var ju lätt bäst.

Har nog inte många publicerarbara bilder från intagningen :-) men jaa ungefär sådär såg vi ut med sopsäckar, underkläder utanpå och strumpbyxor på huvudet.

Dagen efter hade vi skola 8-19 vilket kändes lite sisådär :-) kan lova er att jag var slut under den dagen iaf.

I helgen är planen att åka till Vasa och träffa så många jag hinner av de jag saknar<3

Likes

Comments

Hej på er! Igår var det ingen vanlig dag utan igår var det min födelsedag. Inte för att det är något riktigt speciellt med att fylla år längre annat än att man får lite extra mycket kärlek den dagen.

Har trott nu i flera månader att jag kommer att sitta ensam i min lägenhet under min födelsedag. Äta makaroner och lyssna på någon sorglig låt. Men så fel jag hade!

Blev nämligen ett besök till Tintå här i Åbo med mina studiekompisar<3 Jag åt en getost pizza med jordgubbar och pistaschnötter på och den var helt sjukt god.

Tack för alla gratulationer och till mina nya kompisar som gjorde dagen så bra<3

Likes

Comments

Hejsan! Nu har det gått snart en vecka sedan jag flyttade ner till Åbo. Känns dock snarare som en månad eftersom jag inte haft en lugn stund alls under dessa dagar :-) men jag gillar ju att ha mycket program så klagar gör jag int.

Veckan har iallafall varit superbra! Tror att jag har en bra höst framför mej. Med roliga människor, roliga evenemang och förhoppningsvis lite roliga studier också haha. Roligt, roligt, roligt.

Nästa vecka drar det igång på riktigt med studierna. Lär väl ändå hinna med annat också och på måndag fyller jag år(!) så det ska jag väl fira på något sätt och vis.

Känns som att jag inte riktigt har koll på så mycket i mitt liv just nu men för att citeta Hanna Widell "Det är som det är och det blir som det blir"

Min bästa Wilma och jag<3 hon var här fredag-lördag för vi kan tydligen inte vara ifrån varandra mer än en vecka haha

Likes

Comments

Igår (26.08) firade vi villaavslutning som de flesta andra i Österbotten. Började med flickorna hos Alexandra där vi åt kräftor (gillar dock inte kräftor så jag åt en getostmacka) , sjöng snapsvisor och dansade.

Hade så sjukt kul med dessa människor<33 Blir tungt nu när alla flyttar åt olika håll osvosv....
Vem e som oss? Ingen e som oss.

Senare under kvällen hann vi med lite party på två andra ställen. Roligt med en kväll där man bara fick umgås med sina vänner.

För tillfället sitter jag på en buss som ska ta mej till mitt nya hem, Åbo. Imorgon börjar skolan och jag har inte riktigt förstått det än tror jag. Lär bli en nervös morgondag.

Likes

Comments

En av mina favoritlåtar under Håkankonserten var denna låt. Vem kan inte älska Silvana Imam? Och i kombination med Håkan och First Aid Kit blev det helt fantastiskt!

Likes

Comments

Jag och Wilma hade flera nyårslöften i år och vi har faktiskt lyckats hålla dem.

Ett av dem var något så enkelt som att vi ska hälsa mer på personer. Regeln är att om man vet att du och personen du möter känner igen varandra så måste du hälsa. Även om personen du möter ifråga inte ens ser åt ditt håll. Vet ni hur många fler leenden jag sett under detta år jämfört med tidigare?

Så ett tips till finskafolket, hälsa på varandra!

Likes

Comments

På fredagseftermiddagen körde vi ner mot Åbo. På radion hörde vi om terrordådet som inträffat. Inte en så bra start på min vistelse i Åbo kan man tycka... staden har verkligen inte visat sina bästa sidor under de gånger jag varit där, så de kan bara bli bättre :)) vilken hemsk värld vi lever i ändå.

I helgen har vi shoppat på Ikea, storhandlat mat åt mig och inrett min nya lägenhet<3 blev väldigt nöjd med hur den nu ser ut.

Nu är vi påväg till Vasa igen och jag ska bara hoppa in i en annan bil och köra raka vägen till jobbet. Ingen vila här inte!

Sköt om er!

Likes

Comments