Header

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Idag var det dags för hemfärd! Vi kom iväg vid 11 och vi stannade en gång på vägen, för att äta. Det gick bra, förutom några gånger när Noah var gnällig. Han är nog trött på att resa nu! Det var ju morsdag idag också, men det var inte så lätt att fira när vi satt i en bil hela dagen. Jag tror vi ska ut och äta någon dag! Det är mysigare än att få en massa presenter tycker jag, dock är jag ingen motståndare till presenter...

När vi kom hem, kom mina föräldrar, Mia och Lisa förbi. Noah, som hade sovit bra under bilfärden, var så glad att se alla. Det blev en liten bajsblöje incident när mamma skulle byta på honom. Allt slutade med att Noah fick duscha lite, men det gjorde honom absolut ingenting! Vi visade lite bilder som vi hade tagit under resan också.

På kvällen kom Rasmus kompis Johan förbi och Lisa stannade också. Vi åt grillade hamburgare med klyftpotatis. Noah som har haft lite oregelbundna sovtider somnade strax innan 19.30. Det var bra tycker jag och han var ganska lätt sövd också! När vi hade pratat alla fyra ett tag, gick Rasmus och Johan in för att spela FIFA. Lisa och jag satt kvar. Jag målade naglarna (så välbehövt efter resan) och så pratade vi endel. Vi har inte pratat på djupet på det sättet innan och det var kul att lära känna varandra mer nu, efter snart sju år bara!! Det hoppas jag händer fler gånger. När Johan skulle gå, upptäckte de myror i hallen. Ganska många också! Vet inte varför de har kommit in. Jag och Lisa gick runt och trampade på dem, medans Rasmus dammsugade upp dem. Hoppas det inte är fullt i morgon när vi vaknar.

Nu ska vi lägga oss. Vi har varit så trötta idag, men det blev en ganska sen kväll ändå! Det vi kan trösta oss med är att vi kommer få sova mer inatt än igår och att vi inte ska resa i morgon.

Den vinkeln är inte att leka med!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Grattis till dig som orkar ta dig igenom detta långa inlägget!

Igår var dagen då vi skulle åka hem. Planet gick 18.05 och vi skulle åka dit vid 15. Vi gick en sväng till marknaden, som jag missade förra lördagen när jag var sjuk. Vi fikade först och sen gick vi dit. Rasmus och jag köpte brända mandlar, men annars var det ingen mening att köpa något när vi skulle hem. Marknaden är så mysig, för det är massa stånd, oftast lite tjocka tanter som säljer och frukten/grönsakerna ser så coola ut. Inte som i Sverige där allt ska vara så perfekt! Det var inte alls lika mycket folk som på somrarna och det var molnigt ute. Därför var det ganska behagligt.

Lunchen åt vi ute, för det fanns ingen diskmaskin i lägenheten och vi ville inte diska mer än vad vi behövde. Det blev Dora idag igen. När vi hade ätit färdigt erbjöd sig Sofia och Daniel att ta med sig Noah, så vi kunde packa och fixa i lugn och ro. Så himla snälllt! Det blev lite bråttom, för de var ganska sega på Dora och vi skulle duscha osv. När vi var färdigpackade gick vi till dem. Vi hade varsin stor väska, varsin kabinväska, skötväskan och en mjuk väska som vagnen skulle ligga i. Det tar kanske fem minuter att gå till dem i vanliga fall, men nu tog det lite längre tid. Vi var helt slut när vi kom fram. De var helt paffa att vi hade gått med väskorna, för de tänkte att Peder kunde hämta oss. Ja, hade man tänkt så långt hade det varit skönt... Noah hade skött sig bra och han och Vincent hade tydligen lekt lite till och med! Typiskt att det händer på sista dagen. Nästa gång de träffas kommer de säkert känna igen varandra och då går det nog fortare. Om några år kommer Noah säkert springa efter Vincent och tycka att han är skit cool!

På flygplatsen tog allt så himla lång tid. Vi kom dit 15.40 och vi kunde checka in direkt. Det tog ganska lång tid och även när vi skulle lämna väskan på ett annat ställe tog det tid. Genom säkerhetskontrollen tog det väldigt lång tid. Ja, mycket tog lång tid om ni inte förstod det! Klockan 16.40 stod vi fortfarande i kön och vi skulle äta, Noah skulle äta, byta om på honom och gå på toa. När vi äntligen var färdiga, gick vi direkt för att äta. De bygger om på flygplatsen, så det var så trångt med människor överallt. Det fanns inget bord när vi skulle äta, men tillslut hittade vi ett. Noah var gnällig och Rasmus handlade mat. Det fanns ingen mikro på det stället, så maten kunde vi inte ge Noah. I stället fick han en hel klämmis med frukt i. Rasmus åt och höll Noah medans jag matade honom. Efter det slängde jag i mig maten (på riktigt). När jag gick på toa bytte Rasmus på Noah. Vi var så snabba. Klockan 17.40 (planet skulle gå 18.05) gick vi till tavlan för att titta vart vi skulle. Då står det att flyget går 19.20 i stället! Varför kunde vi inte kollat upp det innan, så hade vi sluppit stressa. Helt plötligt hade vi massa tid! Gaten öppnade liksom 50 minuter senare. Allt var stressigt och det enda jag ville var att sitta på planet, men vi fick sätta oss på golvet för det var så trångt. Från början skulle vi landa 23.30 och det är ju väldigt sent. Därför blev man inte superglad att komma hem ännu senare.

Noah var gnällig i starten och jag tror han var övertrött, för han skrek när han fick välling också. Start och landning är jobbiga när man har en bebis som sitter fast i ditt bälte. Noah ålar sig och håller på!! I alla fall somnade han när vi fick ta av bältena. Vi hade turen även denna gången med att sitta bara vi, på tre säten. Noah fick ligga mellan oss denna gången. Han sov genom hela resan. Hur skönt??? När vi skulle landa vaknade han, för han skulle sitta upp. Men han tittade ut lite osv.

Vi sov hos min faster och hennes man nu. Skönt att de var hemma och att det fanns frukost! Vi kom i säng vid 03 och Noah vaknade vid 06 och ville upp i sängen. Efter det sov man inte supermycket. Så ja, man är lite småtrött!

Jag tyckte det var så fint med solnedgången!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH, RESA

Just nu, om det inte är några förseningar, sitter vi på flyget hem till Stockholm! Som alltid känns det både skönt och tråkigt.

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Det är en tand påväg. Jag har både sett den och känt den flera gånger idag, så det var inte falskt alarm!

Idag var det mulet när vi vaknade. Inte kul när det är den sista hela dagen! När vi gick till Pedros hade jag kofta och långklänning. Det blev lite varmt på hemvägen. Jag hade inte smörjt mig heller, så ville inte ta av koftan. Skulle vara så typiskt om jag brände mig nu och när det är molnigt också.

Till lunch gick vi och åt på strandrestaurangen. När vi är här på somrarna brukar vi äta där ganska ofta. Den ligger precis på stranden och nära där vi brukar ligga och nära till där vi bor nu. I vanliga fall är det mycket folk där, men inte idag när det både var molnigt och semestern inte har kommit igång än! Alla tog varsin omelett.

Efter lunchen gick vi hem till Lena och Peder. Jag la mig i "solen" en liten stund. Egentligen hade jag velat sova en stund, men så blev det inte. Idag somnade Noah i min famn utan att gallskrika innan! När vi skulle gå försökte jag lägga ner honom i vagnen, men då vaknade han. Han hade sovit i kanske max en halvtimme och på förmiddagen sov han i en kvart ungefär. När vi kom hem var han gnällig och jag tog han i min famn. Tillslut somnade han och sov i en timme ungefär. Rasmus och jag kunde göra oss i ordning utan att någon var tvungen att passa honom. Det är lyx!

Vi fick mat hos Lena och Peder på kvällen. När vi kom dit satt Noah i sin vagn vid bordet för att få mat. Då kom Vincent och körde vagnen fram och tillbaka! Det handlade om några centimeter, för han körde in i ett skåp bakom. Noah såg lite rädd ut ibland och Vincent tyckte det var roligt, antar jag! Vincent är så söt, för ibland säger jag till honom att han ska vinka till Noah. Då vinkar han lite lätt med ena eller båda händerna. Synd att vi ska åka hem i morgon när de verkar se varandra lite! Ytterst lite, men ändå. När vi hade ätit badade vi Noah. Han skulle stå upp hela tiden. Därför blev det inte så mycket plaskande, utan mest ett ansträngande bad för att försöka tvätta honom lite!

Nu är vi hemma och ska snart lägga oss. Vi åker på kvällen i morgon, så vi behöver inte direkt stressa nu eller i morgon på morgonen. Både skönt och lite jobbigt att åka så sent!

Ikväll vid maten gick han loss med tungan. Den åkte ut hela tiden ett tag. Så himla söt!!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Idag blir Noah hela nio månader. Man skriver ju samma sak vid varje månadsdag, men gud så stor han har blivit! De flesta som jag ser på nätet brukar skriva att barnet nu har varit inne i magen lika länge som ute. Det stämmer ju såklart, men jag vet inte vilket som har gått fortast. Under graviditeten var allt så spännande och man tittade på appar varje vecka och undrade vem som låg i magen. Även vilket kön, för våran del. Nu flyter allt på, eller man hinner inte tänka lika mycket. Månaderna bara flyger fram tycker jag. Det man tänker på nu är vem han kommer att bli som person och när han ska göra nya saker. I alla fall för min del!

Idag när vi gick till Pedros var det ganska blåsigt. Jag frös till och med, så jag fick ta min sarong runt mig. Efter ett tag blev det varmare som tur var. Vi gick direkt från Pedros till Dora, där vi åt. Dock stannade vi i en del "affärer" och gick ganska långsamt. På Dora får man en toast för ca 15 kr! Billigt och bra och den ligger precis nedanför våran lägenhet.

På eftermiddagen gick vi ner till den "riktiga" poolen, som tillhör Lena och Peders lägenhet. Barnpoolen där är djup för Noah, för han kan knappt stå i den och definitivt inte sitta. Där måste man hålla honom hela tiden! Men alla var där och det var ganska mysigt. Noah fick bara doppa fötterna, för vi tänkte att han kunde bada i poolen på altanen sen i stället. Rasmus badade lite i stora poolen och Noah tyckte det var roligt när han simmade runt där. Sen ville han såklart själv i! Efter ett kort stund gick vi upp till lägenheten, så Noah fick bada lite. De var i, ett bra tag. Jag vill fortfarande inte bada, om jag skulle ha oturen att bli sjuk igen. Vincent kom också sen. Han gick runt och halkade mest. Det såg ganska roligt ut faktiskt. När de var färdiga satt jag och Sofia i soffan och torkade dem lite. Jag tittade i Noahs mun av någon anledning och då tyckte jag att jag skymtade en liiiiten tand där nere. Sofia tittade också (inte helt lätt) och tyckte också att hon såg en. Dock ändrade hon sig och sa att det var påväg en långt ner. Då blev jag lite besviken! Rasmus och jag tittade en gång till och då såg vi en liten genomskinlig bubbla. Det måste ju vara en tand på g då. I morse tyckte vi det verkade som han hade något i munnen, för han slickade och gjorde lite konstiga miner som vi aldrig har sett. Rasmus kände i munnen och jag tittade i den, men vi hittade inget. Det kan ju ha varit tanden, som Noah kände på. Vi får avvakta och se, men det börjar verkligen bli dags för han har inga tänder. Det blir roligare att laga mat (ja han måste få lite mera tänder) när han kan äta bitar! Efter badet fick han mellanmål och sen skulle han sova. Han såg så trött ut. Rasmus och jag hade glömt napp, men det känns som han borde kunna somna utan. Han gallskrek väldigt länge. Vi försökte båda två, gick och satt. Inget hjälpte. Sofia läste en bok för Vincent och då satte vi oss jämte. Han somnade efter ett tag då. När vi skulle lägga ner honom i vagnen började han skrika. Efter två försök var han vaken igen. Sen ville han inte somna igen och han fick lite panikskrik ibland. Jag vet inte om det var tanden, ingen napp eller övertrötthet. Han somnade som tur var när vi gick hem sen!

Nu gör vi oss i ordning och ikväll blir det mat på restaurang. Giovanis närmare bestämt! Den heter inte så, men han som äger den heter så och vi kallar den för det. Vi är alltid där minst en gång när vi är här. Nu har det inte blivit av dock. Det är en pizzeria. Inte så roligt för Rasmus, men vi var och frågade innan och de fanns lite saker han kunde äta!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Igår när jag satt på toa (med öppen dörr) och Rasmus var i köket, så var Noah i vardagsrummet. Jag såg honom då. Han tog saltet som stod på bordet (ett ganska stort salt). Jag började ropa på Rasmus, men han hörde såklart inte. Det var inte tillräckligt med kris för att jag skulle gå upp heller. Sen vände han saltet upp och ner och nu skrek jag jättehögt på Rasmus. Då hörde han och kom ut. Noah hade till och med lyckats öppna den sidan som det kommer mest ur. Det var en del salt på golvet (tur att städerskan kom sen).

Idag har jag märkt att han har plockat upp små saker från golvet. En av gångerna använde han sig av pincettgreppet. Det betyder ju att man måste hålla mer koll på vad han hittar på golvet. Innan har han inte kunnat plocka upp små saker!

Jag har känt mig okej idag också, så det har inte blivit värre. Skönt! Jag var med på promenaden på förmiddagen och lunchen som vi åt ute. Innan lunchen, så handlade Rasmus, Lena och Peder. Vi andra stannade i lägenheten. Noah gav Vincent en "kram" på hans rygg och försökte smaka på honom, som han gör med allt. Lite gulligt ändå! Nu kan de titta på varandra och se glada ut en liten stund i alla fall. Det blir nog bättre när Noah kan gå sen och kanske säga något ord.

Ikväll blir det grillad fisk, kött och räkor. Lite allt möjligt! Så himla gott.

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Vid klockan 10 idag skulle en städerska komma till oss. Därför var vi tvungna att lämna lägenheten lite innan. Idag vaknade jag upp och mådde bra som tur väl var. Jag kände/känner såklart av att jag är förkyld, men febern var borta i princip och det onda i halsen var borta. Så skönt!! Vi träffade de andra på Pedros i alla fall. Det var jättevarmt ute idag också. Jag tror att jag tyckte det var extra varmt för att jag är lite små sjuk, men Rasmus tyckte också det. Vi satt där ett tag innan vi började gå hemåt.

Efter lunchen gick vi till den andra lägenheten. Noah och Vincent (plus Sofia och Rasmus) badade i poolen. Även här var de inte jättelekfulla med varandra. Noah skvätte lite och Vincent skvätte mycket. Ett tag trodde vi faktiskt att Vincent skulle dela med sig av leksakerna till Noah, för han gick fram med en boll till honom. Han sträckte fram den och sen tog han den själv igen. Det är så man kan göra när man är äldre!

På kvällen gick vi ut för att äta. Det blev Clipper denna gången. Sist vi åt på Clipper (med mina föräldrar) var det en karneval på gågatan. Borden är precis jämte gågatan, eller på gågatan kan man säga. En i folkmassan hade en orm runt axlarna och precis när de går förbi vårt bord, går de in vid oss. Jag som är så sjukt rädd för ormar springer in i restaurangen. Tur var det, för när jag tittar ut står människan med ormen precis där jag satt! Jag får panik när jag tänker på att jag kunde blivit instängd där. I alla fall, så var maten god ikväll och de har sås där. Det är ganska ovanligt här faktiskt. På vägen hem tog vi en glass och sen stannade vi för en drink på ett annat ställe.

En väldigt skön och mysig kväll! Solnedgången var så fin ikväll också.

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Det var så gulligt igår när vi var hos Lena och Peder. Jag hade redan hunnit blogga när det hände. Noah och jag satt i soffan (han stod mot ryggstödet) och de andra satt vid bordet precis jämte. Då kom Vincent och satte sig vid stolen nära Noah. Han böjde sig ner bakom ryggstödet och kom upp. När han hade gjort så några gånger kom någon på att han gjorde tittut med Noah. Dock kan inte Vincent säga tittut, så han var tyst. Det var i alla fall så himla gulligt!

Det är så tråkigt, för idag vaknade jag upp och mådde dåligt. Jag märkte det på tidiga morgonen, för jag frös och hade lite ont i kroppen. Vi sover inte med ac:n på, så på morgonen behöver man knappt ha täcke. Nu sa jag till Rasmus att han skulle hålla om mig. Jag hade i alla fall 38,3 i feber. Inte alls roligt! Jag är aldrig sjuk, har aldrig varit hemma från jobbet sen jag tog studenten och innan dess var jag knappt sjuk. Såklart ska det komma på första riktiga familjesemestern. Aja, hoppas det blir bättre inom några dagar i alla fall. Rasmus och Noah har varit på stranden idag med de andra. Jag har varit hemma hela dagen såklart. Noah hade tydligen ätit sand så fort han fick chansen! Rasmus har haft fullt upp med andra ord.

Nu är vi hos Lena och Peder. Det var okej att jag följde med, för jag smittade antagligen för några dagar sedan i så fall!

Lite bilder som Rasmus tog idag!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Tack och lov kände jag mig bättre när jag vaknade i morse! Jag är forfarande snuvig, men det känns bättre i ansiktet och bultar inte. Jag följde med till Pedros idag faktiskt. Det var ingen sol och blåste så sjukt mycket. Jag hade långbyxor och kofta, men egentligen var det inte speciellt kallt utan det var för blåsten. Idag var ju även Sofia, Daniel och Vincent med! Det är lite mer fart på Vincent, men en stor del i det är att han kan gå.

På lunchen åt vi alla ute och det var någon buffé. Noah satt i vagnen, för han är oftast lugnare i den än i en stol. Han började bli lite gnällig efter ett tag, men ganska fort efter det somnade han. Det var ganska hög volym där, men det gjorde inte Noah något.

När vi kom hem och hade varit hemma ett tag, upptäckte Rasmus att Noah hade något i munnen! Efter att han hade försökt gräva ut något ett tag, så fick han tag på det. Vi tror att det var en sån som sitter under stolsbenen. Den är ganska stor, så Noah kan inte svälja den. Lite läskigt ändå tycker jag! Men allt gick ju bra.

Nu är vi hos Lena och Peder (surprise). Vincent är mer avvaktande mot Noah. Jag tror det är för han är äldre och fattar mer, plus att Noah inte är så rolig kanske. Han sitter bara och biter på sakerna liksom! De lekte ganska nära varandra, men de tittade knappt på varandra. Vi får se hur det blir längre fram i veckan. Skulle ju vara roligt om de kunde leka lite eller i alla fall titta på varandra!

Såhär såg det ut idag!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Jag vaknade upp ännu sämre än igår! Så himla tråkigt. Jag har inte ont i halsen, men lite vid bihålorna och så pulserar det vid hakan och käken (typ) när jag böjer mig lite eller så kommer det bara. Blir det inte bättre snart, så får jag gå till vårdcentralen här! Idag var det marknad här och det hade jag ändå sett fram emot lite, men det blev bara Rasmus och Noah som gick dit från oss.

På lunchen åt vi varma mackor och jag hade färsk ananas på. Rasmus gillar inte annans, men jag tvingade honom att smaka. Han sa att det var gott!

På eftermiddagen gick Rasmus och Noah till Lena och Peder, men jag stannade hemma. Först tittade jag på tv lite och sen la jag mig i sängen och sov lite. När Rasmus kom tillbaka började han säga till Noah att jag gömde mig och att de skulle leta efter mig. Jag tänkte mest att jag inte var superpigg på sånt. När Rasmus kom in till mig sa han att dörren var öppen och han trodde jag hade gömt mig och öppnat dörren till dem. Jag hade inte öppnat något dörr! Rasmus måste ha stängt den dåligt och den var ju öppen när jag sov osv. Sjukt läskigt nu i efterhand.

Till kvällsmat hämtade jag och Rasmus Kina mat och gick till Lena och Peder. När vi kom hit var inte Peder hemma, för han är på flygplatsen. Rasmus moster Sofia, hennes man Daniel och son Vincent kommer hit. Nu väntar vi på att de ska komma och då ska vi äta ostbricka mm! Jag tänker att jag ändå inte smittar så mycket nu, för det gör man ju innan mest ändå.

Såhär har jag legat idag!

Likes

Comments