Header

ALLMÄNT, NOAH

Stackars Noah har varit hemma från förskolan hela denna veckan. Vi är verkligen lyckligt lottade som har våra föräldrar så himla nära oss och dessutom så jobbar mamma och Mia helger och är då lediga i veckan ibland. Därför tog ju mamma honom på torsdagen och fredagen. Lite trött var hon allt efter att ha passat Noah två hela dagar, men jag tror också hon tyckte det var mysigt. De hade gått och tittat på hästarna och varit ute mycket!

Han har fortfarande lite prickar kvar, men de i ansiktet är nästan borta och även rumpan ser mycket bättre ut. Därför blir det förskolan på måndag.

Igår kväll passade mamma Noah hos oss, för vi var bjudna till min kompis Ulle. Vi var 10 stycken och Ulle är verkligen den perfekta värden. Hon hade gått loss på plockmaten, såklart gör hon allt själv. Man blir så sjukt imponerad! Det är sååå himla roligt att träffa sina gamla vänner. Endel av oss har känt varandra sen lågstadiet. Det är ändå lite imponerande. Det blir alltid prat om gamla minnen osv. Elin hade med sin kille också, så det var Rasmus och Marcus i en hönsgård känns det som. Dock tror jag de tyckte det var roligt. Vi har ju inga spärrat riktigt, så det blir endel smaskigt prat liksom! Mamma skulle jobba idag och gå upp tidigt, därför var vi tvungna att komma hem vid 22. Det kändes som man var 13 och bodde hemma. Men det var ju det alternativet eller att ta med honom!

Idag har vi varit med Viktor och Lisa i Idrottshuset. De frågade om vi ville följa med och klättra. Alla klättrade utom jag och Noah. Det var tur att jag bestämde mig för att inte göra det, för det blev för mycket med Noah där inne. Vi var inte beredda på att det skulle vara så mycket folk. Jag och Noah höll oss i gymmet där det var tomt. Efter den timmen var nog jag mer slut än de som hade klättrat. Att passa upp på Noah är ett heltidsjobb, speciellt bland alla maskinerna! När vi sen gick för att äta däckade Noah i vagnen.

Nu sover Noah och vi ska bara ta det lugnt framför tvn.

Maten från igår!

Han är så duktig i affären och kan scanna varorna. Ibland lyckas han i alla fall!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Idag var första gången för mig att vabba! Igår var förskolan stängd och då var Rasmus hemma halva dagen och Mia tog honom andra halvan. I söndags hade han också 40 graders feber, fast inte hela dagen. Därför gjorde det inget att förskolan var stängd igår, för någon hade ändå fått vabba. Rasmus tog Noah till vårdcentralen igår, men de kunde inte säga vad det var för prickar och febern var borta.

Idag var jag hemma, som jag skrev och jag ringde också till vårdcentralen. Prickarna blev nämligen värre och fler efter att de var där igår. Därför tänkte vi att de kanske kunde se vad det var. Dock kunde de inte säga något. Hon tyckte att Noah skulle stanna hemma tills prickarna inte var skorpor längre. Han verkar inte ha ont någonstans i alla fall. Natten var dock sjukt jobbig. Jag sov hos Noah direkt och efter någon timme la jag upp honom i min säng. Efter det vaknade han jätteofta och rörde sig hela tiden. För mig kändes det som att jag inte fick sova alls. När klockan var runt 04 gick jag in med Noah och la oss hos Rasmus. Mitt tålamod hade tagit slut och jag ville sova. Noah var lugnare först och sen rörde han sig endel igen. På förmiddagen märkte man inte att han var sjuk egentligen. Han for runt som vanligt. Pillade på saker osv!

Mamma jobbade till 11, så hon kom hit efter det och stannade tills Rasmus kom hem. Det enda vi gjorde var att handla lite. Vi köpte ett nässpray till Noah som jag hoppas funkar. Han har alltid massa snor i näsan och han gillar oftast inte när man tar papperet där.

Imorgon åker jag till jobbet vid lunch och mamma tar över då. På torsdag och fredag är mamma ledig och då får hon ta Noah. Hon gick med på det då alltså! Vi tänker att det är bäst för Noah att stanna hemma nu, så han verkligen blir frisk!

Man ser nog inte prickarna så väl här, men runt näsan är det nästan lite obehagligt!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Idag har jag varit hos frisören, som jag ju skrev igår. Jag blev så nöjd! Först tänkte jag att jag skulle våga mig på väldigt kallt, mot det gråa. Frisören sa att man verkligen måste hålla efter det och lite så, vilket jag egentligen visste. Därför kände jag att det inte var min grej. Dock gjorde hon kalla slingor i håret och vi behöll min naturliga färg i botten. Rasmus får ta en bild så får vi se hur det ser ut. Det är ju alltid svårare att få resultatet på bild!

Mina föräldrar passade Noah medans jag var hos frisören och Rasmus hjälpte Mia. Han hade ju feber igår och var lite gnällig idag också. När vi sen kom och hämtade honom var han supervarm och ganska seg. Vi tog tempen när vi kom hem och han hade 40.1!! Så hög har han aldrig haft innan. Rasmus ringde 1177. Enligt dem ska man åka in när de har 41 om det inte är andra omständigheter såklart. Vi skulle ge honom alvedon och avvakta tills imorgon. Har han fortfarande lika hög feber ska han till barnakuten. Vi får hålla tummarna!

Nu blir det egengjorda revben (alltså egenkokade och kryddade då) med klyftpotatis. Så himla gott!

Det syns inte alls så bra, men ett smakprov i alla fall!

Lite bilder på vad Noah har gjort i veckan. Eller det kanske var ännu längre sedan i för sig.

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Denna veckan har Noah varit själv på förskolan. Dock tyckte de inte att han var redo för att äta frukost än, så Rasmus har lämnat honom 07.30 istället för 06.45. De tycker han är så duktig på att äta mat och det är ju bra. Alltså han äter mycket och allt. Han gallskriker fortfarande vid lämning, men han lugnar ner sig snabbare för varje dag. I tisdags släppte han pedagogerna också och började leka själv. Det har också blivit bättre för varje dag.

Vi har ändrat lite rutiner här hemma. Rasmus lagar mat så vi äter tillsammans med Noah runt 17. I stället för att han äter själv då och vi äter mellan 19-19.30 beroende på när han har somnat. Det blir så himla sent! Rasmus och jag tar varannan natt nu när båda har börjat jobba. Det är inte speciellt jobbigt, för han vaknar i princip inte på nätterna längre. Jag tror det har att göra med att han går på förskola. Någon natt har vi sovit i gästrummet, men Noah har ändå sovit bra. Ibland på morgonen vaknar han runt 05 och då får jag ta hand om honom. Lite jobbigt ibland beroende på vilket humör han är på. Är han glad kan han sitta själv i soffan och titta på barnkanalen. Är han ledsen gnäller han och vill upp! Jag fick nästan ett bryt härom dagen när Noah var med inne på toan. Han skulle öppna skåpen och plocka ut tvålar, raklödder, bomullstussar mm. Jag höll en fot så han inte kunde öppna, men då skrek han och tillslut fick han röja. Efter ett tag väckte jag Rasmus (typ fem minuter innan han skulle upp) och var sjukt irriterad! Det bästa är när han sover till 05.30 (när Rasmus går upp) eller längre.

Han är fortfarande snorig, men det har blivit bättre fram tills idag. Rasmus fick hämta honom vid 11 för han hade feber. Typiskt! Jag och pappa skulle hämta honom idag också. Än så länge har inte jag kunnat det, för jag slutar senare än Rasmus. Han kändes inte varm när jag kom hem sen, så vi får hoppas att det förblir så. Jag har också varit lite förkyld från och till i nästan två veckor. Inte roligt alls, men jag har ju jobbat ändå. Dock har jag stått över träningen två gånger och det gillar jag inte! Den håller bara på tills december, men han startar en grupp i januari sen.

Imorgon blir det mammalyx i form av frisören. Bokade in detta för ungefär en månad sen. Jag är så sjukt taggad, men är inte hundra på hur jag vill ha det. Vi får se helt enkelt!

Lite bilder från förra helgen när mamma skulle klippa Noah. Det gick sådär!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Denna veckan har det varit inskolning för Noah igen. I måndags var de hemma, så därför behövde han resten av veckan på sig. När Rasmus ska lämna Noah är han glad när de går dit och sen när Rasmus ska gå börjar han gallskrika. Han har varit som ett plåster på fröknarna också. Det har varit lite bättre efter vilan strax efter lunch. Antagligen är han trött på förmiddagen. Hemma sover han ju då! När Rasmus har hämtat honom har han släppt fröknarna och börjat leka. Han har inte gått till Rasmus. Det kan ju vara så att han inte känner sig helt trygg än. Vi får hoppas det blir bättre till nästa vecka och att förkylningen har blivit bra. Just nu är han fortfarande snorig, men absolut inte så som han var i början av veckan.

En annan sak som verkligen har blivit en liten omställning för mig (det har varit så i någon vecka) är att Noah inte vill vara hos mig! Han börjar skrika när jag ska hålla honom. När Rasmus tar honom blir han tyst direkt. Det är både skönt och lite tråkigt. Jag tycker det är bra att Rasmus får känna på hur det är att vara nummer ett, dock behöver han ju inte vara så extrem mot mig. Jag upplever inte att han var så mot Rasmus. Eller det var ju oftast bara jag, men han kunde ju ändå ha honom. Rasmus var ändå hemma mer än vad jag är nu, så det kanske har med det att göra. Men det går väl över med tiden. Jag kan lägga honom i alla fall och det är ju bra!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Nu har prickarna försvunnit, men han har blivit så förkyld i stället. Näsan bara rinner och rinner! Det är inte det lättaste att snyta en ettåring kan jag säga. Bara man ska torka med papper så gallskriker han och vrider på huvudet. Just nu har vi snor överallt känns det som. Dock har det gått bättre att göra det nu på eftermiddagen. Vi får verkligen hålla tummarna att han blir frisk tills på måndag. Inskolningen har ju fått flyttas fram och som det ser ut nu ska han skolas in mån-ons. Han måste ha fått Rasmus dåliga immunförsvar. Själv har jag nästan aldrig varit sjuk!

Idag har Mia och Lisa haft honom på stan och då städade vi. Det var tänkt att Rasmus skulle städa i måndags (för vi sket i det förra helgen), men nu har han haft Noah hemma hela veckan som dessutom har varit extra gnällig. Det var så himla skönt att få städa ordentligt och städa på de ställena där man bara lastar av allt! Nu trivs man hemma igen.

Efter det hämtade vi Noah hos Mia och lämnade honom hos mina föräldrar. Vi skulle handla och ville inte ta med Noah när han är så snorig. Och ja, vi ville handla tillsammans! Han hade badat hos mina föräldrar och då hade han bajsat i vattnet. Det har han aldrig gjort innan. Hur kul liksom?! Det var i alla fall en korv, för annars hade det varit lite besvärligt.

Nu håller Rasmus på att lägga Noah och jag lagar lasagne. En bra lördagskväll helt enkelt!

Det såg så gulligt ut när de kom gåendes. Man glömmer lätt bort att Noah kan gå och lyfter honom.

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Noah har haft feber i helgen, dock inte så mycket. I söndags upptäckte vi att han var lite röd på armarna. Men han var som vanligt. Därför blev det inskolning igår igen. Han hade knappt ätit och var på fröknarna hela tiden. Dessutom gallskrek han när Rasmus gick! På kvällen sen upptäckte vi att han var rödprickig på i princip hela sig. Han somnade inte när Rasmus nattade honom, så han fick sitta uppe med oss. Det var så jobbigt, för han ville inte sitta still alls. Precis innan vi skulle lägga oss somnade han. När vi hade lagt oss och precis börjat blunda, så skriker han. Det är så mycket jobbigare än när man får gå upp mitt i natten. Rasmus kunde inte söva honom och han panikskrek. Han la Noah i vår säng. Dock höll Noah på att vända och vrida på sig hela tiden. I slutet skrek han inte, men det går ju inte att sova när någon slänger sig från sida till sida! Vi la oss runt 21 och när klockan var 22.30 fick jag panik och sa att jag måste få sova nu. Jag går liksom upp 04.45 och sen ska jag jobba hela dagen. De låg kvar och jag tog gästrummet. Noah grät och jag kom inte till ro. Jag hörde att de gick upp och när jag tittade på klockan var hon nästan 00. Då fick jag ännu mer panik! Dock somnade jag ändå tillslut, för jag vaknade av mitt alarm i alla fall. Rasmus fick inte sova något, för Noah hade hållit på hela natten! Prickarna kliar också och det är nog det som är jobbigast.

Idag var de på vårdcentralen och det var något virus tydligen. Man kan inte göra något åt det, men han fick en medicin för klådan. Mamma började vid 15 idag och fick ha Noah, så Rasmus kunde sova en stund. Han har varit gnällig och klistrad på Rasmus idag, men vi vet ju varför. Medicinen fick han på kvällen och just nu sover han. Han somnade så sjukt snabbt. Inte så konstigt kanske!

Jag måste ju berätta om min innebandy debut igen. Det är ju så sjukt roligt, men så sjukt jobbigt. Igår var vi många och det var två avbytare på två lag. Det är lyx, för när vi har spelat förut har det oftast varit en- kanske. Redan när jag kom hem kände jag hur träningsvärken började komma. Idag har varit en stor jävla plåga. Inte nog med att jag har varit ganska trött (dock inte lika som jag trodde) utan jag har knappt kunnat gå. Att hoppa in där jag jobbar och lyfta grejer har varit så jobbigt. Det värsta är ju att dag två alltid är värst! Jag har även träningsvärk från i söndags. Då skulle vi vara två och två, gå upp och ner för Katedralsbacken (ni som vet, vet att den är sjukt brant) och ha 20 kg i varje hand. Man fick byta hur ofta man ville och vi skulle hålla på i 20 minuter. Jag orkar knappt lyfta det i vanliga fall och nu skulle vi gå i en brant backe också! Aja vill man vara fin får man lida pin...

Ni får nöja er med samma bild igen, fast i svartvitt!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Igår skulle Rasmus på lagfest och den började redan klockan 14. Därför åkte jag, pappa och Noah till Pizza Hut för att äta lunch. Det är ju så barnvänligt och då passar det bra! Dock var det så sjukt mycket folk där. När vi var färdiga gick vi till Grand en stund. Jag skulle hämta mina nya linser och vi skulle köpa en sylvester till Noah. Tydligen var det höstmarknad och det var fullt med folk. Noah tyckte nog det var lite jobbigt faktiskt. Vi träffade även på Mia där och Noah fick lite kläder av henne!

Vid klockan 17 kom min jobbarkompis Ida hit. Hon är min gruppledare. När jag var på Volvo förra gången var hon min gruppledare också och vi lärde känna varandra bra. När jag skulle börja på Volvo igen så önskade jag att få komma i hennes grupp och det fick jag! Medans jag la Noah så lagade hon mat. Det blev tacos. Sen pratade vi om allt och inget. Det är så skönt att kunna prata om allt och att vi verkligen förstår varandra. Vi hade det så himla mysigt och hon åkte vid 02! Rasmus kom hem en stund efter att Ida hade åkt.

Noah gnällde lite vid 05, så jag gick in till honom då. Sen somnade vi i gästsängen och vid 07.30 vaknade han på världens bästa och mysigaste humör! Vilken lyxig sovmorgon ändå. Jag behövde verkligen den eftersom det blev så sent igår. Vid klockan 09 gjorde jag mina ögonfransar. Rasmus hade sagt innan att han inte ville ha Noah själv, så jag körde honom till pappa.

Ikväll blir det träning som vanligt! Det känns som jag har märkt lite skillnad sen jag började och det är alltid roligt. Imorgon ska jag även vara med på innebandyn på jobbet. Jag var det förut, men nu har vi Noah och Rasmus har tränat fotboll. Det har inte funkat riktigt, men nu har han uppehåll och då vill jag passa på. Innebandyn är också sjukt rolig!

Noah var liite gnällig den dagen, som ni ser...

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Hela veckan har Noah varit på förskolan. Timmarna har ökat för varje dag. Idag var första gången han var där själv. Han åt där också och han fick ner två portioner med händerna! Skönt att han kan äta där i alla fall.

Rasmus har blivit en stor favorit på förskolan. Många barn gillar honom. Noah har inte lekt med Rasmus, men andra barn har gjort det i stället. Idag när Rasmus lämnade Noah (han bara åkte till förskolan och lämnade Noah som man ska göra sen) gick han in utan att gråta. Däremot var det ett annat barn som blev jätteglad när han såg Rasmus och han reste sig upp. När Rasmus gick så började han gråta. Hur gulligt?!

Noah biter ju andra ibland, som jag har skrivit innan. Det var en tjej som var lite äldre (max tre år) som Noah försökte bita. Rasmus tog bort honom innan han skulle göra det. Flickan sa då ”Nej” och tog fram handen i ett stopptecken. Precis som i ”Greveholm”! Rasmus sa till flickan att det var bra att hon sa nej och skulle fortsätta med det. Idag hade han bitit en annan, dock så var det inte Noahs fel. Det var ett annat barn som hade stoppat in sitt finger i hans mun, då får man faktiskt skylla sig själv!

För min del har jag jobbat på som vanligt och har så sjukt roligt. Igår hade jag besök av Carro. Vi kom fram till att hon träffade oss senast när Noah var ungefär tre månader. Jag behöver nog inte ens nämna att hon tyckte han hade blivit stor. Carro och jag jobbade tillsammans ett tag och hon var min handledare. Det är alltid roligt att träffa henne och få höra saker som händer på gamla arbetsplatsen och sen har vi roligt ihop tycker jag!

Nu ska vi nog snart lägga oss. Jag var så trött nyss och somnade vid 20 och vaknade en halvtimme senare ungefär! En helt vanlig fredagskväll.

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Idag var det första förskoledagen för Noah. Herregud vad tiden går fort och det känns konstigt att han nästa vecka ska vara där själv! Dock är ju Rasmus hemma nästa vecka också. Idag var de bara en timme på förskolan och det var en pedagog och två barn. Resten var ute. Imorgon kommer alla 14 barn vara inne med Noah. Det hade gått bra och efter bara några minuter hade Noah vågat gå ifrån Rasmus. Rasmus berättade också för dem att Noah bits endel, men de sa att det fanns andra som gjorde det också. De ska hålla lite extra koll på det i alla fall. Maten verkar också vara så himla bra, för det är hemlagat, fisk en gång i veckan, vegetariskt en gång i veckan och nybakat bröd till frukost bla. Man blir ju avundsjuk!

Efter jobbet idag åkte jag till synsam. Känns som jag är stammis där! Det var återbesök på de nya linserna som jag tyckte jag såg bättre i och det stämmer nog egentligen. Dock började jag känna mig yr efter några dagar och när jag hade glasögonen var jag inte det. Därför beställde hon ett par nya linser idag med annat material. Jag vill bara att det ska bli bra snart, för det är så tråkigt att åka dit varannan vecka och se lite halvdåligt hela tiden...

Likes

Comments