Header

Idag har vi haft lite mer att göra faktiskt! På förmiddagen kom min moster Lena förbi en stund. Vi satt och lekte med Noah och pratade mycket om honom. Nu när hon är pensionär har hon gått på en iPhone kurs. Förra gången hon var här hade de haft som läxa att ta en selfie. Jag hjälpte henne med det och gav tipset som alla äldre har missat (känns det som), att ta bilden uppifrån istället för underifrån. Hon visade mig sina bilder och dem blev så fina! Efter Lena hade gått fixade jag i ordning mig. Noah börjar alltid gnälla när jag ska sminka mig. Därför testade jag att sätta honom framför "Babblarna". Det känns som alla pratar om "Babblarna" och att barnen älskar det. Noah tittade, men var inte koncentrerad hela tiden direkt. Det var ju första gången också!

Rasmus kom hem på lunchen och slutade för dagen. Det var nämligen begravning idag. Noah och jag följde inte med. Han är för liten och jag kände inte personen jättebra. Det är Rasmus kusiners mamma och rasmus mammas nära vän som har gått bort! Hon dog alldeles för ung, runt 50 år. Även om jag inte kände henne så bra, så har vi träffats några gånger. Senaste gången var för en månad sen ungefär. Hennes barn är inte mycket äldre än mig och bara tanken på att förlora en förälder nu känns så hemskt.

Innan Rasmus åkte, kom bvc sköterskan hit. De gör hembesök när barnen är runt åtta månader. Det är skillnad att få se Noah i sin hemmiljö. På bvc är han tyst och lugn, här är han en riktig buse. Idag var det något med honom, för han pratade hela tiden och busade runt! Vi vägde och mätte honom också. Nu var han 71 cm lång och vägde 8.73 kg. Han ligger lite under den "normala" kurvan, men följer sin egen kurva. Hon stannade knappt en timme. Noah var så trött när hon skulle gå. Det var sovdags för honom nämligen. Klockan var 14 och jag tänkte att han skulle få sova först och sen kunde jag amma honom när han vaknade. Vid 16 skulle vi vara på ett café och möta upp Rasmus, plus några till. Det var ingen mottagning efter begravningen, men de ville träffas där. Därför kom Noah och jag dit. I alla fall tänkte jag att han skulle sova i en timme ungefär, men jag fick väcka honom lite innan 15.30. Vi skulle gå till stan då. Jag han inte amma honom, utan han fick lite banan på caféet. När vi kom hem var klockan 17.30 och då var det nästan läggdags för Noah. Det kändes för nära inpå att både amma och ge välling. Noah fick välling och jag får se hur det blir med brösten. Annars får jag pumpa lite innan jag lägger mig. Inatt hoppas jag han vaknar vid 02, så jag kan amma! Skulle vara så typiskt om han sover hela natten inatt...

Såhär ser bordet ut numera. Att man kan ha så sjukt långa armar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På förmiddagen gick vi ut på en promenad. Dock var det ganska blåsigt och inte alls så skönt! Men det var ett tag sen jag var ute och gick, så ville verkligen det idag. Noah somnade efter ett tag och det hör ju inte till vanligheterna längre.

Rasmus kom hem på lunchen och när vi hade ätit färdigt, la vi oss på golvet med Noah. Vi tänkte mysa lite. Det var någon som inte låg still en sekund. Han klättrade på oss och "pussades" i ansiktet. Innan Rasmus hade åkt kom mamma hit. Hon skulle passa honom när jag duschade. Mamma stannade bara i någon timme, för sen skulle hon till jobbet. Innan jag var färdig hade hon fått Noah att somna. Denna gången sov han bara en halvtimme. När han vaknade fick han amma och då sov han samtidigt som han åt. Han gjorde så i nästan en timme!

Jag glömde skriva det igår, men Noah fick morotsstavar. Han har aldrig fått det innan. Jag har hört att det är bra att de får äta själva också. Det gick sådär!! Han tryckte för hårt, så staven gick sönder. Lite fick han ändå in, så det är bara att öva.

Idag blir han hela åtta månader! Nu börjar han verkligen bli stora killen. Det går så fort, snart är han ett år och jag börjar jobba!!

Nu ställer han sig själv mot soffbordet också. Det blir kaos när jag äter frukost, för han ska ta allt!

Likes

Comments

På förmiddagen hände inget speciellt alls. Noah sov lite, jag tittade på "Skam" och vi lekte på hans matta. När Rasmus kom hem på lunchen märkte vi att diskmaskinen inte var som den skulle. Egentligen har vi märkt det ett tag, men den har diskat normalt. Det har varit fel på inställningen, kan man säga. Idag var disken inte helt ren och lite flottig nästan. Vi satte på avsköljning, men när jag öppnade maskinen var disken inte ens blöt! När Rasmus åkte var maskinen full med "ren" disk och det var disk som skulle in i maskinen. Mamma kom efter lunch, för hon skulle passa Noah när jag gjorde äppelpaj. Vi skulle ha ett annat par här ikväll nämligen. Hon fick vara här längre än så, för jag fick diska om en del av den rena disken och diska den smutsiga. Jag vet att vissa har det så hela tiden, men jag är inte van vid det. Det blir ju inte bättre när man har ett barn som vill vara med hela tiden. Rasmus och jag är också sånna som slösar med saker. Vi tar nya glas hela tiden tex. Det kanske är mest jag, men lite Rasmus också! Denna gången hade vi inga rena glas, så det blev en del saker. Jobbigt att det blev så när ett annat par skulle komma ikväll liksom. Mamma hjälpte mig i alla fall med att torka disken och ta hand om Noah när han inte sov.

När Rasmus kom hem sen, var jag helt slut. Jag var så trött, så jag såg nästan lite suddigt. Därför fick han ta Noah direkt! Gästerna kom lite efter 16.30. Det var Robin, Sofia och deras dotter Lilly. Det skiljer fem dagar på Noah och Lilly. Sist vi träffades var dem runt två månader gamla bara. Det var roligt att träffas nu när de ser varandra. De lekte inte med varandra direkt, men de snor saker ifrån varandra och känner på varandra. Så söta!! När vi åt fick Noah sitta i vagnen och Lilly i Noahs matstol. Det gick jättebra. De höll handen en gång också, i en sekund ungefär. Lilly tog lite på Noahs huvud (absolut inte hårt) och han började gråta. Det kom tårar och allt. Vi har fått en liten drama queen tror jag allt...Det är så skönt att träffa andra föräldrar. Jag har säkert skrivit det innan, men det är bra att höra hur andra har det. Vi hade det jättetrevligt i alla fall!!

Nu har jag precis nattat Noah och Rasmus får diska! Jag hoppas det fixar sig med diskmaskinen i morgon. Antingen en ny eller om det går att laga!

Likes

Comments

I fredags frågade pappa om vi skulle åka till farmor idag, så det har vi gjort idag. Mamma hade jobbhelg denna helgen. Därför blev det pappa, jag, Rasmus och Noah som åkte. Det tar knappt en timme dit bara. När vi kom fram fick Noah mat där. Vi har börjat att ge honom gröt på morgonen och sen lunch, så han var nog ganska hungrig. Dock skrek han inte eller var gnällig. Man ska nog ge ett mellanmål emellan, men så blev det inte idag. I alla fall gick vi till Rosegarden sen. Det var lite roligt, för de öppnade vid 13 och vi var där lite innan. Helt plötsligt kommer min ena faster, hennes man, mina två kusiner och ena kusinens pojkvän. De som var i Stockholm bl.a. Så roligt!! Vi hade inte bestämt något innan. Det gick bra med Noah, men han började gnälla i slutet. Rasmus fick ställa sig upp och då somnade han. När vi var färdiga gick vi tillbaka till farmor och var där ett tag till. Vi tittade på lite kort och jag tycker det är så roligt. Kul att se hur farmor och farfar såg ut förr osv!

I bilen påväg hem somnade jag! Det är så skönt att sova i bilar tycker jag. Lite för kort väg hem bara. När vi kom hem var Mia här. Hon lekte med Noah medans Rasmus och jag slappade i soffan.

Nu har jag precis blivit färdig med mina frallor, som jag gjorde när vi kom hem. Jag hittade ett recept med morot, kanel och kardemumma i. Kanske lite mer som fikabullar, men det gör ju inget. Rasmus som inte tål gluten kan dock inte äta dessa. Jag bakar alltid till honom om jag gör något, men inte denna gången. Nu är han så avundsjuk, för det doftar så gott!

Noah är nattad och maten är snart färdig. Det blir ett avsnitt "Skam" och "Suits" innan läggdags!

"Give me five" håller vi på att lära honom!

Likes

Comments

Idag bestämde vi oss för att hela familjen skulle handla. Sen vi fick Noah har det varit Rasmus som har gjort det till 99.9%. Nu har Noah blivit så stor, så vi lät honom sitta i den man fäller ut på vagnen. Det gick bra. Vi är duktiga på att handla snabbt måste jag ändå säga, så därför är det ju roligare för Rasmus när vi är med också! Noah hade fullt upp med kedjan som man sätter fast i den andra vagnen och scannern. Jag kom på den smarta idéen att han skulle ha nappen, för då är det mindre risk att han tar det andra i munnen. När vi kom hem fick Noah mat först och vi provade den nya rätten med hirs, men han åt några skedarna och sen ville han inte mer. Han fick någon köttfärsås med potatis sen och det åt han. Därför slängde jag den andra maten.

På kvällen kom Lisa hit, för att äta. Vi skulle nämligen grilla, så jag förstår henne! Jag ville äta efter Noah hade lagt sig. Medans jag nattade honom fixade de maten. Dock gick det inte alls bra, för när jag la ner honom rörde han sig hela tiden och började skratta. Mitt tålamod tog slut, men jag försökte att kämpa på. Jag hade väl försökt i max 20 minuter bara och då räknar jag in när han drack välling. Ibland tar det lite tid, men det är lugnt om han ligger still. Om han däremot rör sig och håller på, då tar mitt tålamod slut fort. Rasmus kom in och sa att maten var färdig. Han försökte natta Noah lite, men tog upp honom igen. Vi var så sjukt hungriga också. Noah fick sitta i sin stol när vi åt. Man kan säga att han höll låda! Han pruttade med munnen (hans nya grej) och skrattade i princip hela tiden. Trött verkade han absolut inte. Efter maten försökte jag natta honom igen och det gick bättre, dock var klockan runt 20.30 och långt efter läggdags. Det tråkiga är att han inte kommer sova längre i morgon...

Nu ska vi lägga oss!

Likes

Comments

På morgonen fick jag ett sms av Johanna. Hon frågade om hon fick komma hit. Det funkade fin, fint! Noah var mest på mig hela tiden, men Johanna fick ha honom lite ändå. Han klättrar på det som går att klättra på. Eller han ställer sig upp med hjälp av det han kommer åt. Ibland trillar han, men han slår inte sig direkt. Johanna fick passa honom medans jag duschade håret. Innan jag var färdig kom Elin hit också. Det hade gått bra med Noah tills Elin kom. Johanna trodde det var när Elin plingade på dörren, för då kom han ur sin bubbla. Då kände han säkert efter och märkte att jag inte var där, dock var jag nästan färdig. Elin har varit i Kina genom skolan. Det var intressant att höra hur det är på sjukhusen där. De hade sagt att det var viktigt att tvätta händerna när man kommer på morgonen och går hem på kvällen. Hygieniskt...Man använde inga handskar heller, men munskydd hade man. Det fanns handsprit, men de använde inte det. Elin sa att hon aldrig hade velat ligga på sjukhuset där. Tänk vilka skillnader det är ändå!

På eftermiddagen kom Mia förbi. Rasmus skulle iväg nästan direkt när han kom hem och jag ville fixa lite här hemma. Perfekt att hon hade Noah då! Ibland var han lite gnällig, men det funkade bra mestadels! Mina föräldrar kom hit vid 17, för de skulle äta här. Jag ville att de skulle komma, när Rasmus inte skulle vara hemma. Vi lekte med Noah i några timmar. Han har inte spytt något idag heller. Idag fick pappa ha honom också. "Rida ranka" på benet var grejer det! Medans jag nattade Noah fixade de maten. Tacos blev det idag. En riktig taco fredag med föräldrarna var inte igår! Nu ligger vi och tittar på "Let's dance".

Släppa händerna gör han ofta och nu kan han sitta stadigt på knäna!

Likes

Comments

Idag var det dags för kyrkan och det var första gången på några veckor. Det är alltid roligt att gå dit och det känns bra gentemot Noah. Han blir väldigt aktiverad och får höra många sånger. När vi fikade satte vi barnen på en matta, som har lite högre kanter. I vanliga fall har de fått sitta med oss och äta lite, men det blir jobbigare. De vill inte sitta still och de ska äta våran fika osv. Det gick bra att ha dem där i alla fall. Än så länge leker de ju själva eller så snor de kompisens leksak. Det ska börjas i tid! Noah var så söt, för ibland satt han helt ensam och tuggade på sin leksak. När vi kom hem sov han i lite mindre än en timme. Det brukar vara längre efter kyrkan. Rasmus var hemma när han vaknade, så,det var bra ändå. Jag passade på att laga mat till Noah. En ny maträtt faktiskt. Det var lax, blomkål, morot och hirs (ja när jag läste receptet trodde jag hon hade stavat fel på ris). Jag mixade allt. Dock åt han inte supermycket!

På eftermiddagen sov han i två timmar och en kvart. Han vaknade efter att Rasmus hade kommit hem. Lååång egentid för mig! Fem minuter efter att Rasmus hade lyft upp honom gick de och tittade i fönstret. Plötsligt spydde Noah och nu var det ju mat som kom upp och en riktigt kräklukt. Innan Noah somnade ammade jag honom och då kan han spy, så vi tänkte inte så mycket på det. Rasmus gick och bytte kläder på Noah i alla fall. Tio minuter efter det, stod Noah upp med hjälp av Rasmus och då spydde han igen. Innan vi han göra något kom det en till. Vi märkte att det var något fel och inte "vanlig" spya, för han hulkade som vi gör innan och grimaserade för det smakade äckligt. Jag började tänka på hirsen (för det var det enda han inte hade ätit innan) eller någon bakterie sen kyrkan. Jag ringde 1177 och hon sa att han inte skulle få vanlig mat på kvällen, utan bara amma och välling. Spyr han igen, så ska vi åka till barnakuten. Han var som vanligt hela tiden, även innan och efter han spydde. Nu har han inte spytt efter det och nu sover han. Jag ska vara lite uppmärksam inatt, men annars kan vi släppa det. Vi får hålla tummarna att det bara var något tillfälligt. Annars kan det bli en rolig natt...

Likes

Comments

Idag var vi ute och gick på förmiddagen. Noah sov faktiskt största delen av tiden. Vädret var så fint, men lite kallt. Jag lyssnade på en P3 dokumentär och jag ville lyssna klart på den, så vi var ute i över en timme!

Han har inte alls varit lika gnällig idag. Men det är fortfarande så att han vill vara på mig ganska ofta. Jag kan inte lämna rummet knappt, för att hämta något. Det gör jag ändå, men han börjar skrika. Nu vill han stå och sitta och så håller han på hela tiden. Jag måste hjälpa honom att stå, så därför är det lite jobbigt eller tråkigt kan man väl säga. Han har fått ha min vattenflaska att leka med och han älskar den. Det är säkert spännande med vattnet i flaskan som åker runt! Ger man honom den är han hyfsat lugn.

Mina föräldrar kom på fika idag. Noah var så himla mammig. Mamma som är här ofta fick knappt hålla honom och när pappa tog honom började han skrika. Han ville bara till mig! Dock skrattade han åt dem på håll. Det var likadant när vi satt vid bordet och Rasmus skulle hålla honom, då började han gallskrika och ville till mig. Rasmus kan ha honom oftast, men ibland går det inte alls!

På kvällen badade vi honom. Han plaskade jättemycket och skulle sitta eller vända sig om. Det är ganska svårt, men han verkar gilla det!

Likes

Comments

Noah har varit ganska krävande idag. Han brukar kunna leka lite själv på golvet, men idag var det mest gnäll. Ibland hjälpte det inte ens att jag lyfte upp honom. Vi har knappt märkt av alla olika faser osv, så det är väl på tiden faktiskt! Jag vet inte om jag skrev det här, men förra veckan trodde jag att han skulle börja krypa till helgen. Dock gjorde han inte det, mer än att ta ett "steg". Nu ikväll tog han ganska många "steg". Såg han en leksak, så kröp han sakta men säkert fram. Duktig!!

Mamma kom på eftermiddagen, för hon skulle följa med och ta spruta. Rasmus kunde nämligen inte! Medans jag gjorde mig i ordning skulle Noah vara med mamma, men det gick inte alls bra. Speciellt inte när han såg mig, för då började han skrika och skulle vara hos mig. Det har inte hänt innan, för mamma är ändå här väldigt ofta. I alla fall gick vi ner till bvc. Jag ammade Noah precis innan, för de har sagt att det gör mindre ont då. Idag skulle han få sitt vaccin som han får vid 18 månader egentligen. Jag vet inte om jag har skrivit det här, men efter lite samtal hit och dit fick vi ta vaccinet inför Portugal. Allt gick bra, men han började skrika endel. Det gick över ganska fort ändå tycker jag. Jag är inte rädd för sprutor, men jag tittade inte på hans ben när de stack honom. Han kan få feber idag eller feber/utslag inom 10 dagar. Det känns så skönt att ha fått den nu!

Nu har jag precis nattat Noah och än så länge sover han. Vi får hålla tummarna att han inte vaknar som i natt och skriker, så jag måste lyfta upp honom. Det är inte jätteroligt att sitta på sängkanten och frysa med Noah skrikandes i famnen. Om jag har kort stubin på dagen, ska vi inte tala om hur den är på natten!

Min gosepojke efter sprutan!

Likes

Comments

Vi hade det så mysigt i morse. Noah vaknade innan 06 och varken Rasmus eller jag hade lust att gå upp. Därför lyfte vi upp honom i våran säng och han somnade där. Helt plötsligt var klockan 07.30!

Idag har vi gjort det vanliga- städat och handlat. Lisa och Jan kom på eftermiddagen, för att fika. Vi bad Lisa komma tidigare, så vi kunde fixa i ordning lite. Noah var glad när hon kom, men hon kunde inte hålla honom så mycket för han gnällde. Det har varit så hela dagen. Idag har det varit ovanligt mycket. Han vill inte vara själv på golvet, utan han ska vara på oss (mest mig). Idag har han inte varit varm och när vi tog tempen nu innan han skulle sova hade han 37.8, så det är väl ingen feber. Man har ju högre temp på kvällen också. Men i alla fall, de var här i några timmar och medans vi fikade skötte Noah sig bra. Som sagt gillar han speglar och hans ena bok har en spegel, så den fick han ha då.

Nu på kvällen när vi skulle laga mat var han lite jobbig. Jag satte honom i hans stol, för Rasmus gjorde soppa och jag scones. Så fort jag skulle lyfta ner honom i stolen började han skrika. Jag gick med honom till hans matta och då började han skrika när jag la ner honom. När jag satte mig ner, så gick det bättre. Dock var han nära mig och klättrade på mig.

Vi får se hur det går att natta honom idag. Han somnade direkt när Rasmus nattade honom, men efter några minuter vaknade han. Nu är Rasmus inne igen och ska försöka!

Idag har det inte blivit några bilder, så ni får nöja er med en på mig från i lördags!

Likes

Comments