Header

ALLMÄNT, NOAH

Rasmus och jag bestämde att vi skulle äta lunch på Grand idag. Vi hade nämligen ingen lunch och inte så mycket hemma att laga! Igår tänkte jag att jag skulle gå dit och hem. Det skulle ta runt 40 minuter åt ett håll. Dock regnade det idag, men jag hade bestämt mig redan. Jag lånade Rasmus regnbyxor. Det var ganska varmt ute och jag blev så himla varm. Regnkläder andas ju inte så mycket precis. Det var skönt att få en riktigt långpromenad!

Noah har sagt pappa väldigt mycket idag, även om Rasmus inte har varit här. Det är roligt att han gör det, för det är lätt att det bara blir mamma. Jag tror det i alla fall. Inte så konstigt när vi är hemma mestadels av tiden (oftast). När jag visar kort på Rasmus blir han så glad också.

När Rasmus kom hem åkte jag iväg för att handla lite. Ja, godis var det! Man bara blir så sugen på helgen. I alla fall, när jag kom hem hade Rasmus satt på "Babblarna". Han tänkte att Noah skulle varva ner lite vid tvn innan läggdags. Först hade han satt på "Bamse", men Noah blev så glad. Då tänkte han att han lika gärna kunde sätta på "Babblarna". Noah satt inte still i en sekund och skrattade nästa hela tiden. På förskolan håller de på med "Babblarna", så då är det ju bra att han känner igen dem. Jag läste en bok för Noah sen istället. Han var lite lugnare när jag läste i alla fall!

Nu nattar Rasmus Noah och jag har precis satt in revbenen i ugnen. Det är så gott att göra egna, plus att det inte är svårt alls! Jag förkokar mina och sen in i ugnen. Man får ju bestämma precis vilken/vilka kryddor man vill ha också. Det kan ju inte blir bättre!

Denna hittade jag i Noahs mun idag! Jag såg att han hade något i munnen. Det svåra är att plocka ut sakerna han stoppar in. Han bits så himla hårt. Det gör riktigt ont!! Vi får hoppas han slutar upp med det och att det är någon fas. Än fattar han inget när man säger till heller.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Vi började dagen (eller han vaknade ju 04.30 idag) med en promenad med min mammakompis Therese och Stina. De var så söta, för de höll handen när vi gick. Inte hela tiden såklart, men de sträckte sig efter varandra. Sen somnade Noah och jag tänkte att jag kunde sola tills han vaknade. Tyvärr vaknade han precis när Therese och jag sa hejdå! Så det blev inget med den idén. Vi träffades vid 09 och man kunde gå i shorts och linne, så skönt.

Han har haft sånna utbrott idag. Imorse hade han det, innan frukost. Jag tror att han var hungrig då. Lite senare när han var på sladden hela tiden, så lyfte jag bort honom flera gånger. Tillslut bröt han ihop och började panikskrika. Jag gick runt med honom och försökte sätt ner honom och leka, men då började han bara skrika. Efter ett tag läste jag lite och sen gick det över. Ni som har barn vet ju hur jobbigt det är, man blir helt låst. Jag hade Noah på höften när jag gjorde frukost och när jag skulle bre mackan satte jag honom i stolen. Då började han skrika igen! Men då får man bara låta honom sitta där.

Noah ska börja på förskola ganska snart och då tror jag att det är bra om de kan äta någorlunda själva. Därför har jag börjat öva lite med att äta själv med skeden. Händerna kan han, han äter ju alltid mackan på morgonen själv. Även om det inte går superbra än, för han trycker ju in hela (1/4 macka då) och sätter i halsen. Han kan inte ta upp maten på skeden, men han tar skeden när jag har lagt upp mat. Det blir sjukt kladdigt, men det måste det få bli. Jag tycker inte om när det blir så kladdigt, men det är bara att stå ut! Pappa som inte gillar när Noah har en smula runt munnen, kom när Noah åt själv. Men han fattar ju såklart att de måste få öva själva.

Vi har en Ikea pall, en sån som alla har typ. Idag när vi var vid den, försökte Noah klättra på den. Tillslut fick han upp båda knäna och stod på knä på nedersta trappsteget. Såklart höll jag en hand bakom ifall han skulle trillat. Plötsligt ställde han sig med fötterna istället. Nu kommer jag inte våga ha pallen framme obevakat. Han kan ju slå sig ganska hårt om han trillar!

Nu står han själv jätteofta. Ibland släpper han lite snabbt och ibland står han ganska länge. Rasmus och jag provade att få honom att gå igår. Det gick inte så bra, men det var nästan så det gick. Så bara vi övar varje dag gå det nog snart!

Lite bilder från lekparken igår<3

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Idag på eftermiddagen träffade vi två från min mammagrupp. Vi var i en ny lekpark i stan och vädret var på våran sida. Än så länge kan de inte göra så jättemycket, men det var roligt för oss att ses. Det kom fram en tjej, som visade sig vara tre år. Jag tycker det är svårt att prata med barn som är äldre än Noah. Nu har jag lärt mig successivt hur man pratar med Noah, men äldre är svårt. Så typiskt att hon kommer fram flera gånger och pratar med mig då. Men det gick bra ändå tycker jag! Jag måste ju öva lite liksom. Vi var i lekparken en ganska lång stund. Noah slog sig under ögat och fick en liten bula, men han grät inte så länge. Det är så gulligt när alla tre bebisarna (eller barn kanske de är nu) kryper runt lite åt olika håll! Sen gick vi och fikade lite. Det blev en så himla mysig dag.

Ikväll blir det taco-onsdag. Jag är så hungrig och sugen på tacos nu! Men först ska vi lägga Noah och förhoppningsvis få honom att somna hyfsat fort. Det går ju inte lika bra nu, som innan. Men visst, det tar ju inte en timme som för vissa!

Dessa filter på Noah<3

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Idag skulle jag kompletteringshandla och mamma fick passa Noah. Hon började jobba på eftermiddagen och jag behövde barnpassning på förmiddagen. När jag var färdig gick jag till mamma och hämtade Noah och gick hem igen. Det var väl det roligaste som hände idag. Annars har Noah sovit två gånger. När han sov andra gången, så tittade jag på lite gamla bilder. Det är så himla roligt! Jag har jättemånga bilder också, på en hårddisk. Såklart är det många pinsamma, men ju äldre bilderna blir desto mindre pinsamma blir dem.

När Rasmus kom hem gick han till lekparken med Noah och jag åkte till Nuna. Det var dags för ögonbrynsfärgning igen! När jag kom hem fick Noah mat- lax och potatis. Är det något han inte är så förtjust i är det nog lax. Han grimaserade och klöktes när Rasmus stoppade in maten. Dock äter han ändå upp, så han vägrar inte. Jag ska göra ett rotmos i morgon, för det var ganska torrt nu.

Jag tror typ alla barn gillar hår. Noah älskar det i alla fall. När jag rör svansen i hans ansikte, så skrattar han så mycket!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

På förmiddagen kom mamma hit, för hon skulle följa med mig till stan och köpa bh idag. Det blir ju lite förändringar efter en graviditet och amning. De gamla bh:arna har inte riktigt passat. Mamma tyckte vi skulle gå till Twilfit och få riktigt hjälp. Det blev två stycken i alla fall och nu känns det mycket bättre. Vi gick fram och tillbaka till stan och Noah somnade på vägen hem!

Mamma åkte hem på eftermiddagen och då somnade Noah. Jag var så himla trött, så jag la mig i våran säng då också. När Noah vaknade gallskrek han och han slutade inte fast jag lyfte upp honom. Han fick mellanmål och skrek då också, fast han åt. Vi gick runt lite i huset och sen satte vi oss på golvet. Då la han sitt huvud i mitt knä. Han låg så ett tag och det har typ aldrig hänt. Jag tror att han fortfarande var trött, men klockan var nästan 15.30 och då får han inte sova mer. Efter det blev han som vanligt igen!

På kvällen badade vi honom. Sköterskan på bvc sa för länge sedan att man inte fick bada barnen när de hade feber, så vi har inte kunnat bada honom nu. Annars hade vi gjort det efter Öland, för vi smörjde in honom och han var ute så mycket. Nu känns han så ren och fin. När vi badar honom nu ställer vi baljan på golvet och så sitter vi jämte, utan byxor. Han skvätter ju som en galning så allt blir dyblött!

Nu steker jag pannkakor och Rasmus nattar Noah. Sen blir det "Game of thrones"- som Rasmus har längtat efter det! Jag tittar på det med honom och tycker det är bra, men inte alls i samma liga som Rasmus.

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Noah har fortfarande feber. Som sagt märker man inte det på honom direkt. Idag sov han i för sig nästan två timmar innan lunch, men det har hänt innan. Rasmus hämtade honom när han hade vaknat och då fick han sitta i Rasmus knä medans vi skulle titta klart på avsnittet. Under tiden somnade han om igen. Det var så mysigt när han låg på oss! Han har känts varm, men han håller igång som vanligt.

Lisa var förbi en sväng och behövde hjälp med sin dator. Jag har dammsugit, men annars har vi inte gjort mycket. Vi tänkte gå och gunga med Noah, men det både regnade och han hade ju feber så vi sket i det.

Inte en så händelserik dag direkt! Men både jag och Rasmus är lugna på det sättet. Vi kan lätt vara hemma en hel dag utan problem, medans andra knappt kan vara still i några minuter. Det är ju bra om man inte är allt för lika, men i detta fallet är det väldigt bra!

Detta var för någon dag sedan och han älskar sin tandborste. På morgonen när jag borstar tänderna hämtar jag hans också. Han brukar hålla den mot mig, som han gör på bilden. I för sig gör han så med alla sina leksaker!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Idag ställde Noah sig upp utan att hålla i något, hela två gånger. Både inne och ute, så nu märker man att han gör det mer och mer. Så duktig kille!

Det var så skönt, för på förmiddagen gick alla (utom jag och Rasmus) ut med Noah. Vi fick ligga och sola helt själva i en timme ungefär. Då passade vi på att lyssna på en dokumentär också. Det var så skönt!

Alla utom jag och mamma badade i havet. Till och med Noah fick doppa händerna och fötterna lite. Noah plaskade på som vanligt. De andra tyckte det var ganska så kallt i vattnet. Det enda stället jag badar på, förutom utomlands, är Öland. Såklart kan jag bada på andra ställen i Sverige som har hav, men absolut inte sjön. Jag är badkruka och gillar inte att det är brunt i vattnet. Men idag ville jag inte bada faktiskt. Sen åkte vi hem på eftermiddagen. Det är skönt att komma hem idag när Rasmus ska jobba på måndag. Då har man ju en heldag hemma!

Jag har tyckt att Noah har känts lite varm på Öland. Dock har han lekt som vanligt och ingen har tänkt på det. När Rasmus kom bad jag honom att ta med bl.a. en termometer till Noah. Han glömde det tyvärr. Idag när vi kom hem tog vi tempen och han hade 38! Innan hade Rasmus och Noah busat jättemycket i sängen. Han älskar när man puttar honom bakåt. Då kommer alltid världens tjut. Det är så svårt att veta att de har feber när bebisar oftast inte visar det! Jag tror han hade mer feber i går, för han var varmare då. Aja vi får hopas att han sover bort det inatt.

Titta så duktig han är<3 På den sista bilden syns det knappt, men han står själv!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Noah vaknade före tuppen idag och vägrade somna om! Så blir det ibland.

På förmiddagen var jag och Angelica ute och gick med Noah. Hon har sin sommarstuga jämte oss här på Öland och det var så vi träffades. Våra mammor lekte också när de var små, så det har gått i arv. När man är på Öland samtidigt är det nästan samma känsla som när man var liten. Ibland kunde det ta någon dag innan någon av oss vågade gå in till den andra. Oftast var det Angelica som vågade ta första steget. En dag hade hennes pappa sagt att vi kunde bli brevvänner, så hon kom in med sin adress. Sen dess har vi skrivit brev och vi gör det fortfarande. Det första kom 1999! Vi skickar ändå oftast varannan månad, så det är ganska ofta. Hur kul är det inte att få brev som är adresserat till en själv och som inte är en räkning!

Vi har inte gjort så jättemycket idag. Jag gick ut med mamma och Lena på eftermiddagen och resten av dagen har Noah varit ute på en filt och lekt med alla sina leksaker. Idag blev jag stolt som mamma, för han ställde sig upp själv!!! Han var i gräset och helt plötsligt ställde han sig upp utan att hålla i sig och han stod där ett bra tag. Både Lena och Bosse såg, så de kan intyga det.

Noah är duktig på att äta. Han öppnar munnen som en fågelunge. I god tid innan skeden är i munnen, så han inte missar något! Idag satt Lena och mamma och tittade på medans jag matade Noah. Eller Bosse och pappa också, men det var mamma och Lena som skrattade åt Noah. De tyckte det såg så roligt ut och att han var duktigt, som åt så duktigt!

På kvällen kom Rasmus hit. Även om vi har varit ifrån varandra en dag (typ) så började jag längta efter honom. Rasmus hade haft svårt att sova utan mig och Noah. Det var tydligen för tyst! Jag tycker också alltid det är svårt att sova utan Rasmus. Det är bra att man känner så efter sju år tycker jag!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESA, NOAH

Idag kom mina föräldrar och hämtade mig och Noah på förmiddagen, för vi skulle åka till Öland. Min moster och hennes man har en stuga här och för länge sen (när jag var mindre) hade vi den också. När mina föräldrar har semester brukar de komma hit i alla fall. Rasmus jobbar ju nu och då sa vi att Noah och jag skulle åka hit idag och så kommer Rasmus i morgon efter jobbet. Det ska bli fint väder här också, så då kanske man kan få sola lite!

När vi kom fram fick Noah leka på ett överkast, som vi la på gräset. Dock drog han sig mot gräset hela tiden av någon anledning. Någon gång när han kröp utanför fick han in något i munnen och han klöktes efter ett tag. När jag grävde lite i munnen kom det ut ett stort löv. En annan gång hade han en pinne, inte jättebra att svälja den! Lena och Bosse hämtade alla uteleksaker och bilar till Noah. De hällde ut allt på gräsmattan och Noah sken upp. Han hade att göra då. Lite golf spelade han också. Han lyckades hålla i golfklubban (en leksaksklubba) och slå till bollen lite. Inte illa!

Det blev lite dumt med hans sömn, så han sov inget på eftermiddagen. Nu när jag la honom, så somnade han på en gång. Så fort var längesedan han somnade. Jag hann inte lägga ner honom i sängen innan han somnade!

Likes

Comments

ALLMÄNT, NOAH

Jag måste bara berätta en sak, som Noah började med idag. Han har ju kunnat öppna lådor ganska länge och öltunnans lucka. Idag åt jag frukost vid tvn (jag brukar det, för då kan Noah leka lättare med sina leksaker) och Noah var i köket. Han kan vara i hallen ibland, men köket är han inte själv i så ofta. Det var också helt tyst. När jag kom in i köket stod han med frysen öppen och undersökte lådorna. Han hade inte öppnat någon låda i för sig. Även senare idag öppnade han frysen när jag var med. Jahapp, nu får vi hitta på en lösning till det också. Inte superbra om frysen står öppen och jag inte märker det!

I förmiddags gick jag till mina föräldrar, för jag skulle hämta en sak där. När vi kom dit fick han mellanmål. Jag hade med mig lite banan, men mamma tyckte att han kunde få vinbär också. Ibland tryckte han sönder bäret med sin hand, så det blir lite kletigt och sån färg fastnar nog ganska bra på kläderna!

Annars har Lisa varit här och ätit lunch och Jan kom förbi en stund. Jag frågade igår om Lisa ville komma, för jag behövde lite barnpassning när jag packade. Dock blev det inte så mycket av packningen, utan den gjorde jag när Rasmus var hemma. Vi ska nämligen till Öland i två dagar. Rasmus kommer på fredag efter jobbet. Det är inte mycket man behöver ha med sig, men har man barn så blir det alltid så mycket mer. Nu ser det ut som vi ska utomlands i en vecka typ!

Här får han inte vara, men det bryr inte Noah sig om!

Likes

Comments