Du kan inte stanna tiden men genom att vara där när det händer så blir händelsen inte bara något som går förbi dig utan du känner den med hela kroppen.

Det tog ett tag innan jag klarade av att varva ner, men nu vill jag aldrig mer behöva stressa och befinna mig i situationer som jag tappar kontroll över. Jag vill bara sitta här och dingla med benen, umgås med barnen och inte göra någonting som jag själv inte valt.

Jag försöker verkligen släppa jobbet nu under semestern och istället njuta av ledigheten. Jag vet att det kommer bli tufft på olika sätt att komma tillbaka igen och det bästa sättet att förbereda sig är just att vara i nuet och hitta styrkan inom sig. Mitt sätt är att vara med barnen, njuta av naturen, campa, gå på loppis, läsa och göra ingenting.

Jag har kommit in på högskolan till hösten och funderar på hur det skulle fungera att gå ner i tjänst för att läsa. Båda utbildningarna är något som intresserar mig, den ena på avancerad nivå och den andra en grundnivå. Den ena är Masterprogram i utbildningsvetenskap som förbereder mig till att kunna forska kring ämnet att lära ut och vad som sker i klassrummet. Nästa är kulturjournalistik där analys av egna och andras texter ingår.

Båda utbildningarna verkar intressanta och det kan vara en möjlighet för ett avbrott i allt annat.

Vi får se, jag har några veckor till att bestämma mig.

Sen har jag anmält mig till några yogakurser. Det ska bli så kul och spännande. Jag har gått på några yoga events tidigare men inte gett det en ärlig chans. Har ni någon erfarenhet av yoga och meditation så dela gärna med er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tanken att veckorna går så fort som de gör förvånade dottern i dag. Nej, utbrast hon.

Barnen trivs hemma utan stress och krav, att bara få vara och ägna tid tillsammans. Jag tror de känner av att jag inte heller är stressad, utan har nu varvat ner och tar minuterna som de kommer.

Vi har inte gjort så mycket eftersom det kom lite emellan, bil som strular när vi planerat att åka i väg med husvagnen, min rygg som pajjade så jag får gå på mediciner som sabbar magen och ett utdraget altanbygge. Men vad gör det? Absolut ingenting. Vi bakar, åker iväg på utflykter, sitter i sängen, tittar på film, pratar, spelar, kramas och njuter.

Hade jag vunnit pengar eller ärvt en hel del från en gammal avlägsen släkting så hade det varit detta livet jag valt. Varit med barnen, jobbat mindre, studerat, målat, läst, skrivit och bara andats. Skaffat mig en stuga någonstans där vi kunnat fly iväg, när stressen blev för mycket. Kanske startat ett strömma farmlodge fast på mitt eget sätt. Umgåtts med fantastiska människor som mina barn och de som ger mig input och berikar mitt liv.

Downshifting eller som det heter på svenska "varva ner livet" är ett alternativ i min tankar just nu. Det är en ynnest att få bara vara och ägna tiden åt dem jag älskar.


Likes

Comments

För några veckor sedan besökte vi pannkaksladan utanför Höganäs. Det var trevlig miljö, med djur och natur. Hur många olika pannkakor som helst att välja mellan med en massa tillbehör. Ett trevligt besök, men inget man gör ofta. Det kändes inte så trevligt med nerbajsade toaletter och mat och godsaker som alla möjliga människor hade sina händer.

Men annars var det ett mycket roligt och mysigt besök och jag gillar att upptäcka nya roliga ställen. Barnen inklusive mannen älskade det.

De sista 2 veckorna har jag dragit ner på sötsaker och äter nästan enbart vegetarisk. Känns som om kroppen fungerar bättre på många sätt. Dock har jag ont i huvudet, men det beror på lite förhöjt blodtryck som jag förhoppningsvis ska få bukt på under sommarsemestern. Jag börjar dagen med en kopp kaffe och en blandning av olika vitaminer och mineraler, samt en shot med linfrön för magen. Sedan väntar jag med frukosten några timmar.

Mina mål under semestern är att få vila, njuta och vara hälsosam. I Augusti har jag en läkartid och då vill jag vara redo för bra resultat.

Likes

Comments

Vi längtar till långa lediga semesterdagar. Det finns inget som är så härligt som att få dela dagarna med barnen och familjen. Sovmorgnar och frukost i sängen. Träna och gå långa skogspromenader. Grilla, leka och busa vid sjön.

Nu har jag bara några dagar kvar att jobba sen kommer det 6 veckors ledighet.

Likes

Comments

Landat i soffan efter en underbart mysig helg. Vi har grillat, badat, gymmat och njutit av skog, hav och varandras sällskap .

Jag har fått njuta av pw tidig morgon vid havet. Det går inte att få en bättre boost än vad helgen gett.

Tyvärr har lilleman blivit förkyld men lite vila o film ska nog göra susen.

Likes

Comments

Nu leker livet och jag dansar på ängarna och tar ut svängarna när jag hoppar i vatten pölarna och flyger med örnarna. Jag springer över rapsfälten och skriker luften ur lungorna. Nu släpper jag hämningarna och lyfter från marken i väg med vindarna.

När du var liten kunde du ta dig i väg mot månen, bli en enhörning och förvandlas till en superhjälte. allt på samma dag. Inget var omöjligt , allt var möjligt och livet låg framför dig.

Jag har lovat mig själv att hitta tillbaka till möjligheternas tid, dit allt är möjligt och inga hinder är för höga. Leka mer , önska mer och leva livet precis som jag vill. Det är svårt för när vuxenheten och allvarsamheten väl intagit din kropp och själ så hindrar dina spärrar dig att våga kasta dig ut.

Men jag har en fördel, några som hjälper mig att utvecklas till ett bättre och roligare jag. Mina små älsklingar, mina mentorer. De gör mig gladare, lyckligare och med dem är allt möjligt. De lär mig vad som egentligen är viktigt. Som att prutta med slime eller dansa och skrika av lust.

I går kväll grillade vi blåsten vid havet och i kylan. i morse målade vi sanden i kapp med att solen gick upp över havet. Jag låg i den blöta sanden och en lust av att faktiskt kasta mig ut i det kalla havet for i genom mig.

Tack mina barn för att jag får dela dagarna med er, för inget går upp med att vara en del av er värld.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska vi åka till skogs för att söka efter dinosaurier och springa av hjärtans lust.

Likes

Comments

I dag när vi vaknade så tog vi det lugnt och åt frukost i lagom takt, duschade och åkte sedan i väg. Vi hamnade i Ystad där vi kollade fina bilar, vilme fick prova en brandbil från 1940 talet för att sedan äta burgare och vidare ner mot stranden. Där blåste den bästa drakvinden så vi stannade en stund och flög drake.

Nu sitter jag och fyllt glaset med den bästa champagnen. Det har jag gjort bara för att jag kan och som ett avslut på gammalt och en början på något nytt. Mer vill jag inte avslöja, ,men det ska bli resa mot något bra.

Likes

Comments

Egentid är inget för mig. Jag älskar varje sekund med er. Tids nog är ni stora med egna liv, jag njuter och det är en ynnest att få vara eran mamma.

Likes

Comments

Barnen är i säng och sover för längesedan. Jag letar träning och slappekläder. Behöver lite nytt till spåret, gymmet och nu när vi ska i väg med husvagnen. Jag ser framemot att få vara i Åhus även om jag måste dela dass med hundrafemtio människor. Att få komma hem och vara nära havet får mig att stå ut med min fobi för att gå på toa när en mängd andra kan stå utanför och lyssna.

Men först lite jobbande och en tur till Götet och Liseberg för att busa och träffa Tomas släkt.

Likes

Comments

Då inleds en ny arbetsvecka i morgon , men jag måste först till sjukhuset med min 16 åring. I november var han inlagd på sjukhuset då han fått nässelutslag de lux. Ingen av läkarteamet hade sett något liknande och de kämpade för att få utslagen och klådan att gå tillbaka. Efter flera dygn med överdosering av olika preparat gav reaktionen upp.

I morgon ska de ge honom penicillin för att se om det var den utlösande faktorn. De ska helt enkelt se om han får en reaktion under observation . Både han och jag är nervösa eftersom han blev så sjuk sist.

I dag har vi varit och lyssnat på barnkören i kyrkan och jag har tränat. Jag försöker få upp konditionen för att kunna ge mig ut i spåret när det blir bättre väder.

Jag har ett problem till förutom dålig kondis och det är att jag blir uttråkad av att springa. Därför är det en utmaning av dubbel karaktär. Mitt mål är att först ta mig ut i spåret 3 ggr i veckan. Sen hur långt det blir är inte viktigt.

Hur kan man bli uttråkad och rastlös av att springa? Är man inte som andra och hatar enformig träning och behöver ständig omväxling, då är det inga svårigheter.

Jag blir rastlös av att stå på löpband och crosstrainer också.

Likes

Comments