Vi längtar till långa lediga semesterdagar. Det finns inget som är så härligt som att få dela dagarna med barnen och familjen. Sovmorgnar och frukost i sängen. Träna och gå långa skogspromenader. Grilla, leka och busa vid sjön.

Nu har jag bara några dagar kvar att jobba sen kommer det 6 veckors ledighet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Landat i soffan efter en underbart mysig helg. Vi har grillat, badat, gymmat och njutit av skog, hav och varandras sällskap .

Jag har fått njuta av pw tidig morgon vid havet. Det går inte att få en bättre boost än vad helgen gett.

Tyvärr har lilleman blivit förkyld men lite vila o film ska nog göra susen.

Likes

Comments

Nu leker livet och jag dansar på ängarna och tar ut svängarna när jag hoppar i vatten pölarna och flyger med örnarna. Jag springer över rapsfälten och skriker luften ur lungorna. Nu släpper jag hämningarna och lyfter från marken i väg med vindarna.

När du var liten kunde du ta dig i väg mot månen, bli en enhörning och förvandlas till en superhjälte. allt på samma dag. Inget var omöjligt , allt var möjligt och livet låg framför dig.

Jag har lovat mig själv att hitta tillbaka till möjligheternas tid, dit allt är möjligt och inga hinder är för höga. Leka mer , önska mer och leva livet precis som jag vill. Det är svårt för när vuxenheten och allvarsamheten väl intagit din kropp och själ så hindrar dina spärrar dig att våga kasta dig ut.

Men jag har en fördel, några som hjälper mig att utvecklas till ett bättre och roligare jag. Mina små älsklingar, mina mentorer. De gör mig gladare, lyckligare och med dem är allt möjligt. De lär mig vad som egentligen är viktigt. Som att prutta med slime eller dansa och skrika av lust.

I går kväll grillade vi blåsten vid havet och i kylan. i morse målade vi sanden i kapp med att solen gick upp över havet. Jag låg i den blöta sanden och en lust av att faktiskt kasta mig ut i det kalla havet for i genom mig.

Tack mina barn för att jag får dela dagarna med er, för inget går upp med att vara en del av er värld.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska vi åka till skogs för att söka efter dinosaurier och springa av hjärtans lust.

Likes

Comments

I dag när vi vaknade så tog vi det lugnt och åt frukost i lagom takt, duschade och åkte sedan i väg. Vi hamnade i Ystad där vi kollade fina bilar, vilme fick prova en brandbil från 1940 talet för att sedan äta burgare och vidare ner mot stranden. Där blåste den bästa drakvinden så vi stannade en stund och flög drake.

Nu sitter jag och fyllt glaset med den bästa champagnen. Det har jag gjort bara för att jag kan och som ett avslut på gammalt och en början på något nytt. Mer vill jag inte avslöja, ,men det ska bli resa mot något bra.

Likes

Comments

Egentid är inget för mig. Jag älskar varje sekund med er. Tids nog är ni stora med egna liv, jag njuter och det är en ynnest att få vara eran mamma.

Likes

Comments

Barnen är i säng och sover för längesedan. Jag letar träning och slappekläder. Behöver lite nytt till spåret, gymmet och nu när vi ska i väg med husvagnen. Jag ser framemot att få vara i Åhus även om jag måste dela dass med hundrafemtio människor. Att få komma hem och vara nära havet får mig att stå ut med min fobi för att gå på toa när en mängd andra kan stå utanför och lyssna.

Men först lite jobbande och en tur till Götet och Liseberg för att busa och träffa Tomas släkt.

Likes

Comments

Då inleds en ny arbetsvecka i morgon , men jag måste först till sjukhuset med min 16 åring. I november var han inlagd på sjukhuset då han fått nässelutslag de lux. Ingen av läkarteamet hade sett något liknande och de kämpade för att få utslagen och klådan att gå tillbaka. Efter flera dygn med överdosering av olika preparat gav reaktionen upp.

I morgon ska de ge honom penicillin för att se om det var den utlösande faktorn. De ska helt enkelt se om han får en reaktion under observation . Både han och jag är nervösa eftersom han blev så sjuk sist.

I dag har vi varit och lyssnat på barnkören i kyrkan och jag har tränat. Jag försöker få upp konditionen för att kunna ge mig ut i spåret när det blir bättre väder.

Jag har ett problem till förutom dålig kondis och det är att jag blir uttråkad av att springa. Därför är det en utmaning av dubbel karaktär. Mitt mål är att först ta mig ut i spåret 3 ggr i veckan. Sen hur långt det blir är inte viktigt.

Hur kan man bli uttråkad och rastlös av att springa? Är man inte som andra och hatar enformig träning och behöver ständig omväxling, då är det inga svårigheter.

Jag blir rastlös av att stå på löpband och crosstrainer också.

Likes

Comments

Jag vet inte om det beror på tiden och att själen och kroppen inte längre håller samma takt. Att se sig själv i spegeln och förstå att klockan tickar och tillfällen försvinner, att mycket ligger bakom i stället som då, där framför mig.

Jag önskar att du finns vid min sida i förändringarnas tid att du inte låter mig inte försvinna men låter bli att styra med förmaningar och kritik. Jag måste få ta mig fram på egen hand men inte ensam.Tankarna snurrar, minnena kommer och bilderna finns där som ett ända virrvarr. Det är svårt att förstå själv, så hur kan då någon annan.

Släpp inte för då faller jag, gå inte framför utan vid min sida. Tala inte om för mig vad jag ska göra utan iaktta och stötta mig. Försök inte styra mina val utan låt mig skapa min egen canvas med självvalda färger.

Jag måste lyfta för min egen skull. för andras skull För att kunna fortsätta här så måste saker ske, nya bilder måste målas och jag måste finna min egen väg.

Jag ska gå på ännu fler utställningar, träna mycket mer, måla och rita. Prova saker jag aldrig gjort och vara modig som ett lejon. Skriva och skita ännu mer i andras åsikter. Jag ska inte ta så illa upp för allting, utan låta det rinna av mig. Jag ska säga fler ja där jag tidigare sagt nej och nej där jag innan sagt ja. Våga mer och stå upp för mig själv.

Det har hänt en massa under de sista åren som gjort fruktansvärt ont men lärt mig enormt mycket. Äntligen är jag redo att lägga saker bakom mig och ta mer plats i mitt eget liv. Jag kan inte styra andras val, bara mina egna och saker andra gör får stå för dem. Så därför bryr jag mig inte längre om de människor som valt bort mig eftersom de är inte värda att finnas i mitt eller mina barns liv.

Jag finns och jag älskar att leva.

Likes

Comments

Trots att sjukdom tär så är det en stor man som sitter där vid bordet. Curt Hillfon sitter vid kortsidan och äter sin rågsmörgås och dricker sitt rödvin. Han verkar inte bekommas eller bekymras utav besökarnas nyfikna blickar utan är där men ändå någon annanstans. Hans blick är grumlig men klarheten ändå där. Omgiven av vänner och sin son finns han där likt sista nattvarden till folket att beskåda. Människor har vallfärdats för att få se en glimt av den smått udda konstnär med fjäder i örat och som aldrig följt de normalitets regler som människor satt upp. Det tisslas och tasslas, blickar som är svåra att tyda men innehåller något som får mig att rysa. Finklädda människor, dyra märken och vissa är mer högdragna än andra. De vet inte vad livet utanför är men ändå nyfikna på ett annat än deras egna. De vill förstå, ta del av det som är lite förbjudet och helt annorlunda än deras egna. Det är svårt att se vilket verk de kommit för att beskåda. Det som utspelar sig vid det långsmala träbordet i skenet av de brinnande ljusen eller de målade tavlorna i mjuka rörelser. Åh, vad jag skulle vilja att de blåa nyanserna hade prytt min vägg.

Huset andas liv och kreativitet, det är en sådan plats mitt hjärta längtar till., så utan gränser och helt fri. Där taket når en tillfredsställande höjd och ger en illusion om att gränserna är utsuddade för att du ska kunna växa och bre ut dig för att bli vad du är menad att vara.

Möjligheterna finns i varje rum och rummen ger förnimmelser om att här har det samlats individualister, att det varit många människor som kommit och gått. Vänner och ovänner som samlats i fest och samtal som skett över ljusets sken i natten. Jazzens toner följer dig likt vindens former genom rummens alla rum och ljuset letar sig in genom fönsterna.

Det är lika vackert som sorgligt, att se och känna in kreativitetens ande som kämpar och vill leva trots att många av de platserna som fylldes av tavlor nu gapar tomma och skriker efter att få fylla sin plats igen.

Det är mer i ordning än vad jag minns, det är inte lika mycket saker på gården och inte lika mycket folk som under en annan epok. Då när han stod mitt i rummet barbröstad med yviga rörelser och med intensiv röst berättade historier om händelser och hans konst.

Arbetsplatsen tillrättaläggande som blandas av vad som varit och livet som skett. En apelsin, några blommor , penslar snyggt uppställda i rad. Det känns som platsen varit tom ett tag men allt tillrättalagts för ögonen i rummet. Det är för rent och för städat för att en man med konstens själ skulle ha suttit där med samma iver som förr. Med den rörelse och intensiva lust att få ge uttryck för vad hans själ bär.

När vi lämnar bränneriet med den gamla mannen vars själ finns i varje rum som liknar det brinnande fladdrande ljuset på pianot. Då kommer det nya människor, deras blick rör sig nyfiket. Rösterna är mumlade och känslan av att de faktiskt blir tillfredsställda av att se att det som en gång var annorlunda udda och utan gränser, nu är begränsad och sittande.

Men jag vet att hur livet och de där ögonen än försöker sätta punkt och fängsla det som önskar vara i frihet kommer de inte att förmå. Ty den själ som söker sig utanför gränsdragningarna hittar alltid ut för den är större än vad de flesta förstår. Jag tror att den själsliga fågel han målat i så många år inte går att stoppa. Trots att kroppen hans nu sitter fast i en stol med hjul, lyfter sig fågeln och ser ner på alla människor med blickarna som kommer och går.

Vi kör ut från gården och möter fler bilar som söker sig in, snart ser vi inte den tegelbeklädda byggnaden och jag kan inte låta bli och fråga mig vad som kommer att ske med platsen när själen inte går att stoppa.


Likes

Comments

Vi hann även med en liten tur till Forsakar. Tomas har aldrig varit där så för honom blev det en ny upplevelse. Där är otroligt vackert.-

Likes

Comments