View tracker

Vi var på sjukhuset i Fredags med Fabian min 15 åring och det såg bra ut. Hans värden var bättre, de hittade lite för många röda blodkroppar i blodprovet så det ska följas upp. Det som troligtvis har utlöst det är inte antibiotikan utan det är körtelfebern som utlöst fel signaler. Men de ska kontrollera detta närmare, genom att försöka trigga igång en rektion på sjukhuset med övervakning.

De menar att viruset, dvs körtelfebern har lurat hans kropp genom att sända ut liknande mängder av de ämnen han är allergisk mot. Fabian är liksom några av sina syskon samt mig och hans pappa allergisk.

Läkarna berättade återigen att det aldrig sett något liknande och att de var allvarligt oroliga för honom.

Efter doktorn gjorde lilleman och jag stan, medan Fabian var hos Linus som är storebror och äldst. Jag och lilleman fikade och handlade kläder till honom. Det är mysigt att kunna gå och prata med ett barn i taget utan att någon annan tar plats.

Lilleman fick möjlighet att leka på lekterapin en stund. Jag måste åter igen ge Kristianstads barn akut och mottagning en eloge för gott mottagande på alla vis. De kämpade, lugnade och var tillmötesgående. De gjorde allt för att få ner Fabians rektion. Jag har aldrig sett så många läkare på samma plats. Tack alla inblandade.

Nu är redan helgen snart över och det har gått i väldans fart. Jag har inte orkat göra många knop eftersom jag är sjuk. Då vi låg över på sjukhuset låg jag för nära ventilationen och det spädde på min förkylning. Men vem har tid för fler sjukor, inte jag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jisses amalia. Jag säger det titt som tätt och nämner det igen. Tiden går ibland fortare än ljusets hastighet. Denna vecka har bara susat iväg och det beror säkert på allt som hänt. Denna Fredagen blir inte riktigt lika fylld av bubbel i glaset, men dock i hjärtat. Jag ska ägna min helg med de jag älskar mest eftersom det är det jag gillar bäst.

Jag är upp med tuppen trots att jag fortfarande vabbar för sonen. Vi ska nämligen tillbaka till sjukan för att bli utskrivna med en stämpel i rumpan. Han får fortsätta äta 3 gånger så stor dos av histamin och om några månader ska vi in för att kontrollera allergin under ordnader former. De kommer försöka trigga igång den med hjälp av ämnet han nu reagrat på under övervakning. Känns kanske så där trevligt.

Foto; Jens C Hilner

Likes

Comments

View tracker

Då var helgen snart här och det blir inte lika livat denna helgen som förra. Utan det blir en ganska lugn helg men familjen. I morgon ska först Fabian till sjukhuset igen och sen har jag lovat lill-tarzan att vi ska handla lite kläder till honom på stan. Så medans jag och lill-tarzan handlar ska Fabian vara hos storebror eftersom han inte får vara själv. Samtidigt blir det ett tillfälle att umgås.

Likes

Comments

Dessa dagarna på sjukhuset har jag långt i från tänkt på vad jag äter, det har varit tur att jag ätit.

Sonen är hemma på permission,han är fortfarande inskriven men de tyckte han kunde vara hemma. Jag ska vabba för honom till på fredag, det var länge sedan man vabbade för honom. Han är fortfarande påverkad men långt ifrån hur han varit. Benen är blåa och händerna svullna, men det är på väg ner. Om det skulle bli värre så är det bara att ringa in.

Nu när vi är hemma fick jag möjlighet att prova det första receptet i matkassen som vi hämtade Måndags.

Jag gjorde om det lite.

Detta är beräknat på 4 personer. 33 sp

Skinkbiffar med tomatsås och ris.

500 g skinkfärs 18 sp

1 gul lök 0 sp

solovitlök 0 sp

120 g skinka 2 sp

1 tsk timjan 0 sp

1 msk dijonsenap 2 sp

Grönsakspulver 0 sp

peppar 0 sp

1 msk flytande margarin att steka i. 1 sp

Tomatsåsen

Tomatkross 0 sp

2 msk chilisås 2 sp

Servera med 250 g jasminris 25 sp

Hacka löken fint och sedan ner i färsen tillsammans med kryddor och senap. Gör biffar och linda dem i en skinka.

Stek dem så de blir gyllen brynta.

Häll över krossade tomater och chilisås och ca 0,5 dl vatten. Låt detta koka tills biffarna är färdiga.

Likes

Comments

Har har varit tyst för att livet kommit emellan. Min son på 15 år har varit inlagd sedan i måndags då han fick en kraftig allergisk reaktion på penicillin. Reaktionen har inte velat ge mig sig trots kortison, histamin och adrenalin.

I natt först har han inte haft lika stora problem och från att de varit inne varje timme för prover till 3 gånger i natt.

Så håll tummar och tår att detta går åt rätt håll nu.

Likes

Comments

Godmorgon och tjena. Då var det en ny vecka med massor av spännande saker. Jag ska hämta min första Viktväktar kasse i eftermiddag, Jag hoppas att den ska dels hjälpa mig att äta bättre men främst att få prova lite nya rätter. Du fastnar så lätt i det du brukar göra och nu tänker jag att jag ska utmanas lite.

Jag har även lite spännande möten inplanerade och det viktigaste mötet av alla är på fredag då jag ska åka i väg med min minsta pojke på tu man hand. Vi ska shoppa och fika .

Det har varit en bra helg med många härliga möten och fantastiska samtal . Jag har myst med familjen och njutit av varje sekund.Träffat en mängd nya intressanta människor och fått tillbringa tid tillsammans med min familj. Det är sådana här helger som är guld.

Likes

Comments

Det blev lite för mycket av det goda i Fredags men jag har definitivt inget dåligt samvete, maten var så himla god och jag njöt av varje tugga. Men i dag är det åter dags för nya tag och jag tänkte göra kassler och potatisgratäng och till det en liten sallad.

Potatis gratäng med kassler. Receptet är beräknat till 1 person. Det blir 7 sp

  • 2 stycken potatisar 4 sp
  • Buljongpulver 0 sp
  • 1 dl lätt mjölk 2 sp
  • 1/3 gul lök 0 sp
  • 3 msk lätt ost 1 sp

INSTRUKTIONER: SKALA OCH DELA POTATIS I MINDREBITAR, HACKA LÖKEN.KOKA I HOP POTATIS OCH LÖK MED BULJONGEN I MJÖLKEN TILLS DETHAR TJOCKNAT. LÄGG I ALLT I EN FORM, STRÖ ÖVER OSTEN OCH TILLAGA I UGN 200° CA20 MIN.


5 tunna skivor kassler 2 sp

valfri grönsakssallad.

Likes

Comments

Alla har inte någon att fira och för dem kan det i stället bli en dag av saknad och tomhet. Det finns många som mist sin förälder på ett eller annat sätt. Jag har ingen egen pappa att fira idag då han ständigt lyst med sin frånvaro och mig spelar det ingen roll längre, då jag insett att jag nått mycket längre utan. Jag saknade honom som liten och målade upp en bild av honom som passade mig. Men idag som vuxen vet jag.

Men för många andra kan det vara en dag med tyngd. Mina äldsta barns pappa dog allt för tidigt och jag sörjer en dag som denna för hans och för deras skull. Jag önskar att han kunde se sina barn, vara med dem och att han skulle kunna blivit firad en dag som denna.

Mina yngsta barns pappa blev firad med kaffe på sängen och fina teckningar av de små. Han finns där ständigt för dem och försöker även för de stora. Det är inte lätt alltid, men han försöker göra sitt bästa på många sätt. Vi ska fika, mysa och äta gott.

Vi köper inga dyra presenter eftersom vi tycker att denna dagen egentligen är till för säljarna och att kärlek ska man kunna ge varje dag och inte endast på en dag som är skapad för att vi ska köpa mer. Men det får bli ett annat inlägg.

Likes

Comments

Me and I har så många fina kläder. Både för vuxna och barn. På middagen fanns de där på plats och jag kunde klämma och känna på allt. Några av mina favoriter är dessa. En klänning i omlott skärning. Det bästa med dessa klänningar är att de passar alla figurer och sitter så bra. en julklänning till flicka och en härlig kjol och tröja. Vet ni vem det är som agerar modell. Jo det är Malins flicka Mira. Hon är så söt. Jag har alltid tyckt att Tinja och Mira påminner lite om varandra. Det är nog deras hår och de stora fina ögonen.

Tröjan till killar är ju också så fin.

Kvalitén på me and i är helt fantastisk. Jag har haft kläder från me and i många år och barnen har fått ärva efter varandra. ( detta inlägg är inte sponsrat )

Likes

Comments

Detta barn gör mig smått galen just nu, men jag tror att hennes beteende är lite av mitt eget fel. Rättelse mitt fel samtidigt som en naturlig utveckling bland barn i hennes ålder. Jag har alltid velat att hon ska vara sig själv och få lov att utvecklas till en egen individ, där jag stöttat henne i hennes beslut av klädesval och hon har alltid fått väldigt stort utrymme att tycka, fråga och vara med i besluten som tas. Jag vill att hon ska kunna reflektera, argumentera och ifrågasätta saker. Jag tror att det tillsammans med att hon faktiskt börjar bli äldre har börjat fråga sig själv vem hon egentligen är och hur hon bör vara.

Det är ett evigt skiftande mellan den färgstarka tjejen med alla möjliga mönster och färger till prinsessa för att slutligen hamna i en lite coolare stil. Jag kan höra henne förändra sin attityd när hon har lekt med någon eller när hon fått influenser från något program på tvn.

Hennes humör ska vi ju inte prata om. Det skiftar lika ofta som klädbytena i en dragshow. Herrejisses! Om det är så här nu, hur kommer det att bli när hon blir äldre.

Men jag kan förstå hennes humörsvängningar när man inte riktigt vet om man ska fortsätta vara liten eller bli större.

Just nu är det många tankar och svåra frågor. Hur länge kommer jag att leva, jag vill inte och kan inte uttala ordet dö. Jag vill inte bli stor, jag saknar när jag var liten.

Ja, det är verkligen inte lätta för henne på något vis och det enda jag kan göra är att finnas där. Svara så gott jag kan och trösta henne när hon är ledsen.


Likes

Comments