Livet går sin gilla gång och jag vandrar tillsammans med den. Ett steg i taget, en minut och ett ögonblick i sänder njuter jag av varje stund som jag får vara del av den stund som är här och nu.

Då jag är inne i en period då själen behöver lite extra omtanke så försöker jag andas och bara vara mitt i verkligheten. November och julen är fyllda av saknad, tomhet och längtan av det som aldrig blev och nu aldrig någonsin kan ske. Jag saknar människor och samtidigt som det gör ont så tillåter jag det att kännas. För vad vore deras liv om inte mina minnen och saknad fick plats. Det är genom andra vi fortfarande finns kvar även när vi lämnat jorden och livet här.

Det är därför vi måste lämna minnen av oss själva på olika sätt. Jag vill lämna goda avtryck och känslor, saker som andra kan le åt och prata om. Tokigheter och allvarligheter, rofylldhet och vackra tankar om mig och kring mig.

Då var det fredag, solen skiner på höstens alla vackra nyanser. Jag älskar höstens färger lika mycket som när våren får naturen att vakna till liv igen efter en lång vila. Nu ska vi ska ut och njuta av varandras sällskap och av allt vackert.

Man behöver vare sig åka till andra länder eller lägga tusentals kronor för att kunna njuta. Tvärtom skulle jag vilja påstå, det som ger dig mest är det som finns nära dig. Barnen, naturen, en bok ,solen eller en utflykt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har en önskan av att hitta tillbaka till lusten i att börja skriva igen och då för min egen skull. Inte för andra utan för mitt själsliga ska för förstå sambanden. För det är så jag ser och upptäcker mina behov och förstår vilken väg som bör tas. Det är genom text och bild med mötet av dem som har kunskap och erfarenhet som livet skapar en form som blir lättare att se och förstå.


Rastlösheten i mig är märklig, då den vare sig syns utanpå eller går att dämpa. Fingrarna stickar medans tankarna inte kan stoppas och de är som bladen på marken när de far runt med vinden. Tänk så lätt allt varit om det som känns även hade kunnat setts av andra. Jag målar och ritar men ändå så känner jag att kroppen inte vill sitta stilla. Då tänker jag hur min rastlöshet skulle vara om jag inte gjorde de sakerna som jag gör.

Det händer en massa i mitt och i alla andras liv och dagarna flyter samman för att bli till månader och snart är julen här. Läkaren sa att jag måste ta det lite lugnare och ta hand om den som är jag. Mitt blodtryck är högre än någonsin och ibland är det svårt att få luft. Men jag vet att jag inte är ensam utan tiderna kan vara svåra för många men vi talar sällan om dem utan fortsätter att springa för det är så man gör. Men tiden är inne och tankarna kan i bland vara för många , nästan på gränsen av övermäktiga och så måste det få lov att vara en stund. November och jul är ingen bra tid för mig. Saknaden av människor som är borta och undran över hur allt skulle varit är stor. Vi möts i drömmarna och där får jag berätta allt som jag inte hann säga och om allt som hänt sedan vi sågs sist.


Jag saknar våra djupa samtal och det är en sorg att dina barn inte fick lära känna den jag kände och såg. Jag saknar min bror och jag försöker förstå min far. Jag saknar min mormor så det gör ont och min mamma som finns men ändå inte är här. Minnena av min tantemormor och den där lukten som fortfarande sitter kvar.

Sen älskar jag livet och sorgen blandas med kärlek och lycka att jag är den som är kvar. Ångest blandas med tacksamhet och viljan av att göra något bra och inte bara för mig och mina barn utan för alla dem som inte längre är här.

För trots all saknad och sorg finns alla kvar i mitt minne och i min kropp. Jag vill vara här för dem som finns kvar och göra det bästa av mitt liv. Inte slösa en sekund, lägga tiden på det som betyder och strunta i resten.

Idag är jag hemma för att ta hand om sjukt barn och då passar vi på att mysa lite extra med bak, kärlek, skapande av text, bild och fortsätter på koftan som ligger i min korg. Vi ska hinna med att baka en kaka och äta en pannkaka eller två. Att blanda sorg, ångest med lycka och kärlek är ju livet själv. 

Likes

Comments

Nu närmar sig höst lovet och november. Det har snart passerat ett helt år sedan den tuffa tiden då först min son blev sjuk och sen när pappa gick bort. De sista åren har präglats av död, sjukdomar och livskriser. Det har känts som om varje gång jag försökt ställa mig upp har något hänt.

Samtidigt så är jag lycklig av att få leva och befinna mig just i alla dessa ögonblick med barnen, mitt i livet. 

Sakta andas jag in och andas ut som vågorna slår mot stranden. Jag håller samma takt som fåglarna när de följer vindens riktning. Att få känna smärta tillhör livet och är en konsekvens av att kunna älska. Jag känner en sådan tacksamhet att få leva och vill även leva för dem som inte fick möjligheten. Min lillebror, mina barns pappa, min morbror,min gammelmormor, min mormor och min pappa. Alla de som gick bort för tidigt. 

Jag har börjat hitta mig själv igen genom yogan och har inte bråttom utan låter allt ta sin tid. Jag har mål och önskningar men skyndar inte på. 

Nu ska snart första muntliga tentamen göras och jag tycker det är så kul att läsa och skriva. Svårt men så himla givande och utmanande att få läsa på avancerad nivå. 

Likes

Comments

Vi älskar vår lilla busiga Lisa. Jag är verkligen en kattlady. Det är själsligt vilsamt att känna värmen av den lilla varma kroppen och hennes spinnande är rogivande. Hon har vält en massa saker och klöst lite på soffan, men det är döda ting och är ersättbara.

Jag har kommit i gång med yogan och älskar det. Det ger mig inre frid och min energi förvandlas till rofylldhet. Det kan verka flummigt men det fungerar för mig och det är det viktigaste.

Det ena har lett till det andra och jag kan i stort sett kalla mig för vegetarian. Jag har inte ätit kött på flera månader och känner att det är så rätt. Jag trevar fortfarande och söker ständigt information. Det har inte varit så stort avkall då jag inte åt så mycket kött tidigare heller. Behöver dock hitta ett alternativ till vissa maträtter, så som ostkaka eftersom det innehåller löpe.

Löpe är ett enzym från kalvmagar och det känns inte så okej att käka det heller. Jag bröt mot min regel i veckan men som jag skrev innan, jag är fortfarande ny på detta och lär mig hela tiden.


Det är inte bara jag som gillar yogan utan även barnen. Vi har sådan tur att det finns en nyöppnad studio i Älmhult. Den är som skänkt från ovan. Kika gärna in. Där finns en mängd olika yoga pass för alla. http://www.almhultsgreenhouse.se/

Denna veckan har det tyvärr inte blivit så mycket yoga varken för mig eller sonen , då vi varit sjuka och varit hemma och myst i stället.

Han som gärna står upp och ner har knappt ätit eller busat. Somnat tidigt och inte velat så mycket mer än att softa.

Jag öppnar ständigt nya dörrar och har som vanlig planer inför den närmats tiden. Det händer en massa i mitt liv och det kommer att ske ännu mer. Jag har svårt för det där med att vara stilla i tankar och planer. Min sambo brukar säga " det händer alltid något i ditt sällskap" de orden tar jag som positivt. Det betyder att jag lever och gör det bästa av det.

Jag är inte så aktiv på vare sig här eller på facebook. Här ska jag försöka lägg in emellan åt, men facebook ger mig ingenting mer än att jag går in på annonser och följer grupper som intresserar mig.

Däremot finns jag på instagram om ni vill av någon anledning se vad som händer.

https://www.instagram.com/sofia.soderling/

Fortsatt trevlig helg.

Det ska jag ha, trevlig helg.

I morgon kommer min äldsta son för att vi ska fira hans födelsedag.

Han har fyllt 27 år. Jag är stolt över att faktiskt ha en son på 27 år. Det är fantastiskt att kunna få lov att bli äldre. Det finns dem som inte får uppleva det.

Likes

Comments

Du kan inte stanna tiden men genom att vara där när det händer så blir händelsen inte bara något som går förbi dig utan du känner den med hela kroppen.

Det tog ett tag innan jag klarade av att varva ner, men nu vill jag aldrig mer behöva stressa och befinna mig i situationer som jag tappar kontroll över. Jag vill bara sitta här och dingla med benen, umgås med barnen och inte göra någonting som jag själv inte valt.

Jag försöker verkligen släppa jobbet nu under semestern och istället njuta av ledigheten. Jag vet att det kommer bli tufft på olika sätt att komma tillbaka igen och det bästa sättet att förbereda sig är just att vara i nuet och hitta styrkan inom sig. Mitt sätt är att vara med barnen, njuta av naturen, campa, gå på loppis, läsa och göra ingenting.

Jag har kommit in på högskolan till hösten och funderar på hur det skulle fungera att gå ner i tjänst för att läsa. Båda utbildningarna är något som intresserar mig, den ena på avancerad nivå och den andra en grundnivå. Den ena är Masterprogram i utbildningsvetenskap som förbereder mig till att kunna forska kring ämnet att lära ut och vad som sker i klassrummet. Nästa är kulturjournalistik där analys av egna och andras texter ingår.

Båda utbildningarna verkar intressanta och det kan vara en möjlighet för ett avbrott i allt annat.

Vi får se, jag har några veckor till att bestämma mig.

Sen har jag anmält mig till några yogakurser. Det ska bli så kul och spännande. Jag har gått på några yoga events tidigare men inte gett det en ärlig chans. Har ni någon erfarenhet av yoga och meditation så dela gärna med er.

Likes

Comments

Tanken att veckorna går så fort som de gör förvånade dottern i dag. Nej, utbrast hon.

Barnen trivs hemma utan stress och krav, att bara få vara och ägna tid tillsammans. Jag tror de känner av att jag inte heller är stressad, utan har nu varvat ner och tar minuterna som de kommer.

Vi har inte gjort så mycket eftersom det kom lite emellan, bil som strular när vi planerat att åka i väg med husvagnen, min rygg som pajjade så jag får gå på mediciner som sabbar magen och ett utdraget altanbygge. Men vad gör det? Absolut ingenting. Vi bakar, åker iväg på utflykter, sitter i sängen, tittar på film, pratar, spelar, kramas och njuter.

Hade jag vunnit pengar eller ärvt en hel del från en gammal avlägsen släkting så hade det varit detta livet jag valt. Varit med barnen, jobbat mindre, studerat, målat, läst, skrivit och bara andats. Skaffat mig en stuga någonstans där vi kunnat fly iväg, när stressen blev för mycket. Kanske startat ett strömma farmlodge fast på mitt eget sätt. Umgåtts med fantastiska människor som mina barn och de som ger mig input och berikar mitt liv.

Downshifting eller som det heter på svenska "varva ner livet" är ett alternativ i min tankar just nu. Det är en ynnest att få bara vara och ägna tiden åt dem jag älskar.


Likes

Comments

För några veckor sedan besökte vi pannkaksladan utanför Höganäs. Det var trevlig miljö, med djur och natur. Hur många olika pannkakor som helst att välja mellan med en massa tillbehör. Ett trevligt besök, men inget man gör ofta. Det kändes inte så trevligt med nerbajsade toaletter och mat och godsaker som alla möjliga människor hade sina händer.

Men annars var det ett mycket roligt och mysigt besök och jag gillar att upptäcka nya roliga ställen. Barnen inklusive mannen älskade det.

De sista 2 veckorna har jag dragit ner på sötsaker och äter nästan enbart vegetarisk. Känns som om kroppen fungerar bättre på många sätt. Dock har jag ont i huvudet, men det beror på lite förhöjt blodtryck som jag förhoppningsvis ska få bukt på under sommarsemestern. Jag börjar dagen med en kopp kaffe och en blandning av olika vitaminer och mineraler, samt en shot med linfrön för magen. Sedan väntar jag med frukosten några timmar.

Mina mål under semestern är att få vila, njuta och vara hälsosam. I Augusti har jag en läkartid och då vill jag vara redo för bra resultat.

Likes

Comments

Vi längtar till långa lediga semesterdagar. Det finns inget som är så härligt som att få dela dagarna med barnen och familjen. Sovmorgnar och frukost i sängen. Träna och gå långa skogspromenader. Grilla, leka och busa vid sjön.

Nu har jag bara några dagar kvar att jobba sen kommer det 6 veckors ledighet.

Likes

Comments

Landat i soffan efter en underbart mysig helg. Vi har grillat, badat, gymmat och njutit av skog, hav och varandras sällskap .

Jag har fått njuta av pw tidig morgon vid havet. Det går inte att få en bättre boost än vad helgen gett.

Tyvärr har lilleman blivit förkyld men lite vila o film ska nog göra susen.

Likes

Comments

Nu leker livet och jag dansar på ängarna och tar ut svängarna när jag hoppar i vatten pölarna och flyger med örnarna. Jag springer över rapsfälten och skriker luften ur lungorna. Nu släpper jag hämningarna och lyfter från marken i väg med vindarna.

När du var liten kunde du ta dig i väg mot månen, bli en enhörning och förvandlas till en superhjälte. allt på samma dag. Inget var omöjligt , allt var möjligt och livet låg framför dig.

Jag har lovat mig själv att hitta tillbaka till möjligheternas tid, dit allt är möjligt och inga hinder är för höga. Leka mer , önska mer och leva livet precis som jag vill. Det är svårt för när vuxenheten och allvarsamheten väl intagit din kropp och själ så hindrar dina spärrar dig att våga kasta dig ut.

Men jag har en fördel, några som hjälper mig att utvecklas till ett bättre och roligare jag. Mina små älsklingar, mina mentorer. De gör mig gladare, lyckligare och med dem är allt möjligt. De lär mig vad som egentligen är viktigt. Som att prutta med slime eller dansa och skrika av lust.

I går kväll grillade vi blåsten vid havet och i kylan. i morse målade vi sanden i kapp med att solen gick upp över havet. Jag låg i den blöta sanden och en lust av att faktiskt kasta mig ut i det kalla havet for i genom mig.

Tack mina barn för att jag får dela dagarna med er, för inget går upp med att vara en del av er värld.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska vi åka till skogs för att söka efter dinosaurier och springa av hjärtans lust.

Likes

Comments