Hej! Idag har jag haft ledigt från skolan, men jag har ändå haft fullt upp hela dagen. Imorse stack jag ut och sprang och sedan styrketränade jag några minuter. Sedan duschade jag och packade inför imorgon då jag och min klass ska campa. Sedan har jag också pluggat en stund.

I eftermiddags kom farmor och hämtade mig. Vi åkte först till Konsum för att köpa lite gott till imorgon.

När vi kom hem till farmor fikade vi, pratade och hade det bara allmänt trevligt.

Når jag kom hem igen gjorde jag lite bananpannkakor och åt det med skivade bananer och sirap i uterummet. Härligt.

Innan dagen är slut ska jag göra klart en idrottsinlämning och helst göra klart en bild till min riddagbok.

Det var lite om min dag, hoppas ni haft en lika bra dag som jag haft! Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om bara några veckor är det tävling för min del. Bara jag tänker på det blir jag nervös. Mina tävlingsnerver är inte dem bästa kan jag inte påstå. Det har dem aldrig varit.

5 juni kommer jag tävla med en ridskolehäst på ridskolan där jag rider. Jag har ridit på den ridskolan i över ett år och känner hästarna hyfsat bra. Jag har ridit i snart 8 år och tävlat flera gånger. Dock känner jag mig ändå alltid så nervös. Redan veckor innan själva tävlingen.

Jag har en generaliserad ångest syndrom och vid tävlingar blir ångesten extra jobbig. För några år sen klarade jag inte av alla ångesttankar och all press jag kände inför en tävling, trots att jag tävlade i väldigt låga klasser på den tiden, och jag fick ofta sammanbrott efter tävlingar då jag bara bröt ihop pga all ångest jag kände som behövde ett utlopp. Nu några år senare är det mycket bättre. Min ångest är inte alls lika allvarlig som den var då. Jag har läst på om det, utvecklats som individ och växt mig starkare som person. Nervositeten tar inte alls lika lätt över längre och det har blivit så mycket bättre. Nu får jag inte panikattacker längre inför en tävling, men nervositeten finns fortfarande där.

Men det finns faktiskt en häst som jag inte skulle känna mig speciellt nervös att tävla med. Det är Texas, min medryttarhäst. Med honom känner jag mig väldigt trygg och jag får alltid ett sånt självförtroende när jag rider honom. Jag skulle våga hoppa nästan hur högt som helst på hans rygg och att tävla med honom skulle faktiskt inte vara något större problem. Just för att jag känner mig så trygg på honom. Jag skulle till och med bara tycka det var kul och tävlingsmänniskan inom mig skulle vakna till liv och göra allt för att prestera till 110%.

Att jag känner mig så trygg med Texas beror på att han är en så rutinerad häst. Han är välriden och lyssnar alltid på vad man vill att han ska göra. Han gör varken mer eller mindre och är perfekt när man vill bygga självförtroende i sadeln. Han är även en duktig hopphäst och hoppar alltid i alla lägen. Hans ägare tävlar med honom i upp till 1,30 hoppning och Texas kan sin grej på tävlingsbanan.

Men varför tävlar jag inte med Texas då om jag känner mig så trygg med honom? Jo, det finns många anledningar. En av dem är att jag inte har hoppat med Texas så många gånger under de här månaderna jag vart medryttare på honom. Även fast jag känner mig trygg på Texas känns det ändå inte som att jag är redo att tävla med honom riktigt än när jag knappt har hopptränat med honom. Men i framtiden skulle jag gärna vilja tävla med Texas, om jag får det för hand ägare.

Men framtills dess får det bli på ridskoloehästarna. Det är inget fel på dem, bortsett från att jag känner mig lite osäker på dem. Dem kan vara lite opålitliga och jag har inte hittat knapparna helt på många ut av dem. Men 2 av ridskolehästarna känner jag mig rätt säker på. Och det är dem jag har anmält mig på. Avoriaz och Largo. Helst vill jag ha Avoriaz. Dock är det många som vill ha honom. Men jag hoppas det blir jag som får honom! Han är typ den enda jag kan tänka mig. Largo är bara i nödfall.

Hur känner ni inför tävlingar? Känner ni som jag, att ni får en press över er att vilja leverera till max och blir skakiga av nervositet minuterna innan startsignal? Eller håller ni er coola, håller nerverna i schack och vågar lita på er förmåga?

Likes

Comments

Tacos tre dagar i rad är aldrig fel! I alla fall inte om man heter Sofia Rahm.

Sen jag kom hem från skolan har jag bara suttit och pluggat. Skolan har varit chill i flera veckor, men nu helt plötsligt har dem lagt in alla redovisningar och inlämningar. Så jag har fullt upp. Men om ca en timme ska jag iväg till stallet för att ha hoppträning. Vet ej vem jag kommer rida idag men hoppas det blir någon bra. Utvärdering från ridpasset kommer i kväll, om jag inte är allt för trött. Chiao

Likes

Comments

Hej alla bloggläsare! Hoppas ni har haft en bra dag!

Det har jag haft. Kvällen igår blev sen. Mamma och pappa var iväg så det blev föräldrafritt hemma. Och nej, jag hade ingen fest för det. Jag satt hemma, kollade på film, åt godis trots att jag hade bestämt mig för att vara godisfri den här månaden, och var uppe till sent på natten.

Så idag sov jag lite längre än vad jag brukar.

Vid 12.30 gick jag ner på stan med farmor. Vi kollade efter en balklänning och jag hittade nästan genast en som jag gillade. En mörkblå långklänning. Sedan köpte vi även en vit väska till den och kollade på klackskor. Det var en mysig dag med farmor, minst sagt.

När jag kom hem sen pluggade jag lite och ritade en stund.

Köpte även en brun utan sol idag på stan som jag smörjde in mig med. Den heter "1 hour tan mousse" och den var jättebra! Gav ett väldigt bra och jämt resultat. Rekomenderar den.

Det var lite om min dag. Hoppas eran har varit lika bra! Kram

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Sofia och är en tjej född 00. Jag har haft många bloggar under åren, men det här blir min första på nouw.

I den här bloggen får du följa mitt liv och min resa inom bl.a. ridsporten men ni får också följa med på mycket annat. Bloggen ska vara levande och jag ska ta med er i både vått och torrt.

Men först kanske ni vill veta lite mer om mig. Jag är en sympatisk och ganska kreativ person. Jag tycker mycket om att rita, läsa och fotografera. Jag är också ambitiös och har mycket drömmar och mål.

Ett av mina starkaste intressen är hästar oh ridning. Jag rider på ridskola och har en medryttarhäst som jag rider några gånger i veckan. Här på bloggen får ni ta del av mina ridpass och följa min resa i sadeln.

Det var lite om mig och nu hoppas jag att ni kommer uppskatta min blogg och det jag har att skriva om.

Kyss

Likes

Comments