Helt sjukt narvös va ja?!? Har hoppat på både högre nivå och högre hinder. Antar att de e för att de va ganska länge sen nu och för jag vill så gärna de ska kännas bra och gå bra med Neffi för jag tycker hon e så sjukt kul att hoppa.
Vilken tur att de gick bra då! Hade inte tänkt åka först eftersom allt med totte hänt och jag har inte ridit Neffi ordentligt på hela förra veckan. Har inte känt motivation... Men jag åkte ändå, och de gick ändå ganska bra ju! De resulterade med en felfri runda och ett ner i debuten i 110.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vilken padd gör vad?
Vissa använder de för att sadeln till hästen faktiskt behöver det, och andra för att det är snyggt.
Hur så helst finns de mängder av olika paddar och jag funderade lite på vad dom gör. Samlade de vanligast.
Tog informationen från hippson.

E.A Mattes fårskinnspadd.
Den har en öppen kanal för ryggraden vilket gör att den inte ger tryck i ryggraden eller omkring den.
Den är gjord i kraftig quiltad bomull med patenterad stickning på översidan och ett tunt lager med Polyflex, som inte förlorar formen, trots många tvättar.

Denna kombinerade gel- och fårskinnspadden håller sadeln på plats, fördelar vikten och motverkar tryck. Padden har ventilationshål och är gjord i äkta lammskinn. Den ska även vara lätt i vikt och vara av anti-slip material.

Det finns ju även så kallade nyckehålspaddar som ska ge en närmare kontakt med hästen, hjälpa ryttaren att sitta längre fram i sadeln och därmed avlasta hästens rygg. Dessa paddar rekommenderas till sadlar som ligger lite i bakvikt.

finns det ju gelpaddar som täcker hela sadeln och ska fördela trycket jämnare. Denna variant kommer från Hansbo


Denna padden från Hööks är stoppad med stadigt skum och har uttagbara ilägg så man vid behov kan höja sadeln fram eller bak. Utan iläggen kan padden användas som stötdämpande.

Padden heter "Pro Balance Pad" och är uppdelad i två delar som sitter ihop med kardborreband. Detta gör att padden är mycket användbar då det enkelt ska gå att ändra storlek på den. Undersidan av padden är gjort av ett anti-slip material så att den ska ligga still under sadeln.

Tanken är nog smart. Man ska kunna ändra padden precis hur man vill. Men känns lite obekväm och tänk om kardborrebanden släpper..

Populär gelpadd från Akton som fördelar trycket jämnt över hästens rygg. Den ska förhindra tryckskador och skavsår, kan även hindra sadeln från att glida fram.

Likes

Comments

För en vecka sedan opererades Totte. Veterinärerna gick in i knät för att kolla om de kunde hitta vad som spökade. Dessvärre va de ett jobbigt samtal jag fick sedan på eftermiddagen den dagen.
Veterinärerna tror att Totte aldrig kommer kunna bli en brukbar häst.
Det är jobbigt att gå ut i stallet och se han i boxen. Han ser så ledsen ut.

Ska tävla Neffi på söndag. Men vet inte om jag vill. Jag känner lixom inte för de. Ge de denna dagen. Ska ut och rida och känna på de.

Likes

Comments

Asså jag älskar halloween och jag älskar mina vänner!

Likes

Comments

Jag har en sjukdom. Ätstörning. Som förstört väldigt mycket i mitt liv. Det är inte förens ens kropp rasar ihop och man knappt orkar röra sig av smärta som man förstår de själv. Man brukar säga något i stil med, man måste nå botten för att sedan kunna ta sig upp igen...

I 5år har jag lidit av denna sjukdom mer eller mindre. Gömt de, ignorerat de och inte accepterat det.
Jag har varit väldigt orolig över hur jag ska berätta detta, eller om jag ens ska berätta de för folk. Men jag är trött på att gå och skämmas över det. Det är en sån skam över allt detta.
Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig eller behandla mig annorlunda. Men på något sätt känns de som de är lättare att förstår mig om man vet om det. Som de mesta här i livet, går det upp och ner, ibland är allt bra och ibland är jag väldigt sjuk.
Det kommer en dag då jag är frisk. Jag har fina vänner och bra läkare. En dag kommer jag må bra varje dag.


Likes

Comments

Idag på återbesöket va totte väldigt halt. De röntgade och ultraljudade bakknät, och de såg inte riktigt ut som de skulle. Vi fick snabbt en tid till operation, redan på måndag kommer de gå in och kolla knät.

Jobbiga nyheter, men samtidigt så skönt att de hitta något. Hoppas de är något som går att rätta till bara.

Likes

Comments

I söndags va de tävling! Neffis och min första tävling. Blev en lokal tävling på 105cm. Kändes som jag va på ponny tävling igen!
Hur som helst. Hon va super brunstig, och skit surrig! Men de gick ändå helt okej! Fick ingen riktigt bra kontakt med henne, hon va värdigt nervös. Vi fick ett ner, så är super nöjd!

Sådär kändes de lite 👆🏽😂

Likes

Comments

Inskaffat en dressyr kavaj från animo! Omg så taggad nu på att tävla dressyr med totte. Hoppas de säger att de är grönt att köra på med honom på nästa återbesök om ca 1vecka. 

Den röda är min hopp kavaj. Men har börjat tröttnat lite på färgen. Funderat lite på en inskaffas en klarblå med. Älskar animo men har kollat lite på manfredi, tycker de e as coolt att man kan byta kragen.

Likes

Comments

Fick äntligen en passande tid hos bästa frisören Ellenor! Känner mig så mycket fräschar. Lär snart få åka dit igen och fylla på färgen om jag vill ha de så här ljust hela tiden. De tänker jag för I love IT! När jag varit hos frissan drog jag och köpte hår förstärkande tabletter på Life! Silicia, Lovar att kommentera vad jag tycker om dom om några veckor!
Big kiss💋

Likes

Comments

Köpte nya dressyr skydd till tottemamnen och en ny vinterjacka till mig 😍

Likes

Comments