Att det är endast 150 dagar kvar till studenten är lite overkligt! Det känns inte så länge sedan som jag började skolan. Jag minns fortfarande min första mattebok, mitt första engelskahäfte där jag räknade till 10 och skrev de olika färgerna på engelska. Minnet av vad man gjorde på rasterna är heller inte så suddigt. Alla tjejer i klassen brukade leka häst nere i en skogsdunge nära min barndomsskola. Minnerna är så himla tydliga fortfarande och att jag nu har gått i skolan i 12 år, är verkligen ofattbart! Men vilka minnen man har gjort under denna resa i ens liv!

Att jag som liten flicka hade så stora drömmar om olika saker och att min dröm sen liten att bli florist har suttit kvar i så många år! Det är ju bara ett tecken på att man kan uppfylla sina drömmar utan problem om man bara kämpar för de man vill!

Men nu närmar sig studenten med stora steg och man blir ju bara mer taggad efter varje dag som går! Speciellt taggad blir man när man redan fått sin studentmössa!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Första veckan i skolan är avklarad och jag har äntligen påbörjat mitt gymnasiearbete! Många kanske inte tycker att det är en rolig uppgift, men jag gillar den verkligen!

Mitt gymnasiearbete går ut på att jag ska inreda en stor lägenhet i Spanien. Jag har en budget att följa efter när jag ska införskaffa all inredning. Jag ska göra Moodboard, planritning, mönsterplansch, designa lägenheten i ett dataprogram som heter Roomsketcher och slutligen göra en modell på två av rummen i kapaskiva!

Tror att jag har många härliga veckor framför mig tills arbetet ska vara färdigt vecka 13. Kommer under dessa veckor såklart uppdatera med bilder här på min blogg😄

Likes

Comments

Sammanlagt har jag läst 2 st floristkurser under 2 år, och såklart hinner man med en hel del olika arbeten och lära sig nya tekniker. Därför tänkte jag att de kunde vara lite roligt att se sin utveckling under dessa två åren.

Jag hat lärt mig lite olika tekniker under dessa åren, bl.a så som bindningstekniken för att göra bukett, användning av oasis, nålning, trådning, hur man får i olika lökar in i buketten, hur man kan slå in fina paket med hjälp av blommor, proportioner i buketten och färgskala osv. Så under dessa åren har man hunnit lära sig många olika tekniker. Riktigt lärorikt har de varit!

Bilderna går i turordning med första bilden som var en uppgift i den första florist-kursen. Jag hittade inte så många bilder på mina uppgifter i början av min första floristkurs, men den första bilden är ca 2 månader in i första kursen!

Likes

Comments

Det bästa med dagarna efter jul och nyår... Rea, Rea, Rea!! Detta resulterade att jag äntligen köpte min MacBook Air.

Jag har ju min skoldator just nu, vilket oxå är en MacBook Air. Men jag tar trots allt studenten till sommaren och behöver då en dator efter skolan. Sen i våras har jag planerat att köpa mig en dator, men väntade in till dem stora reorna efter jul. Detta gjorde att jag fyndade min dator och sparade in ca. 2000kr!! Ett bra köp enligt mig!

Det tog ett bra tag med mycket jobb på Ikea för att få ihop pengar till denna dator, men det var så värt allt jobb!! Denna dator blev en studentpresent till mig själv, från mig själv! Tycker alla är värda att unna sig något speciellt efter så många år i skolan!

Likes

Comments

Igår fyllde min mamma 44 år och jag ville såklart vara med och fira hennes dag. Som ni vet har jag varit på lite olika äventyr nu under jullovet och under nyår var jag nere i Halmstad. Mamma trodde att jag skulle komma hem till helgen, men jag hade såklart lite andra planer.

Jag och John bestämde oss för att överraska mamma på hennes födelsedag genom att köpa lite blommor och presenter och sedan överraska henne på hennes jobb. Så vi tog tåget från Göteborgs central till Vårgårda där hon jobbar. Hon blev jätteglad när hon fick se oss, men hon hade såklart haft sina aningar om att jag skulle komma till henne.. mammor vet typ allt haha! Kvällen slutade med en till liten överraskning hemma, jag gjorde iordning en tårta. Vad är en födelsedag utan födelsedagstårtan liksom! Supernöjd över gårdagen och det är nog mamma också! Hon förtjänar det bästa!

Likes

Comments

Idag är det alltså första dagen på 2018, shit va 2017 gick fort! Det var ett mycket händelserikt år med många underbara minnen som kommer finnas kvar länge. Dem två största och mest glädjefyllda stunderna under 2017 är när jag fick sommarjobbet på Ikea och när John äntligen blev min! Han sprider en sådan stor glädje och lycka till alla som är runt honom. Helt galet att denna fina kille är min!!!

Sen även om allt verkar som att man lever i en fantasivärld, finns det alltid något bakom denna fasad. Tror att vi alla känner igen oss i det här någon gång. Det har varit den vanliga skolstressen som antagligen varje elev känner av. Sen har efterarbetet från en tid då jag mådde lite sämre kommit ikapp mig. Detta har resulterat en del jobbiga panikattacker och en hel del ångest över olika saker. Men med hjälp av vänner och familj som står vid ens sida och stöttar en, blir det lite lättare att ta sig genom skiten. Det har helt enkelt blivit lite för mycket ibland! Men det är bara till att kämpa och att se fram emot ett bättre år!

I vilket fall blev det att jag spenderande 2017 sista timmar med John och hans familj nere i Halmstad. Det var ett lugnt nyårsfirande med god mat och mycket trevligt sällskap. Det är alltid är lite jobbigt under nyår, då man villa fira in det nya året med både vänner och familj. Men det är inte alltid man kan göra alla glada. Ibland önskar man att man kunde vara på 10 platser samtidigt typ, men det går ju tyvärr inte! I slutändan blev det ändå ett riktigt bra slut på 2017 och en riktig bra start på 2018! Hoppas att ni alla får ett riktigt Gott nytt år!

Likes

Comments

Hej alla fina, hoppas att ni har det riktigt bra! Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är jag alltså nu i Norge. Jag och min killes familj åkte till Norge i måndag. Det var en resa på 6 timmar och man var allt lite seg i slutet innan vi äntligen kom fram till Gol i Norge. När man väl kört igenom Oslo var det en sådan otrolig fin utsikt från vägarna. Man såg de höga bergen och dem djupa dalarna med isigt vatten. Riktigt fint var det!

Under dessa dagarna i Gol, har det varit mycket trevliga och härliga släktmiddagar. Vi har även gått på lite promenader, fotat en del, grillat, sett på film, gått runt i butiker i Gol och sedan har var umgåtts väldigt mycket. Den här resan har varit över mina förväntningar och jag hoppas verkligen att jag snart åker hit igen! Det har även snöat mycket, men tur nog har det inte varit så kallt! Temperaturen har varit runt -5 grader. Såg att det skulle bli -22 grader på lördag, brrrr! Tur att man är hemma i Sverige då...!

Imorgon är det dags för hemfärd, först blir det lite middag och sedan säga hej då till alla fina! Så ikväll blir det till att gå och lägga sig i tid och ladda upp för den långa resan hem till Göteborg!

Likes

Comments

​Det var några dagar sedan jag uppdaterade här, så tänkte uppdatera lite över hur min julafton var! Oftast tycker jag att det här med att fira jul är bara en stressig tid. Man ska hinna med julmiddagen, se på kalle anka, öppna paket, göra sig lite julfin och hinna umgås med släkten. Men denna julen var det inte alls så stressigt, riktigt mysigt var det! I vilket fall tänkte jag vissa upp några av mina paket. Det första är en Viktor & Rolf parfym, flowerbomb, ytterligare en till min samling haha.  Det är en parfym som jag säkert har haft i 3 år och älskar den lika mycket nu som då. Tillsammans med parfymen fick jag med en bodylotion och duschtvål. Att jag fick dessa tre produkter i en sådan fin förpackning är för att min bror var på Gran Canaria och köpte då denna till mig. Supernöjd över denna julklappen! Den andra julklappen är en kokbok som jag  hade önskat mig. Tänkte att man skulle bli lite duktigare på att laga mat... man vet ju aldrig när man flyttar hemifrån 😃


Likes

Comments

Att det redan är julafton imorgon är lite overkligt, det känns ju som att det var höst nyss, speciellt i detta regniga väder! Det var bara för en vecka sedan vi hade ett magiskt vinterland med både fint väder och lagom mycket snö. Men istället för detta vackra vinterland blev det höstrusk och blåst. Så himla tråkigt! Men, men, man får göra det bästa av det hela!

Istället för att tänka på det tråkiga vädret har jag och mamma haft fullt med att förbereda morgondagens julbord med dess alla olika rätter. Vi har även hunnit baka lite knäck och pysslat med det sista sakerna innan julafton. Ikväll blir det till att sitta med sin bingolott på uppesittarkvällen. Imorgon blir det till att mysa med familjen och sedan åka iväg till Kungälv och hälsa på min morfar. Efter besöket hos honom åker jag vidare till min kille i Göteborg. Det blir till att lägga sig tidigt imån, då jag och min kille och hans familj ska åka iväg tidigt till Norge på måndag. Vi ska sova där några dagar och besöka en del av hans släktingar. Är så taggad för denna resan och förhoppningsvis är det mycket snö där! Bilder på denna resan kommer såklart upp här!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR vill jag önska er alla <3


Likes

Comments

Att det är sista skoldagen imorgon på denna terminen är bara galet! Den här terminen har gått så fort och kan knappt fatta att jag bara har endast en termin kvar på florist/inredningslinjen! Det har varit en mycket lärorik tid och jag har lärt mig mycket inom både florist och inredning!

Just denna terminen har mitt schema nästintill bara bestått av inredningskurser. Jag har läst kurser som design, arkitektur och tradition & utveckling. I arkitektur har jag nu i slutet haft ett stort projekt; Norra Hammarby. Uppgiften var att inreda en lägenhet i Norra Hammarby. Man fick veta lägenhetens storlek och vilka personer som bodde i den och vilka krav dem hade.

Det första man börjar med i ett sådant här projekt är att göra en behovsanalys (vilka behov och krav som finns) Sedan en Moodboard, (vilket innebär att man genom bilder eller material försöker förmedla en känsla om hur inredningen kommer att bli, den mittersta bilden längst ner) och en planritning, där jag använder mig av ett program som heter Roomsketcher. Till sist gör man en mönsterplansch (en plansch där alla produkter som ska finnas med, inkluderat vart ifrån produkten kommer ifrån och hur mycket den kostar). Sedan var det bara till att redovisa projektet för min lärare. Riktigt nöjd med resultatet!

Men projektet Norra Hammarby är bara ett av flera stora projekt som jag gjort under denna terminen. Vi har även haft ett projekt med Rebel Walls ( ett företag som gör fototapeter) där vi fick designa och visa upp vår egna taktapet, en mycket rolig uppgift! Tycker att det är roligt och spännande när man har ett samarbete med ett företag! Man gör sina arbeten mycket mer ordentligt och mer "professionellt"!

Så om man nu då ska resumera denna terminen, så har det varit en mycket rolig och lärorik termin med många nya projekt! Längtar tills nästa termin och undrar va den kan ha ett bjuda på.. Det kan ju bara vara positiva saker iallafall! För nästa termin tar jag studenten!!! Såååå taggad!!!

Likes

Comments