Hallihallå!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen, men idag så tänkte jag visa vad jag använder för smink och produkter till vardags och även slutresultatet. Självklart så är det inte samma varje dag, men på ett ungefär. Jag gillar att hålla det ganska enkelt och det får gärna gå fort för min del.

Det absolut första jag gör innan jag börjar sminka mig på morgonen, det är att jag tvättar ansiktet och återfuktar.

1. Sedan använder jag min concealer från Nyx i färgen CJ04 beige, concealern lägger jag på med en borste från Real Techniques och den heter deluxe crease brush. Jag blandar ut med en annan borste från Real Techniques och den heter expert face brush.

2. Sedan är det dags för puder där jag har lagt concealer och då använder jag ett puder ifrån Estee Lauder och det heter Double Wear stay in place powder i färgen 1N2. Pudret lägger jag på med en Beauty Blender och låter det sitta på i någon minut innan jag går vidare till nästa steg.

3. Nästa steg är ett annat puder i resten av ansiktet och då använder jag ett puder ifrån Isadora som heter Anti shine mattifying powder i färgen Matte Caramel 33. Här applicerar jag pudret med återigen en borste ifrån Real Techniques som heter powder brush. Jag lägger även en bronzer från Urban Decay som heter Naked Illuminated, på kindbenen och lite i pannan med samma borste.

4. Sist men inte minst så är det dags för lite highlight från Isadora som jag applicerar med en borste från Real Techniques som heter contour brush. Jag använder ingen mascara då jag har fransförlängning.


Här kan ni se alla produkter.

Och här är lite steg för steg bilder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Igår hade vi en jätte roligt hantverkslektion, vi skulle nämligen sminka dragqueen. Snälla Tomas ställde upp och var min och min klasskompis Adelisas modell. Vi fick sminka varsin halva av ansiktet och det behövde inte vara likadant, så vi valde att göra lite olika och därför kan det se konstigt ut på bilderna.

Här kommer en liten steg för steg lista:

1, Började med att vaxa in ögonbrynen, för att sedan kunna göra "nya" bryn.

2, Bas, jag använde mig utav fetsmink och shadade med en mörk och använde en ljus för att highlighta. Sedan pudrade jag och efter det la jag lite rouge.

3, Efter att basen var färdig, gjorde jag nya bryn. Jag började med att måla med en penna och sedan fyllde jag i med bryn skugga.

4, Ögonskugga, jag använde mig utav 3 olika färger och i och med att jag målade brynet högre upp så försökte jag skapa en ny globlinje genom en lite mörkare skugga. Jag valde att inte gå hela vägen upp till brynet och jag la en ljus skugga precis under brynet.

5, Efter ögonskugga så målade jag eyeliner med en vinge, men tyvärr så syns inte vingen då jag spände ut ögonlocket under tiden som jag målade den.

6, Sist men inte minst så fick han ett par röda läppar.


Likes

Comments

Hej på er!

Något som har blivit väldigt populärt nu i höst är sammet, och jag själv tycker faktiskt att det kan vara riktigt snyggt med sammet. En annan bra grej är ju att det är otroligt skönt och behagligt att ha på sig och det är verkligen så mjukt. Här nedanför visar jag några plagg som är plockade ifrån Ginatricot & Bik bok.

Kram!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Förra veckan började vi med gelénaglar på nagellektionen. Och oj, det var mycket svårare än vad jag trodde verkligen men riktigt roligt ändå. Vi skulle göra fransk manikyr och vi skulle skapa ''smileyn'' själva utan någon mall så som sagt så var det ganska svårt. Jag valde att göra fransk med rosa på nagelbädden och vitt på den fria randen och jag tycker faktiskt att det blev fint. Man får ju också tänka på att detta var första gången vi arbetade med gelé, så förhoppningsvis så kan det bara bli bättre. Övning ger färdighet!

​Kramar/ Sofia

Här är min färdiga tipp.

Likes

Comments

Hej vänner!

Vi håller ju faktiskt inte bara på med smink i skolan utan vi fixar ju även med hår. Något som vi höll på med ganska mycket i ettan är flätor, jag har faktiskt haft ganska lätt för att lära mig att fläta och göra nya flätor. Det är även något jag tycker är väldigt roligt! Här nedanför lägger jag ut lite bilder på några flätor jag har gjort.

Kramar/ Sofia


Här gjorde jag två utåtbakade flätor i luggen som jag sedan flätade in i en inbakad fiskbensfläta.

​På två av bilderna här kan ni se en lös vanlig fläta i lugg och resterande tre är bilder på utåtbakad fläta av halva håret. 

Likes

Comments

Hej allihopa!

Det finns nog ingen som har missat det här med highlight och något som har varit inne ett tag nu är strobing. Man ser allt mer och mer att butiker frontar nya highlight produkter och även reklamfilmer på tvn, och enligt mig är det så fint om man kan ge ansiktet det där lilla extra genom highlight. Men vad är då strobing? jo man kan säga att det är motsatsen till contour där man istället skuggar partier i ansiktet med mörk skugga. Här vill man istället framhäva vissa partier av ansiktet genom de ljusa färgerna. Jag hade i alla fall tänkt mig att skaffa ett highlight stick inom snar framtid och då tycker jag att den nya från Isadora är ett jätte bra alternativ då den är både fin och heller inte så dyr.

Kramar /Sofia


Likes

Comments

Hej alla godingar!

I två veckors tid ungefär så har vi haft ett samarbete i engelskan och hantverken, där vi skulle välja ut en designer och sedan skiva information om den valda designern och dennes liv. Vi skulle sedan hitta inspiration till våran egna sminkning och tolka den valda designern. Jag valde Christian Dior och här nedan ser ni min inspiration och mitt resultat.

Till nästa gång - ha det bäst! /Sofia


Min inspiration.

Mitt slutresultat.

Likes

Comments

Hej igen! Nu känner man verkligen att skolan har dragit igång på riktigt och likaså hantverkslektionerna. Det är verkligen så roligt och man känner verkligen att man har valt rätt linje och utbildning. I alla fall, häromdagen så fick vi fria händer att göra våran egna dekorativa sminkning, här nedan är mitt resultat och jag känner mig faktiskt ganska nöjd. Nu såhär i efterhand känner jag väl kanske att jag skulle kunnat ha någon mer liten detalj, men överlag så är jag ändå nöjd!

Till nästa gång - ha det bäst! /Sofia


Likes

Comments

Något som jag tycker är väldigt roligt att greja med när jag får tid över är lösnaglar. Det jag gör är att jag först limmar på tippar på mina riktiga naglar, sedan klipper jag dom till önskad längd och form. Efter det så behöver man oftast fila till dom lite. Denna gången valde jag spetsiga naglar och tre olika färger. Nedanför kan ni se bilder på naglarna efter att jag limmat på dom, klippt till dom och filat dom. Även slutresultatet och vilka färger jag använde, alla nagellack kommer ifrån H&M.

Till nästa gång - ha det bäst! /Sofia


Innan jag målade naglarna.

Slutresultatet.

Nagellacken jag använde.

Slutresultatet i ett annat ljus, vid fönstret.

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!

Mitt namn är Sofia, jag är 19 år och bor cirka 5 mil utanför Göteborg och pluggar mitt sista år på Drottning Blankas Gymnasieskola till hår- & makeupstylist.

Denna blogg ska jag som sagt driva i samband med mitt gymnasiearbete och jag tycker att det skall bli väldigt kul och spännande. Ni kommer kunna läsa om vad vi hittar på för roligt i skolan inom hår, smink & naglar men även om kläder & mode och massa annat roligt.

Till nästa gång - ha det bäst! /Sofia

Jag & mina fina pinglor. 

Likes

Comments