View tracker

Hejsan på er! Nu var det ett tag sedan sist.

Här nedanför kommer några bilder på ett gäng av mina favorit parfymer och man kan hitta några stycken av dessa hemma hos mig. Det är allt ifrån lite mildare och fräscha dofter till lite starkare och kryddigare. Enligt mig kan man aldrig ha för många dofter. Här nedanför är bra exempel på dofter som man kan ge bort i julklapp och det är svårt att bli besviken om man får någon av dessa.

1, Ralph Lauren, big pony women pink

2, YSL, black opium

3, Viktor & Rolf, flowerbomb

4, Juicy Couture, viva la juicy

5, Jimmy Choo

6, Marc Jacobs, decadence

7, Gucci Guilty

8, Hugo Boss, the scent for her

9, Escada, aqua del sol

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

För ett par veckor sedan så fick vi en uppgift på hantverkslektionen, där vi delades in i grupper och skulle komma på en story. Den storyn skulle innehålla sår, skador och föråldring och det skulle verka så troligt som möjligt. Min karaktär hade hamnat i ett triangeldrama och blivit slagen och sedan blivit skjuten. Jag känner verkligen att skador osv inte alls är min grej, men trotts det så blev jag ändå helt okej nöjd och jag tycker att slutresultatet blev bra. Om man vill försöka sig på att göra skotthål och andra skador så är ett bra tips att kolla på YouTube för där kan man hitta massor med bra videos, även för nybörjare. Här nedanför ser ni några bilder på mitt slutresultat!

Likes

Comments

View tracker

Hej allesammans!

För ett tag sedan så fick vi uppgiften att försöka efterlikna en känd karaktär genom smink eller en disney figur. Jag valde att försöka sminka min kompis Julia till Maleficent. Det var en utmaningen då man skulle sätta sin egna lilla prägel på det och inte kopiera rakt av. Men samtidigt ska man ju kunna se en likhet, men det var jätte roligt! Maleficent ser ju ganska ''hård'' ut och hon har väldigt höga kindben. Därför tänkte jag att jag kunde använda mig utav paljetter för att nästan bygga upp liten på kindbenen. Jag använde först en svart skugga i pannan och blandade sedan längre ner ut det med en blå skugga. Jag tycker ändå att jag fick till den där ''hårda'' looken och jag hoppas att ni kanske kan se någon sorts likhet, hehe.

Kram/ Sofia

Likes

Comments

Halloj!

Något som är väldigt populärt och som man har fått se mer av på den senaste tiden är cut crease makeup. Jag tycker att det kan vara sjukt snyggt om man gör det bra och man kan göra en lite mer festligare look eller en lite mer lättare look.

Hur man går tillväga:

Börja med att markera din globlinje med den skugga du vill ha och blanda en bit uppåt mot brynet, sedan kan man ta en lite mörkare skugga och nästan lägga på fast inte riktigt lika högt upp. När man känner att man har blandat det bra så tar men en concealer som är hyfsat lätt i konsistensen och som torkar ganska bra och skapar den formen man vill ha på sin cut crease. Man lägger sedan concealer på hela ögonlocket och låter torka några sekunder. Sedan lägger man den skuggan man vill ha på ögonlocket, eller om man kanske vill ha glitter. Avsluta gärna med eyeliner och ett par riktigt snygga fransar.

Kram på er! 

Likes

Comments

Hej allihopa!

Som dom flesta säkert vet så är det farsdag på söndag den 13:onde november, här nedanför kommer några tips på vad man kan köpa och ge. Självklart så behöver man ju varken köpa eller ge något om man inte vill, om man tillexempel inte vill köpa något så kanske man kan baka något. Jag tycker inte att denna dagen handlar om att ge presenter, utan att man ska visa lite extra uppskattning till sin pappa och känna tacksamhet.❤

Kram på er!


Likes

Comments

Hej på er! Nu var det ett tag sedan sist..

Vi har precis kommit tillbaka från en veckas höstlov och allting rullar på som det ska. Veckan innan lovet fick vi en uppgift på hantverkslektionen att göra en look som är en hyllning till Alexander Mcqueen då det var 6 år sedan han dog. Jätte rolig uppgift men även svårt då man vill göra sin egna look och inte kopiera direkt av men att det ändå ska finnas en röd tråd. Jag känner mig rätt nöjd med min look och jag ser faktiskt en röd tråd mellan den sminkningen jag gjorde och hur hans brukar se ut.

Här nedanför ser ni mitt slutresultat.


Likes

Comments

Hallihallå!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen, men idag så tänkte jag visa vad jag använder för smink och produkter till vardags och även slutresultatet. Självklart så är det inte samma varje dag, men på ett ungefär. Jag gillar att hålla det ganska enkelt och det får gärna gå fort för min del.

Det absolut första jag gör innan jag börjar sminka mig på morgonen, det är att jag tvättar ansiktet och återfuktar.

1. Sedan använder jag min concealer från Nyx i färgen CJ04 beige, concealern lägger jag på med en borste från Real Techniques och den heter deluxe crease brush. Jag blandar ut med en annan borste från Real Techniques och den heter expert face brush.

2. Sedan är det dags för puder där jag har lagt concealer och då använder jag ett puder ifrån Estee Lauder och det heter Double Wear stay in place powder i färgen 1N2. Pudret lägger jag på med en Beauty Blender och låter det sitta på i någon minut innan jag går vidare till nästa steg.

3. Nästa steg är ett annat puder i resten av ansiktet och då använder jag ett puder ifrån Isadora som heter Anti shine mattifying powder i färgen Matte Caramel 33. Här applicerar jag pudret med återigen en borste ifrån Real Techniques som heter powder brush. Jag lägger även en bronzer från Urban Decay som heter Naked Illuminated, på kindbenen och lite i pannan med samma borste.

4. Sist men inte minst så är det dags för lite highlight från Isadora som jag applicerar med en borste från Real Techniques som heter contour brush. Jag använder ingen mascara då jag har fransförlängning.


Här kan ni se alla produkter.

Och här är lite steg för steg bilder.

Likes

Comments