View tracker

Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag är så dålig på att blogga. Ska jag vara helt ärlig så känns det inte som att det skulle gått nästan en vecka sedan det sista inlägget! Men det största skälet till varför bloggen ekar tomt hela tiden är för att min mac krånglar sjukt mycket och jag skulle behöva återställa hela. Detta betyder att jag har inga bilder på min dator (allt är överfört till mammas dator) och dessutom så fastnar denna hela tiden! Blir så sjukt irriterad när elektronik ej funkar som det ska. Sedan hatar jag att blogga från mobilen eftersom jag inte vet hur inlägget kommer se ut när det väl är uppe. Det är som sagt det största skälet till varför jag ej bloggar så mycket. Medan jag skriver detta inlägg till exempel så börjar min dator haka upp sig på varje ord jag skriver.

Nej jag kommer få damp snart så avslutar detta inlägg här! Ville bara förklara lite snabbt varför jag bloggar så sällan. När jag har klurat ut hur jag återställer skiten så ska jag försöka förbättra mig. Fram tills dess får ni inlägg när jag får datorn att fungera!

Likes

Comments

En dag kvar, sedan är det helg! Som jag har längtat efter en helg där jag får sova ut och bara vara! Denna vecka har varit helt ok men jag är så ovan med tidiga morgnar nuförtiden. Är helt slut i huvudet, ska bli spännande att se hur jag ska klara av praktiken imorgon! 😉
Ska snart gå och sova men eftersom jag inte har haft något att göra så började jag sminka en facechart. Är inte speciellt nöjd med denna men det funkar som tidsfördriv, lyckades spendera 30 minuter på detta. Den skulle vart bättre om jag skulle ha använt produkter som jag vet funkar på papper men jag ville experimentera lite och se om jag hittar nya produkter/tekniker som funkar för mig. Men nu ska jag lägga mig i sängen och mentalt förbereda mig inför praktiken.

Likes

Comments

Igår när Sandra var här så passade vi på att gå ut och ta lite bilder. Ville ta med nya kameran men eftersom jag inte har någon kameraväska ännu så ville jag ej riskera att något skulle hända den. Detta var faktiskt första gången jag gjort något sånt här, därför kollar jag ned på typ alla bilder. Har vissa där jag kollar mer in i kameran men då jag är så ovan med att någon tar bilder på mig så vart de lite skeva! Förlåt för de suddiga bilderna men eftersom man måste göra bilderna så stora så blir kvalitén tyvärr inte den bästa men när jag skaffat kamerafodral, då ska det bli bättre bilder!

Vad har hänt annars idag då? Inte så mycket faktiskt, första skoldagen för denna termin är avklarad och jag har färgat håret brunt! Men mer om det sen, ska försöka ta lite bilder på nya hårfärgen imorgon i lite bättre ljus. När börjar ni skolan då? Eller är det så att alla läsare jobbar kanske?

Jacka: Bubbleroom // Tröja: Sandras // Jeans: H&M // Skor: Timberland

Likes

Comments

God morgon! Idag var jag uppe med tuppen eftersom jag är barnvakt & min kära lillebror kan inte sova längre än till 7. Nej men det är rätt så skönt faktiskt att vara uppe i tid idag eftersom vi ska gå på Disney On Ice! Var ungefär 2-3 år sedan men detta kommer vara Linus första gång! Nu ska jag ut med hunden och sedan ska jag fortsätta mysa ❤

Likes

Comments

Jag har aldrig riktigt trott på nyårslöften då detta är något man aldrig håller & därför ger jag aldrig några löften. Dock gör jag mål, saker jag vill uppnå, platser jag vill besöka under det kommande året. I år är det samma sak som gäller, nya mål för det nya året.

1. Besöka London med Sandra i november.

Detta är faktiskt något som kommer ske, vi har redan bokat hotell & flyg. Dock betyder detta att jag måste spara väldigt mycket och därför står det fortfarande som ett mål.

2. Söka jobb.

Jag har sökt jobb sedan förra året och fortfarande inte lyckats få något men detta år tänker jag inte heller ge upp. Jag ska ha ett jobb innan årets slut, så det så!

3. Börja dricka mer vatten!

Jag är jätte dålig på att dricka och detta måste jag ändra på. Dels så kommer min kropp tacka mig men även min hy. Som ni kanske vet så har jag acne och vatten är något som faktiskt hjälper mot detta men jag är bara allmänt dålig på att dricka. Jag tar min kaffe på morgonen, ett glas cola/vatten till lunch och ett glas saft med middagen. Det är alldeles för lite!

4. Börja röra på mig mer.

Då menar jag inte börja träna utan göra vardagliga rörelser så att säga. Alltså ta trappan istället för hissen, stå upp på tåget,gör små träningsrörelser medan du kollar på TV etc.
Detta är ett mål eftersom jag rör mig så lite och då jag har astma & problem med rygg och knän så är det viktigt för mig att röra mig lite i alla fall varje dag. Dessutom är detta första året då jag inte har idrott i skolan så nu har jag verkligen inget som aktiverar mig eller min kropp.

5. Sätt inte så mycket press på dig själv.

Detta har jag som ett mål eftersom jag har bland annat två diplomeringar nästa termin och jag känner mig själv. Jag kommer gråta varje dag, två veckor innan diplomeringarna eftersom jag tvivlar så mycket på mig själv. Det handlar inte om dåligt självförtroende utan det handlar om det att jag vill inte göra någon besviken. Dessutom jobbar jag varenda vaken minut med min sociala fobi, vilket också kan sätta press på mig. Särskilt nu när jag närmar mig min födelsedag och känner att jag måste bli mer "vuxen".
Dock har jag blivit bättre på att inte sätta så mycket press på mig själv, vilket verkligen har märkts på hur jag mår. Detta är faktiskt första gången på 3 år som jag inte känner mig deprimerad eller ångestfylld under vinterhalvåret, vilket är ett sjukt stort steg för mig! Hittills har jag hatat vintern för den får mig att må så fruktansvärt dåligt. I år har jag sluppit större panikattacker, ångestfyllda nätter och nedstämdhet!

6. Bli bättre på att blogga.

Det sista är att bli bättre på att blogga. Inte för er skull, utan för att jag slappnar av när jag skriver. Oavsett vad jag skriver om så känns det sjukt bra när jag väl kommer igång. Detta hänger lite med punkten ovan då detta får mig att fokusera på en enda sak i ca. 20 minuter. Dessutom är det kul att dokumentera sitt liv, kunna se tillbaka om några år och se hur man har vuxit som person. Jag ska försöka förbättra mig men jag har lite tekniska problem just nu som gör det lite svårare.

Likes

Comments

View tracker

Denna vecka är ju den sista skolveckan innan jullovet. Jag slutar nästa onsdag och måste alltså bli klar med allt innan dess, dessutom har vi en kurs ( Hantverk 2) som tar slut nu så jag måste förmodligen komplettera vissa saker för att nå ett högre betyg. Nu tänker ni väl att det är ju bar göra allt, vart vill hon komma med detta inlägg? Jo nu är det så att jag har lyckats bli sjuk... IGEN! Blir det alltid när jag absolut inte får göra det och jag är inte en quitter utan jag kämpar in i det sista tills min mamma tvingar mig att vara hemma.

Jag skulle då ha ett tal på svenskan imorgon men tror ni att det blir av nej. Jag har min sista praktikdag på fredag som kommer säkert sluta med att jag kommer behöva ta 100 raster. Jag har några uppgifter kvar som ska bli klara och inlämnade senast på tisdag men som jag inte orkar göra. Jag blir så frustrerad för nu flyter skolarbetet på för en gångs skull. För två veckor sedan hade jag 9 uppgifter att göra innan lovet, idag har jag 2 (om man räknar med talet som är klart men som bara behöver presenteras) och det har varit så skönt att slippa "tvinga fram" komplicerade ord och göra fina power points. Nu tycker ni säkert att jag gnäller och det gör jag faktiskt för nu är jag så trött på att ha feber och ligga i sängen! Jag vill vara pigg, må bra och slippa stressa! Nej nu ska jag lägga mig i soffan en stund innan jag år och lägger mig. Hoppas ni andra är någorlunda friska under denna förkylnings period. Ni får en fin bild från i somras/höstas bara för att jag är en urusel bloggare och glömmer ta bilder 😉

Likes

Comments

Nu när höst terminen börjar gå mot sitt slut, känner jag att det är dags att köpa en ny "vardags väska". Byter väska flera gånger under en veckas gång, beroende på vad jag ska ha med mig men jag har en standard väska som jag kan proppa full med massa saker men som också är bekväm när den är näst intill tom. Resterande väskor jag har är ganska obekväma så länge de inte har någon tyngd i sig medan min nuvarande väska sitter bra på axeln oavsett. Jag kollade runt lite (för planering & för att se vad det är jag är ute efter) och hittade några snygga väskor, dock är de flesta för dyra för min smak då jag är rätt så snål av mig och gillar ej att spendera onödigt mycket pengar. Bland annat så vart jag kär i en väska från Ralph Lauren och en från DKNY, båda kostar nästintill 3000 kr, vilket är helt sjukt! Jag förstår att kvalitén är bättre men så länge min enda inkomst är CSN så finns det ingen chans att jag skulle betala så mycket! Jag har även kollat runt lite på andra väskor (mer i min prisklass) samt ryggsäckar. Jag vill nämligen ha en lite mer kompakt, stilren ryggsäck som jag kan använda när jag ska ha med mig mer saker men inte orkar ha all tyngd på en axel. Dessutom brukar jag åka till min faster minst 1 gång i månaden och då måste jag bära med mig minst två handväskor för att jag inte får plats med allt i en väska, då skulle det vara skönt om i alla fall en av väskorna skulle sitta på ryggen! Dock är det inte min prio ett just nu, utan först blir det en ny standard väska!

Väskorna nedan är från Zara. Dessa är ungefär det jag är ute efter men som också ligger i en bra prisklass för min smak! Klicka på väskorna för att komma till hemsidan

Likes

Comments

Det var ett tag sen sist! Har faktiskt inte hänt så mycket förutom att jag försöker hinna ikapp allt plugg innan lovet. I onsdags var jag hos Sandra så att hon kunde öva på gelé förlängning på mina korta, svaga naglar. För er som inte vet, går jag stylist linjen på Real gymnasiet och jag har valt nagelterapeut utbildning som IV-val. Jag är redan diplomerad manikyrist men som sagt utbildar jag mig nu till terapeut så att jag kan bygga och förlänga naglar.

Idag har Sandra kommit hem till mig då vi ska på kryssning ikväll igen. Har blivit några gånger detta år men det gör inget, ganska skönt att komma då och då bort från allt stress. Men om en stund så hämtar min faster oss och sedan beger vi oss mot Viking Line! Kommer bli så kuul! Dock upptäckte jag i torsdags att mitt ID kort har gått ut.. men enligt Viking borde det ej vara några problem att komma ombord så jag håller tummarna! Ska försöka blogga lite bättre nu de närmaste dagarna om det inte blir allt för stressigt med alla uppgifter som ska in. Hoppas ni alla får en trevlig helg, det kommer jag nog få! 😘

Likes

Comments

För exakt en vecka sedan frågade min hårlärare om jag och två andra från min klass ville vara med på ett jobb. Jobbet visade sig vara på Real Techniques event som skulle hållas på Café Opera. Såklart tackade vi alla ja till denna möjlighet och blev inbjudna till ett möte direkt efter skolan. På mötet fick vi träffa andra som skulle jobba på eventet men vi fick även goodiebags fulla med produkter från Idun, Wet n Wild och såklart Real Techniques.

Onsdagen kom och jag skulle vara värd på Bollywood stationen. Vi hade alltså tre olika stationer med olika sminkteman: Kim K, Seventies och Bollywood. Mitt jobb var att dela ut goodiebags, berätta om produkterna och förklara vad eventet gick ut på. Det var så mycket människor, mest kända bloggare och youtubare, men ändå klarade jag det. Måste säga att jag är sjukt stolt över mig själv då jag "lider" av socialfobi som har hindrat mig från att göra så mycket. Jag tyckte att det var så kul att vara där, att jag "glömde bort" min rädsla och kunde faktiskt prata med människor utan att känna en krypande ångest hela tiden. Men mer om det en annan gång! Jag hade i alla fall sjukt kul och jag är så tacksam över att min lärare ville ge oss den chansen. Detta var verkligen en chans för oss att se hur det är att jobba inom denna bransch och få prova på det in real life så att säga. Skulle inte tacka nej om jag skulle få någon liknande erbjudan i framtiden!

Likes

Comments

Fy vad skönt att denna vecka är snart slut! Missförstå mig inte, jag har haft en väldigt bra vecka men jag är helt slut! Jag har somnat senast 22 varje kväll och sovit hela natten utan att vakna till en enda gång, vilket är väldigt ovanligt. Jag har haft helt fullt upp och när jag inte har haft något att göra så har jag vilat, därför är har det varit väldigt tomt på bloggen. Nu ska jag sätta mig med familjen i vardagsrummet och mysa lite innan det är dags att sova! Förhoppningsvis orkar jag imorgon lägga upp ett inlägg om vad jag gjorde i onsdags, ni som läser bloggar eller kollar på youtube kanske kan gissa vart jag var. Ledtråd, det har med smink att göra 😉

Likes

Comments