Header

Du är tjej ju, klart du inte klarar av det!

Min mamma var på en däckverkstad idag där de byter däck och förvarat däck över vintern. Smidigt och bra, vi har haft samma i flera år. Men där jobbar ju bara killar... mamma tackade killarna för hjälpen efter de bytt däcken och sa ”skönt att slippa göra det själv” varav killen svarade ”jag skulle vilja se dig göra det själv”, precis som om hon inte skulle kunna göra det. Hon är ju faktiskt av det kvinnliga könet och de kan ju inget om bilar... men sen har ju min morfar varit mekaniker i alla år, mamma har i praktiskt taget kört bil och fixat med bilar sen hon var 12 år... men det vet ju inte den där sexistiska tölpen på däckverkstaden. Mamma svarade honom ”jag har gjort det själv i alla år fram till för ett par år sedan” varpå hans kakhål gapade som om han försökte fånga en blåval i det.

Där fick du så du teg. Tölp!

Likes

Comments

När man hamnat fel i kurs måste man styra om. Jag tror jag drar mer åt norr än väst just nu. Utvecklas inte där jag är, går snarare några steg bakåt. Bleh

Likes

Comments

Jag var 11 år tror jag. Använde sån där tyg-BH som inte har kupor utan i stort sett bara sitter där för att det ska se ut som att man använder BH. Jag kände mig fin i min nya vita t-shirt med bara axlar och massa glitter på. Mina kompisar ville gå in på fritidsgården så jag hängde med. I dörren mötte vi tre killar som gick i vår klass. Den ena tar tag i min t-shirt, drar ut tyget en bit och böjer fram huvudet för att titta ner i min tröja. Jag vet inte vad han såg innan jag slog till honom på handen för att han skulle ta bort den från min tröja. Jag berättade för en fröken, men "han gjorde nog så för att han gillar dig, tror du inte?" och "varför slog du honom?" var reaktionen jag fick.

Jag var tolv år, vi var på klassutflykt till ett närliggande ställe där man kan sova över. Vi hade tagit med oss badkläder och skulle bada på kvällen innan vi lägger oss. Jag hade en blå bikini som jag älskade. Vid det här laget hade jag fått bröst så bikinin hade kupor. Min bikini låg på min säng, när samma kille som tidigare året dragit ut min t-shirt, ryckte tag i min bikini bh och sprang iväg. Han låste in sig i ett rum och satte på sig den och sprang runt och larvade sig med den, nästintill hånade min då något större bh storlek än mina tjejkompisar. Jag blev förbannad, ryckte tag i spännet på bh:n och slet av honom den. Jag sa några väl valda och väldigt förtjänade ord. Berättade inte för en vuxen, visste vilken reaktion jag skulle få.

Jag var 14 år. Gick på högstadiet och vi hade en friluftsdag. Jag gick tillsammans med några av mina klasskompisar (bara tjejer) genom skogen när några killar i klassen går förbi. En kille (vi kallar honom C), bestämmer sig för att kommentera mig utan provokation "Du har störst bröst i klassen, vet du det?" De andra killarna skrattar. Jag vart förbannad över kommentaren och kontrar "Och? Du har säkert minst snopp i klassen. Vem bryr sig?" Jag använde ett fulare ord men det hoppar vi över att använda i nuläget. Mina vänner skrattade också och kommenterade hur jag hade vunnit den fajten. Inget mer med det, jag kände att jag var nöjd. Känner än idag att det var ett bra svar faktiskt. Kommer tillbaka till skolan och en lärare (kvinnlig) kallar in mig i ett grupprum "Vi behöver prata". Jag förstod ingenting men sen säger hon "Varför sa du som du sa till C?" Jag berättade vad han sagt till mig innan, att jag blivit förbannad och gett tillbaka med samma mynt. "Okej..." säger läraren "Men varför göra något så onödigt som att säga något ännu värre tillbaka?" Jag kände hur ilskan bubblade upp inom mig "Värre?" Sa jag "Hur är det värre? Varför har han ens rätt att kommentera min kropp och inte jag hans?" Läraren som tidigare varit lugn ser ut att ilskna "Men hur vet du ens storleken på hans snopp?" Jag blev helt förvånad och svarade argt "Det är jag glad att jag inte vet. Det är väl dessutom värre att han kommenterar min faktiska kropp medan jag bara hittade på något?" Läraren "Jag tycker i alla fall att du ska be om ursäkt, du brukar ju aldrig säga sådana saker, varför gjorde du det nu?" Jag bad om ursäkt. Jag var en snäll tjej... snälla tjejer ber om ursäkt tydligen... men jag ångrar det idag... ursäkten alltså.

Både innan den första av dessa händelser och efter har jag varit med om att killar tagit sig rätt att bete sig som svin för att jag är tjej. Många gånger har jag hört av vuxna att killarna gjort saker för att de gillar mig. Jag har vetat bättre, men inte velat säga emot de vuxna, istället har jag arbetat på min goda fasad. Det är vad tjejer gör... tydligen. Jag har dock slutat bygga på den. Killar ska fan respektera mig och alla andra kvinnor.

Likes

Comments

Vidriga människor. Jag ser på facebook hur folk (ofta Amerikaner) skriver att de inte är förvånade, hur Sverige skulle ha väntat sig det här, hur vi får i stort sett skylla oss själva för att vi tar in så mycket muslimer i landet. Jaså du? Du är Amerikan, ni har aldrig blivit drabbade av terrordåd eller? Kan komma på några stycken faktiskt. Lägg inte skulden på muslimer. Lägg skulden på de människor som utför dåden, jag vet alldeles för många muslimer som inte skulle kunna komma på tanken att skada en fluga, för att Islam i sig självt ska få skulden. Lägg skulden på de människor som sprider hat, ja men typ er själva då. För sättet ni sprider hatet mot muslimer på får ju knappast alla världens muslimer att vilja skaka eran hand. Hat skapar hat. Om alla oavsett religion, oavsett ursprung lät bli att sprida hat åt något håll skulle hatet minska rejält. Ni kan väl börja, eller är ni för dåligt uppfostrade? And btw era faktafel får er att se väldigt ynkliga ut, kolla upp fakta innan du påstår att gärningsmannen "hyrt" en lastbil.

Tänker på alla offer, deras anhöriga och på hela svenska befolkningen, för det är inte bara Stockholm som drabbats, det är Sverige! Tänker på de som fick springa för sina liv och bevittna hemskheter, tänker på de som inte vågar släppa ut sina barn, på de som inte vågar gå ut. Tänker på oss alla! Vi ska visa oss starka, vi ska bryta ner hatet ❤️

Likes

Comments

Haaaallååå!

Har ni sett att Cocopanda skaffat en ny kategori på sin sajt ( LÄNK! )?

Numer kan du klicka in dig på kategorin "Veganskt" och hitta massor av produkter som är 100 % veganska!
Toppen för dig som bryr dig lite extra vad du använder för produkter.

In och shoppa!

Likes

Comments