Det blev lite tyst här igen. Men jag är inte borta hehe. I fredags satt jag och försökte så snabbt som möjligt bli klar med uppsatsen för att få min fritid tillbaka. Precis när jag börjat pratade Andreas med vårdcentralen som bad honom åka till akuten. Så det var tenta periodens mest ineffektiva stund. Tror sista delen av min uppsats bara blev hemsk och dålig. Men tankarna var int med mig. Tur så mår han helt okej så resten av helgen har gått bra.

Jag ville bara göra absolut ingenting under helgen. Bara vara, vilket också är precis det jag gjort. Igår åkte jag till stan med mamma. Vi shoppade lite och åt och bara umgicks. Behövde lite mamma-dotter tid efter en sån stressig period. Fick med mig en klänning och ett par byxor hem. Som sagt, det där med att köpa kläder är jag rätt så bra på 😊 Men när det är rea på doktor demin jeans är det svårt att säga nej! De kostade 99 kronor. Världens kap! Till sist gick vi förbi domkyrkan för att tända ljus för min morfar som gick bort för två år sedan.

Igårkväll var det bara jag och Andreas. Vi tittade på tv och åt allt möjligt gott för att fira att tenta perioden ÄNTLIGEN är över. Jag älskar hemma kvällar så igår var mer än underbart! Precis som igår har den här söndagen hittills varit väldigt lugn. Jag ska börja förbereda inför två dagars jobbutbildning som jag har på måndag och tisdag. Och läsa lite inför veckans grupparbete. Men annars vill jag mest bara ligga i soffan och slappa :D

Hoppas ni haft en bra helg hittills!

Likes

Comments

Att vara lat och skjuta upp plugg har verkligen aldrig låtit så proffsigt som när man använder begreppet prokrastinera. Tyvärr så har jag varit extremt bra på att prokrastinera idag. Började inte pluggandet förens kring 15 på eftermiddagen... Det jobbiga med de här dagarna är att kvällarna tar lidande istället. Som nu när klockan närmar sig 20 och jag ska snart tillbaka från min paus. Hade jag varit lite mer effektiv hade jag kanske kunnat vara klar nu och kunnat spendera kvällens sista timmar med att göra något jag tycker om mer. Men men, imorgon ska uppsatsen in och då kommer jag vara rätt så lycklig haha! Även om pluggandet fortsätter, men uppsatsen är borta iallafall.

Min mage mår mycket bättre idag, dock ligger en del av tröttheten kvar men det blir lätt så. Jag skrev den svåraste delen av uppsatsen innan pausen så om jag ligger i en stund nu så är jag snart klar för idag! Finns egentligen inte mycket annat att skriva då jag bara sitter inne hela dagarna, hehe. Men även det ändras nog efter imorgon kväll, speciellt eftersom att de kommande helgerna är fyllda av mycket roliga event!

Nu är det dags att fortsätta plugga och ta mig ett steg närmare lite frihet, haha.

Bild från halloween

Likes

Comments

Det har inte varit den lättaste dagen under mitt tenta pluggande idag. Det var mycket som inte ville gå som jag ville vilket resulterade till att jag inte riktigt hade det så lätt att hålla humöret uppe. Jag är under dessa dagar sååå lycklig över att jag har Andreas och att han är så underbar och stöttar mig. Han vet precis vad han ska göra för att få mig att se ljuset i tunneln lite starkare.

Idag efter att vi hade ätit middag fick jag så fruktansvärt ont i magen och blev toasittandes länge. Det här är ju något vanligt med min ibs-mage. Misstänker dock att min mage mår sämre än så eftersom att jag har riktiga problem typ 3 gånger i veckan. Det gör mig så utmattad. Inte riktigt någon hjälp när jag redan har problem med energin. Menmen, jag kämpar på och försöker lära känna min mage så bra jag bara kan!

Imorgon är näst sista dagen innan uppsatsen ska in. Jag känner mig inte alls nöjd med den hittills. Jag är lite orolig att jag ska ha svårt att hinna klart dessutom. Det ska gå, men jag måste ligga i mycket bättre än jag redan gör. Men det är inte alls omöjligt! När det är klart kommer jag kunna andas ut och ha kul. Det är sååå mycket kul påväg så jag vill bara slänga iväg den här uppsatsen och ha mitt kul!

Nu ska jag lägga mig då klockan är ett bra tag efter midnatt. Imorgon tar jag nya tag och ger er förhoppningsvis ett roligare inlägg.😘

Likes

Comments

Och så har ännu en pluggdag gått. Jag är imponerad över hur bra jag har blivit på att hålla någon form av rutin, det är inget jag brukar hålla någonsin egentligen. Men under den här tenta perioden har jag fått in en bra rutin. Vi lägger oss i tid och går upp bra i tid. Jag får i mig bra nyttigheter i kroppen och känner mig något piggare. Dock skulle jag kunna göra så mycket roligare saker än att sitta inne hela dagarna och bara plugga. Jag vill röra på mig!

Idag var faktiskt första gången på flera dagar som jag faktiskt var utomhus, illa nog. Jag behövde hämta böcker på biblioteket och fick mig en cykeltur fram och tillbaka. Stannade dessutom vid affären här utanför och köpte med mjölk och hämtade ytterligare ett paket. Jag är ute efter ett par bra lårhöga stövlar, men de jag hade fått hem nu satt inte alls bra utan de gled ner. Mina ben var alldeles för smala och otränade för att stövlarna skulle sitta snyggt. Men jag får skicka tillbaka dom och leta nya!

Annars är jag glad över att det är onsdag imorgon. Onsdag är en dag närmare fredag, och på fredag måste hemtentan lämnas in så då blir jag äntligen av med detta! Tänkte njuta såååå mycket av lördag och söndag. Lite plugg måste klämmas in men jag kommer hinna kolla på tv och åka till stan bland annat. Behöver även köpa mer glass då den glatt åts upp idag. Det är lätt att vräka i sig under en sån här tenta period, hehe. Än så länge håller jag mig mestadels till mjölk med blåbär och lite socker i, såååå gott! Jag har även mycket nytt på gång och har svårt att inte hålla humöret på topp!

Nu ska jag ÄNTLIGEN duscha och sedan göra mig redo för en förhoppningsvis god natts sömn!

Likes

Comments

Sedan juldagen har det landat paket efter paket i brevlådan. Det är rea överallt och jag har haft lite för mycket pengar över, hehe. Jag känner mig som den enda studenten som faktiskt har pengar över nästan varje månad, både för att spara och shopping. Men vi är i för sig två personer så vi delar ju på alla kostnader vilket blir billigare! Så nu har jag klickat hem ytterligare ett paket till. Ett under att brevbäraren får in allt i vår lilla brevlåda! När min tenta period är över, vilket blir fredag, så ska jag spamma bloggen med bilder på allt inköpt 😍

Nu ska jag tillbaka till pluggandet, eller börja pluggandet, hehe.

Likes

Comments

Försöker få i mig mer vitaminer och mineraler dagligen och även annat som är lugnande och bra för magen. Jag är ingen frukost människa men yoghurt är något som ändå slinker ner rätt så lätt. Så nu testar jag på laktosfri vaniljyoghurt med gojibär och blåbär. Är inget superfan av gojibär men med lite extra blåbär blir det rätt så gott! Till det tar jag extra vitamintabletter anpassad för kvinnor för att få i mig mer av det bra. Och mycket vatten, det är så lätt att glömma bort så jag ser till att alltid ha ett stort glas eller en vattenflaska fylld av iskallt vatten nära mig.

Den här årstiden gör mig så fruktansvärt trött, med en stressad kropp dessutom känner jag att extra vitaminer och frukt och bär av alla slag är extra viktigt för att få den där extra kicken så man orkar de gråa dagarna. Än så länge känner jag att mina bra dagar är lite bättre än de brukar. Jag orkar mer och har mycket bättre koncentration. Dock är mina dåliga dagar fortfarande dåliga men förhoppningsvis förändras det när kurserna drar igång på riktigt igen och jag får in mer rutiner.

Har ni några tips för att få mer energi för att orka vintern?☁

Likes

Comments

Idag har nog varit den mest produktiva dagen på länge. Redan när jag gick upp kändes allt bara dåligt, vaknade verkligen på helt fel sida! Det har varit en sådan dag då allt bara känns kasst, ville ligga i sängen hela dagen och bara släppa allt. Tyvärr är det ju inte riktigt möjligt att strunta i allt under en tenta period, men jag kan inte säga att jag har kommit speciellt framåt.

Vi hade tvättid vid 13 till 16 så under de timmarna var det svårt att få mycket gjort. Vi försökte få in så mycket plugg som möjligt i pauserna men det blev aldrig längre än max 30 minuter åt gången. Sedan vid 16 var det bara att försöka köra igång och plugga men allt i min kropp bara skrek nej. Inget av orden jag läste kändes logiska, jag glömde bort allt lika fort samma sekund som jag läste orden. Så det kändes bara meningslöst att försöka sitta och plugga. Det gick inte heller speciellt bra för Andreas så vi båda försökte peppa varandra trots att båda ville ge upp. Det är guld att ha någon när allt bara går åt skogen, men det blir inte speciellt lätt när det går åt skogen för båda samtidigt.

Efter om och men tog jag en dusch, försökte läsa och förstå något mer men sedan lade jag ner det. Istället blev det pizza och lite tv-tittande. Jag känner mig fortfarande väldigt seg. Jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon, det finns liksom inte mycket utrymme för sånna här dagar under tenta period. Börjar även känna mig lite krasslig, så imorgon får nog morgonen börja med en kopp te och honung och nya tag. Jag vet att jag kommer klara det, jag hoppas bara att jag har lite mer flyt imorgon!

Hoppas ni har det bättre där hemma! Godnatt på er 💚

Likes

Comments

Denna torsdag har spenderats precis så som en torsdag under en tenta period ska, med mycket pluggande. Jag gick upp lite tidigare idag, brukar vanligtvis ta sovmorgon under tenta perioderna då jag tycker det är hopplöst att försöka plugga vid 8 på morgonen när jag är för trött för att förstå något. Men idag skulle jag åka till Norrköping för att diskutera saker inför nästa kurs. Då ska vi nämligen skriva en b-uppsats. Det blir vårt egna forskningsarbete som vi sedan skriver en uppsats om. C-uppsats skriver man senare, vilket blir vår kandidatuppsats som skrivs individuellt. B-uppsatsen är lite som träning inför c-uppsatsen och vi kommer skriva den två och två. Så idag åkte jag till Norrköping för att tillsammans med min partner diskutera vilket ämne vi vill skriva om så vi kunde skicka in den till vår lärare som ska utse en handledare till oss. Vi åt lunch på en mysig restaurang vid skolan och pratade.

Efteråt åkte jag hem och pluggade ännu mer till uppsatsen i min nuvarande kurs. Tenta perioder är tuffa, det är helt eget ansvar att plugga tillräckligt mycket så du klarar tentan, som i mitt fall är en uppsats. Jag är väldigt lat, så jag har svårt att komma igång. Även om boken jag läser är väldigt spännande. Vi ska göra en analys av en bok och jag har valt "I know why the caged Bird sings" av Maya Angelou. Men som sagt, sovmorgon ger jag mig då jag är värdelös på att plugga på morgonen. Vilket också gör att jag vänder på dygnet. Klockan är nu 21.30 och vi ska äta kvällsmat. Det blir lite så när man har en sambo som är alldeles för lik en själv i det området.

Nu ska jag äta och eventuellt återgå till studier, om jag kan hålla mig vaken :) Hoppas ni mår bra!

Likes

Comments

Efter mycket om och men och efter mycket slit och vila vet jag nu att jag vill fortsätta med att blogga här. Jag mår bra av att skriva och att få ut det. Som jag skrivit i tidigare inlägg så nådde jag en punkt då jag inte orkade, jag ville inte något alls. Jag är dålig på att säga nej och att lyssna på min kropp men efter julledighet och att få umgås med min familj så känner jag att jag äntligen har kommit upp på fötterna igen! Min familj har stöttat mig såååå mycket och de har sett till att mitt hjärta nu åter funnit sin väg. Dessutom har jag spenderat väldigt mycket tid med min brorsdotter som bara är 5 månader, hon gör mig lyckligast i världen! Mitt hjärta gör nästan ont de sekunder hon inte är nära mig. Så även hon har givit mig det jag behöver för att komma på fötter igen!

Så nu ni, nu ska ni vara redo för en mycket mer aktiv tjej här. Har sjuka besökssiffror trots att jag skrivit typ ett inlägg i månaden, vilket är helt otroligt, tack ni!

Likes

Comments

Wow, jag trodde inte att jag skulle vara såhär dålig på att blogga. Och jag trodde verkligen inte att många läsare skulle stanna kvar. Fint av er!❤️

Sanningen är att jag är riktigt utmattad. Sedan universitetet drog igång igen under hösten har jag på riktigt inte varit ledig en hel helg. Det har snart gått 4 månader! Så jag är helt enkelt tom på energi. Min kropp orkar inte lika mycket och den ger upp snabbare.

Jag har en hemtenta som ska vara inne imorgon och jag har suttit till nu, 02.30, och skrivit, allt för att slippa sitta hela fredags kvällen som jag brukar göra. Jag märkte speciellt idag hur trött kroppen är. För allt i världen orkade jag inte ta mig upp ur sängen. Det tog emot. Jag lyckades på något sätt efter 12, och satt bara i soffan och grät. Till 15 satt jag tills jag ringde mamma. Jag kunde inte svara på varför jag var så ledsen och arg, men insett nu att kroppen börjar ge upp och säga ifrån. När Andreas kom hem låg jag i hans famn och grät ett tag.

Min kropp vill inte mer, inte när jag behandlar den som jag gör. Därför är jag SÅ lycklig över att det är jul snart, trots att studenter inte är lediga utan behöver plugga så slipper jag ändå gå upp varje morgon. Dessutom ska jag försöka skriva ut mer känslor här, enligt en författare till litteraturen jag läst ska det hjälpa att bli mer reflexiv, så jag får väl se! Just nu är min brors 4 månader barn mitt ljus i livet, älskar henne så det gör ont!

Tack för mig för inatt! Nu ska jag låta kroppen vila lite. Tills Andreas klocka ringer imorgon iallafall, hehe. Godnatt!

Likes

Comments