View tracker

Wow, jag trodde inte att jag skulle vara såhär dålig på att blogga. Och jag trodde verkligen inte att många läsare skulle stanna kvar. Fint av er!❤️

Sanningen är att jag är riktigt utmattad. Sedan universitetet drog igång igen under hösten har jag på riktigt inte varit ledig en hel helg. Det har snart gått 4 månader! Så jag är helt enkelt tom på energi. Min kropp orkar inte lika mycket och den ger upp snabbare.

Jag har en hemtenta som ska vara inne imorgon och jag har suttit till nu, 02.30, och skrivit, allt för att slippa sitta hela fredags kvällen som jag brukar göra. Jag märkte speciellt idag hur trött kroppen är. För allt i världen orkade jag inte ta mig upp ur sängen. Det tog emot. Jag lyckades på något sätt efter 12, och satt bara i soffan och grät. Till 15 satt jag tills jag ringde mamma. Jag kunde inte svara på varför jag var så ledsen och arg, men insett nu att kroppen börjar ge upp och säga ifrån. När Andreas kom hem låg jag i hans famn och grät ett tag.

Min kropp vill inte mer, inte när jag behandlar den som jag gör. Därför är jag SÅ lycklig över att det är jul snart, trots att studenter inte är lediga utan behöver plugga så slipper jag ändå gå upp varje morgon. Dessutom ska jag försöka skriva ut mer känslor här, enligt en författare till litteraturen jag läst ska det hjälpa att bli mer reflexiv, så jag får väl se! Just nu är min brors 4 månader barn mitt ljus i livet, älskar henne så det gör ont!

Tack för mig för inatt! Nu ska jag låta kroppen vila lite. Tills Andreas klocka ringer imorgon iallafall, hehe. Godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att ni alla ändå klickar er in på bloggen trots den extremt dåliga uppdateringen, ni är fina ni! Jag är just nu i en bubbla och tills den här dagen är över kommer jag vara kvar i den. Vi som festeri har vår största fest som vi någonsin kommer ha därför har vi i två veckor nästan bara andats denna fest. Men ikväll, eller imorgon morgon egentligen, är den över och då kommer jag nog landa på jorden igen.

Det är overallsinvingning för alla program på hela campus Norrköping, så just nu är jag påväg till Norrköping för att träffa de ettor i vårt program som ska inviga deras overaller. Det kommer vara galet mycket aktiviteter och sedan springer vi iväg till Trappan där festen kommer vara, dekorera (för vi har SÅ mycket att dekorera) och sen jobba hela kvällen! Festen är slut 03.00 men det kommer vara väldigt mycket folk då alla förköpsbiljetter är slutsålda och det är invigning innan. Så vi kanske kan börja städa 03.30. Det lär ta minst två timmar och jag kan då ta första tåget på morgonen som går vid 6.

Rätt så sjukt att vi ska hålla igång i minst 24 timmar i sträck. Spännande att se hur kroppen kommer reagera på att inte få vila... Men det här är SÅ roligt så det är ingenting man sörjer något över. Men det ska ändå bli skönt när det är över att bara ta det lugnt ett tag :)

Så jag kan hoppas att bloggandet blir bättre efter imorgon. Då jag sovit till typ klockan 15.. :D

Likes

Comments

View tracker

Att skriva kvällsinlägg är typ min grej. Är just nu påväg hem från Norrköping. Har haft en informationspub för de som börjat första året på vårt program för att berätta vad vi i festeriet gör så de har lite lärdomar ifall de vill söka att komma med till nästa år. Sedan gick vi till Puls nattklubb där P3 höll i ett event. Det blev väldigt kort då vi ska upp vid 7 imorgon igen haha.

Annars skulle jag säga att mitt liv är väldigt hektiskt. Det är SÅ kul, men också så mycket att jag inte riktigt själv hänger med. Började gråta igår och förstod inte varför. Tror bara det händer så mycket att jag blir väldigt känslosam! Jag har precis fått ett nytt extrajobb som jag är riktigt glad över. Har blivit anställd av Linköpings universitet som deras studentambassadör, vilket betyder att jag ska åka runt till olika städer och promota universitetet. Jättekul verkligen! Känns som ett steg i rätt riktning. Jag vill ha ett socialt jobb i framtiden så det här är perfekt!

Att plugga och vara festerist är det roligaste jag någonsin gjort (och gör)! Jag har ett gäng som jag verkligen älskar, dom är så underbara! Tillsammans med andra festerier där jag varje dag lär känna nya människor. Jag är i den åldern då livet verkligen är underbart. Vi ordnar fester, pluggar tillsammans, peppar varandra i livet och går ut och bara släpper loss på fester tillsammans! Jag vill stanna i den här tiden av mitt liv, även om jag är rätt vilsen. Jag vill känna som jag gör när jag och mitt gäng är ute, som att inget i världen kan dra ner mig. Det är en sån känsla!!

Detta är mina kvällstankar den här kvällen! Imorgon är det en halv skoldag följt av möte med festeriet. Efter det ska jag träffa andra vänner, käka och gå ut och dansa! Ska bli kul! Min kurs är över imorgon så denna helg kommer spenderas med att fira, haha!

Kram på er!

Likes

Comments

Det värsta med en hemtenta måste ändå vara hur lätt det är att skjuta upp pluggandet och ta saker i sista sekunden. Min hemtenta ska lämnas in senast imorgon, fredag klockan 23.59. Alla gånger deadline är på natten så sitter jag enda in i de sista minuterna. Visserligen är det oftast att jag rättar formalia precis innan men det är ändå så otroligt stressande. Jag förstår inte varför jag inte bara kan plugga ordentligt från dag 1... Istället sitter jag och panikpluggar. Den här hemtentan är egentligen inte så svår när man väl har hittat all litteratur vill och måste använda sig av och vet vad man ska skriva. Eller jag har egentligen aldrig problem med själva skrivandet, när jag vet vad jag ska skriva så går det väldigt fort. Men just nu är klockan cirka 21.30 och jag har inte skrivit ett ord. Jag har precis kommit på vad jag ska svara på för fråga. Temat är valt av vår kursansvarig. Vi har "diskutera förhållandet mellan identitet och biologi/kropp". Biologi/kropp är ett extremt brett område som ni själva förstår. Så att hitta det man vill skriva om är inte jättelätt. Det jobbigaste är som jag sa igår, att man ska ta sig igenom så extremt mycket litteratur. Jag har ännu inte tagit mig igenom allt jag behöver, därav stressen. Jag sover dåligt under de här tenta perioderna vilket gör att jag inte orkar lika mycket.

Men jag har klarat mig förr och jag vet att på något magiskt sätt kommer jag ta mig igenom det här också. Det finns något som gör att jag alltid hinner. Sen om det är en bra uppsats eller inte, det är en annan fråga. Men jag önskar ändå att jag orkade mer så att jag kunde få ihop en vettig uppsats. Men innan dess att uppsatsen är klar är huvudet på högvarv och stressen påtaglig. Så jag längtar något fruktansvärt till imorgon när den är klar. Sedan ska jag spendera helgen med att göra ingenting. Kolla filmer och serier. Sova när och hur mycket jag vill. Äta något vällagat och supergott! Bara vara. Helgen är min enda frihet innan nästa steg. Så jag tänker njuta till max! :)

​Skönt att dessa finns för att ta sig igenom dagarna.

Likes

Comments

Att ha tenta period är något väldigt speciellt, eller egentligen motsatsen. Att vakna, plugga, äta och sen sova igen är vad man bör göra för att hinna med allt som ska hinnas med under en tenta period. Men att bara plugga en hel dag och kväll är så grymt krävande att man nästan blir galen. Iallafall jag... Då vi har mest hemtentor är det extremt mycket läsande. Att läsa en hel dag gör att huvudet nästan lägger av. Jag ser knappt texten på pappret och jag kan läsa en och samma mening 20 gånger utan att egentligen förstå vad det står. Därför är jag lite i en zoon där jag bara lägger ner. Jag har bakat mycket. Ugnen har städats ordentligt. Det värsta är att jag och Andreas har tenta period samtidigt för då fungerar egentligen ingen av oss speciellt bra.

Annars så har jag börjat med yoga! Det är en vän till min bror som tränar på att vara instruktör så vi kör ett gäng en gång i veckan. Har kört två gånger nu och kan bara säga AJ. Har alltid extrem träningsvärk dagen efter. Känner mig som en kokt spagetti efteråt också haha. Men det är så bra! Det är nog den enda tiden jag faktiskt kan andas och sluta tänka en stund. Det är hopplöst och nästan omöjligt när man studerar, tycker jag. Jag saknar verkligen att ha fritid. Så yogan betyder sååå mycket!

Jag inser att detta inlägg inte blir superlogiskt. Det är förståeligt med tanke på att min hjärna är på högvarv och jag måste på något sätt slappna av såhär nära inpå midnatt så jag kan somna och ta nya tag imorgon. Ska iallafall köra min rutin att dricka c-vitamin. Måste få i mig något som håller mig från att bli sådär sjuk som jag alltid blir under tenta perioderna, hehe.

Likes

Comments

Efter år med sömnproblem tänkte jag nu äntligen ta tag i det i form av en sömnanalysapp! Har ingen aning om hur bra de faktiskt fungerar men under ett avsnitt av Dr Mikael och Tilde så talade de om sömnproblem och då sa de att apparna inte är 100% men att de ändå fungerar bra. Så jag tänkte ge det en chans. Den här appen analyserar ens sömncykel, alltså hur ofta och hur länge du är i de olika sömnperioder. Jag till exempel vet att jag vaknar otroligt ofta på nätterna och känner mig sällan utvilad, så via appen ska jag kunna se hur ofta och hur mycket jag är i djupsömn och lättare sömn, även när jag är vaken. Jag hoppas att den ska ge mig lite bättre koll på min sömn. Har bara använt den en natt men jag tänkte fortsätta! Den analyserar din kropps rörelser via mikrofonen på din telefon. Hur vet jag inte, men det är värt ett försök! Appen kan även väcka dig när du är i lättast sömn. Man kan ställa in en intervall så den ska ringa mellan en viss tid, då ringer den när du är som närmast vaken!

Så vi får se hur jag känner när jag har testat den lite mer och om den är värd att tipsa vidare! Efter 5 nätter ska den kunna ge mig någon form av analys så om 5 dagar har jag svar åt er. Det är ju alldeles för vanligt med sömnproblem så att kunna identifiera problemen känns som ett bra första steg.

Likes

Comments

Efter ett par otroligt intensiva dagar har jag nu landat i soffan hos mina föräldrar. Hade en uppsats som skulle lämnas in idag samtidigt som festeristjobbet växte plötsligt och snabbt. Så den här dagen har inte alls varit lätt. Allt har känts tungt, men tack och lov kunde mina föräldrar göra min kväll så mycket bättre! Blev hämtat av pappa efter att ha skrivit klart uppsatsen och åkte till stan för att äta med honom, mamma och Andreas. Otroligt gott! Det blev kalvfilé, oxfilé med potatisgratäng med lite tillbehör, så gott!! Sen åkte jag och Andreas och packade för imorgon ska vi på dop. Andreas har nyligen fått en kusin som ska döpas så det blir väldigt kul.

Annars är det idol som gäller just nu. Har varit halvt besatt sedan 2004. Musik är underbart och det är så häftigt att se hur dessa unga talanger växer för varje vecka :)

Nu ska jag titta vidare! Hoppas ni andra haft en bra dag ❤️

Likes

Comments

Jag trodde jag var tillbaka och tänkte bjuda på en massa information och smaskigt om den första intensiva veckorna som festerist. Men vad hände? Jag tror det tog lite stopp inom mig. Vi brukar ha två kurser på 10 veckor vardera under varje termin och då har man mycket mer fritid och mer tid till uppsatser och hemtentor. Men under den här terminen har vi istället fyra stycken kurser på 5 veckor vilket har lett till ett extremt högt tempo. Jag är ganska utmattad den enda tiden som jag inte pluggar på eller har möten med festeritet/anordnar fest. Ärligt talat är jag extremt orklös och trött. Det tar stopp i kroppen. När jag inte pluggar vill jag inget annat än att bara sätta på tvn och kolla på någon kul serie för att få något nöje i vardagen. Det är tufft och därför blir bloggandet väldigt lidande.

Så med det här inlägget som utgångspunkt tänker jag att ni nu vet varför bloggandet ibland får en paus. Men jag vill, på grund av att jag tycker om det, försöka blogga mer. Jag vill berätta för er om det otroliga festerist livet som jag egentligen tycker att alla ska få känna på!

Vi håller just nu på att planera inför en fest vi ordnar i november. Det är vår största fest under hela vårt festerist år. Alla festerier har en specifik fest som de är lite kända för som ordnas varje år, och våran är i november. Så vi har planerat i veckor redan och har mycket kvar. Dock kan jag inte berätta så mycket om det just nu då det är synd om det kommer ut innan festen hur grym den kommer bli och hur det kommer vara. Men jag berättar med glädje så fort något blir offentligt för er också!

Nu ska jag lägga mig. Vi har ett rätt speciellt seminaruim imorgon som också innebär en presentation så lite sömn vill jag försöka få, trots bristen på det senaste tiden :)

Bjuder på en charmig bild som togs för mååånga år sen!

Likes

Comments

Gårdagen var en riktigt underbar dag. Jag, mina föräldrar och Andreas åkte vid 10 till Stockholm hem till min bror och hans fru för att dels hälsa på deras nu 6,5 veckor gamla dotter som växer så det knakar men också för att fira min kära mammas födelsedag. Vi gjorde egentligen inte så mycket mer än att bara vara tillsammans. Såklart kunde vi inte låta bli att gosa med deras dotter. Då min släkt inte bor i Sverige har jag missat alla mina släktingars uppväxt därför känner jag ett extra behov av att det inte får gå för lång tid mellan de gånger jag träffar deras dotter, vill inte missa för mycket. På bara en vecka känns det som att hon blivit hur stor som helst.

Jag och Andreas gjorde kort ärende på Mall of Skandinavia vilket inte är så lätt. Skulle utan problem kunna spendera dagar där. Tycker nästan att det är farligt att vara där, det är nästan omöjligt att inte bli som ett barn på julafton och springa in i varje butik! Tur att Andreas var med mig!!

Vi åkte tillbaka till Linköping på kvällen och sov hos mina föräldrar. Alltid lika underbart att komma hem! Så idag passade jag på att sova lite extra bara för att jag inte hade några obligationer. Under eftermiddagen åkte jag till lägenheten och Andreas kusiner och några syskon kom över för tacos och film. Skönt att man kan göra något vettigt av en söndag! Vi kollade den 4e Star Wars filmen. Jag har blivit tvingad att se dessa på grund av att jag aldrig sett de förut. Tyvärr kan jag inte förstå hur folk kan se den flera gånger, hehe. Men det är klart, många skulle inte förstå hur jag kan se vissa filmer flera gånger!

Nu ska jag ladda inför morgondagens alla möten och grupparbetet! Kram på er :)

Likes

Comments

Hallå!
Nu var det riktigt längesen jag skrev ett inlägg vilket är riktigt synd! Har haft otroliga två veckor, det har varit nolle-period och som festerist har vi haft fullt upp VARJE dag, morgon till natt. De enda minuter jag varit "ledig", alltså tiden mellan skolan och kvällsaktiviteter, har jag bara suttit ner och andats. Så jag har verkligen fått lägga bort bloggandet för att hinna med att andas. Alla dessa aktiviteter ledde till att hela festeristgänget blev sjuka. Så efter det har inte varit enkelt! 

Det som är mest synd med att jag inte hunnit blogga är att jag inte kunde berätta om alla kvällar vi vart med om och alla förberedelser. Det är väldigt roligt att jobba och ordna fester faktiskt, det är bara väldigt hektiskt när man har skola samtidigt :)

Så nu är det fullt fokus på skola och vår kommande fest nästa lördag! Nu är det iallafall inte nolle-p aktiviteter varje dag så nu har jag tid för att andas. Ska förhoppningsvis kunna återberätta lite om det jag inte kunnat berätta under två veckor!

Men för nu är jag hemma hos mina föräldrar för att vila för första gången på 3 veckor :)

Likes

Comments