You will never know what to come, just appreciate life as it is and you will learn to love again.

Det är ett nytt år, det är 2017 och med det medföljer alla de nya förväntningar ett nytt år kommer med. Men när jag blickar tillbaka på året 2016 som vi precis lämnat så har jag med både sorg och glädje fått gå igenom saker som kanske har stärkt mig som person men också saker jag fortfarande inte fått reda ut och gjort mig besviken.

Men vad menas med att skåla in ett nytt år och börja om på nytt? Alla dessa år då jag har lovat mig själv att jag ska göra si och så har nog aldrig gynnat mig, då jag sitter där sista dagen på året och tänker igenom mitt årsresume och får pinas igenom den sanningen att jag faktiskt inte ens gjort något av det jag lovat och faktiskt kanske till och med glömt av det jag satt upp som mål.

Detta året stod jag vid torget hemma i Lidköping och firade in det nya året och valde att inte ha några mål alls. Jag sa till mig själv istället att "Detta ska bli ett år där ingen annan än du själv står för din egna lycka, där den ända lyckan som egentligen spelar roll är din egna". Inga mål i världen kommer få mig att nå dit jag vill i mitt inre, det kanske är en push för att vilja fortsätta, men mina förhoppningar är inget jag har som ett års mål utan ett livsmål.

Jag är redo att lämna 2016, men jag är inte redo att släppa allt och börja på ny kula. Jag hoppas fortsätta där jag slutade och istället låta justera saker i mitt liv med tiden istället. 2016 var bra, men 2017 ska bli så mycket bättre.

Likes

Comments

"Man känner sig som att man är fast i någon annans kropp, och att denna kroppen är, sjuk"

Hej hej, hoppas alla har haft en bra helg och vilat upp sig ordentligt. Jag ska strax ta och kolla på det nya vampire diaries avsnittet, men innan tänkte jag skriva av mig lite.

Jag har jobbat hela denna helgen, och idag på jobbet var det kaos, från att jag öppnade kl 11 till att jag stängde 16:00 så var det full rulle, jag hann inte ens gå på toa eller få i mig någon mat på dagen så jaa det vart ganska mycket att göra. Söndagar i butiken brukar vara väldigt lugna, men förvånansvärt så var det jättemycket idag men aja.

Jag älskar mina stammisar som alltid är i butiken, men ibland kan folk betee sig så jä*la illa. står man i kassa så får man ta en del skit kan jag lova. Jag har blivit kallad massa fula saker, blivit hotad och nedtryck på mitt jobb och idag var en sån dag jag bara kunde få säga till vissa människor att dom borde hålla deras åsikter för sig själva och lappa ihop deras stora glappkäft (ursäkta orden). Jag hade spelstopp på ATG:n så loppen skulle börja och jag stog och tog alla liksom medans eftersom gubbarna står med deras lappar och skriker i sista minut tills man lagt in deras spel så jag körde igenom allas snabbt och alla betalade och tog sina lappar utan en, för han hade gått och satt sig igen (han brukar lämna in och sätta sig och kolla när alla kommer på en gång eller är mkt folk sålänge). Eftersom han satt och kolla så tog jag kunder som faktiskt hade egentligen väntat längre än de gubbarna som skulle spela (jag måste ta spelen i spelstopp innan alla andra) så jag tog dom kunderna, men sen när ja stog med en kund och han skulle betala så kommer denna gubbe och skriker : "kan jag få mina lappar?" (han var otrevlig i sin ton ) och jag sa stressande att han fick vänta tills jag var klar med kunden. Han blev fly förbannad och började : va är det för fel på detta jag har väntat här nu och bla bla. Det är inte ofta jag blir arg men jag var så arg så jag nästan höll på att skälla ut han på noter, men jag samsade mig och hölll tyst och försökte inte ta åt mig.

När man jobbar i kassa ska man absolut inte ta åt sig när folk säger massa saker för det är oftast inte ens egna fel, men jag som redan är på kanten till att inte orka fick detta till att bli så personligt. Efter att jag hade sansat mig så gick jag med en klump i magen och gråt i halsen tills jag skulle stänga för att man tänker så mycket på hur värdelös man känner sig som inte är överallt och gör allt för sina kunders skull. Jag undrar varför jag egentligen jobbar på ett sånt ställe när man kanske inte har "kraften" till att ta sånt, men då försöker man tänka på de som faktiskt gör min dag så otroligt mycket bättre, de som gör att man älskar sitt jobb. Men vissa människor tänker inte på att vi faktiskt står här och jobbar och att vi har också känslor hur mycket den här personen än är för att den inte skrivit rätt på sin travlapp.

Så hela min arbetsdag har varit jobbig och allt resulterade i att jag fick sån ångestpanik av att jag liksom kände mig så otillräcklig och värdelös. Jag mår fortfarande skit för denna dagen och jag har inte direkt någon ork till något just nu, man blir på något sätt helt omotiverad till allt man ska göra, Jag hatar det och jag vill inte va sån här alls men min kropp vill inte, man känner sig som att man är fast i någon annans kropp och att den kroppen, sjuk.


Likes

Comments

Jag vet inte hur många som är bekväma med ordet ångest, jag vet att jag gärna inte är bekväm med att prata om det. Men jag tänkte jag skulle skriva ett inlägg om hur det är för mig iallafall.

Jag lever konstant dagligen av ångest i mer eller mindre grader och jag har gjort det i flera år utan att faktiskt verkligen vilja sätta en etikett på det. Det kanske hade med att jag aldrig riktigt tänkt på att det kunde va något, utan att det är normalt som alla har.

Alla människor drabbas av ångest och missförstå mig då inte i att jag försöker trycka ner någon annan. Men alla lider av ångest någon gång, det kan va att du har ångest över att du exempelvis vet att du inte pluggat ordentligt till ett prov eller inte har städat som du lovade dig själv att göra den där söndagen. Det finns som sagt många grader av ångest, men jag tänkte skriva om vad som cirkulerar när jag har ångest.

Jag får höra väldigt ofta att jag är svårläst och att jag är svår att greppa. Detta har många faktorer kring det men jag vet att hur jag känner är den största faktoren kring det och just det med ångesten så har jag känt såhär sålänge jag kan minnas men det har varit i perioder. Men ända sen jag började plugga igen så har ångesten blivit väldigt svårhanterlig.

Jag kan börja dagen med att ha sån otrolig ångest över att behöva gå upp ur sängen när jag mår dåligt, att inte ha ätit ordentligt, att jag inte pluggat det jag behöver varje dag, att inte ha städat/diskat, vart med kompisar detta är bara några av det saker som cirkulerar dagligen i mitt huvud och det är svårt att beskriva ångest i ord för det är något man verkligen känner .

Jag kan ha fixat mig för en utekväll och allt blir bra, men sen kan något bara hända så att jag får sån ångest över att det inte blev som jag ville och jag blir så frustrerad och arg så jag vill slita av allt och börja gråta och då kan jag alltså få sån ångest över ngt så litet att jag skiter I allt. Jag kan gå från ena sekund och va jättepeppad på något sen kan något hända som gör mig helt, jag kan vända lika snabbt igen. Och detta i kontentan gör att jag får ångest över det senare.

Jag pratar aldrig om sånthär för jag vill nog inte folk ska veta denna sidan för att se annorlunda på mig, jag tror min trygghet ligger i att ingen annan vet om vad som egentligen försigår i mitt huvud och ber inte att man ska göra det alls för jag kan inte sätta ord på mina känslor.

Likes

Comments

Psychoville

Nu är det verkligen höst och det är halloween-tider nu och jaa jag har väll aldrig varit ett fan till halloween faktiskt, jag gillar inte att klä ut mig och verkligen inte skära pumpor..jag tycker att det ser så fint ut på bild och ser mysigt ut, men i verkligheten? neee det avstår jag gärna :)

Så istället för att fira halloween så ska jag plugga...skulle gått upp i tid idag men jaa det gick ju sådär, mår la inte så hemskt bra, det är la en blandning av stress/ångest/sjukdom som gör att det känns lite sämre än vad det kanske egentligen är men aaa vi får la se.

Jag skulle egentligen iväg på fest ikväll men pga min så snälla inflammation så stannar jag hemma, mest för min men också för alla andras skull.

Likes

Comments

Just go with the flow

Hej hej! ligger nerbäddad i sängen nu och har tagit några timmars helg idag med att varit i arenan och kollat på bandy. Det blev vinst till Villa med 9-1 mot Tellus så jag är riktigt nöjd med villas prestation idag trots mycket slarv från laget.

Jag har fått ögoninflammation tre dagar innan tentan....tror ni jag är lite stressad? jag kommer få sitta med min laptop och vrål plugga dom två dagarna som är kvar. Tur jag har 3,5 timmar innan tentan börjar på måndag att försöka mata in lite också. Jag tycker det är svårt med att veta hur man ska förbereda sig inför prov . Men jag har skrivit ner det viktigaste på word som jag ska skriva ut, markera och bara nöta in det. Jag vet att det funkade när jag skulle fixa körkortsteorin med att råplugga sammanfattningar (fick göra om 7 ggr innan godkänt) såå aa jag kör på det igen denna gången :)

Jaja det kommer säkert gå bra, nu ska jag fortsätta att mysa ner mig och kolla på House innan jag somnar (jag lär somna med tvn på) :)

Likes

Comments

​Jag ville titta in här och skriva att jag lever...knappt. jag är sååååå trött, denna kursen tar bokstavligt talat kål på mig, men jag försöker så gott det går. Har ungefär jaa iallafall fram till måndag att plugga stenhårt inför salstentan som är på måndag... vad är mina förhoppningar? joo att det såklart kommer gå bra, men när det kommer till prov med frågor så vet jag att jag inte fungerar, men har jag inte pluggat så kan jag heller inte förvänta mig något. Så har jag råpluggat och ändå inte kan, då är det inte så mycket jag kunde gjort annorlunda mer än att isåfall göra om det :) 

Igår (måndag) så hade vi en tenta som skulle in så jag hade la iprincip redan gjort klart den i söndags men aa den skulle iallafall vara klar igår, så sen blev det regga sig till nya kursen samtidigt och den kommande kursen är ju ingen direkt walk in the park så att säga men det ska nog gå bra ändå, den är trots allt en hemtenta :) 

Idag så hade vi grupparbetsredovisning på HSM (högskolan för scen och musik) och alla grupper skulle göra aktiviteter utifrån vad varje grupp hade för tema Rumsuppfattning eller Taluppfattning inom matematik i förskolan då, och aa alla grupper blev godkända och nöjda så det är riktigt skönt faktiskt :) 

Jag vill bara få salstentan gjord, och jag skulle kanske egentligen behöva typ en hel dag att bara inte behöva tänka på skolan, och bara kunna ligga i sängen hela dagen, men det kommer inte hända den närmsta tiden. På tisdag börjar vi ny kurs och har ungefär 200 sidor att läsa till den dagen så blir att avsluta ett hektiskt kapitel till ett annat :) 

Likes

Comments

​Jag har aldrig varit en avokadotjej och aa jag har la alltid velat va det, idag valde jag att köpa avokado och gjorde min egna mix. Jag mosa en hel avokado med creme fraiche, 2 klyftor vitlök med flingsalt och citronpeppar! detta blev supergott att smöra knäckebrödet med och det kommer jag definitivt äta mer utav :) 

Har ni några tips på hur man kan göra så avokado blir gott? :)

Likes

Comments

  Vet du inte vad du ska skaffa till din pojkvän? 
Här är 10 tips till den perfekta presenten
  1. Fixa så din pojkvän kan få provköra en sportbil över en dag.
  2. Har din kille skägg eller vill skaffa? köp han fina oljor och balsam för sitt skägg (vill han odla så lär han uppskatta det!).
  3. Skriv ner 100 anledningar till varför han är den bästa pojkvännen för dig. (man kan skriva små brev med en anledning på varje, skriva en bok m,m med fantasi kan det bli en jättegullig present)
  4. Är din pojkvän ett fotbollsfreak? bjud han på en fotbollsresa eller gå på fotbollsmatch tillsammans.
  5. Fixa så han och 2 kompisar kan få åka och göra ölprovning/vinprovning (detta uppskattas oftast väldigt mycket)
  6. Skriv 10 lappar/ kort med olika saker/tjänster ni ska göra för er pojkvän, detta kan då din pojkvän få använda sig utav när som passar han bäst KOM IHÅG!: ett kort gäller bara en gång ;)
  7. Dricker han whisky? köp graverade glas med din pojkväns namn eller kanske erat datum som ni blev ett par?
  8. De flesta män gillar klockor, så köp en fin klocka som ni tror er pojkvän skulle älska. Där kan ni också gravera klockan om ni skulle vilja göra det mer personligt.
  9. Skriv en bucketlist med alla de saker du vill göra tillsammans med din pojkvän, kanske ser han hur mycket du älskar han, eller kanske får han se hur tillägnad du är till han ( han kommer bli rörd av ideen trots att han inte visar det)
  10. Gå ut och käka, gör en hel kväll utav det kanske äta först sen bio? kanske planera en kväll där han inte vet vad som händer?

Kom ihåg att älskar han dig så kommer han uppskatta vad du än ger!


Likes

Comments