Härlig tävlingsdag idag, wow så kul! Vi åkte till Blomstermåla idag för att tävla pay and jump. Det var hela 50 starter vilket är jättemycket jämfört med vad det brukar vara. Det var i alla fall Linkans tur att följa med på tävling efter ca. ett halvår... Men för att knappt varit borta från stallet på superlänge var han jättelugn. Ibland blir han lite uppspelt och stressad men idag gick det bra.

Jag hoppade 70 och 80 cm. Vi har aldrig satt en perfekt 80-runda någon gång felfritt så det var väl dags för det tänkte jag. Han har aldrig gjort några bättre rundor än idag alltså, vilken ponny! Han hade en sådan framåtbjudning och han var verkligen framåt. Han bjöd på hindrerna och det gick helt enkelt strålande, eller?

Nej, såklart var det något som skulle strula. I 70 blev det fyra fel. När jag var fem meter framför ett hinder fick han syn på något vid sidan som han hoppade till för. Så vi hamnade bredvid hindret, det var försent att styra mot hindret. Men jag höll galoppen, la en volt och hoppade som inget hade hänt. I 80 kom jag helt fel på samma hinder vilket resulterade i ett nedslag med bakbenen. Men det var hur eller hur de bästa rundorna jag gjort med Linkan och nu i efterhand är jag fruktansvärt stolt!

Likes

Comments

Imorgon är det ingen vanlig söndag, imorgon är det nämligen tävlingssöndag! Wohoo! Jag ska hoppa Linkan i 70 och 80 cm. Han har inte blivit tävlad på ett halvår så det ska bli intressant att se vad han kan komma på för tokigheter, haha. Men idag har jag och min familj varit i Kalmar. Därav igen ridning eller? Jo, är man hästnörd har inte mörkret något stopp. Jag och mamma åkte till stallet en snabbis och jag red Linaria. Det är alltså Linkans fina mamma. Hon är 18 år ung och hon beter sig för det mesta som en ung ponny. Supermysig ponny som älskar att hoppa och är specialist på att springa snabbt!

I alla fall blev det en skrittur med henne (barbacka) ner till vattnet. Väldigt mysigt och trevligt i mörkret. <3

Tävling imorgon alltså, det ska bli superkul. Men jag vet inte vad jag ska ha för tröja, är det någon som har något "färgförslag"? Jag hade tänkt att ha ett vitt schabrak och kanske en vit luva. Schabraket har mörkblå kant och benskydden är mörkblå. Ska man kanske ha en mörkblå kofta? Förslag tack. ;)

Kraam <3

Likes

Comments

Hej i regnet.

Det var ett tag sen sist och jag känner verkligen att jag behöver blogga men har ingen tid. Men nu tänkte jag försöka komma igång igen. Idag är det ju andra oktober och det känns jättetrist. Det är så mörkt ute och jag hade planer på att rida idag men det blev inget med det. Vad ska man göra när det bara regnar och är tråkigt? Plugga (har både ett no-prov och ett tyskaprov denna vecka), skriva på bloggen, gosa med sina kaniner eller trotsa regnet för att rida? Jag har nog inte jättemycket att se fram emot än så länge, hoppas att det kan bli lite härliga höstdagar så man kan vara ute. <3

Vad gör ni när det är tråkigt och regnigt ute? Kram<3

Likes

Comments

Wohoo, första tävlingen med Henkie avklarad! Shit vilken ponny alltså! Jag bara älskar honom mer och mer för varje dag. <3

Hej alla människor bakom skärmarna. Idag var det verkligen min dag. Från morgon till kväll har det bara känts sjukt bra. Idag var det dags för våran första tävling med Henkie och det var jag som skulle rida honom. När vi köpte honom i våras var han väldigt osäker och ibland tittig på "icketittiga" hinder. Vi har tagit det lugnt och utvecklats i en lugn takt för att det inte ska bli något missförstånd.

Vi åkte till Algutsrum och tävlade en pay and jump idag. Henkie var lugn hela tiden trotts att han inte kände till stället så bra, det var många hästar och mycket människor men han brydde sig ingenting om dem. Jag hoppade bara 50 och 60 cm för att få rutin och för att Henkie ska tycka det är kul och klara det. Vi red inne i en jättefint ridhus. Man red fram i små grupper. Så i ridhuset red man fram, hoppade fram och hoppade sin bana. Mycket smidigt om jag får säga själv.

Hinder 1-8 var grunden och sen kunde man fortsätta på 9-13 om man ville köra lite omhoppning vilket jag gjorde. Både i 50 och i 60 var han suuper! Han hade sådan framåtbjudning och var helt underbar. Han tvekade inte minsta lilla. Henkie verkligen taggade på hindrena så jag fick sitta och hålla in honom istället för att driva, haha. Men han hoppade verkligen jättebra! Vilken ponny alltså, och det här var ju bara en liten mjukstart ;)

Försöker att komma ihåg banan...

Likes

Comments

Hej alla hjärtan!

Helix är som ni vet en berg-och dalbana på Liseberg. Det är absolut den bästa jag åkt, då jag inte åkt så många. Men detta inlägget handlar inte om Helix på Liseberg utan detta inlägget handlar om min Helix.

Vi fick en kaninunge för snart två månder sen. Det blev tyvärr bara en för en dog. Men den lilla kaninungen blev en jättesöt Helix. Han fyller som sagt två månader till helgen och han har växt jättesnabbt! Det är för att han är ensam i sin kull och behöver inte samsas om någon mat. Han är sååå söt, så här kommer lite bilder. Prins som var med i ett tidigare inlägg är Helix pappa och Flora som fick vara med på någon bild är hans mamma.

Likes

Comments

Hej alla goingar.

Igår var jag och min kompis i Kalmar och shoppade. Vi tog bussen in till stan efter skolan. Vi gick i lite affärer och sen gick vi och år på Taco bar. Jag tycker att det är jättegott där. Sen gick vi lite till i affärer. Jag köpte ett par boyfriendaktiga byxor på Cubus och en söt tröja på H&M.

Idag började dagen med en fantastisk ridtur på Henkie. Han gick såå bra i dressyren. Det känns verkligen som det har släppt för honom nu. Han är igång och vet hur man ska göra. Det är bara en sak som är jobbig. Han ska alltid skjuta ut sin ytterbog. Så man får sitta och trycka tillbaka den där bogen hela tiden. Några bra tips/övningar?

Efter vi hade ridit igenom de en lång stund hoppade vi i paddocken. Vi hade ett räcke på kortsidan och en oxer på ena långsidan. På andra långsidan hade vi en kombination med ett galoppsprång emellan. Han hopade jättebra, och hans galopp var verkligen med. Ibland får han sån där fisgalopp så att det känns som man bara står på stället och galopperar. Men idag fick jag fram honom ordentligt. Nästa vecka ska jag och Erika på en pay and jump på Öland. Det blir första tävlingen med Henkie. Jag ska rida honom i 50 cm och 60 cm. Vi kände att vi bara vill att han ska tycka det är kul och klara alla hinder. Därför hoppar vi inte högre än så.

Ikväll kom pappa hem med ett lass med staketstolpar som han hade varit och hämtat hos sin kompis. Ett steg närmare drömen att ha häst hemma <3

Likes

Comments

Hej alla!
Igår hade Erika och jag träning. Vi hoppade i slutet och red lite mer dressyr i början. Först måste jag bara säga att Henkie fick för första gången sen han blev sjuk kraftfoder. Inga problem igår! Vi blötte fodret och gav det i omgångar och han åt hö före som vi också hade blött. Allt gick jättebra och han åt som en häst (fast han är en ponny, haha).

Själva ridpasset gick sådär i början. Han var väldigt motvillig i dressyren och gick bara utåtstäld och sköt ut bogen. Men i hoppningen var han super! Han kan tveka ibland och det hänger väldigt mycket på ryttaren. Men han var såå duktig, han tvekade ingen ting. Han tog för sig och hoppade fina stora språng över hindrerna utom några som helst problem. Så himla härligt! Guldstjärnan gick till Henkie igår ⭐️

Bilden till vänster är inte från igår, Den andra bilden är banan vi hoppade igår längs med spåret.

//Sofia

Likes

Comments

Hej allihopa

Det här är våran hankanin Prins, lite foton från när vi hoppade med honom igår. <3

Prins är en 4-årig dvärgvädur. Vi har inte haft honom så länge då vi köpte honom för att vi skulle kunna para honom med Flora. Men han är verkligen världens snällaste och hur gosig som helst!

Flora förstår inte riktigt grejen med hoppning....

Likes

Comments

Idag har jag gjort något jättekul! Jag och Erika har tillgång till en liten terrängbana med enkla hinder av stockar och bildäck. Vi har hoppat där väldigt många gånger. Det finns sex hinder varav två kombinationer. Det är härligt att rida där för man känner sig väldigt fri att hoppa eller göra som man vill. Idag red vi där med två andra personer som skulle träna på terränghinder. Idag stod det fyra nya hinder som några i stallet hade byggt vilket var jättekul med lite nytt.

Det var två höhinder, av höbalar. Sen hade de också byggt hinder av lastpallar och granris. Först tyckte Linkan att det var jätteläskigt och plötsligt blev allt farligt, haha. Men det glömde han rätt fort och hoppade sedan alla hinder utan minsta problem. :D

Ha det bäst/Sofia

Likes

Comments