Hej!

Idag har jag lärt mig att

  • Jag måste korta upp tyglarna när jag hoppar Henkie
  • Jag måste dubbelkolla så allt är nedpackat i transporten

Idag var det äntligen dags för del 2 av bonus-cup. Så jag, pappa och Erika åkte glatt iväg till Körningsven där Linda Algotsson bor. Jag skulle rida Henkie i 60 och 70 cm. Men när jag skulle sadla blev det plötsligt inte kul längre. Asså min hjärna höll på att få ett nervsammanbrott. Jag hade glömt sadelhjorden hemma och det tog liksom 45-50 minuter att åka dit. Asså paniken i mig var total. Hur kan man ens glömma en sadelhjord!? Jo, för jag hade dagen innan hängt den på Linkans sadel när jag skulle byta schabrak. Erika och jag red som tur var inte i samma grupp. Så jag fick bara hoppas på det bästa och pröva Linarias sadelhjord, den passade. Hade den inte gjort det hade det inte varit så kul asså.

Jag har ju då lärt mig att korta tyglarna, haha. I alla fall tyckte Linda att de var lite för långa i 60 vilket resulterade i ett hopp förbi eller springa förbi ett hinder. Men jag var ändå nöjd med rundan. Den andra rundan gick bara så bra det kan gå och en rosett på det! <3

Kramis från Sofia <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bild: Algutsrum ridhus november-17

November har gått ganska fort trots att det blev en mörk månad. Jag hade nästan glömt bort hur mörk den var. I alla fall har jag hunnit tävla en gång och det gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats på men det gick ändå väldigt bra. För ett halvår sedan kunde jag i princip inte ens hoppa med Henkie för jag var för osäker och Henkie var inte trygg. Därför var jag ändå nöjd med tävlingen trots att jag inte blev felfri. Linkan har nästan inte hunnit bli riden någon ting den här månaden. Fokuset låg på Henkie.

Likes

Comments

Ja, nu är jag här igen. Haha, jag har inte direkt varit så mycket för att blogga den sista tiden för jag har inte hunnit. Jag ska inte skriva så mycket om det för jag känner bara för att komma igång nu igen med bloggen. Jag har länge sett fram emot den här härliga månaden och allt som ska hända. Redan nästa helg är det dags för tävling igen, wohoo! 

Likes

Comments

Idag var det tävling igen, som jag har längtat alltså. Henkie tävlade jag idag i 60 cm och i 70 cm. Vi tänkte vara med i en liten cup som är en pay and jump. Henkie var väldigt lugn både på framridning och på banan. Han hoppade jättebra och hade fin framåtbjudning. Tävlingen håller en tränare i och Linda Algotsson är med och ger muntlig feedback. I båda klasserna gick det jättebra. Men tyvärr blev jag inte felfri i någon av klasserna för han tog chansen när jag inte var riktigt framme på yttersidan. Han sprang lite lätt förbi, och jag hann inte göra något. Men bortsett från det var han suuperduktig och jag älskar honom. <3

60 cm:

70cm

Likes

Comments

Förra var det höstlov. Vi hittade på lite olika saker, blad annat åkte jag, mamma och Erika till "den stora staden" Västervik. Vi brukar inte vara där så ofta så det var väldigt kul.

Vi stannade först på Stadium outlet, sedan åkte vi in till själva staden och åt mat på Guldkant. Jättegod kyckling-att rekommendera! Sedan gick vi i en massa affärer, här är en topp, en kjol och ett par byxor som jag köpte och är väldigt nöjd över. :)

Kram från Sofia <3

Likes

Comments

Hej alla fina <3

Förra veckan var det som ni säkert vet hästlov :) Då passade Emma (@emmaolsson ) och jag på att åka till Börjes i Tingsryd. Det är en av mina absolut favoritaffärer. Jag tycker de har bra storlekar och de har nästan alltid ponnysaker som verkligen är till ponny och inte bara en massa saker till storhästar. Jag handlade en del och här är det som jag köpte i hästaffären.

Lädertvål, våran lädertvål var slut så det var behövligt. Det slank med en svamp också.

Två ögonbrynsknivar, fast inte till ögonbryn utan att ta bort flugägg på hästar.

Ett suuppersnyggt pannband som jag tror kommer vara jättesnyggt på Henkie.

Ridhandskar behövde jag ett par nya, så det blev ett par från Horka.

En svart tröja som jag inte tänkte ha i stallet utan mer till vardags.

Är det någon här som har en ridkjol? Jag har i alla fall en nu och hoppas att jag inte ska behöva frysa mer i vinter. ;)

Likes

Comments

​Hej alla.

Nu är det en ny vecka och det är så tråkigt att det blir mörkt så fort, man hinner inte rida efter skolan. Men jag gillar faktiskt att det är ljust på morgonen. 

Nu när vi har haft lov i en vecka, och veckan innan det hade vi aktivitetsvecka så blir man lite omställd. Det kommer säkert kännas lite "jobbigt" i skolan bara för att man helt plötsligt varit ledig. Men men, det blir säkert bra. 

Den här veckan ska jag försöka rida på helgen och kanske idag, hinner jag blir det nog på tisdag också. Vi får helt enkelt se. 

Likes

Comments

​​​​​​​Vad tycks om våra haloweenpumpor och våran lövkrans? ;)

Likes

Comments

Hejsan alla vänner

Idag blev det äntligen ett ridpass på Linkan. Det var så sjukt länge sedan och nu var det verkligen läge. Linkan är inte alltid jätterolig att rida på för han kan vara riktigt seg. Det är precis som han har dåliga dagar och bra dagar. Idag hade han nog en jättedålig dag. Det är inte ens kul!

Inatt var första natten för hästarna att stå inne, så det blev att mocka, fixa höpåsar och foder. Efter det som hände med Henkie har vi nu bestämt oss för att låta hästarna äta hö lite innan de får sin pellets, för säkerhetens skull. Hästarna var väldigt pigga i hagen och sprang runt som rävar.

Ridpasset i sig gick bra men det var inte så kul för Linkan var så seg. Alltså det är så skönt att rida Henkie, att inte behöva jobba som ett svin för att få en någorlunda bra trav eller galopp. Vi körde lite gymnastikhoppning idag, låga hinder runt 50 cm. Det var roliga små övningar men det blir förjobbigt att behöva driva för varje litet hopp. Gör jag inte det "snubblar" han över hindrena. Vad ska jag göra? Hur kan jag träna upp framåtbjudningen på Linkan?

Jag hoppas att han skärper till sig till nästa ridpass!

Kram från Sofia 

Likes

Comments

Hejsan på er

Denna veckan är det aktivitetsvecka i skolan. Det innebär att vi inte går efter det vanliga schemat utan har ett speciellt som bara gäller den här veckan. Sen väljer man också ett individuellt val, ett ämne som man vill fördjupa sig i. Jag har valt hemkunskap och vi lagar en massa olika maträtter från Europa. Hittar ni på något kul veckan innan höstlovet?

Likes

Comments