View tracker

Käka på Food Courts


Tips till alla er som vill äta ute men billigt i storstäder. Gå till Food courts, där kan du inhandla en lunch/picknick för under 5 dollar. Sushi är för det mest väldigt billigt, men även sallader och sandwiches brukar kunna gå att fynda på sådana här ställen. Men tänk på att redan ha dricka med dig, för det är oftast inte lika billigt som på en vanlig mataffär.

Men sen behöver man verkligen inte käka på stället man köper maten, för det brukar inte vara det mysigaste. Utan gå till en skön park och softa lite istället!

​ ​En typisk lunch i Brisbane för mig, stället heter food 400 och ligger i närheten av Roma street 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kiss the Berry


​Om man älskar prova nya nyttigheter hela tiden och är precis som mig besatt av acai! Så bara måste man titta förbi, Kiss the berry som både finns vid South Bank samt i centrum. Här finns grymma acai-bowls (ofc! liksom), smoothies och grymt gott kaffe! Detta stället rekomenderas alltså starkt! och juste, deras "hemmagjorda" granola som serveras i acai-bowls:en är himmelsk!

Likes

Comments

View tracker


Restaurangen: Beach House
Nära Queen St.


​Förutom goda cocktails och fantastisk utsikt över gågatan i centrala Brisbane, har de världens godaste hamburgare! Något jag verkligen rekommenderar! Annars så är nachosen mycket smaskiga, men varning för mycket smält ost! Sedan brukar de även ha lite skön live-musik!

Likes

Comments

Utsikten från Indian Head.


Indian Head


Landmärket är den östligaste punkten på ön och är ett populärt turistmål. Indian Head ligger i ena änden av Seventy Five Mile Beach. Bestiga Indian Head, vilket rekommendears, ger dig en 360 graders utsikt samt bra vilda möjligheter att se manta-rays, sharks och kraken, men även valar om det är säsong.

Blandade bilder från Indian Head, allt från toppen till botten

Väldigt blandade bilder. Bild till vänster högst uppe: från 75 mile beach


Dingos


Dingos är vanliga på ön. Dessa djur är bland de sista renrasiga dingona, så hundar
är inte tillåtna på ön. Det finns ingen som bevisligen har blivit attackerad av dingos på ön, men 2001 kom en pojke iväg från sina föräldrar och hittades senare död, med spår av en dingoattack. Alltså är inte dingos som snälla hundar, utan det är vilddjur och man bör vara försiktig, och inte däcka på stranden med mat omkring sig. Eller som min hostfamily sa till mig, gå inte ensam för dingos jagar i flock, men samtidigt finns det aussies som säger det är helt ofarliga.

Vi hade turen att se ett par dingovalpar!


Eli Creek


Eli creek är också en populär badplats som ligger på öns östra kust. En av mina favoriter! Ett tips är att ta med sig en sån här uppblåstbar vattendjur eller ring som man kan åka i längst creek:en, ni kommer förstå vad jag menar när ni ser bilderna.

Blandade bilder från Eli creek som jag tog

Detta jag menade, att man kan flyta på sådana längs creek:en, Bilder från Google.


Skeppsvraket aka. SS Maheno


Vi alla har väl alla någon gång i livet sett en bild på detta skepp och undrat egnetligen vad det är känt för. Och ja, det gör jag fortfarande, men efter våra guiders faktainfo om detta skepp är det egentligen bara känt för att det på något sätt hamnat där på stranden av någon anledning jag inte minns.


Öknen 


Sedan åkte vi även till öknen och gick omkring där och kollade på olika färger sand i princip. Verkligen inget måste, så skulle inte rekommendera det om man inte har super mycket tid över att spendera på ön.

Likes

Comments


Ja, vart ska man börja när det gäller fraser. En sandö belägen utanför Queensland's kust. Personligen tycker jag det är en sjukt överskattad ö, då man för det första inte kan bada i havet och sola vid stranden (stranden används som en "motorväg"). Men varför min åsikt om Fraser inte är lika positiv som de flesta andras är nog för att jag valde att åka med helt fel företag, så rekommenderar alla att INTE åka med Sunset Safari! Då man inte åker i coola häfta jeep-liknande bilar utan bussar med stora hjul som inte kommer upp i samma hastighet.


Fakta om Fraser Island


Fraser Island är den största sandön i världen. Den ligger utanför Australiens östkust omkring 200 km norr om Brisbane, och så brukar man ta en liten båt/färja från närheten av Rainbow beach.

Ursprungliga namnet på ön är Butchullafolkets K'gari, som betyder paradiset. Européernas ankomst till området var en total katastrof för Butchullafolket och numer finns det inga aboriginska stammar som bor på Fraserön. Namnet Fraserön kommer ifrån Eliza Fraser. Kaptenen James Fraser och hans fru Elisa Fraser led skeppsbrott på ön.


Det finns gott om campingplatser på ön, men tänk på att om du campar kolla upp om det finns dingo-säkra områden. Det finns även områden som behöver återhämta sig och är därför förbjudna att besöka.

Egna bilder


Det första vi gjorde var att gå igenom en regnskog, tror den låg i närheten av "central stationen". Ovan är lite bilder ifrån den!

Bilder lånade från Google


Champagne Pools


Min absoluta favorit på ön! Den enda platsen där vi faktiskt badade i havet. Eftersom simning inte rekommenderas på hela östra stranden av ön, då havet är inte patrulleras, och det finns olika faror som kan skada simmare, såsom starka rips och undertows men även stingers och hajar.

Mina egna bilder från Champagne pools


Lake McKenzie
som ligger i inlandet en bit från byn Eurong. En favorit bland andra backpackers, personligen var jag inte lika imponerad, då jag är bortskämd och van vid vita stränder. Se bilder nedan, dock så var vädret inte på topp när vi var där, så jag antar att jag inte fick uppleva denna lake fullt ut.

Jämför bilden uppe i vänstra hörnet som är från google, med den under som jag själv tog. Vädret spelar roll!


Lake wabby
är en liten grönfärgad sjö. Det ligger i Sandy nationalpark på den östra sidan av Fraser Island. Mest känt är sandbranten som är häftigt att springa nerför men ett helvete att gå uppför. Men personligen skuller jag inte rekommendera att åka till detta stället, för ärligt talat var det inte mycket att se och dessutom var det allt för många insekter så som jobbiga flugor osv.

Varning, det är en bra bit att gå för att komma dit, har för mig att det var runt 3 km gång. och sedan precis vid "sjön" så är det en brant sandbacke, som du måste gå uppför på vägen hem.

Bilderna till vänster, från google för att ge sjön några sköna vinklar

Likes

Comments

​Något alla som åker till Australien bör veta! Då det är en stor skillnad på att bada i havet hemma i Sverige och bada i havet i Aussie. Många är säkert redan väl medvetna om strömmar, farliga fiskar och allt annat farligt som finns i Australiens hav och stränder.

Likes

Comments


Något man måste göra i sitt liv är att ta sig out of one's comfort zone, ett typexempel på en sådan här adrenalinkicks aktivitet är ju framförallt skydive! När jag gjorde detta så hade jag dessvärre feber samt halsont (vilket som jag fick reda på i efterhand var halsfluss) men trots detta, så njöt jag av nästan hela upplevelsen. Förutom under första sekunderna av free fall då jag hade problem med andningen.


Två bilder sekunderna innan vi skulle hoppa på det lilla flygplanet


Något jag verkligen rekommenderar är att betala för både foton och video, oavsett hur ful du är i dem så uppskattas det ändå att man har det. Min video till exempel är så bedrövligt ful att jag inte ens visat den för någon än, detta beror dels på att 50 % av filmen är när jag har halvt panik över att jag inte kan andas under den så kallade free-fall:en. Min favorit del av hela upplevelsen var när fallskärmen var "ute" och man endast kunde njuta av utsikten!


Halvt stela bilder precis efter att vi fått på oss utrustningen

Finns inte mycket mer att skriva om skydive, utan det är något som jag tycker alla borde uppleva (oavsett om du är höjdrädd eller inte, så måste du!). Här kommer lite mer bilder tagen av en gopro kamera

Påväg in i det lilla planet

Utsikten från planet

Bokstavlig talat sekunden innan

När fallskärmen hade utlöstes

Här finns länk till Skydiven in Byron Bay:
https://www.skydivebyronbay.com.au

Likes

Comments


Glass/Godis - Äter inte jättemycket glass, endast i Italien i princip
Smink/Utan smink - Känner mig mer säker med smink
Sommar/Vinter - Svårt! Men i slutändan vinner solen, skidor är najs men solsemester slår det!
Sjunga/Dansa - Inget av det, kan varken dansa eller sjunga. En hemsk syn med andra ord.
Julafton/Födelsedag - Gillar traditionerna mer vid julen, samt hypen inför som alla känner
Singel/Förhållande - Atm vill jag bara vara singel!
Bok/Tidning - Gillar när man väl fastnar i en bok, en tidning tar slut på 5 min
Kjol/Klänning -Då slipper man oroa sig över något att ha till
Få pengar/Tjäna pengar - Behöver man ens motivera?
Katt/Hund - Obviously! Hatar katterJordgubbar
/Hallon - Speciellt svenska jordgubbar, men aussie jordgubbar är goda dem med!
Vatten/Läsk - Vatten alla dagar i veckan!
Halsband/Armband - Bär alltid armband, sällan halsband
Träna/Vila - En kombination av det två, tack!
Havet/Pool - Samma här, kombinera det!
Sova/Vaken - Det är ju inte roligt att sova, endast skönt att vara utvilad dvs. vaken!
Instagram/Facbook - Pga. att föräldrar-generationen tar över Facebook
Dag/Natt - Beror på vad man gör
Snygg och fattig/Ful och rik - Mitt mål är ju att bli ekonomisk oberoende någon gång i livet
Läppglans/Läppstift - Har alltid läppglans
TV/Dator - I och med att datorn även kan fungera som en TV
Borste/Kam - Då det sliter mindre på håret
Innebandy/Fotboll - Solklart val! Är grymt intresserad av fotboll
/ Jogga - Då jag har skador i knän och inte kan jogga, är denna given
Göteborg/Stockholm - Har ingen motivering här, gillade inte götet då jag var där helt enklet
Vanilj/Choklad - Beror helt på vad det är, choklad, om det inte är choklad-glass, ischhhh
Tomat/Gurka - Tomat är nyttigareMjukisbyxor/ Jeans - Beror på vad klockan är och var man är haha! Men oftast jeansen som går före
Bio/Film hemma - Går inte alls ofta på bio längre
Ögonskugga/Mascara - Använder endast ögonskugga vid special occasions
Klackar/Sneakers - Beror på situation, men oftast sneakers
Brunett/Blondin - Båda!
Sverige/Utomlands - Åh vad svårt! Men just nu är det väl utomlandsMjukisbyxor/ Jeans - Beror på vad klockan är och var man är haha! Men oftast jeansen som går före
Bio/Film hemma - Går inte alls ofta på bio längre
Ögonskugga/Mascara - Använder endast ögonskugga vid special occasions
Klackar/Sneakers - Beror på situation, men oftast sneakers
Brunett/Blondin - Båda!
Sverige/Utomlands - Åh vad svårt! Men just nu är det väl utomlands
Skräck/Komedi - Aldrig gillat skräck
Mörk choklad/Ljus choklad - Nyttigt och gott!
Spontan/Icke spontan - Båda och! Beror helt på vad det gäller
Landet/Storstad - Det är mysigare, men jag gillar storstads miljöer också!
Onyttig/Nyttig - Hälsofreaket som jag är!
Dusch/Badkar - Gillar inte tanken av att ligga i vatten med ens smuts
Balkong/Altan - Altaner brukar ju vara större
Sola/Bada - 80% sola och 2o% badaMorgonmänniska/Nattmänniska - Prata inte med mig på morgonen, speciellt inte innan kaffet!
Bil/Flygplan - Beror på distans, men flyget sparar man ju tid på, men älskar tanken av en roadtrip!
Villa/Lägenhet - Större yta!
Spara/Slösa - Snål som man är, älskar jag att spara och får ångest av att slösa
Nagellack/Utan nagellack - Men inte något som är för mycket
Strut/Bägare - Bägare alla dagar i veckan!
Baddräkt/Bikini - Hatar baddräkt
Nätshoppa/Shoppa irl - Har typ ett beroende av nätshopping
Smsa/Ringa - Gillar mest att ringa, men smsar en del också
Iphone/Android - Hallå?? Finns det ens en alternativ till iPhone?
Vänsterhänt/Högerhänt - Born this way baby!
Få kuddar/Många kuddar - Får huvudvärk av för många
Handväska/Ryggsäck - hatar ryggsäck, usch!
Inga husdjur/Husdjur - Har ju hund och haft kanin, säger ju en del!


Likes

Comments

Varning för många selfies!


Under mina 19 år och 10 månader på denna jord har jag varit mycket bortskämd med ett antal resor runt om i världen. Jag har alltså rest och sett ganska mycket av Europa samt även lite USA och Mexiko på det. Att resa är verkligen något jag brinner för och känner konstant en enorm vilja av att resa till olika destinationer. Det finns mycket att se här i världen och min ultimata dröm är att se och upptäcka i princip allt på denna fantastiska planet.


Bilder från Sydney (obviously)


Just nu befinner jag mig i landet "down under" och studerar engelska, samtidigt som jag försöka upptäcka så mycket av landet som möjligt. Efter min CAE-kurs (Cambridge Advanced English) så tänker jag mig att jag börjar glambacka (hygiensk backpacking) mig runt på riktigt, alltså inte som jag gjort/gör just nu, endast över helgen.


Blandade bilder från studenten


För övrigt tog jag nyligen studenten och njuter därför extra mycket av den härliga livsstilen här i Australien.Annars då, vad kan jag säga som är intressant att veta om mig?
Jo, men vanligtvis är jag en glad och positiv tjej, men ibland kan jag tycka det är kul att döma folk och mest skämta kring det (inget illa menat, mest för nöje alltså). Stör mig mycket på när folk (här i Australien dvs.) tror jag är tysk, då jag inte har det stereotypiska blonda svenska håret. Jag gillar att leva hälsosamt och äta extremt nyttigt, lite av ett hälsofreak sometimes. Har spelat handboll under många år, samt hållit på med andra sporter som fotboll och golf, men på senare år har det endast varit gym och powerwalks (om ens det, tränat en gång under min vistelse i Australien). Gillar även att uppleva nya härliga saker som "bucketlist-saker", så jag har exempelvis Skydivat och har många liknande planer in mind. Sedan är jag även en person som värdesätter ärlighet oerhört mycket, så ljuger du till mig ligger du riset till haha (just kidding).

Blandade bilder från Brisbane, Australien
(Tillsammans med min franska vän Sophie, till vänster och i mitten, samt Schweizaren Rahel)


Kommer blogga här mest för min egen skull, för att kunna läsa om mina resor osv. Men hoppas det kan vara kul för en läsare att följa också!

Likes

Comments