i väntans tider passar det bra att skriva här. blev lite dötid nu innan morgonens lektion börjar. det är den enda lektionen jag har idag. slutar halv elva sen vilket passar bra. det är ju breeders här hela veckan så då kan jag kolla lite extra idag.  är ju två ekipage som jag måste se iallafall! En i 4åringsklassen och en i 6års :)

Häromdagen hände nånting! I måndags alltså...jag trillade av. Är nog nästan den värsta avtrillningen jag varit med om även om den egentligen inte var så allvarlig. jag har varit ganska skonad från det. Iallafall så blev hästen jag red "rädd" för nånting så hon började bocka och eftersom jag inte satt tillräckligt upprätt så tappade jag balansen framåt..Hon blev lite extra rädd tror jag när jag hängde på halsen så hon fortsatte hoppa runt lite tror jag. Iallafall så slängde jag mig åt sidan och landade på höger bröstet och på höften så jag tappade andan och det var bara jag där. Men jag slog mig själv på bröstet så jag lyckades hosta! När jag hostade såg jag att det kom blod så blev lite halvt rädd eftersom det aldrig hänt förr! troligtvis bet jag mig även om jag inte kände nått alls. Kunde inte andas ordentligt på nån timme men sen var de bättre. Har rört mig som en sengångare och har fortfarande ont i sidan, som en riktigt grym träningsvärk nästan.. iallafall så har det blivit mycket bättre ganska fort vilket är skönt !! nästa vecka borde jag kunna rida igen som vanligt tror jag ! Så jag hoppas inte jag slagit i nått för ordentligt så jag får problem med höften eller nått längre fram men det känns inte som det. jag är ju en ganska rejäl pjäs så jag har nog klarat mig rätt bra!

den översta bilden är från igår när vi var på trav i jägersro, det var kallt men häftigt! Hästarna är så fina och arbetsvilliga. Den undre bilden är från i lördags när jag var på össlövs höstmarknad. Det var trevligt som vanligt :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Steg upp kvart över fem. Var lite väl tidigt för nu ligger jag i sängen och väntar på att klockan ska bli kvart i 6. Så att jag kan cykla till stalltjänsten. Idag ska fyra unghästar upp till smedjan vilket blir intressant eftersom vi bara gick halvvägs upp dit häromdagen och det var fullt tillräckligt. Men man ska inte se hinder i förväg utan fortsätt vara positiv. Algot verkar trivas ganska bra här..han har fått mkt promenader! hoppas bara mina promenadvanor håller i sig när regnet och snön kommer.
tjolahopp!

Likes

Comments


Har nu gjort min första skoluppgift kan man säga. Jag har ju då börjat med unghästblocket och vi ska alltså två och två rida in en unghäst på åtta veckor. Vi har fått ett sto vid namn Touwin efter Toulouse och Montgomery. Hon är två år. Vi har nu haft tre "pass" med henne och varje vecka ska vi lämna in en loggbok över vad vi har gjort och hur det har gått. Jag har nu fyllt i våra tre första pass och ska checka av med min kamrat, sen kan de lämnas in. Känns skönt.

Sen har vi fått en till uppgift som ska vara inne till onsdag där jag ska skriva ett diskutionsunderlag om inlärning hos häst. Har inte riktigt förstått hur upplägget ska vara så ska försöka få mer klarhet i det imorgon.

Har haft stalltjänst denna veckan men imorgon kan jag sova ut till klockan sju iallafall tror jag. Ska bli så skönt!


Ha de gött!

Likes

Comments

Steg upp kvart över fem. Var lite väl tidigt för nu ligger jag i sängen och väntar på att klockan ska bli kvart i 6. Så att jag kan cykla till stalltjänsten. Idag ska fyra unghästar upp till smedjan vilket blir intressant eftersom vi bara gick halvvägs upp dit häromdagen och det var fullt tillräckligt. Men man ska inte se hinder i förväg utan fortsätt vara positiv. Algot verkar trivas ganska bra här..han har fått mkt promenader! hoppas bara mina promenadvanor håller i sig när regnet och snön kommer.
tjolahopp!

Likes

Comments

jodå..andra dagen i Flyinge. Har varit en bra dag..den har varit längre än vad jag är van vid. Troligtvis är de ett minne blott för dagarna lär va fulltrökade med lektioner och hästskötsel. hoppas innerligt att Algot kommer klara det fint så han inte störtskäller på alla ljud han hör och att han trivs. Än så länge har de gått bra. Enda "problemet" är att han nästan puttar ut mig från sängen...har en vanlig liten 90 säng.  Blir att ta ner min egna säng så fort som möjligt känner jag om jag ska stå ut haha.

Likes

Comments

Har alltså flyttat till Flyinge nu. Känns overkligt och konstigt. Är väldigt glad att jag tog med Algot så jag inte behöver känna mig så ensam. Försöker klura ut hur jag ska inreda mitt rum men jag vet inte riktigt hur. man vill ju ha de så mysigt som möjligt!

innan idag var jag på sommarmöte I Fänestad med Gustav och Daniel. det var trevligt!!
tjohej

Likes

Comments

jodå, idag är dagen då jag lämnar Ljungby kommun och flyttar till flyinge. Sist jag bytte kommun var de högst ofrivilligt men de blev väldigt bra ändå. Då var jag typ 12 bast.. nu är jag 23. känslorna är så blandade. har alltid tyckt om "hemma", att vara nära familjen och att ha skogen nära inpå. samtidigt har jag alltid tyckt de låtit så spännande när andra har pluggat och rest.
Men nu är det alltså min tur.... läskigt som fan men jag har ju Algot vid min sida.
innan jag blir skåning ska jag på sommarmöte I fänestad. Blir en trevlig avslutning på piglivet tror jag..även om jag vet att det inte är sista gången jag mjölkat en ko. känns bra ❤❤

Likes

Comments

Vilken morgon, solen sken och inte ett moln syntes till. Två timmar senare var de mulet mulet. Men både Elin och jag hann äta frukost i solen. Sen städade jag husvagnen inför ekebo så nu är den partyredo. Den e fan rätt sunkig men den passar ganska bra in på campingen där ändå. Brukar se ut som en soptipp på söndagen ändå runt husvagnarna.
Jag har också hunnit med att träffa Elise och Erik, mkt trevligt! Vi åt och kollade hur jag hade de på jobbet. Sen var de strait till yogan. Skoj pass som vanligt men känner att jag måste anstränga mig lite mer så att det blir lite jobbigare.  Inte nog med yogan så sprang jag kastebergsrundan med Algot. Super när man rastar både hund och sig själv. Funderade på att ge upp dagen sen men eftersom jag fortfarande hade ork kvar så gick Elin och jag ut o snickrade färdigt en längd med hönsreden och installerade den i hönshuset.

Ledarna i gruppen sitter såklart högst upp !

Likes

Comments

Större delen av mitt "vuxna" liv har jag försökt dra ner på sockret kan man säga vilket aldrig egentligen har gått så bra. Varför då sluta med socker, de som är så gott? Jag tror iallafall att socker bara är till besvär. Man blir beroende av det, som en drog. Det ger inga som helst hälsofördelar. Hur vet man att det inte är bra för en då? För mig är det självklart, jag har haft dålig hy väldigt länge, jag har varit så trött så trött fastän jag inte borde varit trött. Sen har jag haft lite andra otrevliga besvär som jag kopplar till min kost.

Egentligen är inte sockret enda boven utan det är mer en bidragande orsak men eftersom det är så beroendeframkallande är det prio ett att bli av med sockersug.

Början på de flestas dåliga mående tror jag är Antibiotika och diverse läkemedel som vi får utskrivna. Om man tar antibiotika tex så dödar det allt det goda i kroppen vilket är nackdelen. Ibland har man kanske inget val än att ta antibiotika men då behöver man veta vad man ska äta för att hjälpa kroppen att återfå sin balans efter man ätit medicinen. Återfår man inte balansen med de goda bakterierna så kan "jästsvampar" ta över. Dem livnär sig på den mesta "onyttiga" födan. Bröd, mjöl, socker, jäst, mejeriprodukter. Massa gottigott helt enkelt.

Biverkningarna av jästsvamparna är många. Allergi, migrän, värk, trötthet, hormonstörningar och massa mer. . Jag har hört nån siffra på att 70 % av befolkningen lider av överväxt av jästsvamp. Endel tror att detta är bullshit, jag förstår dem. Är väldigt jobbigt att ändra sin kost ganska drastigt och dessutom acceptera att det är ens kostval i livet som gjort att man har massa besvär. Men vill man bli av med besvären får man kämpa, vill man inte det får man kämpa på med sina besvär istället. För mig är svaret enkelt, men jag ger ändå mig själv tid att sakta förändra mina vanor och lära mig nya sätt att laga mat på.

Om jag ska gå tillbaka där jag började med att jag har försökt bli av med mitt sockersug så kan jag säga att jag inte har lyckats helt. Och saken är den att när man säger att man ska sluta med socker så tror man att det räcker att sluta äta kakor, godis och sånna givna grejer som innehåller socker. MEN saken är den att allt i princip innehåller socker, kryddor, bröd, färdiga såser, flingor, mjölkprodukter, de mesta helt enkelt. Så ska man sluta upp med socker måste man sluta med en jäkla massa andra saker och börja laga saker själv så man vet vad de innehåller.

Just denhär livstilsdieten kallas för candidadiet, om man är intresserad av den finns det en grupp på facebook med instruktioner hur man går tillväga för att bli av med överväxten.

Jag äter inte strikt efter denna dieten än men försöker för det mesta och jag märker skillnad i att jag är mycket piggare och känner mig fräshare. Troligtvis när jag går in strikt i dieten kommer man i början inte bara må bättre utan man får s.k. utrensningssymptom. Precis som när en knarkare slutar med droger mår dem oftast dåligt. Eller när man slutar röka kanske? Det är iallafall en naturlig process och inga besvär eller sypmtom på dieten i sig.

Tjohej.


Likes

Comments

Kom på nu vad jag egentligen skulle skrivit i mitt förra inlägg. Tanken var att jag skulle beklaga mig lite över att jag är lite halvt besatt av mat just nu. Var ute o sprang efter jobbet, på tom mage. Inte bra. Tog en ganska bra stund sen innan maten blev klar. strax innan nio kanske. Ändå fast jag åt sent måste jag stoppa mig själv från att äta igen nu till teet. jag fick liksom prata högt med mig själv " nej jag behöver inte äta nu." stört, jag vet.
godnatt igen då.

Likes

Comments