Jag försöker få min långhårige make att åtminstone överväga en kortare frisyr, men han är lite trotsig på den punkten.

- Vänta lite nu, bilden känns bekant...

Ja, jag tog den från en KappAhl katalog 🙈 haha. Men jag fastnade för frisyren, är inte den lite "halvlång" och skulle passa på en rock dude..?

Sofia Pihl

Likes

Comments

MÅSTE bara dela med mig av denna. Hos oss är det oftast jag som står för matlagningen, men ibland får D ett infall att laga något, och då hittar han ett semi-avancerat recept på nätet och resultatet blir inte sällan att man blåser av stolen... Det här är en av mina absoluta favoriter. Garam masala eller tandoorilax, lite osäker på vad den heter.

Ska uppdatera det här inlägget lite senare med recept!

Sofia Pihl

Likes

Comments

Det var härligt med semester... Och faktiskt ganska härligt att börja jobba igen, kände jag igår. Idag känner jag mig trött, nästan utmattad. Och ändå har jag ganska lagom att göra, varken för mycket eller för lite.

Kan vara att jag känner mig lite dränerad efter besöket hos psykologen igår. Väldigt givande samtal och han är såå braa på just det här med hälsoångest så det är faktiskt inte ens jobbigt att träffa just honom. Men ibland är jag så less på att inte få må bra en längre tid.

Det finns alltid nåt att oroa sig för när det gäller hälsan ju! Just nu oroar jag mig över en smärta i ländryggen (som säkert kommer göra mig förlamad i benen då jag känner domningar i benen också), och lite över två blåmärken jag har fått, utan att ha slagit mig. En på varje handled, på ganska exakt samma ställe, båda med en liten öm knöl i. Varför??

Annars mår jag ganska bra just nu, utom denna enorma utmattningskänsla jag har idag. Blir yr när jag reser mig fort. Men strax ska jag bege mg mot frisören, hoppas jag blir nöjd och får en kick av det :)

Sofia Pihl

Likes

Comments

En hemsk, ond cirkel det där. Hur kan något som sitter i huvudet göra så ont fysiskt? Det är helt sjukt egentligen. Varje natt har jag så ont att jag tänker att jag kanske kommer dö inatt. (Men faktum är förmodligen att det är för att jag tänker så, som jag faktiskt har så ont). Som min kurator säger; jag är en väldigt smart person, jag VET ju allt det här... Det är bara så svårt att släppa det ändå, eller att faktiskt förstå. Eller acceptera kanske?

Träffade iallafall en läkare idag för den här smärtan jag har under revbenen/övre delen av magen. Hon tryckte och kände, lyssnade på hjärta, lungor etc. Allt är bra med mig, fysiskt. (Så tacksam över att det ändå var en "bra", alltså pedagogisk läkare jag träffade. Vissa läkare avfärdar en i princip med en gång för att de ser att man lider av hälsoångest). Hon uppmuntrade mig till det jag ändå var påväg att göra, fylla i ett formulär för att börja behandling mot hälsoångest. En av Sveriges bästa arbetar på våran vårdcentral (har redan gått kbt hos honom en gång) och får väl träffa honom igen kanske då. Känns lite som ett misslyckande att gå tillbaka. Men något jag vet att jag måste göra.

Nu ska jag bli bra igen (fast ta den tid det tar)!

Sofia Pihl

Likes

Comments

Sista veckan före "semester"! Med "semester" menar jag tre veckors föräldraledighet då jag inte har någon betald semester, då jag har timlön och får semesterersättning utbetalt varje månad. Men vi kan kalla det semester...

... Och SOM jag längtar!

Tips på budgetalternativ för småbarnsfamiljer som vill hitta på lite roliga sommaraktiviteter?

Sofia Pihl

Likes

Comments

​Jag skrattar högt för mig själv när jag kollar på den här serien... på riktigt. Med hörlurarna på, vid laptopen, medans barnen sover och maken kollar på fotboll. Igårkväll kände jag för att titta på något kul och gav den en chans, och efter första avsnittet var jag osäker. Nu efter tredje avsnittet, är jag lätt lyrisk! Löjlig, men så löjlig att det blir kul, genialiskt! Snacka om inspiration för mig som vill skriva chick-litt. Precis vad jag behöver för att koppla bort ett tag.

Hade egentligen funderat på att skriva ett inlägg om hälsoångest, men det är så deprimerande så jag orkar inte. Just nu funderar jag på om jag ska gå KBT för hälsoångest. Grejen är att jag redan har gjort det här tidigare, och det är tufft. Dessutom ska man kunna avsätta en timme om dagen om man deltar. Alltså en timme. Om dagen. Varje dag. Det känns nästintill omöjligt, med arbete och två små barn. Make som behöver plugga. Jag som vill komma igång att träna men inte ens hittar tid till det... Å andra sidan. Så vore det skönt att kunna lägga sig om kvällarna utan en gnagande känsla av att jag kanske sannolikt kommer dö inatt. Lite av en buzz-kill för den ovärdeliga nattsömnen.

Hur tycker ni jag ska göra? Kan man bli sjukskriven deltid för att hinna med KBT?

Sofia Pihl

Likes

Comments

10 dagarskuren av penicillin avslutas NU! Man kan väl säga att jag är fri från streptokocker nu?

Om en stund bär det av till Nilla med familj för lite härligt häng och lek för barnen. Vår dotter och deras dotter är så bästisar som man kan bli!

Sofia Pihl

Likes

Comments

Efter jobbet idag bar det raka vägen av till förskolan för öppet hus på småbarnsavdelningen. Det är där Ellie kommer börja till hösten! Det känns pirrigt, jobbigt och bra på samma gång.

​Hon är ju så liten!

Men hon kändes inte alls blyg eller osäker, mer nyfiken och glad så det kommer nog gå så bra så.

Senare på eftermiddagen mötte jag och Tuvis (3,5 år) upp min pappa för att handla present till mamma, barnens mormor som fyller år (idag faktiskt!) men skall firas på måndag. Efteråt vill min kära pappa bjuda på glass <3 Tuvis blev överlycklig och valde såklart Elsa-glass! Hon berättade glatt för sin pappa när vi kom hem "... Och så åt vi glass i solen"

Underbart väder vi har, inte sant?

Sofia Pihl

Likes

Comments

​Träffade alltså hudspecialisten idag, och det verkar vara godartad psoriasis jag har fått. Den är inte ärftlig, för så vitt jag vet har ingen det i min släkt men den kan ha utlösts av exempelvis streptokocker. Faktum är att jag hade jätteont i halsen i några dagar, ungefär en vecka innan prickarna började dyka upp. Jag misstänkte hahlsfluss, men det hann bli bättre innan jag hann besöka en läkare så jag lät det vara, och det gick ju över!

Anywho. Läkaren sa att de skulle skicka en bit på analys, för att få bekräftat att det var psoriasis... Så här gick det till:

Läkaren: "Du kan lägga dig på britsen"
Jag: "Okej..."
Sköterskan: "Vill du ha sax och pincett?"
Läkaren: "Ja"
Jag: "Alltsååå... jag förstår inte riktigt vad ni håller på med men..."
Läkaren: "Stick"

Och så stack det till i armen. Bedövningsspruta - gissar jag - hade gärna fått lite mer information, ehum, men jo man tackar. Vågade inte titta, men det sved en liten stund medans läkaren gjorde gud-vet-vad, sen var det tydligen över.

Om 3 veckor kommer testresultaten.

Sofia Pihl

Likes

Comments