​Heej vänner!!

Idag är det en kall och grå lördag men jag har det bra. Saknaden efter mitt Växjö växer mer och mer, ååh vad jag har insett att jag inte alls vill bo i lilla Hultsfreds kommun. Så glad att jag har öppnat upp för nya möjligheter i livet, allt är ju inte svart och vitt. Just nu bor jag hos Kristofer när jag har praktik, och det är såå mysigt. Går inte att sätta ett värde på hur mycket han stärker mig och får mig att må BRA. Han är en klippa och det är en av många egenskaper som jag såg hos honom från första början. En lite rolig grej är att efter första helgen som vi började träffas (då hann vi ses tre gånger haha) så sökte jag på våra stjärntecken och hur de passar tillsammans (töntigt, jag vet) och det som jag sedan kunde läsa var så fint och på pricken. Rubriken för artikeln var "Underbart udda" och första meningen löd:

Det finns en självklarhet i den här relationen som är svår att förklara.

Hela artikeln kändes redan då på pricken och när jag läser den nu, fem månader senare, så känns det lika klockrent. Jag har lärt mig en viktig sak och det är att man inte ska idealisera kärlek som något som ska vara dramatsikt och svårt, då är det inte kärlek. Kärlek handlar om att man gör vad som helst och alltid ställer upp för den andre, utan några baktankar. Att man inte är ute efter att själv få ut något av det, utan omtanke genomsyrar relationen.

Vänner, var med någon som uppmärksammar det goda i dig och höjer dig till skyarna. Jag är en otroligt icke-självcentrerad person i alla relationer så det som verkligen har berört mig i relationen med Kristofer är att han är likadan (probably why vi funkar så bra tsm) och något av det finaste han sagt till mig är "du är den snällaste människan jag vet". Han påpekar och lyfter fram mina goda sidor och det gör det enklare för mig att tycka om mig själv.

Puss och massa kärlek!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej vänner!!

Nu är jag tillbaka! Två veckor av praktiken har gått och jag ska inte ljuga för er - det har varit tufft. Inte för att jag på något sätt har det dåligt på praktiken, men det är så mycket nytt för sinnet att ta in, plus att jag inte har min fristad i Växjö att tillgå just nu. Inser mer och mer hur bra jag faktiskt trivs och mår i Växjö, det är en helt annan känsla än lilla Hultsfred kommun. Men äntligen är jag på fötter igen och livslågan brinner igen.

Det krävs mycket återhämtning för mig. Ju äldre jag blir, desto mer inser jag hur komplext mitt huvud fungerar. Jobbigt och slitsamt värre är det ibland, men det är också min främsta tillgång. Det gör ju mig till den jag är och jag önskar inte att jag vore på något annat sätt. Jag tar in SÅ mycket, huvudet går på högvarv jämt och ständigt. Men efter en skön helg med mycket återhämtning och mys så börjar energin komma tillbaka.

Nu kör vi igång tisdagen på tredje veckan av praktiken! Idag håller jag i två engelsklektioner och så ska jag vara med och observera på en svensklektion också. Puss!


Likes

Comments

Skor från Scorett, märket DASIA

Äntligen! Efter mycket letande och prövande har jag bestämt mig för ett par höstskor. Mitt stora livsproblem varje höst är att hitta ett par vardagsskor som är snygga och bekväma. Scorett är det givna valet av skobutik och märket DASIA har så mycket fint. Beställde hem ett par andra par skor från det märket först men de kändes sådär. Även dessa skor sitter lite trångt men det ska ju töja sig lite. Svart, borstad mocka och en lite smalare modell blir perfekt i höst och vinter.

Likes

Comments

Hej vänner!

Alltså rubriken känns så passande, känner mig så frii! Det är en underbar känsla att ha med sig i livet :)

Idag är det tisdagen den 20 september och jag tänkte bjuda på tre snapshots från min dag. Varje gång man skriver vad det är för datum så slås man av hur fort tiden har gått, man hinner aldrig med. Men jag tycker dock om det, tiden tar oss framåt och innebär förändring, utveckling. Jag älskar ju tanken av min framtid och får ofta bita mig i läppen för att komma ihåg att njuta av nuet, det är en fin balans mellan nuet och framtiden alltså. För jag älskar ju mitt liv nu också, och jag tror att om X antal år kommer jag se tillbaka till just denna tid och komma ihåg hur givande och värdefull den var för mig. Känner att jag är bortskämd på det sätt att jag får göra saker jag tycker om och mår bra av varje dag. Att jag har den mysigaste lägenheten jag varit i (hihi), får laga och äta god mat och pynta med fina blommor. Jag känner också att jag utvecklas hela tiden och det gör mig så motiverad. För bara några veckor sedan var jag nervös inför en konferens på jobbet som börjar imorgon. Det är min första konferens då jag är med på plats och det har varit så mycket att fixa och jag har varit orolig för att jag ska glömma något eller göra fel. Men nu är ALLT förberett, jag ska bara vara på plats vid åtta imorgon för att möta upp vaktmästaren, styra med affischer, fika, registrering osv. Sen ska den kollega som är ansvarig presentera mig för alla (ca 50) deltagare hehee (så de vet att det är mig de ska vända sig till med frågor osv). Känner mig inte ens nervös i nuläget. Man lär sig och utvecklas helt enkelt.

Tillbaka till denna dag haha. Idag har jag hunnit med att..

.. ha sovmorgon! Ställde inget alarm, vaknade vid 8.20 haha

.. äta frukost i lugn och ro i soffan till tio

.. städa toaletten

.. diska

.. plugga

.. tvätta

.. laga och äta nyttig mat (se bild)

.. åka till jobbet ca 14

.. jobba: skriva ut papper, svara på mail, hämta material till konferensen, klistra upp lappar runt konferenssalen osv

.. dricka kaffe latte och äta en vaniljbakelse hehe


NU ska jag varva ner i soffan. Läsa lite och dricka vatten. Sedan blir det promenad runt sjön (måste ha frisk luft) och lite middag följt av pluuugg.

IMORGON måste jag: köpa toalettpapper, är inne på sista rullen nu haha.

Kramar!

Likes

Comments

Ännu en liten inblick i läggan, och med lite nya detaljer i form av gardiner och prydnadskuddar.

Idag är det måndag och jag kom till Växjö vid 10. Denna vecka är det slutspurten på terminens två första kurser + att det är lite nya utmaningar på jobbet! Så taggad men längtar också efter helgen då jag får andas ut och vila haha. 100% studier och 40% jobb funkar oftast bra men man känner sig ganska trött periodvis hehe. 

Är såå taggad på fem veckors praktik som faktiskt börjar nästa vecka!! Börjar bli nervös också, detta är stort. Men allt kommer gå bra. Är ju inte helt fel att bo med Kristofer under dessa fem veckor heller. Åh så mys.

Nu ska jag njuta av några dagar i mitt egna hem. Älskarr denna egentid. Har precis bakat mitt favvobröd (tredje veckan i rad haha) och nu ska jag krypa upp i soffan framför Idol. Imorgon blir det tvätt, storstädning i läggan + plugg och massa jobb. Och så lite träning på det såklart, hade aldrig haft energin annars.

Pöss!

Likes

Comments

​För ett tag sedan publicerade Blondinbella en lista med 100 mål i livet. Meningen med att skriva upp så många mål är ju att gå utanför the box och ens comfort zone. Igår påbörjade jag min egna lista och det gick snabbt upp till 60. Känner att jag nog hade kunnat skapa en lista med 1000 mål haha... Älskar denna slags inspiration! Det finns inga hinder. Bara drömma stort och köra på. Här kommer några blandade punkter ur min lista:

Resa till New York

Disputera i svenskämnet med didaktisk inriktning

Äga ett hus

Få barn innan 25

Skriva en bok

Äga en kappa från Filippa K

Alltid älska min kropp

Ha den perfekta, stilrena garderoben

Hjälpa unga som mår dåligt

Bli förstelärare

Äga en chanelväska

Bli föreläsare


Målen är en blandning av materiella saker, karriär och personlig utveckling. Är så jävla taggad på allt detta. Vill bara köra på och alltid sträva efter mina mål, när jag är 40 såväl som 20.

Likes

Comments

Alltså titta!! Mina nya glasögon från synsam, ett par ray bans, egentligen solglasögon men med vanliga glas i. Älskar dem!!

Likes

Comments

Hej vänner!

Idag är det tisdag och livet känns skönt och bra. Det var ett litet tag sedan jag skrev ett ordentligt (läs: djupt haha) inlägg och jag har haft lite tankar kring vad jag vill skriva so here we go. Mitt liv, min vardag och mitt mående är som sagt stabilt och jag har märkt att jag klarar av en och annan (läs: jävligt många) smocka. När jag började må bra (maj, juni) så var jag så fruktansvärt orolig att minsta lilla vindpuff skulle göra att jag hamnade på ruta ett igen. Den känslan brottades jag med hela sommaren vilket såklart sätter spärrar i livet. Vi kommer alltid bli serverade problem och motgångar så det gäller att man tar tag i ratten - sitt liv - och styr dit man vill. Inte bara sitta i bilen och tycka synd om sig själv för att nån annan idiot körde in i en.

Anyway, nu vet jag att inget, inget och inget kan få omkull mig. Det är en smått läskig men otroligt kraftfull känsla att veta att man kämpat med mycket tungt i många år för att sedan komma upp över vattenytan och få leva utan motgångarna. Eller rättare sagt - välja att leva ett bättre, enklare liv. Jag har liksom gått runt med känslan av att allt i mitt liv varit en slump och att jag lika gärna hade kunnat ha det skit nu. Men en nära vän sa att det är ju du som har valt det här. Det var du som tog tag i saker och som skapat ett liv du mår bra av. Jag log för jag visste att det hon sa var sant.

Nu till min plan för dagens inlägg. Nu är jag ingen psykolog eller ens någon slags förebild som har auktoritet att ge andra livsråd meen jag vet, utan att vilja låta präktig, att jag är klokare än många andra i min ålder. Jag har samlat på mig mycket livserfarenhet, som kanske inte människor runt omkring förstår, för det finns så, så mycket som omgivningen inte vet om.

Med förhoppningen om att jag kan hjälpa någon har ni här några av mina livsråd..

1. Välj, omsorgsfullt, vilka människor du låter finnas och ta del av ditt liv. Låt inte någon som ständigt får dig att må dåligt vara kvar av ren vana.

2. Lär känna dig själv så tidigt du kan. Varför känner du som du gör i en viss situation? Vilka spår har din barndom satt i dig? När mår du som bäst?

3. Allt som känns läskigt är det som kommer utveckla dig.

4. Lita alltid på magkänslan. Alltid.

5. Gör fel. Lär dig av det, men älta inte. Gör rätt.

6. Sträck på dig.

7. Spendera tid med dig själv, oavsett hur läskigt det känns i början. Inget gör så mycket gott för själen som just det.

8. Uppskatta allt du har, varje dag. Är du inte nöjd så beror det kanske inte på omgivningen, utan på hur du mår inombords.

9. Dras inte med i skitsnack. Var objektiv, förstående och säg inget som du kan komma att ångra sedan.

10. Ideal & normer är SKIT. Tjejgäng är rena rama minfältet av ideal. Mår du dåligt av det? Strunta i att umgås med dem.

11. Har man dålig självkänsla så styr det allt annat. Man kan ha jobb, tusen vänner, ett maxat bankkonto utan att kunna må bra för det. Jobbar man på självkänslan så löser sig 157 problem automatiskt.

12. Du har rätt till din personliga integritet. Ingen annan kan säga till dig vad du ska känna, tycka, göra. 

13. Konflikter är oftast onödiga. Anta inte det värsta om den du har en konflikt med, prata med respekt till varandra. Det är okej att tycka olika.

14. Drick vatten. Ät bra råvaror. Rör på dig. Ha en rutin. Skaffa mål. Gör en plan. Läs. Skriv. Le.

15. LEV I NUET!

Likes

Comments

​I söndags hade vi bokat in en heldag ute på Gränsö spa. Ewes studentpresent från mig var att jag skulle ta med henne på spa och denna helg var det perfekt. Ewe har precis börjat plugga på universitet (stolt storasyster här) så hon behövde en lugn dag med återhämtning, plus att vädret var perfekt. Vi började dagen med lunch på slottscafét följt av dagspa i tre timmar. Efter det hade vi bokat varsin fotbehandling, det var så härligt att få känna sig bortskämd och bara njuta. Efter några timmar in på dagen kom vi på att vi helt glömt bort omvärlden, man var verkligen i nuet och bara njöt.

Min älskade, kloka lillasyster. Vad lyxigt det är att ha dig - en syster och bästa vän i ett.

Likes

Comments

Halli hallå!

Klockan är 07.09 denna lördagsmorgon och jag ligger klarvaken i Kristofers säng haha. Jag är så morgonpigg, och dessutom somnade jag jättetidigt i soffan igår haha.

Igår var jag hos Karin i några timmar, vi låg i soffan och tog igen lite missat prat. Det är ganska kul att vi har följt varandra från förvirrade tonår då man var överallt och gjort allt möjligt, till att vi båda har jobb & studier, betalar sin hyra osv, planerar sin framtid och helt enkelt lägger energin på andra saker.

Jag får ofta frågan om jag inte festar på campus? Nepp, och det är mitt val. Klart jag har gjort det ett antal gånger, men jag spenderade så många år under tonåren med festande & såna meningslösa saker så det känns nästan motbjudande. Självklart är det inget fel att välja att vara aktiv i festlivet på campus, alla har sina val, men jag vill ägna mig åt mer värdefulla saker i livet.

Anyway, idag ska vi skjuta lerduvor!! Tjoho vad jag har varit taggad på det, och så blir det lite fika i skogen hehe. Ikväll ska Kristofer laga lite vilt till oss, det är faktiskt så att vi varit ihop i två månader idag. Lite fjuttigt kanske men det struntar vi i. Igår fick jag blommor av honom, det var första gången i mitt (snart) 22åriga liv som jag blev överraskad med blommor. <3

Pussar!

Likes

Comments