När jag började jobba här på statliga myndigheten tänkte jag att "nu ska jag börja äta matlåda på lunch", och det gick bra under någon vecka. Svårigheten med matlådan är just det sociala.

På EY, där vi faktiskt var en familj, kunde man äta sin matlåda/köpta take away i lunchrummet tillsammans med flera andra oavsett rank. EN nyanställd redovisningskonsult kunde sitta och ha ett normalt samtal med en påskrivande revisor och en partner på skatt utan att någon tyckte att det var konstigt.

statliga myndigheten är lunchrutinen helt olikt. Här äter man sin låda med "sina jobbkompisar" och i varje gäng är det interna samtal och inte något större engagemang i nya som kommer. Inte alls så socialt. Jag testade verkligen matlådan men efter några försök har jag helt gett upp och går oftast iväg och äter, antingen själv eller med en lunchkompis utanför dessa väggar.

Ännu en punkt på min lista över varför jag ska byta tillbaka till den privata sektorn....Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hemma hos oss går det flera glassar i veckan oavsett årstid, men nu på sommaren ökar såklart antalet. Med en 2,5 åring i huset vill jag ju inte att socker ska bli huvudingrediens så därför mixar jag ihop enkla jordgubbsglassar som är så goda!

Jordgubbsisglass, 8 stycken

250 gram färska jordgubbar

Ca 0,5 dö vatten

Rivet limeskal från 0,5 lime

saften från 1 lime

Mixa jordgubbar, lime och vatten till en slät massa i en mixer. Häll upp i glassformar, stick i en glasspinne och frys över natten.


Likes

Comments

Nu semestrar vi i Göteborg. Tog tåget ner för två nätter på Post, shopping, Liseberg och Alfons kulturhus.

Eftersom det regnade lite när vi kom ner beslöt vi oss för långlunch och sen shopping när lillan vilade. David fann finaste väskan till mig inne på NK, den kommer bli perfekt till bröllopet vi ska på om några veckor 😍

Likes

Comments

Contains affiliate links

Äntligen har jag hittat en T-shirt om inte lyser rakt igenom och som samtidigt inte kostar skjortan! En vit, lite tjockare men som håller form efter tvätt och som faller snyggt! Så bra att matcha med slitna jeans, sneakers, en bra väska och självklart solglasögon nu i sommar.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vilken sommarvärme vi hade i lördags! Redan i fredags bestämde vi oss för att ta stranden på lördagen och på förmiddagen i lördags åkte vi till Skutberget för sol och bad. Förra året vägrade Selma att gå ner i vattnet när vi var på stranden men i år älskade hon det och vägrade gå upp trots att det var så kallt i vattnet.

Vi stannade på stranden i några timmar men bestämde rätt så snabbt att vi behöver nog köpa en större pool att ha hemma istället. Sagt och gjort - samma kväll tog hela familjen ett dopp i en iskall pool innan nattning av Selma. Sommaren är äntligen här!


pool

Likes

Comments

Sommaren är här, äntligen! Med värmen som varit senaste dagarna så passade jag på att köpa en vattenspridare formad som en bläckfisk. Glädjen i Selmas ögon var så härlig att se, hon tjöt av skratt och sprutade vatten på både mig och D.

Bläckfisk finnas att köpa här

Likes

Comments

I torsdags körde jag och en kollega från förra jobbet AW. Vi hade turen på vår sida med sol och klarblå himmel så vi passade på att sätta oss på en av Karlstads alla uteserveringar för lite mat. Det var längesen tre timmar gick såå fort!

Tack Tessan för pratstunden! 🌞

Likes

Comments

Då är trädgårdslandet klart och jag och Selma har planerat jordgubbar, smultron, rabarber, morot, rädisor och sallad. I morgon ska jag köpa kryddor så blir alla pallkragar fyllda.
Selma tyckte att det var så kul att "hjämpa (hjälpa) till" och hon höll krampaktigt tag om sin lilla vattenkanna formad som en anka

Tack D som kämpat så för att mitt lilla projekt skulle bli klart ❤️

Likes

Comments

I helgen har D målat, grävt, burit och byggt - allt för att jag ska få ett trädgårdsland där jag kan ha mina jordgubbar, rabarber och massa annat gott. Vi väntar bara på sten och jord innan plantering kan ske. ❤️

Likes

Comments