View tracker

1 paket fryst lax
4 msk citronjuice
5 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
1 msk salt (sammanlagt i hela receptet)

2 paprikor
2 gula lökar
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
Lite Chilikrydda

5 tärnade tomater
1 knippe salladslök
1/2 färsk kruka basilika
1 krm koriander
Salt

2 konservburkar kokosmjölk

1. Tärna laxen. Blanda med vitlök och citron, halva delen salt och peppar. Rör om och låt stå i kylen.
2. Stek lök och paprika tills de är mjuka, ha i paprikapulver, spiskummin och chilikrydda.
3. Ha i tärnad tomat och salladslök. Hacka basilikan och ha i tillsammans med koriander och resten av saltet. Puttra i 5 min.
4. Ta upp hälften av grönsakerna, sprid ut laxblandningen över resterande grönsaker. Lägg sedan på grönsakerna över laxen igen så laxen ligger i mitten. Låt koka lite.
5. Ha på de två burkarna kokosmjölk. Låt smälta ned och rör försiktigt. Låt koka 10-15 min.
6. Smaka av med ev mer salt, chili eller koriander.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så himla gött! Och helt paleo och whole30 🤗 (mejeri, gluten, socker och tillsattsfritt)

Kebab:
800g köttfärs
1 pressad vitlök
1,5 msk Santa Maria Kebabkrydda
Salt och peppar

Rör ihop, salta och peppra ordentligt, rulla och stek i mycket klarifierat smör.

Starksås:
1 gul lök
2 paket krossade tomater
1 dl vatten
1 buljontärning
1 msk sambal
Några droppar tabasco
Salt och peppar

Stek löken mjuk, ha i resten av ingredienserna, låt puttra i minst 30 min och mixa eventuellt för en slät sås.

Tzatziki:
3 dl majonäs (recept http://www.paleoskafferiet.se/enkel-majonnas/)
1 riven gurka
1 pressad vitlök
Lite salt
Nymalen svart- och vitpeppar

Blanda ihop allt, klart! Låt gärna stå kallt ett tag.

Servera med isbergssallad, tomat och rödlök 😍

Likes

Comments

View tracker

1 kg krossade tomater
2 gula lökar
2 godkända buljongtärningar (jag använde icas frysta grönsaksbuljong)
1 chilifrukt
1 dl vatten
1 msk grovmalen peppar
1 msk mald spiskummin
1 tsk salt
En nypa koriander, oregano och cayennepeppar
Ev. sötning, tex lite honung

Hacka lök, paprika och chilin smått (jag använder även kärnorna i chilin). Ha i allt i en kastrull och låt puttra i minst 30 minuter. Klart!

Låt svalna eller ät direkt när den är lite varm, jättegott! Det blir mycket sås så det är perfekt att frysa in lite till bästa fredag hehe :)

Likes

Comments

Whole30 kryddig kyckling med rotsakspytt blir kvällens middag. Nytt recept jag höftat ihop med inspiration från PaleoLeap.

Marinad kyckling:
2 msk olivolja
1 msk kokosolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
1 tsk kummin
1 tsk paprika
1 tsk cayennepeppar
salt och peppar

Värm oljorna i en kastrull. Ha i alla kryddor och låt puttra i 2 min under omrörning. Låt svalna lite och ha i 1 dl av det vita från kokosmjölk i konserv.

Häll över 800g kycklingfiléer och lägg upp i ungsfast form. Låt ev stå en stund och marineras. Stek i 200 grader tills det är klart enligt stektermometer (79°)

Blandade rotgrönsaker, lök, purjo, champinjoner, olivolja och timjan stekte jag i ugnen tills de nästan var klara. Sedan stekte jag på dem i stekpanna med klarifierat smör och salt! M-m!

Likes

Comments

Dag 2 av whole30! Igårkväll hade jag sån huvudvärk så jag trodde jag skulle
spy, usch. Vet inte om det berodde på att jag inte druckit koffein och socker kanske. Hoppas jag slipper det igen!

Nu är det te med kokosolja och plugg som gäller. Hejs!

Likes

Comments

Hej! Inatt blev det en natt på industrin med lite extrajobb, har även bokat in en till natt onsdag till torsdag. Har lite lediga dagar från skolan så passar på innan grupparbetena drar igång ordentligt. Planen är att försöka jobba ungefär 8 dagar varje månad, blir tredje passet på onsdag så det känns som en bra start när det bara gått 6 dagar av månaden.

Nu sitter jag och ska skriva in lite anteckningar från föreläsningar och plugga lite inför onsdagens gruppträff och föreläsning. Te't är på gång med lite extra fett och vid 17 blir det ett crossfitpass!

Likes

Comments

Hej! Nu är jag tillbaka i skolan för lite förberedelse inför nya studenternas ankomst. Känns kul! Ikväll blir det kvällsjobb precis som igår och sedan mest skola.

Planerar ett träningsschema och om några veckor kör jag whole30 igen, förhoppningsvis tillsammans med två klasskompisar 👊 Redo för hösten!

Likes

Comments

God middag! Här är en bild från imorse. Drack citronte med färsk ingefära och citron skivad i, 10 g smör och en tesked Octane Oil. Surt och gott! Ska prova oljan och se om jag känner nån skillnad, man ska bli klarare i skallen och lättare hålla koncentratioen. Ja tack inför terminstart om några dagar!

Nu ska jag fylla på muggen med varmt vatten, citronen och ingefäran är kvar, sen röra mig mot Västerås för lite förderedelse inför när ettorna börjar Folkhälsoprogrammet. Ska vara med som fadder under rookieperioden :)

Likes

Comments

Godkväll! Efter ett segt crossfitpass var detta sååå gott! Här kommer kvällens middagsrecept:

4 st bankade kycklingfiléer
4 pressade vitlöksklyftor
1 paket bacon
1 fetaost
Olivolja
Salt
Peppar

Sätt ungen på 220°. Dela osten i små bitar, rör ihop med vitlöken, olivolja och kryddor. Banka ut filéerna och lägg oströra i mitten. Använd två baconskivor för att hålla ihop kycklingrullarna. Lägg i ungsfast form. Använd stektermometer till 80°. Klart!

Till hade jag delat fyra råa rödbetor i små bitar, ringlat över olivolja och kryddade med lite timjan och salt. Sen fick de stå i botten på ugnen under hela tiden jag förberedde och stekte kycklingen. När de kändes lite mjuka tog jag ut dem och ringlade över rödvinsvinäger, honung och salt. Min favorit just nu! Champinjonerna stekte jag i 100g smör med salt och lite vitpeppar. Sallad med balsamico.

Tiden flög iväg idag så hann inte göra mer mat. Men listan är klar så imorgon blir det storhandling och matlagning. Vilodag imorgon men kan bli nån liten löprunda kanske, plus yoga/stretchning. Är sugen på att lägga upp ett träningsschema för hösten, har aldrig gått efter nått sånt utan endast gjort det jag känt för. Får se!
Godkväll!

Likes

Comments