vi♥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En föredetta arbetskompis bad mig försöka blogga mer. Så jag ska försöka. Här är typ isch min nya hårfärg. Lite fläckigt här och där, men nästa vecka ska jag köpa mer blondering och hårfärg så ska jag försöka jämna ut det.

Likes

Comments

Det fuckar upp.

Likes

Comments

Vilken underbar vecka det har varit alltså! Måndag morgon vaknade jag upp rätt så utvilad efter en god natts sömn eftersom jag hade jobbat hela helgen. Jag testade baka chokladbollar med fikon som ni redan sett receptet på. Dom blev så himla bra! Under tiden jag bakade fick jag ett samtal och det var förskolan jag vikarierar på. Jag gjorde inte så mycket mer än att ta det lugnt denna dag.

På tisdagen var det bara att stiga upp i ottan och traska till jobbet. Denna dag snöade det så himla mycket att det tog fem minuter extra att ta sig till jobbet. Men oj vad det är kul, mitt vikariat! Ser fram emot min lite längre period där på förskolan, då hinner jag komma in ännu mer bland arbetskollegor och barn samt deras föräldrar!

Onsdag morgon. Kände mig förkyld och hade världens huvudvärk. Så trots att de behövde, kunde jag inte säga ja. Hade varit som en zombie hela dagen och tur var väl det för annars hade jag även jobbat sex dagar i sträck, något som jag verkligen inte är van vid!

Torsdag och fredag blev jag inringd på jobb och det var bara att bege sig ut i snön och kylan. Hade pepprat huvudvärken med ipren och kände mig annars frisk, kry och framförallt glad!

På lördag förmiddag tog jag och J en liten skotertur eftersom vi bara behövde testa föret då det hade snöat en jäkla massa! Innan två begav jag mig mot ICA för att jobba halvdag. Kände även då att jag klarade av de arbetsuppgifter jag hade och det var kul att jobba. På söndagen var jag lite tröttare efter en full arbetsvecka men jag jobbade mina sju timmar med vetskapen om att när denna lön kommer, kommer jag vara så himla stolt över mig själv.

Så detta var min vecka två. Gillar ni konceptet av ett veckoinlägg? Gilla då detta inlägg!

Likes

Comments

100 g cashewnötter

100 g fikon (cirka 8-10 st)

3 msk kakao

1,5 msk kaffe eller vatten

1 msk kokosolja

Pärlsocker eller kokos

Börja med att mixa nötterna och dela fikonen i mindre bitar. Jag rekommenderar sedan att mixa ihop nötterna och dadlarna med vatten eller kaffe. Mixa sedan ihop resten av ingredienserna till en chokladbollssmet. Tillsätt vatten efter behov. Själv tog jag mer vatten än vad det stod i receptet för att få till en bra smet. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos eller pärlsocker.

Nu har det gått 14 dagar sedan jag sa att jag skulle bryta med godis. Har även försökt dra ner på andra onyttigheter under dehär två veckorna. Dock fungerar det inte för mig att strikt säga nej och förbjuda allt, jag tänker unna mig men det får gärna vara lite nyttigare bara, då är dessa perfekt.

Likes

Comments

Önskar jag kunde säga att jag inte kommer hem

Likes

Comments

Dessa ballonger blev för mig en symbol för ett hejdå till tre dåliga år, inte bara tvåtusensexton. Jag tackar för allt positivt jag varit med om dessa år men nu behöver jag en vändpunkt i mitt liv. Den senaste månaden har jag verkligen tänkt över och tänkt om vilket resulterat i att jag rensat bland de jag följer på sociala medier, även om det är ett litet steg jämfört med vad jag borde gjort. Jag kommer definitivt fortsätta tänka över och tänka om bland många val i livet under detta år, och allt kommer dokumenteras i min nyinköpta femårsdagbok dessutom.

Några saker jag skulle vilja göra under tvåtusensjutton är att
... sluta äta godis - något jag vet att jag kommer må hundra gånger bättre av så varför inte försöka?

... spendera mer tid i Luleå där min mormor försvann - för att jag inte fått något avslut, och jag känner inte att jag kan komma henne nära någonstans här på hemmaplan. Detta är dock en punkt jag troligtvis kommer ha svårt för då ekonomin inte kommer tillåta. Men jag kan alltid försöka.

... som nämnt, rensa bland kontakter - för under mina tre år i gymnasiet, tillexempel, hade jag verkligen svårt för vänner, och jag känner att jag redan har sedan innan och kommer få så mycket bättre människor i mitt liv. För mig var gymnasietiden en mental resa som ingen förstod eller var intresserad i att förstå, på ett negativt plan, och det sitter fortfarande i.

... börja plugga. - Ja, jag ska börja plugga. Vet inte vad än, kommer troligtvis söka det jag känner för och kommer jag in på något av det jag valt kommer jag i alla fall ge det en chans. Jag är en sådan människa som inte vet förrän jag testat och nu har jag ju testat att extrajobba i butik ett halvår men när jag nu fått vikariera på dagis känns detdär jäkla butiksjobbet som något jag aldrig skulle börjat med. Trivs så mycket bättre på dagiset, vilket förstås också beror på arbetskollegor, men jag känner mig hemma i den miljön på något sätt, det är svårt att föklara.

Likes

Comments