​I onsdags tog jag bussen hem 13:55 för att jag igår morse skulle skjutsa min lillasyster till skolan. På vägen till hennes första lektion fick jag för första gången sen jag tog körkortet blåsa för polisen. Det var dock inte därför jag satt och var nervös ända till vi kom fram till polisen. Hade nämligen glömt min plånbok som innehöll körkort, id, och alla andra nödvändigheter i min pojkväns bil. Som tur va kunde polisen ta mitt personnummer så var allt löst. Väldigt smidigt men i fortsättningen tänker jag hålla hårt i plånboken och kanske framförallt mina kort.

Halv fem kom min pojkvän med bil och sedan bar det av ut mot udden för grillmiddag med hans syskon. Vi sov över där och idag har vi bakat en kladdkaka, sett de sista avsnitten av Resten av Sverige och skjutit in hans gevär och kikarsikte inför söndagens älgjakt. Jag fick även provskjuta hans älgstudsare och jäklar va nöjd jag är för att ha skjutit med den första gången. Fick två riktigt bra skott och ser fram emot att få provskjuta mer.

Ikväll har vi skiljts åt då han ska fira hans pappa och jaga älg medan jag jobbar halvdag lördag och hela söndag. Men det känns bra att få slita ihop sina egna pengar💪🏽

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är tacksam för mycket här i livet, även om jag kanske inte visar det. Något jag är väldigt tacksam över är stugan min pappa köpte något år eller två innan jag föddes 1997. Ett litet radhus skulle jag vilja kalla det med sovrum, skrubb som är omgjort till sovrum, vardagsrum, stort badrum och kök. En väldigt fin stuga om man jämför med vissa andra. Här har vi tvättmaskin, torkskåp, ett antal sängplatser, kyl, frys och jamen ni vet, alla bekvämligheter man har till vardags!

De senaste fem åren har jag nog sagt att jag är uppvuxen där, och att det är mitt hem. Strax efter jag föddes bodde mamma och pappa där uppe under några månader och kanske är det just därför jag känner så start för det stället. Kanske var det där och då som jag fick ett obrytbart band till Klimpfjäll. För jag är i princip uppvuxen där, det tror jag alla i min närhet kan hålla med om. Varje lov och så många helger som möjligt under vinterhalvåret är vi där. Några år har vi varit dit nästan varje helg mellan höstlovet och påsklovet, så länge ekonomin tillåter. Och varje gång jag lämnar känns det lika hemskt.

Jag är född och uppvuxen på skotern. Jag känner till stigarna där uppe, jag vet vart det finns snö på sommaren, jag vet hur vädret kan slå om. Även om jag bara haft en riktig vän där uppe, som jag tyvärr inte träffar längre eller har kontakt med, känner jag mig hemma där.

Jag längtar hem❤️

Likes

Comments

Kakan

3 ägg
2,25 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl rivna morötter


Smörkrämen

150 gram philadelphiaost
150 gram mjukt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Formen jag använde mig av var cirka 34x20 cm.

Tyvärr minns jag inte exakt hur mycket av varje ingrediens jag hade i men jag tror att jag tog en fjärdedel till än vad som stod på det ursprungliga receptet. Kakan ska gräddas i ugnen i 175 grader men det beror självklart på hur effektiv din ugn är. För mig tog det mycket längre tid att grädda kakan än vad som stod på receptet. Tror denna var inne 25-30 min innan den kändes fast i mitten. Sen rekommenderar jag som alltid att låta kakan svalna helt innan man brer på smörkrämen. Så på ett ungefär såhär gör jag min morotskaka! Skriver inte ut hur man slänger ihop kakan då det finns att googla fram om ni vill göra en.

Likes

Comments

Dagen har varit relativt lugn faktiskt. Den började klockan nio då jag hjälpte pojkvännen med en skoluppgift. Vi myste med lyxfrukost och hade det skönt i morgonsolen. Efter det låg vi bara i sängen och såg favoritserien. Innan jobbet hann jag få ångest men sedan var klockan så mycket att jag inte hade tid med det. Började två och slutade sex så det blev en halvdag men det är skönt det med! Imorgon ska jag sjunga på mitt kusinbarns dop och på söndag jobbar jag heldag. Och så var det det där med ångesten..

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Jag som skoterälskare kan inte undgå att längta efter vinter nu när det äntligen börjar bli kallare ute! Men jag är även en väldigt kall person av mig vilket gör att varma skoterkläder är a och o för min del. 

Jag har länge velat investera i en skoteroverall men jag tycker det är lite väl mycket pengar för endast ett skal. Tanken är väl som med alla andra skoterkläder, man bygger upp lager, men jag föredrar att det är någon typ av foder i också då jag fryser för minsta lilla. Självklart finns de de som har lite foder och det är de jag i första hand ska kolla efter. Så när plånboken tillåter ska jag investera i en. 

Jag ska även köpa nya underställ då det är något som används flitigt under vinterhalvåret och så såg jag dessa supersnygga boots från FXR som jag absolut inte skulle tacka nej till!

alla snygga skoterkläder kommer från ridestore

Likes

Comments

I söndags gjorde jag detta! Färgade håret mörkt, nästintill svart. Har länge varit sugen på att färga ljusare men då jag fått höra att jag nog inte skulle passa i det slutar det alltid med att jag färgar mörkt. Klippte även av ungefär sju centimeter på längden så nu är det kortare och fräschare också. Önskar att jag kunde sluta lyssna på de som säger vad jag bör och inte bör göra.

Likes

Comments

​Ikväll kollade jag igenom alla bilder från studenten. Tyvärr fanns det inte en enda bild på mig där jag såg normal ut, som så många andra har. Hade införskaffat mig linser, vilket jag såhär i efterhand ångrar så otroligt mycket, jag tycker att jag ser mycket bättre ut i glasögon. Men vad gör man.. jag är inte personen som fastnar på bild. Ångrar att jag ens lät folk ta bilder av mig den dagen, ångrar att jag ens var med om jag ska vara helt ärlig. Å andra sidan ångrar jag att jag ens gick dendär linjen på gymnasiet. Hoppas alla ni som ska välja till gymnasiet tänker efter noga, följ ert hjärta, och känns det inte rätt när du väl kommit in och träffat klassen och gått det första halvåret, byt linje eller klass! Det viktigaste är att DU mår bra.

Likes

Comments