Sätt ett mål och uppnå det
Folk gör ofta misstaget att sikta för högt och sedan när det misslyckas (eller snarare ger upp för tidigt), så blir de avskräckta, det tog helt enkelt för lång tid att nå dit. Sätt hellre en målsättning till något som du vet att du kan uppnå och sedan utför du det. Detta kommer att få dig att må bra och desto fler små mål och uppgifter du utför, desto bättre självförtroende kommer du att få och desto lättare blir det att utföra ännu svårare och mer utmanande saker.

Fräscha till dig och klä upp dig
Om du känner dig fräsch och nöjd med din klädsel så kommer du att må bra. Du kommer att känna dig mer framgångsrik och redo att tackla världen. Tänk efter hur du brukar känna dig när du gjort dig iordning inför en fest eller liknande tillställning, där du lagt extra tid på att göra dig iordning. Det brukar kännas bra, eller hur?

Var medveten om rädsla men göt det ändå
Om du möter rädslan och gör det du är rädd för, så försvinner ofta rädslan. Om det inte sker den första gången kommer det nästan säkert att ske den andra, tredje eller fjärde gången. När du gör detta så visar du ditt undermedvetna att inget allvarligt eller livshotande inträffade, vilket gör att ditt självförtroende kommer att bli bättre samtidigt som rädslan försvinner. Jämför hur det kändes att kyssa någon första gången och 50:e gången med samma person. Inte lika pirrigt eller hur?

Döda dina negativa tankar
Du måste lära dig att bli medveten om ditt prat med dig själv, alltså de tankar du tänker om dig själv och om vad du gör. Många av oss tänker ofta saker som "det klarar jag inte". Försök att ändra ditt tankemönster och ändra det till "jag ska göra mitt bästa", "jag kan fixa det och skulle det inte gå så är det inte hela världen". Ett bra sätt att skifta tankar är att innan du lägger dig på kvällen, så skriver du ner fem positiva saker som hänt under dagen. Det kan vara enkla saker som att du utförde en uppgift effektivt eller att du fick någon att skratta eller må bra. Positiva tankar föder nya liknande tankar.

Sträck på dig
Att sjunka ihop som en säck kan få vem som helst att tappa självförtroendet. Vissa menar på att personer som har en ihopdragen hållning just på grund av att de har dåligt självförtroende medan andra menar att man får sämre självförtroende just av en dålig hållning. Testa själv får du se. Sträck på dig och du kommer märka skillnad direkt! En parentes är också att vi upplever personer som är raka i ryggen och som sträcker på sig mer attraktiva.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments